Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 BIOS UPDATE {Nvidia boost tech. / FN key}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
17.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar / Lenovo Z500 kullanıcıları Merhaba :)

Umarım laptoplarınızdan memnunsunuzdur. Bu mesajı, forumda ulaşabildiğim tüm Lenovo Z500 kullanıcılarına atmaktayım ve bu mesajı atmaktaki amacım, çoğunluğun yaşadığı sorunları saptayıp Lenovo'ya BIOS update konusunda baskı kurmak / diretmek. Biliyorsunuz ki cihazımızın kendi fiyat aralığında diğer bilgisayarlardan en önemli farkı ekran kartı "GT645M". Birçoğumuz bu cihazı alırken kara kaşına kara gözüne bakıpta almadık, işlemcisininde diğer muadil modellerden efsane bir üstünlüğü yoktu ama ekran kartı hatrı sayılır derecede performanslı gözüküyordu. Nitekim bilgisayara oyunlar kurup denediğimizde bu performansı da teyit ettik. Aslında ekran kartımızı daha da performanslı hale getirilebilir, daha doğrusu getirebiliriz. Günümüzde bir çok GPU, turbo boost özelliğine sahipken, Lenovo' nun bu ekran kartı için böyle bir özellikten kaçınması, biraz işgüzarlık ve bolca reklam/satış stratejisi içermekte. 709 Mhzden 780 Mhz' de stabil şekilde çıkabilecek bir karta sahibiz. Sanki hız sınırı konulmuş Mercedes gibiyiz. Bu arada, bizi teyit eden bir inceleme: (The overclocking function GPU Boost remains unused with the IdeaPad Z500. The tool GPU-Z also indicated the default 709 MHz under load. Theoretically, it would be possible to go up to 780Mhz. Depending on the benchmark, other GT-645M colleagues are better off (e.g. the Nexoc M507II). colleagues.)

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z500-Notebook.91520.0.html

Tam da bu noktada iş bizlere düşüyor. Forumdan "skidproof" nickli Görkem arkadaşımla birlikte hazırladığımız mailleri aşağıdaki adrese göndermeniz sayesinde bios update ile ekran kartımıza turbo boost özelliği kazandırabiliriz.Kazanacağımız turbo boost ile malum daha performanslı bir laptoplara sahip olmakla beraber, gpu gerektiği zaman hızını otomatik olarak yükseltip düşürdüğü için daha düşük sıcaklıklarla oyunları oynayabileceğiz. Şu linkten genel sıralamayı ve kartımızın özelliklerini inceleyebilirsiniz, ayrıca olası güncelleme ile hangi kartın performansına yaklaşacağımızı kestirebilirsiniz. ( 92. sıradayız )

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Bir diğer problemimizde FN tuş kombinasyonu. Oyun oynamayan kullanıcılar için fazla birşey farketmese de bu FN tuş kombinasyonu, oyunlarda F1-F2-F3-F4...vs tuşlarını kullanan oyuncular için oldukça sinir bozucu. O yüzden Lenovo'ya göndereceğiniz mail'e bunu da ekledik. Benim öngörüm, FN' ye her basışta bir seçim değişebilir. Yani basılı tutmak yerine 1. basışta normal F1 F2.. aktif, diğer basışta turuncular aktif..

Kimi arkadaşların harddiskinden gelen sesler vardı. Bu sesler bios ile alakalı değil direkt Hdd ile alakalı olmasından ötürü bu maile onu eklemedik.

Eğer Intel'in sitesinden Hd Graphics 4000' i güncellerseniz ekran parlaklığı en düşük seviyede kalıyor ve yükselmiyor. Bu hala bir sorun ve sadece Lenovo' nun kendi sitesindeki driverda yani eski sürüm driverı kullanmak zorunda kalıyoruz.Bu sorunu da mail' e şimdilik ekleyemedik. Elinden gelen varsa onu yazar paylaşırsa çok iyi olur.

Dediğim gibi arkadaşlar, bilgisayarımızı stabil şekilde daha performanslı hale getirmek bizim elimizde. Bu forumda daha önce kullanıcıların birlik olması sayesinde bir çok sorunun üstesinden gelindi. Çok vakitinizi alacak şeyler değil. Kaldı ki "yaa ben yapmasamda elbet biri yapar" düşüncesinde olursanız inanın bir arpa boyu yol katedemeyiz. Rica ediyorum destek verin. Eğer İngilizceniz iyi düzeydeyse maile bir kaç şey daha ekleyip, kafanıza göre düzenleyip öyle de gönderebilirsiniz...

Her mail gönderen şu konuya gönderdiğini yazarsa ne kadar yol katettiğimizi daha net görebiliriz. Ayrıca yine bu başlık altından bios update ile ilgili kafanıza takılanları şu da olmalı dediklerinizi yazabilirsiniz. Olumlu olumsuz geri bildirimlerinizi bekliyorum.. :)

Göndermeniz gereken adres şu:

lenovo_tr@teleperformance.com.tr

Adres neden Tr adresi diye sorabilirsiniz, İnternette lenovo merkezin doğru düzgün mail adresini bulamadım. Lenovo Türkiye'yi arayıp bu boost olayını Fn muhabbetini vs anlattıp bios update istediğimizi söyleyince ancak bu mail adresini paylaşabileciğini söyledi ama bize mail atın biz o maillerinizi yönlendireceğiz vs dedi.. Bios update ile ilgilinen departmanın mail adresini bizimle paylaşamazmış. Bu yüzden biz lenovo_tr@teleperformance.com.tr adresine hem ingilizce hem Türkçe mail göndereceğiz durumu anlatan, onlar yönlendirecek. Aynı şekilde aşağıdaki numarayı da arayarak kendimizi hatırlatacağız. Şimdilik elimizden gelen bu. Başka mail adresi bulabilen olursa bizimle paylaşırsa çok iyi olur. Ayrıca göndereceğiniz mailin başına, "Mailimi genel merkezdeki gerekli departmanlara iletebilir misiniz" şeklinde ekleme yaparsanız bizimkiler neden ingilizce mail attığımızı anlayabilir sanırım Olmadı kendilerine Türkçe olarakta durumu izah edin ekran kartının 780mhz kapasitesi olduğunu daha düşük hızda çalıştığını, Fn tuşlarının kullanışsız olduğunu anlatın telefonda..

1

Hi dear authorized

I am a Lenovo Z500 user. When I decided to buy this Laptop, there were many alternatives at the same price range. However, Z500 has gt645m. This is the most important difference among the alternatives. This Gpu has 709 mhz. Theoretically, it would be possible to go up to 780Mhz with Nvidia Boost Technology. If it was possible, why did not Lenovo? I guess, the solution of this problem can be do Lenovo with BIOS UPDATE. Lots of notebook producer according to customer s requests publish bios update(e.g. MSI). Many z500 user are not satisfied with this situation. In many notebook forums, z500 user talk about that. The most users of z500 want to bios update. With this update, lenovo will regain confidence.

The other big problem is FN key. You know, I said that, lots of z500 user bought this notebook for gt645m. So, if you have powerful gpu, you play many game. In these game, sometimes you have to use F1 F2 F3.. etc F keys. If want to use F keys in Z500, you have to use FN key. It is a big problem for PC gamer. I guess it would be first press to fn orange keys enable, second press to fn disable to orange keys.

2

Hi,

I am a Lenovo Z500 user. I am waiting bios update for a long time. I think, this notebook has two major problem. First one is: Lenovo did not use Nvidia boost technology this laptop (gt645m) Whereas, gt645m is possible to go up 709mhz to 780Mhz. Second is: FN key problem. I have to use F1 - F2 etc F keys in some games. However it is unpractical. FN + F1. I hope you able to fix it these problems with bios update.

3

Hey

I have waited bios update for z500 Since Feb. 2013. Why we can not use nvidia boost technology with gt645m? or what you are waiting for bios update ? FN key is useless if you want to F1 F2 in a pc game. I am waiting bios update. I hope, update include these problem.

4

Hi Lenovo,

I am pc gamer. I bought Z500 last week. Because z500 has gt645m. I'm so happy first day, lenovo is wonderful notebook producer, this notebook is amazing, stlish design, quality box etc. However, who did you decide to produce Fn keys like that? I think it is tragicomic. If I want to use F1 in pc game, firstly my little finger goes to FN. Secondly my middle finger push the F1. By the way I died in the game. It is not good for pc gamer.. :) When can I use real f1 f2. When run we bios update ?

5

Hi, I have Lenovo Z500 since January 2012. My problems from GPU.So we have gt645M graphic card.But i can't play any latest game.Because we can't use nvidia boost technology to up 780 mhz.That's completely unacceptable.I hope you solve this problem soon with BIOS update.

Tüm bunlar haricinde 0 212 336 03 66 numaralı telefonu arayarak direkt Türkiye'ye de bu sorunumuzu iletebilirsiniz..

Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 28 Mayıs 2013; 20:05:17 >

• Adres : lenovo_tr@teleperformance.com.tr

Hi, I have Lenovo Z500 since January 2012. My problems from GPU.So we have gt645M graphic card.But i can't play any latest game.Because we can't use nvidia boost technology to up 780 mhz.That's completely unacceptable.I hope you solve this problem soon with BIOS update.

Ad Soyad

S/N :

--------------------------------------------------------------------------------

İlk göndereceğiniz mailin altınada cihazın altında ki S/N kısmında yazan yerleri yani Seri No' sunu aynı şekilde yazarak gönderin(S/N: CB203... gibi).Daha sonra başka mail adresiniz varsada herhangi bir maili isimsiz kahraman olarakta yollayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 28 Mayıs 2013; 15:59:49 >
  • Ben de musait oldugum zaman mail atarim,
    Size soyle bir bilgi vereyimZ
    Gpu boost sorunu,msi ge60 in bazi modellerinde vardi.ekran karti oyun icinde 835 den 950 ye cikmasi gerekiyordu ama bunlarda 835 de kitli kaliyordu.
    Burdaki arkadaslar ise baya ugrasti ve msi yeni bios cikardi ,sorun cozuldu.

Size ise soyle bir gecici coZum sunabilirim
    İlk sayfadaki matrix adli arkadasin dedigini yapin yani bat dosyalarini olursturun.
    O her ne kadar gtx660m icin yapsa da ordaki degerleri gpunuzun stock ve boost li haline gore yapin.
    Sonra yaptiginiz overclock bat dosyasina basin.ardindan nvidia indpectorA grib
    Show overclockinng deyin
    Sagdaki p5 ayarini secin.
    Sonra core clocku :boost olmasiyla kaca cikiyorsa ona ayarlaryin.
    Memoryyi de gpunuza gore ayarlayin.
    Zaten bunlari daha da yukssltmek overclock oluyor :)

mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=71766461&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 28 Mayıs 2013; 9:12:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @elano68

İlginiz için teşekkürler, "skidproof" kendi açtığı konuda bahsettiğiniz işlemi SSli şekilde anlatmıştı

http://forum.donanimhaber.com/m_73805701/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

####### NVIDIA Inspector Kullanımı ########

GT645M Overclock :

Yukarda bahsettiğim BOOST problemini çözmek için ekran kartımıza hız aşırtma işlemi uygulamamız gerekiyor.Ancak bunu diğer programlarla yapamıyoruz çünkü biostan sınırlandırılmış GPU Clock.Aynı Problem MSI GE60 ürününde de olmuş ve MSI BIOS update ile bu problemi çözmüş.Eğer lenovoyu sık sık arayarak bu problemi dile getirirseniz bir BIOS update ile bunu çözebilirler.

Önce aşağıda ki kodu not defterini açarak ins.bat şeklinde kaydedin.

@color 0a
    @title Nvidia Inspector Overclock Tool
    @CLS
    :MENU
    @ECHO ------------------------------------------------
    @ECHO Nvidia Inspector Overclock Tool
    @ECHO V1.0 GT645M Forcestate P0 Overclocking
    @ECHO 1 - Overclock to 780/1800
    @ECHO 2 - Set default to 709/1800
    @SET /P M= 1 OC , 2 DEFAULT , 3 EXIT :
    IF %M%==1 GOTO OC
    IF %M%==2 GOTO DEF
    IF %M%==3 GOTO EXT

:OC
    nvidiaInspector.exe -forcepstate:0,2 -setMemoryClock:0,2,1800
    nvidiaInspector.exe -forcepstate:0,0 -setGpuClock:0,1,830 -setMemoryClock:0,1,1000
    EXIT

:DEF
    nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,0 -setMemoryClockOffset:0,0,0 -setVoltageOffset:0,0,0 -setPowerTarget:0,100 -forcepstate:0,16
    EXIT

:EXT
    EXIT

Daha sonra burdan inspectoru indirin.

Öncelikle inspectoru rar dan ayrı bir klasör oluşturarak çıkarın.Daha sonra oluşturduğumuz .bat dosyasını bu klasörün içine atın.Eğer aynı dizinde bulunmazlarsa işlem gerçekleşmez.

Şimdi inspectoru çalıştırın daha sonra .bat dosyasına tıklayın ve 1'e basıp enterlayarak devam edin.Bat dosyası işlemleri yaptıktan sonra kendiğiliğinden kapanacaktır burdan sonra resimle gösterdiğim yerden el ile GPU Clock'u arttırın.Önce 1 yazdığım yerden Show overclocking deyip gelen soruya evet dedikten sonra sağ panelden işlemleri uygulayın.Bu arada Hyperchondriac ve cos37 ye teşekkürler.

Lenovo Ideapad Z500 BIOS UPDATE {Nvidia boost tech. / FN key}

Not : Bu işlemden sonra ekran kartınız devamlı bir şekilde 830 mhz de çalışacaktır.Yalnızca oyunlara girerken bu işlemleri yapınız yoksa bilgisayar boştayken ekran kartınız gereksiz yere ısınabilir.Yapılan işlemleri geri almak için bat dosyasını çalıştırarak 2 ye basıp enterlayın.

Önemli : Herhangi bir komplikasyonda sorumluluk kabul edilmemektedir.Laptoplara OC işlemi sağlıklı bir işlem olmamakla beraber soğutucu kullanmıyorsanız tavsiye edilmemektedir.Bu yüzden Lenovo Desteği arayarak BOOST problemi konusunda şikayetçi olup BIOS update çıkarmaları konusunda ısrarcı olunuz.

• gönderdim...

ekleme: mail adresi hata veriyor....

<support@lenovo.com> (5.1.1 User unknown)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hangi adrese gidecek bende cikmadi adres?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece bulduğum adreste "kocaballi"ninde belirttiği gibi hata veriyor. Adres arıyorum bende şu an
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelişmelerden haberdar edin mail adresi bulunca 3-5 farklı mail adresinden atayım bende.
  • support@lenovo.com bu adrese gpu boost ile ilgili mail gönderdim
    he following addresses had delivery problems ---

<support@lenovo.com> (5.1.1 User unknown böyle bir şey geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkan -- 28 Mayıs 2013; 13:27:28 >
  • Derhal gönderiyorum arkadaşlar Umarım bir çözüme kavuştururlar.
  • Arkadaşlar ilk göndereceğiniz mailin altında cihazın altında ki seri numarasınıda yollayın.Sonra ki atacağınız mailleride isimsiz kahraman olarak gönderirsiniz. Seri numarası için cihazın altında S/N yazan yerden öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 28 Mayıs 2013; 14:22:33 >
  • cihaz yanımda olmadığı için seri numarası olmadan mail attim, haftasonu seri nosuna bakip mail bombardımanına tutacagım onları
  • Tamam ben de atıyorum.
  • Posted Mail. Umarım bir sonuca ulaşabiliriz. Sizleri de tebrik etmek lazım uğraşmışsınız.
  • tekrardan seri numaram la tr ingilzce olarak gönderdim
  • adamlar mail atıp iletişime geçmek için tel nosu istiyolar, mail atacaklar ekleyebilirler numaralarını
  • Mail atan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler. Mümkün mertebe verdiğim numaradan da rahatsız edebilirsiniz hatta edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 30 Mayıs 2013; 20:08:44 >
  • İngilizce atılan maile türkçe cevap verip telefon numarası istemeyide bu süper zekalardan beklerdim zaten.
  • Ben de yolladım mail arkadaşlar :)
  • Erinmeden 8 hesap daha açtım toplamda 9 adet yolladım.Ama gördüğüm kadarıyla ilgi biraz az.Lenovo İnceleme konusunda bir çok arkadaşın konuya dahil olduğunu ve Lenovo Z500 sahibi olduğuna az çok şahit olduk.Tüm ekip destek olmalı.Benim yerime o mantığını bırakmak en iyisi.Umarım Msi'de olduğu gibi Lenovo'da bu sorunu kayda alırda çözüme kavuşturur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.