Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

quote:

Orijinalden alıntı: onlinlers

Beyler , Öncelikle incelenmesi yapılan notebookun işlemcisi QM , Fiyatı ondan biraz daha pahalı.Teknosada 1.600 Tl olan z510 ile bu notebook aynı değil.İşlemci farkı var.

Bu yüzden ona dikkat ederek alın.Ek olarak bazı videolar alıntı , yorumları incelediğimde ekran kartının 128 bit olduğunu söylüyor bu performans farkı yaratırmı bılmıyorum ama teknosada şuan iyi bir indirim var z510 1.600 tl işlemcisi "M" konu sahibinin ise "QM" lütfen dikkat edelim.

Bende teknosa'dan aldım.Sanırım değişmiş bilgisayarlar.

1600 Tl olanından aldıysanız.Bu incelenen ile aynı özelliklere sahip değil.

• quote:

quote:

quote:

Beyler , Öncelikle incelenmesi yapılan notebookun işlemcisi QM , Fiyatı ondan biraz daha pahalı.Teknosada 1.600 Tl olan z510 ile bu notebook aynı değil.İşlemci farkı var.

Bu yüzden ona dikkat ederek alın.Ek olarak bazı videolar alıntı , yorumları incelediğimde ekran kartının 128 bit olduğunu söylüyor bu performans farkı yaratırmı bılmıyorum ama teknosada şuan iyi bir indirim var z510 1.600 tl işlemcisi "M" konu sahibinin ise "QM" lütfen dikkat edelim.

Yaklaşık 2000TL'ye almıştım.Anasayfadaki ürün ile aynı.Hatta 1600'lük pc'nin modelini vereceklerdi onu istemedim.2 gün kargo beklemiştim bir de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yaklaşık 2000TL'ye almıştım.Anasayfadaki ürün ile aynı.Hatta 1600'lük pc'nin modelini vereceklerdi onu istemedim.2 gün kargo beklemiştim bir de.

Ozaman sıkıntı yok , Çünkü her z510 aynı özelliklere sahip değil.

• arkadaşlar merhaba
    sadecenotebook.com sitesinden i-5 işlemcili z510 aldım 2 hafta önce bilgisayara.windows 8.1 yukledim ama webcam çalışmıyor. lenovonın sitesinden güncel driverları yukledim ama yine de çalıştıramadım. fn+esc tusuyla kameranın aktif hale getirildiği yazılmış bir çok yerde ama o da sorunu çözmedi. bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımız bekliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

Hafta içinde başlıkta belirttiğim lenovo laptopu satın aldım. 6gb ram, Intel Core i5 4200M olmasına rağmen laptop geldiği günden beri ( 3 gün oluyor ) hala devam eden aşırı yavaş çalışma sorunum var. Daha önce 2006 yılında Acer 5920G almıştım üzerinde Vista ile geldi, daha sonra Dell 5040 laptop aldım Win 7 ile geldi bu ise Win 8 ile geldi. Daha önce bu iki laptop ile ilk geldiklerinde böyle bir problem yaşamadım. Güncelleştirmeler ile daha iyi bir hal aldılar ama bu laptop tam bir kanser.

Bilgisayar aşırı yavaş açılıyor. Herhangi bir işlem yapmak istediğinizde sabretmeniz gerekiyor. Çok basit bir işlem olan internette surf işlemini bile yapamıyorum yeni bir sekme açtığımda bir kasılmalar bir ağırdan almalar kız gibi nazlı adeta. Lol oynayan biriyim kurdum bir heves deneyim diye oyuna girdim ama yüklenmek bilmedi tam yüklendi derken fps 0-1 Ekran kartından herhalde deyip en son güncellemeyi yaptım ama değişen bir şey olmadı.

Sonuç olarak sizlerde sıfır aldığınızda bu problemi yaşadınız mı ? Forumda araştırmadım açıkcası çünkü sabrım kalmadı. Bir yol gösterenin ellerinden, yanaklarından öperim

Not : Laptopu teknosa'dan 1600tl'ye aldım.
    Not 2 : konusunu açtım ama buraya da yazmak istedim hızlı cevap alabilmek için.

quote:

Orijinalden alıntı: Ed Vedder

Arkadaşlar Teknosa'dan indirimle 1600 TL'ye aldım. (i5 işlemcili modeli)

Bu fiyata cihazın çok iyi olduğunu düşünüyorum, i5 4200m işlemcisi var.

Bazı konularda internet kullanımında 1-1.5 saat gittiğini yazanlar olmuş. Kesinlikle böyle birşey yok. 3-3.5 saat gidiyor.

Hoparlörleri inanılmaz derecede iyi. Multimedia için alanlara mutlaka tavsiye ederim.

Isınma yok. Ses sadece içerisindeki hdd'den ses geliyor ara sıra. Bu da kabul edilir bir seviyede.

Ekranı bana yetiyor. Ama tabi beğenmeyenler de var. Bu fiyat seviyesinde ekran ancak bu kadar.

Açılış ve kapanış hızı çok iyi. İçerisindeki hybrid ssd'den dolayı.

Ekran kartı GT 740m ve birçok oyunu rahatlıkla açabiliyormuş, fazla deneme şansım olmadı.

Sonuç olarak yüksek fps isteyen oyunları oynama derdi olmayan herkese cihaz tavsiyedir.

Dostum aynı laptopu almışız ama ben yukarıda ki problemi yaşıyorum sende böyle bir şey olmadı mı ? Yahu masaüstünde sağ tıklıyorum ve bekliyorum açılsın diye.

• -EDD- kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım nedir bilmiyorum ama kesinlikle sende bir problem var.

Bu bilgisayar yavaş açılmak ne kelime inanılmaz hızlı açılıyor. 10 sn sürüyor benimkinin açılışı.

Herhangi bir yavaşlık söz konusu olamaz, sıkıntı sende hocam iyice bir bak. Arka planda çalışan bir şey mi var vs ??
  • Merhaba,
    Bugün vatandan i5 4200M modelini 1800 liraya aldım.
    Makine gerçekten çok güzel,
    Herkes kazasız belasız güle güle kullansın
  • Arkadaşlar acayip bi ikilem içindeyim. En sonda vereceğim 2 ürün arasında kaldım ama şöyleki;
    z510 8gb 4gb hp
    z510 1tb+8ssd 500gb HP
    z510 i5 4200u 4200m Hp
    ekran kartı 2 side 740 m.
    *z510 300 tl daha pahalı, kasası bana göre çok çirkin. Hele çerçevelerin gri olması ekranı solduruyo sanki, ses kalitesinin çok iyi olduğunu duydum. Mat ekran
    *HP ise kasa olarak çook hoşuma gitti, Parlak ekran. 2 sinide inceledim daha canlı ama evde tepede floresanla fazla sorun yapar mı bilmiyorum
    1) HP alıp ilerde ssd takviyesi ve +4 gb ram eklesem hemen hemen aynı fiyata ve özelliklere gelecek ve kasa+ssd avantajım olacak. Ama parlak ekran yukarda yazdığım gibi evde sorun yaratırmı.
    2) ssd li ve 4gb ram eklenmiş haliyle 4200U işlemci olması yine de bi eksimidir. Özellikler iyi oldukdan sonra U işlemcinin çok da geri kalmayacağını düşünüyorum. Colin Dirty, NFS, fifa pes gibi oyunlar oynarım film izlerim.
    3) Diyelim z510 aldım sistemi kurdum ssd için bişey bi ayar yapmam gerekir mi? Sistemin ssd ye kurulması ssd nin aktif olması için bişey yapmalımıyım? Sanırım bundaki ssd normal ssd disklerden farklı bi teknoloji.
    4) z510 daki 8 lik ssd normal ssd ler gibi sistemin açılışını hızlandırıyor mu?
    5) HP alıp ssd eklemek istediğimde eski hdd yi söküp yerine mi takacağız hem hdd hem ssd aynı anda aktif olabiliyomu istedimizi ssd ye istediğimizi hdd ye kursak-yüklesek
    6) HP ile z510 un ses kalitesi ne kadar farklıdır
    7) HP ler gerçekden çok mu ısınır yoksa o eskidenmiydi. Ben çok oyun oynamam yukard yazdığım oyunları anca oynarım. O da saatlerce sabah akşam olmaz zaten.
    8) Başka gözümden kaçan bir nokta var mı dikkat etmem gereken?
    Biraz karışık oldu ama işin içinden çıkamadım.
    HP:: 4200U + ssd disk +parlak ekran+şık kasa(bana göre)
    Z510: 4200m+1TB+8Gb ssd +mat ekran +kasayı beenmedim+ ses kalitesi iyiymiş(yazılan duyulan)

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-405839-notebook-urun11181.html z510-1630TL
    http://www.pcdepo.com/hp-pavilion-15-n012st-f1f09ea-notebook-urun10925.html HP - 1300 TL

• ANTtuArRi kullanıcısına yanıt
    1- Parlak ekran evde sorun yaratmaz, açık havada sorun yaratabilir.
    2- u işlemci eksi değil, performans olarak m nin gerisinde olur ama pil açısından karlıdır.
    3- Hiçbir ayar yapmıyorsun, ssd aktif.
    4- Evet hızlandırıyor, bilgisayar 7-10 sn arasında açılıyor.
    5- Tam bilgim yok.
    6- HP yi bilmiyorum, z510'un sesi kadar iyi olacağını tahmin etmem.
    7- Eskisi kadar ısınmıyor diyorlar.
    8- Oyun hastası değilsen z510 tavsiye ederim, kasası bence gayet hoş, ince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Vedder

1- Parlak ekran evde sorun yaratmaz, açık havada sorun yaratabilir.
    2- u işlemci eksi değil, performans olarak m nin gerisinde olur ama pil açısından karlıdır.
    3- Hiçbir ayar yapmıyorsun, ssd aktif.
    4- Evet hızlandırıyor, bilgisayar 7-10 sn arasında açılıyor.
    5- Tam bilgim yok.
    6- HP yi bilmiyorum, z510'un sesi kadar iyi olacağını tahmin etmem.
    7- Eskisi kadar ısınmıyor diyorlar.
    8- Oyun hastası değilsen z510 tavsiye ederim, kasası bence gayet hoş, ince.

Cevabın için teşekkür ederim. Oyun dediğim gibi masaüstü pc olmasına rağmen uzun süredir oynamıyorum ama futbol ve araba yarışı oynamayı düşünüyorum. Bunları U işlemci de oynatır sanırım. SSD takınca sadece açılış hızını etkiler değilmi sonucda orta ayar oynatacağı bi oyunu yüksek ayara cıkarmaz.Kasa konusu evet biraz zevk meselesi ben hp yi beğendim aama iç güzellik daha önemli tabi:D z510 alırsam da ssd alamam diye düşünüyorum ekstra para ayıramam. Peki açılışta bu kadar hızlandırıyosa 300 küsür liralara satılan ssd lerin farkı ne. Acaba bu gömülü gelen sadece açılışı mı hızlandırıyo kopyalamada dosyalara erişmede oyunları açmada bi faydası yokmu acaba sadece açılış la mı sınırlı. HP nin 8 gb ramliside 1384 TL imiş. Yani bununla z510 un farkı sadece +8gb ssd kalıyo. 1 tb cok önemli değil benm için 500 gb da yeterli. Bir de 128 lik bi ssd alırsam aynı fiyata ssd li olacak ama bi yanda lenovo markası ve ses kalitesi var bi tarafda hoşuma giden bi kasa ama U işlemci haala kararsızım. başka arkadaşlardan da cevap bekleyelim bakalım. Çok kararsız bi adamım ben ya.

• Z510 i5 4200m ile aranıza katıldım :)
  • ANTtuArRi kullanıcısına yanıt
    Oyunlarla işlemcinin çok alakası olmaz zaten. Ekran kartı oyunlar için önemlidir.

Bu cihazdaki SSD açılışta yüklenen dosyaları vs içerdiği için hızlı açılıyor. Kullanımda bir fark yaratmaz.

Ama bu forumda hiç HP öneren birini görmedim. Isınma ve kasa olarak sabıkalı cihazları var HP'nin.

Genellikle Dell, Lenovo, Asus ve Sony öneriliyor.
  • forum da baktım bulamadım fn tuşunu nasıl kapatabiliriz bir bilen varmı acaba
  • Orjinalden alıntı: ada44mavi

shift ve numlock yazan tuşa birlikte bas sorunun büyük ihtimalle çözülür
  • Merhabalar iyi forumlar. Sizin sorununuz fn tusunun kendiliginden aktif olmasiysa (yani tusa basiliymis gibi f1 e fln bastiginizda sesi kapatiyorsa vs.) cozumu cok basit. Bilgisayari acma tusuna basin. Lenovo yazisini gordukten sonra fne basili tutarak f2 ye ust uste basin ve bios ekranini acin. Ardindan configuration menusune gelin ve en altta hotkey mode disable yapin. Daha sonraexit saving changes diyip ayarlari kaydedin ve cikin. Bu arada bios menusune fn+f2 ile giremiyorsaniz daha kolay bir yolu da var. Sarj giris yerinin hemen yaninda ufacik bir tus var. Ona bilgisayariniz kapali konumdayken basin ve bios setupa girin. Ayrica isletim sistemi vs. kuracak olanlar da ayni yerden boot menuye gelip kurulumu yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçen cuma n11den z510 i5 4200m 59-405839 cihazı aldım ve fanla ilgili bir sıkıntım var. Windows 8.1 pro kurdum ancak driverlar hala kurulu değil. Bilgisayarı internete bağladığımda işlemci sıcaklığı 80 derece oluyor hiçbirşey açmıyorum sadece birkaç site açık ve bilgisayar prize takılı. Neden bu kadar yükseliyor bu sıcaklık. Aksine dün gece 2 saat kadar film izledim ancak elimi fanın üst tarafına götürdüğümde buz gibiydi. Acaba bir sıkıntı mı var anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • bmabibou B kullanıcısına yanıt
    ilk başta öyle oluyor ama sonra 100% yazıyor biraz kullanınca... :)
  • +1

• Arkadaşlar bununlahttp://www.pcdepo.com/msi-cx61-2od-231xtr-notebook-urun10905.html bunun arasındakı fark nedir?
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-391771-notebook-urun11180.html

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.