Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pcdepo.com yada hızlıal.com dan laptop alıcam hangisi daha güvenilir bir sitedir.
  • Liquid Soap kullanıcısına yanıt
    Pilin kaliteli olması ayrı mesele. 2800mAh batarya ne kadar güç çıkarabiliyor anlık, tamam bu önemli ama bundan önce donanımın konfigürasyonu önemli.
    Batarya ile kullanımda GPU frekansı vs. en düşüğe sabitleniyor diye biliyorum. Böyle olunca da 1KW güç kaynağı bağlasan cihaz batarya modunda donanımın frekansını düşürüyorsa kalite ile alakası yok.
    Bazıları güç ayarlarını performansa alınca düzeliyor vs. yazmış ama Windows kullanmadığım için kendim deneyemedim.
    Ama kalite ile ilgili bir şey değil, ayarlar ile ilgili yani. Yoksa batarya sadece o kadar gücü çıkaramasa ekran parlaklığında titreşim vs. olur, başka bir belirtileri olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Mart 2014; 16:43:02 >
  • Arkadaşlar Teknosa'dan indirimle 1600 TL'ye aldım. (i5 işlemcili modeli)

Bu fiyata cihazın çok iyi olduğunu düşünüyorum, i5 4200m işlemcisi var.

Bazı konularda internet kullanımında 1-1.5 saat gittiğini yazanlar olmuş. Kesinlikle böyle birşey yok. 3-3.5 saat gidiyor.

Hoparlörleri inanılmaz derecede iyi. Multimedia için alanlara mutlaka tavsiye ederim.

Isınma yok. Ses sadece içerisindeki hdd'den ses geliyor ara sıra. Bu da kabul edilir bir seviyede.

Ekranı bana yetiyor. Ama tabi beğenmeyenler de var. Bu fiyat seviyesinde ekran ancak bu kadar.

Açılış ve kapanış hızı çok iyi. İçerisindeki hybrid ssd'den dolayı.

Ekran kartı GT 740m ve birçok oyunu rahatlıkla açabiliyormuş, fazla deneme şansım olmadı.

Sonuç olarak yüksek fps isteyen oyunları oynama derdi olmayan herkese cihaz tavsiyedir.
  • Arkadaslar mediamarktta i7 lisi 2099 lira ilgilenenlerin haberi olsun.Ben daha once 2000 liraya bimeksten almistim.Cok memnunum.Bi arkadasim daha almak istiyordu bugun fiyat dusunce ona da aldik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak bu ilk mesajim herkese merhaba.
    Gayet güzel bi site bakalım inşallah birbirimize yararımız dokunur.

Öncelikle renk seçeneği isteyenler için pcdepoda kahverengi seçeneği var kapağının arkası kahverengi.
    www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-391771-notebook-urun11180.html
    Fiyatı an itibariyle 2093 lira son bi haftadır takip ediyorum dolara göre değişim gösteriyor. Fiyatının 1990a da düştüğü oldu. Ayrıca i5 inin de i7sinin de kahverengi seçeneği var.

İkinci olarak buradan dun i7 kahverengi siparişini verdim bugün yada yarın elime ulaşır inşallah

Malum freedos win7 win 8 yada 8.1 hangisini yüklemeliyim karar veremedim. Önerilerinizi alabilir miyim? Ayrıyetten autocad, dev c++ gibi programları kullandığımda bi uyumluluk sorunu olmamalı. 8.1 uyumluluk sorunu verebilir diye duymuştum.

Ve son olarak
    @Salvadorx kardeşim senin paylaştığın bu programı indiremiyorum benim için farklı bi siteye yükleme imkanın varmı acaba?
    https://mega.co.nz/#!D8I1FSYZ!KUquDOzzsQrTbGwIhE-FWs239uoYcginR23K92jKIMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rc.satre -- 13 Mart 2014; 15:09:49 >

• Arkadaşlar merhaba şurada
    http://www.bizdehesapli.com/lenovo-59-391771-z510-i7-4702mq-15-6-8-1t-8-2g-v-freedos-urun-59-391771?ref=akakce&v=1.79.4
    fiyat 2017 tek çekim fiyatı. Ürünü buradan almayı düşünüyorum , firma hakkında bilgisi olan var mı ?
  • göktürk bence media markt den al rengi önemli değil dersen . çünkü güven açısından media markt tanınmış bi yer türkiyenin çoğu yerinde bayisi var

• @holymoustache
    biraz daha bekleyebilseydim media markt tan alırdım
    çok daha güvenli keşke daha önce indirime girseydi.

pc depoda çok kalitesiz değilmiş . biraz önce aradım gayet mutevazi şekilde herşeyi açıkladılar 7gün içinde değiştiriyoruz da dediler.

• Rc.satre kullanıcısına yanıt
    C++ C# Automax 3d visual studuo gibi programları sıkıntısız çalıtırıyorum. en iyisini yüklemenizi tavsiye ederim 8.1 kullanıyorum.
    Updatelerini yaparsınız.

Linki Yeniledim PC Hızlandırma Programı

https://mega.co.nz/#!UYYGjICQ!f9h73gfJSCQ3YDW-FTGapQQCfrS91haLfxjNXm56-xw
    Saglik olsun kardesim bi sorunla karsilasmazsin umarim

• Çok teşekkürler indirdim.
    Sanırım dediğiniz gibi 8,1 i kullanıcam .

@holymoustache
    sağlık olsun artık. Sorunsuz olur inşallah
  • Arkadaşlar Merhaba,
    yaklaşık 1 aydır z510 i7 4702 8gb-1tb laptop kullanıyorum.Oyun için almadım işte kullanıyorum şimdilik.Aldığımda win8 yüklüydü,ilk hafta sonunda 8,1e yükselttim,bazı 32bit programları kullanmak zorundayım ama problem olmadı.Asıl problem 8.1 yükledikten sonra driver uyumsuzlukları nedeniyle çıktı.Önce wi-fi problemi oldu,işte kullandığımız üstelik arkamda duran modemi görmüyor ama çevrede olan tüm yayınları alıyordu,evde sorunsuz bağlanırken iş yerinde çıldırtıyordu.2 kez telekomu 2 kez Lenovo yardımı aradım bu yüzden(bilgisayar üzerinde teknik ve donanım konusunda ortalamanın üzerinde bilgim vardır,buna rağmen çözemedim) .Lenovo teknik servis son derece yardımcıydı ve beraber çözümü bulduk-wireless N7260 sürücüsünün İNTEL olanı(lenovonunki değil)-16.1.0.14 olanı sorunsuz tek sürücü,diğerleri sorunlu-wi-fi problemi yaşayanlar sürücüyü kontrol etsinler.Ayrıca İntel grafik kartı sürücülerinde sıkıntı var zaman zaman makine görev yöneticisinde cpu%40 ve üzeri, ram%86 kullanım gösteriyor ve bir süre sonra mavi ekran ve reset geliyor.Bununda nedeni muhtemelen sıkıntılı ekran kartı driverları.SMSvchost.dll veya SMSvchost.exe dosyası hatası veriyor ve henüz çözümünü bulamadım araştırıyorum.Geri vermeyi hiç düşünmedim çünkü 4.nesil işlemcili ve asla ısınmıyor,daha önce dell vardı bazen ellerimi üstünde ısıtıyordum ama o da 5 yıl hiç sorun çıkartmamıştı çünkü modifiye Xp kullanıyordum.Bence win8.1 işletim sistemi problemli driverlar sıkıntılı ama hız kullanım(alışınca tabiiki) çok iyi.Bu sistem ileride daha iyi olacak gibi duruyor.Lenovo için şunu söyleyebilirim;çok iyi bilgisayar bence bir çok konuda F/P oranı çok iyi.Müşteri hizmetleri anında cevap veriyor ve işlerinde iyiler.Son söz: Türkiye'de satılan aynı modellerin diğer ülkelerdekinden farkı ışıklı klavyesinin olmaması ve bayağı ayıp etmiş Lenovo bu konuda.Lenovo globalde bendeki model ışıklı klavye gözüküyordu....(-) puan

• boss580 B kullanıcısına yanıt
  • Herkese selamlar,
    Bugün mediamarkt tan 2099 liraya i7 li beyaz z510 sahibi oldum. Eve geldiğimde büyük hevesle laptopu açtım ve kablosuza bağlanmak istedim. Malesef kablosuz ağımı ağ listesinde göremedim çünkü z510 ağ adatörünün 5 ghz bandı desteklemiyordu. Ev ağında çok ve büyük boyutlu dosya transferleri yaptığımdan. 300 mbps hızı tam yakalayabilmek için 5ghz kullanıyorum. 2.4 ghz ile wireless n bağlantı tam 300 mbps vermiyor hızda düşmeler yaşanıyor. Elimdeki asus x52sa, yaklaşık 6,7 senelik laptopum 5ghz ağları desteklemesine rağmen, yeni aldığım z510 un böyle bir özelliği olmaması şaşırtıcıydı. Müşteri hizmetlerini aradım ve durumu belirttim. Gerekirse ücreti karşılığında başka bir ağ adaptörü ile garantisi bozulmadan değiştirmeleri rica ettim. Verdiği cevap şaşırtıcıydı; Efendim lenovonun hiç bir ürününde 5ghz kablosuz adaptör bulunmuyor, bu nedenle değişim yapamayız dedi. Bende kendilerine ilk defa lenevo alan birini ilk günden laptopundan soğuttunuz dedim teşekkür ettim kapattım. Hadi geçtim z510 u, y510p gibi sli ekran kartlı bir modelde bile 5ghz bandında çalışan bir wireless adaptör bulunmaması bence çok kötü bir durum. Onu da geçtim laptop kutularının üzerinde bence hangi wireless adaptöre sahip olduğu yazılmalı. Malesef ki bu özelliği paylaşan bilen satıcı ve firma yok. Aldığımızda böyle problemlerle karşılaşıyoruz. 4702qm gibi süper bir işlemciye sahip olan bir laptopun böyle bir wifi adaptörü taşıması büyük eksikliktir. Şimdi garantiyi hiçe sayıp eğerki pinleri uyuyorsa eski laptopumla yeni laptopumun wifi adaptörlerini değiştireceğim. Arada koca 6 sene var bu nasıl bir komedidir :)

• Arkadaşlar n11 den sipariş ettiğim z510 i5 59-405839 modeli yarın elime geçecek. Win 8 veya 8.1 kurna konusunda kararsızım hangisini tavsiye edersiniz? Ayrıca kutudan çıkacak olan driver cdsinin güncel olmadığını duydum. Lenovonun siteden mi indireyim driverleri.

• İyi akşamlar laptopum sonunda geldi win8 cd sini de edindim ancak freedos geldiği için nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum. dediğiniz gibi yaptım ancak boot ekranını açtığımda UEFI ve Legacy Support seçenekleri var cd yi nasıl tanıcağım?
    Seçenekli bir ekransa Uefi modda tanit

• Salvadorx kullanıcısına yanıt
    Uefi modu seçip kaydedip kapattığımda yeniden freedos ekranı geliyor

çözdüm teşekkürler
    çok basit birşeymiş böyle bi hata yapmam çok kötü
    hemen altında odd olarak yazan şey cd rom muş ismi değişik sadece
    f6 ile onu bi üste çıkardım ve tanıdı direk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rc.satre -- 14 Mart 2014; 0:27:14 >
  • arkadaşlar benim laptopun şarjı %99 da takılıp kalıyor. %99 prize takılı doluyor diyor ama %100 olmuyor. Bir sorun olabilir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlinlers

Beyler , Öncelikle incelenmesi yapılan notebookun işlemcisi QM , Fiyatı ondan biraz daha pahalı.Teknosada 1.600 Tl olan z510 ile bu notebook aynı değil.İşlemci farkı var.

Bu yüzden ona dikkat ederek alın.Ek olarak bazı videolar alıntı , yorumları incelediğimde ekran kartının 128 bit olduğunu söylüyor bu performans farkı yaratırmı bılmıyorum ama teknosada şuan iyi bir indirim var z510 1.600 tl işlemcisi "M" konu sahibinin ise "QM" lütfen dikkat edelim.

Bende teknosa'dan aldım.Sanırım değişmiş bilgisayarlar.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.