Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arakdaşlar Lenovo Energy Management Driver for Windows 7 yükledim (Win7-64bit) fakat birtürlü çalıştıramadım?ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olurmusunuz,
    Alternatif programlar da var mı?
  • Teknosodaki 1600Tl olan fiyat tekrar gelir mi ?
  • Merhaba arkadaşlar,bugün sadecenotebook.com'dan Z510 59-391783 aldım ben de,ürün oldukça hızlı geldi tavsiye ederim siteyi.
    Bilgisayar beklediğim gibi gayet güzel hoş yalnız batarya full'ken ve ekran en parlak halindeyken(dengeli modda) kalan süreye 3 saat diyo.Bataryayı kullanmadan önce şarj etmedim.Sizde de süre 3 saat mi,daha fazlaysa bataryayı kullanmadan önce şarj ettiniz mi?
  • Şarj etmenize gerek yok takın kullanın çünkü tam dolduğunda gücü kesiyor o eskide kaldı.Batarya 3-5 doldur boşalttan sonra perfarmanslı seviyesine gelecektir.Mümkün olduğunca fişe takılı kullnın sabit olduğunuzda bunu neden diyorum doldur boşlat seviyesini düşük tutarsanız pilin dayanama seviyesi uzun olur çok doldur boşalt ömrünü azaltır haftada 1 defa pil uyarı verene kadar doldur boşalt yapmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 21 Mart 2014; 23:50:36 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler :) yani pc nin sürekli şarjda kalması batarya açısından sıkıntı olmuyo mu,doğru anladım değil mi? Ben tam tersini biliyodum da doldukça çekiyodum fişten,sonra tekrar dolduruyodum.Bunları detaylı olarak öğrenebileceğim bi link falan var mıdır acaba ben bulamadım da.
  • Dediğiniz eskide kaldı şimdiki sistemlerde batarya tam dolduğunda gücü kesiyor öyle olmasaydı bataryayı çıkarmanız icab etseydi üreticiler bataryayı kasaya gömmezlerdi.Fişten çekmeniz doldur boşlat döngüsünü artırır haliyle ömürden yiyecek.
  • Arkadaşlar benim makine de , normal ortamda hiç ses duymuyorum, gece kullanırken haliyle ortam sessiz, o zaman fan 2 dakika da bir 20-25 saniye devri artıyor ve bu bir zaman sonra sinir bozucu olmaya başlıyor, arada bir de hardisk den ses gelince iyice delirtiyor. Sizde de böyle mi durum? yoksa benim bilgisayar mı garip?
  • Evet o modda 3 saat ancak gider. Hatta o kadar giderse çok iyi.
  • Çok sağolun bunu erken öğrendiğim iyi oldu :)
  • Ekran kartı sorunu olan tek kişi ben miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazdan almayı düşünüyorum ancak nedense ön yargılıyım sadece samsung cihazlara sempati duyuyorum notebooklarda. 2bin tl gibi bir bütçeyle i7 + 740m + ışıklı klavye olanağı cezbediyor beni. Diğer markalarda aynı özellikleri sunabilen bir muadilini göremedim, varsa bilen bildirirse sevinirim.

Şimdi gelelim korkularıma;

* wifi sorunu çok yaygın bir sorun. Çözümü için şöyle bir video buldum;http://www.youtube.com/watch?v=VhLEbdI23Gs ancak gerçekten sorunu çözüyor mu emin değilim wifi sorunu yaşayan biri test edip sonucu söylerse sevinirim. En azından wifi sorununu egale etmiş olurum çözülürse..

*Diğer bir sorun da pilin gömülü olması. Lenovo desteği nasıldır bilemiyorum ancak garanti bittikten sonra, pil ölürse onarım için uçuk ücretler istenir mi? Sonuçta pili çıkarılabilir alet olsa gidip 100 liraya alır bir pil değiştirirsin ancak bu aletlerde öyle bir şans yok. 100 liralık pil alabilecek durumdayken 300 400 lira gibi bir onarım bedeli isterlerse işler kızışır.

* Bir başka olay da enter tuşu boyutu. Konudaki mesajda enter tuşu büyük gözüküyor ancka inceleme videolarında ve official resimlerde küçük gözüküyor. Türkiyedeki i7 li serilerde enter tuşu büyük mü küçük mü net olarak biri cevaplarsa sevinirim http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z510-59-391783-notebook-pmu293517 buradan, bunu almayı düşünüyorum (beyaz almakta ısrarcıyım)

* fanında merak ettiğim bir durum var, bir program var fan devrini vs gösteriyor sanırım inceleme videolarında gördüm, fan hızına müdehale edebiliyor muyuz? 5 dakka da bir vuu vuu diye ötmesi beni çileden çıkarır açıkcası zaten soğutucuyla kullanacağım aleti genelde.

* diğer merak ettiğimde ekranı. ekran çok kötülenmiş denilmiş ama detaylı araştırmaya fırsat bulamadım. ekranında ne gibi sıkıntı var bilen birisi detaylı anlatırsa sevinirim.

* i7 ışıklı modellerde touchpad için de aydınlatma var mı? Touchpad win8 için charmbar açma gibi kısayollara sahip mi?

Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi belirtirseniz sevinirim pazartesi günü sipariş vermeyi düşünüyorum.

• Selam konuya beni de eklerseniz sevinirim. Bilgisayarım

Z510 i7-4702 8GB 1TB 15.6" HDMI 2GB GT740 FREEDOS

alalı 1 ay oldu genel olarak memnunum, oyun oynamayı seviyorum beni memnun ediyo ama birkaç sorunla karşılaştım eğer fotoğraf yüklemeyi öğrenebilirsem sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

teşekkürler konu için. Almadan önce de incelediğim bir konu idi.
  • Arkadaşlar bununla hp nin bi modeli arasındaydım yorumlara bakınca tam bunda karar kılmışdımki bir de dell 7537 çıkıverdi karşıma.
    7537 de alüminyum ve bana göre çok şık kasa var, ışıklı klavye var, ve 750m ekran kartı var. Ama işlemcisi 4200u. ram 6gb hdd 500 gb. ram ve hdd ilerde halledilir diyorum ama bi yandan da cd rom olmadığı için ssd takacak yer yok kendi hdd sini çıkarmak lazım bu seferde kendininkini harici yapıp yanımda taşımam lazım. Belkide ssd fiyatları düşünce yüksek kapasiteli bi ssd alınabilir ayrıca ram da 16 gb a kadar destekliyo. Lenovonun sesi de çok iyi deniyo dell nasıldır bilemem. Demem şudurki her 2 sini de görmüş kullanmış incelemiş biri varmı aramızda hangisini alırdınız? Bu dell mağazalarda yok sadece net satışı var dolayısıyla yan yana koyup bakma şansımız da yok Ben özelikle ksasına vuruldum ama canlı görmedik..
  • http://www.guvenliticaret.net/lenovo-ideapad-z510-59-391783-notebook?ref=akakce&v=1.50.1

Arkadaşlar ben bu siteden bu pc yi aldım yarın gelecek. Ama aklıma bişey takıldı aldığım PC i7-4700mq ve kahverengi diğerlerine bakıyorum aynı koddaki PC i7-4702MQ ve beyaz renk bunların arasında fark varmı cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • @Serkan4554 beyaz ile diğeri arasında çok ufak bir fiyat farkı var bu fark da desteklediği max bellekden kaynaklanıyor. Beyaz maximum 8gb destekliyor, diğeri maximum 16gb. Bunun sebebi de beyaz olanının fazla rağbet görmeyeceği, görse de beyaz satın alanların ram yükseltmeye ihtiyaç duymayacağı şeklinde bir satış stratejisi mevcut. Sizin verdiğiniz linkteki kod 3 ile bitiyor bu kod da her yerde beyaz olarak geçiyor. Muhtemelen ya beyaz gelecek ya da satıcı yanlış kod girmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 23 Mart 2014; 21:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oLgan

@Serkan4554 beyaz ile diğeri arasında çok ufak bir fiyat farkı var bu fark da desteklediği max bellekden kaynaklanıyor. Beyaz maximum 8gb destekliyor, diğeri maximum 16gb. Bunun sebebi de beyaz olanının fazla rağbet görmeyeceği, görse de beyaz satın alanların ram yükseltmeye ihtiyaç duymayacağı şeklinde bir satış stratejisi mevcut. Sizin verdiğiniz linkteki kod 3 ile bitiyor bu kod da her yerde beyaz olarak geçiyor. Muhtemelen ya beyaz gelecek ya da satıcı yanlış kod girmiştir.

Olgan adamları aradım sordum kod bu dediler ve kahverengi dediler ama senin dediklerine göre pek fark yok gibi.
  • Dediğim gibi max bellek desteği dışında hiç bir fark yok renge de pek takmamak lazım özel bir durum yoksa.
  • Şuan fiyatı 1700 1800 e kadar çıkmış bunun en düşük fiyatı kaç olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan4554

http://www.guvenliticaret.net/lenovo-ideapad-z510-59-391783-notebook?ref=akakce&v=1.50.1

Arkadaşlar ben bu siteden bu pc yi aldım yarın gelecek. Ama aklıma bişey takıldı aldığım PC i7-4700mq ve kahverengi diğerlerine bakıyorum aynı koddaki PC i7-4702MQ ve beyaz renk bunların arasında fark varmı cevaplar için şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar pc geldi i7-4702MQ ve beyaz geldi.format attım kutudan çıkan cd den driverleri yükledim.başka yapılacak bişey varmı batarya konusunda uzun ömür için ne yapabilirim.

• Merhaba arkadaşlar. İlk günlerine kıyasla fanla ilgili endişelerim var, sürekli olarak çalışıyor şu an. Rahatsız edici bir ses değil belki hatta soğuk hava üflüyor ısınma gibi bir problem de yok ancak yüksek devirde durmadan çalışıyor. Bu durum olağan mı yoksa yapabileceğim bir şey var mı? Teşekkürler şimdiden.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.