Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD YOGA 13 İNCELEME/ANA KONU/ KULÜP (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
13
Favori
64.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Transformation

Ya güzel söylüyorsunuzda onu bekle bunu bekle derken bişi alamıyor insan :(

17 inc ekranlı notebook kafaya takmış durumdayım iyi mi kötümü yapıyorum bilmem ama freedos istiyorum ha bire işletim sistemi değiştirmek için

bekle bekle sonu yok :) bilgisayar sektörü böyle..yatırım yapılacak bir alan değil, neyi alırsan al daha alırken daha iyisine yönelik reklamlar başlar..şahsen ben i5 li yoga13 'ü almıştım 5-6 ay önce..aldığımdan beri artık teknoloji marketlerinde laptop standlarını dolaşmıyorum bile :) zira bu laptop baya bi idare eder beni, çok ama çok memnunum, dolayısı ile yeni ürünlere bakmak içimden gelmiyor..

15 inç mi, 17 inç mi, 14.1 inç m ben de çok düşünmüştüm :) ilk bir kaç sayfaya bir göz at istersen faydalı bilgiler var..

yani demem o ki, gözünü kapatıp trene bineceksin..yoga 13'ü tavsiye ederim..yoga 13 pro çıkmasını bekleyebilirsin ama fiyatı seni şaşırtacaktır, yeni çıktığı için yüksek olur..ama bu sefere yoga 13 'ün fiyatı düşer bu böyle gider :)

• arkadaşlar ben de dün format attım makineye, sonra tüm güncellemeleri yaptım ve güncellemeler sonrasında dükkanda çıkan win 8.1 güncellemesini yükledim..
    tek farkettiğim yeni internet explorerda sayfalar biraz daha geç açılıyor, daha doğrusu açılırken biraz düşünüyor gibi geldi bana..bunun dışında şimdilik her şey yolunda gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

quote:

Eğer sıfırının piyasası 1700 ise 1500 ikinci el fiyatı cihazın durumuna bağlı (yaklaşık %10 ucuza almış oluyorsun).. Eğer gerçekten temiz ise neden olmasın..bi tek bataryanın ne kadar kullanıldığı önemli..

ayrıca ben yaklaşık 6 ay önce almıştım, satmayı düşünsem evet çizik bile yok ben de derdim..ve ayrıca ha sıfır almışsın ha benimkini derdim..cihaz daha bu sene içinde piyasaya çıktı dolayısıyla ikinci elleri hala çok temiz .. pilini 6 aydır kullanıyorum dolayısı ile bi tek batarya soru işareti..

yani temiz bir ikinci el bulursan alabilirsin bence..ama 200 lira için değmez. Ancak bu satın alma gücüne bağlı tabi ki..200 TL senin için önemli değilse ve sıfırı sadece 200 TL fazla ise sıfırını al derim, sırf batarya hiç kullanılmamış olduğu için...

Bende sifiri almayi dusunuyoruma 1700 lira dusundurucu. Cunku İ5 li model her yerde 2300 lira uzerinde.

ben yanlış anlamışım..ben aldığımda indirimi ile vatan bilgisayardan 2200 TL'ye almıştım..oradaki fiyatı 1700 TL sandım..piyasası 2300 TL ilen sıfırını 1700 TL'ye satıyorum deniliyorsa durur bir düşünürüm ben de ..arada ciddi fark var, kolay kolay güvenmem açıkçası..
    Onun yerine ikinci elini 1500 TL'ye satıyorum diyenin malı daha sağlam olabilir. aıkçası 1700 TL olan vereceğime 1500 TL'lik ikinci eldenileni al derim...görüp alabilsen daha iyi tabi ki..

Aynen dediginiz gibi dusunuyorum. 8 aylik cihaz olsa bile alindigi yer belli. Pil performansina deginmissiniz, aslinda bende pil durumunu merak ediyorum. En kotu ihtimalle 3-4 ay sonra pili ölse degistirebilirmiyim nereye ne kadara yaptirabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pili ancak servis değiştirir sanırım..çok kolay bir işlem değil zira..ne kadar yapılacağını bilmiyorum..
    Ancak kendi lenovomu çok yoğun kullanıyorum, henüz batarya da bir performans düşüklüğü yok, ama yine de sonuçta bataryalar ömürlü ürünler..
    Kaç defa doldur boşalt kapasitesi var bilmiyorum, belki bilen arkadaşlar vardır..
  • Doktor 1500 TL olsa sende kendine hangi dizüstü bilgisayari alirdin şöyle ısınmayan ve sarji uzun giden cinsten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transformation

Doktor 1500 TL olsa sende kendine hangi dizüstü bilgisayari alirdin şöyle ısınmayan ve sarji uzun giden cinsten

ya açıkçası lenovo yoga'yı aldığımdan beridir takip etmiyorum piyasayı..artık yeni bir laptop ihtiyacı hissedene kadar da pek bakmam..
    Ben şahsen fazlasıyla memnunum lenovo yoga'dan. Sonraki laptopum da çok büyük bir ihtimalle yoga'nın devamı olan bir seri olur (yoga pro vs). Dolayısı ile önereceğim model yine bu olur..1500 TL aralığında şu anda piyasada ne var, hangisi önerilir bilmeyeceğim..
    Belki diğer arkadaşlar yardımcı olurlar..
  • Arkadaşlar selam.

Bu ürün ilgimi çekiyor ve peder beye bir tane alıcaz.

İki ufak sorum var.

1-) Tablet gibi kullanabiliyoruz sanırsam ama klavye den ayıramıyoruz galiba dimi?
    2-) Her windoıws 8 uyumlu programı buna kurup laptop gibi kullanabilirmiyiz?

Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

Arkadaşlar selam.

Bu ürün ilgimi çekiyor ve peder beye bir tane alıcaz.

İki ufak sorum var.

1-) Tablet gibi kullanabiliyoruz sanırsam ama klavye den ayıramıyoruz galiba dimi?
    2-) Her windoıws 8 uyumlu programı buna kurup laptop gibi kullanabilirmiyiz?

Teşekkür ederim

2 sorunun cevabı da evet.

Bilgisayar zaten laptop(ultrabook). Ayriyeten ekran tersten kapanıp tablet modda da kullanılabiliyor. windows 8 kurulu olduğundan bir bilgisayarın çalıştırması gereken tüm programları çalıştırabiliyor tabi ki.
  • dr kardeş benim pc laptop modda güzel hoş çalışıyor da tablet moda getirdiğimde bayağı kasıyor laptop modla tablet mod arasında dağlar kadar fark var yapmam gereken bir ayar mı var ? saygılar Windows sürüm 8.1 bu arada
  • Lenovo yoga serilerinde kalem kullanılabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inndark_

dr kardeş benim pc laptop modda güzel hoş çalışıyor da tablet moda getirdiğimde bayağı kasıyor laptop modla tablet mod arasında dağlar kadar fark var yapmam gereken bir ayar mı var ? saygılar Windows sürüm 8.1 bu arada

Bence kullanmadığın uygulamaları kaldırabilirsin. Ve açılışta otomatik açılan, işine yaramayacak uygulamaları kapat.
    8.1 güncellemesinden sonra tablet moddaki internet yavaşladı. Bu yüzden ben Chrome nin tablet modunu kullanıyorum.
    Performansa ihtiyacınız olduğunda Energy Manegemant den performası seçebilirsiniz.
  • arkadaşlar cihazın oyun performansı nasıl özellikle pes 14 ve fifa 14 de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inndark_

dr kardeş benim pc laptop modda güzel hoş çalışıyor da tablet moda getirdiğimde bayağı kasıyor laptop modla tablet mod arasında dağlar kadar fark var yapmam gereken bir ayar mı var ? saygılar Windows sürüm 8.1 bu arada

evet aynen öyle stand moduna aldıktan bi yarım saat sonra filan çok yavaşlıyor alet. 4-5 sene öncesinin teknolojisine dönüyor gibi, ben de anlayamadım.

fifa 14 iyi çalışıyor, pes denemedim; @kskyigit
  • peki cihazın eksik yönleri nelerdir acaba çünkü şu aralar aklımı baya kurcalıyo alet?
  • arkadaşlar şu performans düşmesi olayı baya bir canımı sıkıyor laptop modda canavar gibi çalışan cihaz diğer modlarda özellikle tablet modda kağnı gibi hatta denemeke için Xbox oyun indirdim ganster diye dokunmatik ekranla oynana bilen tablet modda ekrana görüntü dahi gelmezken pc acayip kasarken laptop modda hemen açılıyor ve oynanıyor anlamadım gitti enson sürüleri filanda yükledim olmadı olmuyor :( yardımcı olun lütfen cihazdan acayip soğudum
  • ben hallettim birkaç araştırma sonucunda :) şimdi sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin:

1- bilgisayarı kapatın, ardından power düğmesinin solunda bulunan nova düğmesine basın (yuvarlak bir düğme, baya küçük :)). bios setup diyerek bios ayarlarına gidin.
    2- bios'a girdiğinizde "Intel Dynamic Dynamic Platform"'u disable etmeniz gerekecek. sanırım bir sağ sekmeye geliyorsunuz, orada en altta DDPF gibi bir şey var, tam hatırlayamadım. ama Intel Dynamic Dynamic Platform' karşılık gelen kısaltmayı bulup disable edeceksiniz. sonra kaydedip çıkın.
    3- bilgisayarı açtıktan sonra görev yönetisini açın. Başlangıç sekmesine gelerek "Lenovo Transition" ve "yogaserver"ı devre dışı bırakın.
    4- tekrar yeniden başlatın, işlem tamam :)

not: energy management'ı ellemeyin, o baya işe yarıyor :)

ben bunları yaptıktan sonra tablet modda ya da stant modda aynı hızda kullanıyorum bilgisayarı. kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufyazici

ben hallettim birkaç araştırma sonucunda :) şimdi sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin:

1- bilgisayarı kapatın, ardından power düğmesinin solunda bulunan nova düğmesine basın (yuvarlak bir düğme, baya küçük :)). bios setup diyerek bios ayarlarına gidin.
    2- bios'a girdiğinizde "Intel Dynamic Dynamic Platform"'u disable etmeniz gerekecek. sanırım bir sağ sekmeye geliyorsunuz, orada en altta DDPF gibi bir şey var, tam hatırlayamadım. ama Intel Dynamic Dynamic Platform' karşılık gelen kısaltmayı bulup disable edeceksiniz. sonra kaydedip çıkın.
    3- bilgisayarı açtıktan sonra görev yönetisini açın. Başlangıç sekmesine gelerek "Lenovo Transition" ve "yogaserver"ı devre dışı bırakın.

ben bunları yaptıktan sonra tablet modda ya da stant modda aynı hızda kullanıyorum bilgisayarı. kolay gelsin.

win 8.1 i yeni yükledim ..bahsedilen performans sorunlarını test edecek kadar kullanmadım henüz. ancak madem problem var çözümünü de Yusuf sunmuş anladığım kadarı ile
    Teşekkürler paylaşım için :)

• quote:

quote:

ben hallettim birkaç araştırma sonucunda :) şimdi sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin:

win 8.1 i yeni yükledim ..bahsedilen performans sorunlarını test edecek kadar kullanmadım henüz. ancak madem problem var çözümünü de Yusuf sunmuş anladığım kadarı ile
    Teşekkürler paylaşım için :)

birkaç saat tablet modda kullanın göreceksiniz abi :)
    rica ederim.

• quote:

Teşekkür ederim dediğin gibi yaptım ve performans bayağı arttı ama ne ki bu İntel dinamik platform

• quote:

2- bios'a girdiğinizde ""'u disable etmeniz gerekecek. sanırım bir sağ sekmeye geliyorsunuz, orada en altta DDPF gibi bir şey var, tam hatırlayamadım. ama Intel Dynamic Dynamic Platform' karşılık gelen kısaltmayı bulup disable edeceksiniz. sonra kaydedip çıkın.

Teşekkür ederim dediğin gibi yaptım ve performans bayağı bir arttı fakat Intel Dynamic Dynamic Platform da ne 😅

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.