Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD YOGA 13 İNCELEME/ANA KONU/ KULÜP (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
13
Favori
64.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihkan

quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

2600 TL ??? Çöp ??? Aynı üründen mi bahsediyoruz :)
    Ben 2600 TL ödemedim bu ürüne ve ayrıca sanırım şimdiye kadar sahip olduğum en iyi laptoplardan biri...sanırım ürünün iyi olması kişinin ihtiyacına göre değişebilir...yeri gelir macbook pro'ya bile iyi değil , çöp diyebilirsiniz. Örneğin şu anda yoga 2'de mevcut olan ekran kartı ve işlemci her ihtiyacıma yettiği için bunun ötesinde bir donanım benim için gereksiz harcamadır..
    Dokunmatik ekranın gereksizliğin zirvesi olması yorumuna kesinlikle katılmıyorum..Dokunmatik ekranlı bir laptop kullanmaya başladıktan sonra alışkanlıklarınız oldukça değişiyor ve dokunmatik ekranı sık kullanıyorsunuz..o sizin yorumunuz..önümüzdeki aylarda ve kısa vadede dokunmatik olmayan ürün de kalmaz zaten..Saygılar..

fiyata gelince ..vatan da baktım fiyat 2600 TL diyor..bu durumda tüm laptoplarda bir fiyat artışı var sanırım bu dönemde..hem de i3 işlemcili olanına 2600 TL verilmez..2600 ₺ vermezdim ben..alacaklar biraz beklesin derim.. Hem de i3 işlemcili olanına 2600 TL fiyat biçmişler..yuh diyorum başka bir şey demiyorum..umarım o ürüne o fiyatı veren birileri çıkmaz...bu anlamda arkadaş kızmakta haklı ki bende kızdım..

Fiyat olarak zaten değerlendirdim. İçindeki ekran kartı 128 bit ve ortalama işleriniz için fazlasıyla yeterli. Son baktığımda bir sitede i5 işlemcili olanını 1900 civarında satıyorlardı. i3 için ise 1500 liradan fazlası soygundur. İkinci el olarak 1000 liraya bulsam bal gibi olur. :) ama fiyata bakınca tabiki dokunmatik gereksiz ekran kartı da yetersiz gelir bana. O fiyata emin ol ultra taşınabilir ve mükemmel ekran kartı olan 13 inç MacBook Air en son nesil alınabilir. Elektriğe bağlamadan bir iPad kadar çalışabilir. Yaklaşık 10 saat. Yani bunları bilmeden bir insanın gidip buna 2600 lira vermesi beni üzer. Dokunmatik ekran kalmaz demeniz ise sadece gereksiz bir yorum. İkisinin de kullanım alanı farklı. Bana gore bilgisayar diye aldığım bir cihazda dokunmatik olması iyi ama olmazsa da olur.

Hani kulüp işi sana tersti klavye şampiyonu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen hafta Yoga 13 i5 işlemcili ultrabook aldım. Güncellemelerden sonra (W 8.1 dahil) tablet modunda açılması gereken dokunmatik klavye açılmaz oldu. Sadece W 8 ilk açılışından dokunmatik klavye açılıyor, sonrasında simge üstüne tıklasanız bile açılmıyor. Yurt dışı forumlarda benzer sorunlar bildirilmiş ama çoğunluğu altı ay öncesine ait ve bir synaptic güncellemesinden sonra durumun düzeldiğinden bahsediliyor. Lenovo destek hattını aradım, uzaktan erişimle bazı şeyler denedi, ama yine çalıştıramadık. Güncelleme de düzeltmedi. Bana söylediği system recovery yapın düzelir oldu. Ama sonuçta güncelleme yapınca tekrar aynı sorun olacaktır diye düşündüğümden ve bu ara bilgisayara ihtiyaç duyduğumdan denemedim. Bir de bir yama çıkarsa onu beklemek gerekebilir dendi. Bu sorunu yaşayan başkası var mı acaba? Eğer çözümünü paylaşırsanız sevinirim...

• arkadaslar ben de yoga alıcam ısallah ama model bulamıyorum suan .http://www.bilgisayarnotebook.com/LENOVO-YOGA-i7-4500U-8GB-256GB-13-3-OB-W8-fiyatlari.html#0 aranızda bu bilgisayarnotebook.com sitesinden hiç alısverıs yapan varmı bole bılınmedık sıtelerden alısverısyapmaya bıraz tırsıyorum dogrusu
  • Selamlar, benim daha uzun bir güç kablosuna ihtiyacım var acaba kadıkoyde filan bulabilir miyim herhangi bir lenovo kablosu(tabii ki ucu uyan) işimi görür mü acaba?

• İnceleme için teşekkürler fena değil gibi görülüyor ancak yinede en doğru yorumu cihazı kullananlar yapacaktır
  • Geçen hafta Vatan'da 3100 Tl civarında i7li 8gb ramli 256 gb ssd yoga 13 vardı. Şimdi merak ettiğim bu ürünün hızı kaç Ghz ve ekran kartı için dersiniz? Fiyatı bana biraz yüksek geldi ne dersiniz beklemeli miyim? Bir de ürünü kullananlar çok problem yaşadılar mı yardımcı olursanız sevinirim

Edit: Yoga13 ile Yoga 2 pro arasında fark var mıdır? qHd+ ekran ne oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medyayorumcusu -- 18 Nisan 2014; 2:33:29 >
  • medyayorumcusu kullanıcısına yanıt
    Ben de uzun süredir bakıyorum yoga ya. Vatan da ki Yoga ilk versiyon olması lazım. Ikinci versiyonda işlemci ve ekran değişiyor. Yoga 2 ler de ekran çözünürlüğü ilkinin 2 katı. İşlemci numaraları da yükseliyor. Bunun yanında vatan da ki fiyata pcdepo da 2. versiyon var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: medyayorumcusu

Geçen hafta Vatan'da 3100 Tl civarında i7li 8gb ramli 256 gb ssd yoga 13 vardı. Şimdi merak ettiğim bu ürünün hızı kaç Ghz ve ekran kartı için dersiniz? Fiyatı bana biraz yüksek geldi ne dersiniz beklemeli miyim? Bir de ürünü kullananlar çok problem yaşadılar mı yardımcı olursanız sevinirim

Edit: Yoga13 ile Yoga 2 pro arasında fark var mıdır? qHd+ ekran ne oluyor ?

Henüz Yoga 2 alan veya inceleyen olmadı bende çok düşündüm i7 li modeli ama ne mağazalarda bulabildim bakmak için nede inceleyen oldu malesef...
  • kullanan arkadaşlara bir şey sorucam ekran siyahları gerçekten siyah gösterdiği için film izlerken karanlık sahneleri takip edemiyorum kontrast açma yeri varmı bulamadımda ben ?
  • Melii selamlar kontrast olayını bilmiyorum..parlaklık ayarını gördüm sadece..ancak ekran kartı özelliklerinde bir ayar olabilir eve dönünce bakayım..

Arkadaşlar bir sorunum var:

bunun yanında hanım virüsle doldurmuş cihazı ben de baya zaman geçti bir format atayım dedim. one key recovery ile format attım..her şey yolunda..win 8.1 yükseltmesi için w.n8 güncellemelerini yapmam gerekiyor. güncellemeler yükleniyor , yeniden başlat diyoruz.
    sorun burada:

Yeniden başlatıldıktan sonra güncellemeler yükleniyor. %100 'üde yükleniyor. .sonrasında güncellenemeler yüklenemedi, güncellemeler geri alınıyor gibi bir ibare çıkıyor ve burada kalıyor. sinir oldum neyaptımsa halledemedim.
  • Arkadaşlar yukarıdaki sorunu çeken olursa çözümü aşağıdaki şekilde buldum:

(öncelikle pdf conventer programı vardı. araştırma yaparken bir yerlerde bunu kurun bazı güncelleme hatalarını düzeltiyor deniyordu. Bir alaka kuramadım açaıkçası ama programı kurdum. Programın ismini şimdi hatırlayamıyorum akşama yazarım. bir faydası var demiyorum. sadece kurduğumu yazayım)

Bir çok kez bilgisayara one key recovery ile format atmak zorunda kaldım. otomatik olarak güncellemeler yüklendiğinde kesinlikle alet çalışmıyor. güncellenemeler yüklenemedi yazıyor ve orada takılıyor. Sonra güncellemeleri teker teker yüklemeye karar verdim. tarih sırasına göre tek tek yüklemeye başladım. toplam 108 güncellemenin60'ını filan yüklemiştim, gayet sorunsuz gidiyordu ki windows yine sazı eline aldı ve tüm güncellemeleri tek seferde yüklemek için aç kapa yaptı. geriye 78 güncelleme kalmıştı bunları yüklemeye başladı. ve sonuç yine aynı. güncellemleer yapılandırılamadı ve geri alınıyor yazısı. mecburen one key recovery ile oluşturduğum imajı tekrar yükledim (bir nevi format atmış oldum).

sanırım güncellemeleri toplu olarak yüklemek istediğimizde bazı güncellemeler %100 inmeden hepsi inmiş gibi davranıyor ve sonrasında da yapılandırma gerçekleşemiyor.
    güncellemeleri tek tek yapılandırmaya çalıştığımda yaptığım hata ise, otomatik güncellemeyi kapatmayı unutmak oldu. Dolayısı ise ben tarih sırasına göre tek tek güncelleme yaparken windows arka planda kafasına göre güncellemeleri indiriyordu. sonunda indirmeleri bitince sazı yine ele aldı. bu noktadan sonra:

1. Otomatik güncellemeleri kapattım (ayarlar --> windows update --> ayarlar --> güncellemeleri indirme ve yükleme)

2. tarih sırasına göre güncellemeleri yükledim. bu sefer teker teker değilde 5'er 5'er yaptım. bildiğiniz üzere önce indirme sonra yükleme yapılıyor. indirdikten sonra indirme geçmişinde bazı indirmeler için başarısız yazıyor. böyle bir yazı görürsem indirme sorun gidericisini çalıştırdım ve ondan sonra yükleme yaptım.

şu anda yarısından fazlası güncellendi. bir sıkıntı yok. tümünü güncelleyebilirsem sonunda win 8.1 'i yükleyip one key recovery ile temiz bir imaj alacağım. bir daha format atmam gerekirse bu dertle uğraşmayayım diye. tüm güncellemeler başarılı olursa buraya yazarım.

internette araştırdıımda lenov dahil bir çok win8 kullanıcısı bu sorunu çekiyor. aletle ilgisi yok yani..

• herkeze selamlar
    yaklaşık üç ay önce yoga 13 aldım süper memnunum buradaki çoğu bilgiyi okudum fan kontrol sessizleştirdi mesala.
    fakat iki gündür pili sürekli %100 gösteriyor şarjda olmasada
    birde fan controlu kurmuştum ama o da artık kontrol etmiyor
    fan kontrol den fanı %90 a cekince eskiden deli gibi fan çalışıyordu artık o da olmuyor
    sorunla karşılaşan yada çözümü bilen varsa yardım edebilirmi
  • bu cihazin 11 i rt olmasa gercekten cok hos bir cihaz. aslinda rt olmasi pil kulanimi acisindan avantaj ama insan surekli kulandigi programlardan vaz gecemiyor. belki ilerleyen yilarda market destek cogalirsa bence rt modelleri gercekten kulanisli olabilir.

edit: i3 rt olmayan modelide varmis peki pil kulanimi hakinda bilgisi olan varmi I3 lu yoga 11 in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 29 Mayıs 2014; 15:22:55 >
  • Tomarla para verip pismanlik yaratan nacizane makinadir. Asiri isinir, fani susmaz, kafa sisirir, klavyesi viyklar. Fiyatida cep yakar!
    Tam bir hayal kirikligidir. Kim alacaksa almasin, nacizane tavsiyemdir.
  • Merhaba,
    ben de günlük ve ofis kullanımı için aldım bu bilgisayardan :)
    1 hafta olmadı daha ama çok memnunum.
    turuncusunu istemiştim ama piyasada bulamadım.
    tek üzüldüğüm şey the sims 3 oynayamıyorum. bu benim için oldukça önemliydi. boş zamanlarımda tercih ettiğim bir oyundu. ama grafik kartı yetersizmiş :(
    yine de bilgisayarımla çok mutluyum. aldığımdan beri günde 12 saatten fazla elimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Tomarla para verip pismanlik yaratan nacizane makinadir. Asiri isinir, fani susmaz, kafa sisirir, klavyesi viyklar. Fiyatida cep yakar!

Allah allah, Bu bilgisayarı ilk alanlardanım ve çok memnunum.

Çok fazla fan problemi yaşamıyorum, belki de eski notebookum çok çıkarıyordu, duyarsızlaştım :)
    Ben bunu aldığımda başka arkadaşım aynı fiyata sony almıştı, şimdi ağlıyor :)
    Klavye için ne demek istediğinizi anlamadım bile :)

• quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

quote:

Tomarla para verip pismanlik yaratan nacizane makinadir. Asiri isinir, fani susmaz, kafa sisirir, klavyesi viyklar. Fiyatida cep yakar!

Çok fazla fan problemi yaşamıyorum, belki de eski notebookum çok çıkarıyordu, duyarsızlaştım :)

Sessiz bir ortamda birseyler yaparken hic fanlar calismiyor mu? Ben biraz kullanayim cihazin alti fanlar calismasina ragmen o kadar isiniyor ki sicaktan daraliyor insan..
    Klavyedeki cogu tus yamuk yumuk ve bastigimda "ciyk" "viyk" gibi tuhaf plastigimsi sesler cikartiyor :)

Gercekten cok rezil bir makina..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

quote:

Sessiz bir ortamda birseyler yaparken hic fanlar calismiyor mu? Ben biraz kullanayim cihazin alti fanlar calismasina ragmen o kadar isiniyor ki sicaktan daraliyor insan..
    Klavyedeki cogu tus yamuk yumuk ve bastigimda "ciyk" "viyk" gibi tuhaf plastigimsi sesler cikartiyor :)

Gercekten cok rezil bir makina..

yorumu görünce bende şaşırdım cidden farklı ultrabook kullnıyoruz sanrıım. sıfır pişmalık yarattı bende fanda da ses yok klavyede gayet güzel sadece evet biraz cep yakıyor ondan muzdariptim alırken

• Bende ilk alanlardanim makineyi. Bende çok memnunum açıkçası özellikle şehir dışına iş için çok çıktığım için çok faydalı oldu benim açımdan. Tabiki tamamen bu makineyi kullanmiyorum. Ayrıca bir adet te dell mevcut, daha çok şehir dışına çıkarken kullanıyorum belki o nedenlerle sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnA

Bende ilk alanlardanim makineyi. Bende çok memnunum açıkçası özellikle şehir dışına iş için çok çıktığım için çok faydalı oldu benim açımdan. Tabiki tamamen bu makineyi kullanmiyorum. Ayrıca bir adet te dell mevcut, daha çok şehir dışına çıkarken kullanıyorum belki o nedenlerle sorun yaşamadım.

Demekki uretim bandi degismis. Bizede dandik olanlari kakaladilar :)
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.