Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 BIOS UPDATE {Nvidia boost tech. / FN key} (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
17.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suç lenovoda değil lenovo türkiye de arkadaşlar. Klasik türk işi baştan savma usulü ile çalışıyorlar, adam gibi yapsalar işlerini bu sorun çoktan çözülmüştü.
  • Ben de z500 kullanıcısıyım. Fn tuşuyla ilgili sorun yaşıyorum ne yaptıysam çözemedim
  • Arkadaşlar bu kadar Lenovo kullanıcısı var, lütfen bu konuda bize katılıp destek verirmisiniz? Ne kadar mail, o kadar çabuk çözüm demek. Lenovo Türkiye'nin ayıbını kendilerine hatırlatmamız gerek. Yoksa ileride büyük bir sıkıntı yaşadığımız vakit sistemler elimizde kalacak...
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75029898&p=1#75029898

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartının işlemci hızı arttığı zaman bu bilgisayarda ekstra bir ısınma yaratmayacakmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Ekran kartının işlemci hızı arttığı zaman bu bilgisayarda ekstra bir ısınma yaratmayacakmı ?

Yaratmaz çünkü o değerler nvidia tarafından kullanılan stabil değerler overclock gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Ekran kartının işlemci hızı arttığı zaman bu bilgisayarda ekstra bir ısınma yaratmayacakmı ?

Yaratmaz çünkü o değerler nvidia tarafından kullanılan stabil değerler overclock gibi değil.

Nvidia tarafından kullanılan stabil değerler bizim çekirdek hızımızdan yüksek değilmi sonuçta neden yaratmasın.
  • Barış Can kullanıcısına yanıt
    INTEL HD Graphics 4000 sorunu hala sürüyor mu? Lenovo Z500 59-366642 sipariş ettim de bu akşam, ona göre mesaj atacağım.
  • cevap aldıgında bizde bildirirsen iyi olur
  • thedealer T kullanıcısına yanıt
    Yani devam ediyor mu bu sorun hala? Henüz bilgisayar elime geçmediği için bakamıyorum ben.
  • merhaba abicim çok büyük bi sorunla karşı karşıyayım lenovo z500 pc aldım en fazla 3 hafta olmuştr
    model no : 20202
    s n : CB20490071
    p n : 59365054
    ~~~~~~
    ben bu pcde nezaman oyun açsam pc mavi ekran hatası alarak kapanıyor
    Gelen hataların bi kaçını yazayım mesela;
    STOP : 0x00000050 (PAGE_DEFALT_...)
    STOP : 0X0000001E
    STOP : 0X0000003E
    STOP : 0X0000007E
    STOP : 0X0000001A (MANAGER_...)
    STOP : 0X0000003B
    bazen oyunda değilken bile kapanıyor (oynadığım oyun Silkroad Online)
    pc bilgileri;

Intel Core i7 2.2 Işlemci (power3.2)
    1TB hdD
    NVIDIA GeForce GT 645M 2 gb paylaşımsız ekran kartı
    6 GB Ram
    win7 pro -64 bit işletim sistemi
    pc = Lenovo z500
    aldığımda win8 di win7 kur geçer dediler ama fark olmadı lütfen bi yardım edin yönlendirin beni

• @skidproof @Barış Can

Yeniden merhaba,

Bu başlığın peşini bırakmaya niyetim yok, siz de diğer arkadaşları sık sık bu konuya yöneltirseniz hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. :)
  • Arkadaslar biosumuz InsydeH20 marka.

Yazilim degisikligiyle bu biosta gizlenmis menüleri aciga cikartmak mümkünmüs. J-BIOS adi verilen bu yöntemle bircok modelin sahip oldugu H20 biosu unlocked edilmis durumda...

http://www.jakobheinemann.de/j-bios.html

Lenovo destek ekibinden bize fayda yok. Kendi cabamizla bu isi basarmak durumundayiz. Üstte verilen linkte anlatim yapilmis.
    Ben yeni cihazimda risk almak istemedigim icin bu yöntemi denemiyorum. Ancak denemek isteyenler olabilir. Onlar deneyip bize tecrübelerini paylasirlarsa seviniriz.

Simdi J-BIOS`u nasil yapacagimizi görelim.
    Bu konu BIOS MOD oldugu icin burada yazilmistir. Bu noktadan sonraki hicbir islem icin sorumluluk kabul etmiyorum. Risk kullaniciya aittir.

Bu islemlere baslamadan önce v1.18 olan mevcut bios`a giriyoruz ve 2. sekmeden (Configuration) BIOS Flash Back`i Enable ediyoruz.
    Bu cok cok önemli. Bu fonksiyon Bios`a her hangi yalnis bir müdahale sonucu makinamizi brick (kullanissiz) etmekten koruyor.

ilk adim olarak bios`un yedegini alacagiz. http://www.sendspace.com/file/3gyd73 Linkteki dosyayi indirip, rardan cikartiriz. Calistirinca dos ekraninda bir script calisacak. KORKMAYA GEREK YOK. Sadece yedek aliyor. Sonra, C:/_Backup dizininde bir klasör olusacak. O klasör icinde 4,5 MB büyüklügünde biosbackup.bin dosyamiz var.

Simdi verdigim linke gidip J-Bios.zip dosyasini indiriyoruz. http://www.jakobheinemann.de/fileadmin/insyde/j-bios.zip Bize lazim olan scriptler bu dosya icinde. Daha sonra Phyton 2.7 sürümü bu linkten http://www.python.org/download/releases/2.7/ indirilir.

Simdi yedegini aldigimiz biosumuzu FAT32 formatli flash bellegimize atiyoruz ve önceden indirdigimiz Phyton 2.7 ve J-Bios.zip dosyasini ayni dizine cikartiyoruz. Simdi Phyton`un kod satirini acip "python j-bios.py -v biosfile newbiosfile" yaziyoruz. (Windows icin gecerlidir) Böylece Phyton programi j-bios.py scripti sayesinde unlocked edilmis bios dosyasini üretiyor.

Buraya kadar sorun cikmadiysa, bundan sonraki basamak bu yeni dosyayi cihaza flashlamak/göndermek. Simdi laptop kapatilir. Kablosu cikartilr. (yaziya göre pilinde cikmis olmasi lazim ama malun bizim makinanin bataryasi entegre) O yüzden bu adimi atlayacagiz. Kuralina uygun yapmak icin pilimizi windows acikken tamamen bosaltip bu islemi öyle gerceklestirebiliriz sanirim.

Simdi fn ve ESC tuslarina basili tutuyoruz ve cihaza güc kablosunu bagliyoruz. FN ve ESC`ye basili iken güc tusuna basiyoruz ve cihazimiz hali hazirda takili olan USB bellegi okumaya basliyor. Artik elimizi FN ve ESC`den birakabiliriz. Gerisi bizle alakali degil. Anlatilana göre USB bellekten yeni bios kurulumu gercelestirilmis oluyor ve bir süre sonra bilgisayarimiz yeni bios ile aciliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 25 Eylül 2013; 14:55:37 >

• FN tuşlarında son durum nedir arkadaşlar gelişme varmı ?
  • Hala varmı FN tuşları ile ilgili sorun ?

Birde GT740M 64 bitmi ? GT645M olan 128 bit mi ?
  • Gt 740 64 bit. Fn sorunu devam

• yatin siparis vermeyi dusunuyorum.F1 f2 .. tuslarini pek kullanmiyorum ama sizler icin bende mail atacagim.Yalniz su nvidia isi canimi sıktı.Nede olsa ekran karti icin aliyorum ben bu laptopu.

• quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

Arkadaslar biosumuz InsydeH20 marka.

Yazilim degisikligiyle bu biosta gizlenmis menüleri aciga cikartmak mümkünmüs. J-BIOS adi verilen bu yöntemle bircok modelin sahip oldugu H20 biosu unlocked edilmis durumda...

Lenovo destek ekibinden bize fayda yok. Kendi cabamizla bu isi basarmak durumundayiz. Üstte verilen linkte anlatim yapilmis.
    Ben yeni cihazimda risk almak istemedigim icin bu yöntemi denemiyorum. Ancak denemek isteyenler olabilir. Onlar deneyip bize tecrübelerini paylasirlarsa seviniriz.

Bu konu BIOS MOD oldugu icin burada yazilmistir. Bu noktadan sonraki hicbir islem icin sorumluluk kabul etmiyorum. Risk kullaniciya aittir.

Bu islemlere baslamadan önce v1.18 olan mevcut bios`a giriyoruz ve 2. sekmeden (Configuration) BIOS Flash Back`i Enable ediyoruz.
    Bu cok cok önemli. Bu fonksiyon Bios`a her hangi yalnis bir müdahale sonucu makinamizi brick (kullanissiz) etmekten koruyor.

ilk adim olarak bios`un yedegini alacagiz. http://www.sendspace.com/file/3gyd73 Linkteki dosyayi indirip, rardan cikartiriz. Calistirinca dos ekraninda bir script calisacak. KORKMAYA GEREK YOK. Sadece yedek aliyor. Sonra, C:/_Backup dizininde bir klasör olusacak. O klasör icinde 4,5 MB büyüklügünde biosbackup.bin dosyamiz var.

Simdi verdigim linke gidip J-Bios.zip dosyasini indiriyoruz. http://www.jakobheinemann.de/fileadmin/insyde/j-bios.zip Bize lazim olan scriptler bu dosya icinde. Daha sonra Phyton 2.7 sürümü bu linkten http://www.python.org/download/releases/2.7/ indirilir.

Simdi yedegini aldigimiz biosumuzu FAT32 formatli flash bellegimize atiyoruz ve önceden indirdigimiz Phyton 2.7 ve J-Bios.zip dosyasini ayni dizine cikartiyoruz. Simdi Phyton`un kod satirini acip "python j-bios.py -v biosfile newbiosfile" yaziyoruz. (Windows icin gecerlidir) Böylece Phyton programi j-bios.py scripti sayesinde unlocked edilmis bios dosyasini üretiyor.

Buraya kadar sorun cikmadiysa, bundan sonraki basamak bu yeni dosyayi cihaza flashlamak/göndermek. Simdi laptop kapatilir. Kablosu cikartilr. (yaziya göre pilinde cikmis olmasi lazim ama malun bizim makinanin bataryasi entegre) O yüzden bu adimi atlayacagiz. Kuralina uygun yapmak icin pilimizi windows acikken tamamen bosaltip bu islemi öyle gerceklestirebiliriz sanirim.

Simdi fn ve ESC tuslarina basili tutuyoruz ve cihaza güc kablosunu bagliyoruz. FN ve ESC`ye basili iken güc tusuna basiyoruz ve cihazimiz hali hazirda takili olan USB bellegi okumaya basliyor. Artik elimizi FN ve ESC`den birakabiliriz. Gerisi bizle alakali degil. Anlatilana göre USB bellekten yeni bios kurulumu gercelestirilmis oluyor ve bir süre sonra bilgisayarimiz yeni bios ile aciliyor.

Python'u direk C dizinine kurdu ki bu, j-bios dosyalarınıda mı o dizine atacağız hiçbirşey anlamadım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Arkadaslar biosumuz InsydeH20 marka.

Python'u direk C dizinine kurdu ki bu, j-bios dosyalarınıda mı o dizine atacağız hiçbirşey anlamadım ben

Anlatim biraz karisik. J.bios scriptleriyle yedek bios dosyamiz pytonun dizininde olmali. Zatrn kod satirina dikkat edin, oradan anlasiliyor. Yeni bios dosyasi olustugunda onu fat32 fotmatli bellege atarsiniz. Sonucu burada bizimle paylasirsaniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 24 Ekim 2013; 3:31:04 >

• quote:

Anlatim biraz karisik. J.bios scriptleriyle yedek bios dosyamiz pytonun dizininde olmali. Zatrn kod satirina dikkat edin, oradan anlasiliyor. Yeni bios dosyasi olustugunda onu fat32 fotmatli bellege atarsiniz. Sonucu burada bizimle paylasirsaniz iyi olur.

İyi de hocam ne senin dediğinden birşey çıkıyor ne o sitede yazandan.

Kodu yazdım birşey olmadı, doğrudüzgün anlatan biryer olsa yapıp güncelleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 25 Ekim 2013; 1:28:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.