< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master39 -- 2 Şubat 2015; 17:56:46 > |
Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu
-
-
2-Kart aktivesi için switch in olmaması , bunun ne gibi bir eksisi var , geçişler otomatik oldu sanırım sistem kendisi algılayıp otomatik kart geçişi yapıyor diye biliyorum , sağ tuş nvidia ile aç falan filan varmı hala bilgilendirirseniz sevinirim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranda Kerr -- 4 Temmuz 2012; 0:57:57 > -
Arakadaşlar Elimeki Makina Freedos Olduğu İçin Bilgisayarı Tam Olarak Kurulumunu Bitirmiş Bulunuyorum.Bu GÜün Cpu-Z Gpu-Z HWMonitor İle Değerleri Paylaşıcam ...Freedos Alan Arkadaşlar İçin Kurulumunu Bİlmeyenler İçin Kısa Bir Yazı Yazayım.
Freedos Kullanıcıları :
Kuruluma Geçmek İçin Power düğmesine bastıktan sonra f12 tuşuna basıp basıp çekin size kurulumu hangi sürücü üzerinden yapıcağınızı sorucaktır ben flash ile kurulum yaptığım için flash sürücüsünü seçtim ve neredeyse herkesin bildiği kurulum sürecine geçti bilgisayar...
Freedos Driverları :
Kutu İçeriğinde Driver Cd si çıkıyor fakat eski sürüm olması ihtimaline karşı ben driverları lenovo sitesinden tekrar indirip öyle kurulum yaptım
driverların bulunduğu bölüm işletim sistemine göre indirebilirsiniz...support.lenovo.comPage Not Found - TRhttp://support.lenovo.com/tr_TR/research/hints-or-tips/detail.page?&DocID=HT073553
indirdiğiniz driverların kurulum sıralaması önemli değildir ben karışık kurdum hiç bir sorun çıkmadı sadece usb 3 driverını kurduktan sonra saat yanında aygıt yüklenemedi diye bir uyarı veriyor zaten kurulum sonunda yeniden başlat diyor açılıp kapandıktan sonra hiç bir sorun olmadığı aygıt yöneticisinde görülüyor aygıtın çalışması için yeniden başlatılması gerektiği için aygıt yüklenemiyor ...
Not : nvidia sitesinden gt 630m ye ait driverı indirmeyiniz kurmuyor çünkü...sebebini çözemedim henüz.
şimdilik aklımda olanlar bunlar benim merak ettiklerim ise işletim sistemli versiyonunu alanlarda lenovoya ait hangi programlar mevcut...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuncay-TT -- 4 Temmuz 2012; 11:30:58 >
-
hayırlı olsun dostum güle güle kullan..ürünü nerden ve kaça aldın...bide senden güzel bir inceleme bekliyoruz artık... -
Tşk Ederim.Ürünü 1412 Küsür TL ye sadecenotebook'dan aldım... -
quote:
Orijinalden alıntı: UğurCan59
2-Kart aktivesi için switch in olmaması , bunun ne gibi bir eksisi var , geçişler otomatik oldu sanırım sistem kendisi algılayıp otomatik kart geçişi yapıyor diye biliyorum , sağ tuş nvidia ile aç falan filan varmı hala bilgilendirirseniz sevinirim :)
switch olmaması sanırım ihtiyaç duymadığın zamanlarda da ekran kartının çalışmasına yol açıp şarjı daha çok harcayabilir sağ tuş dediğin 3d ayarlarından yapılıyor istediğin oyun vb. uygulamanın üstüne sağ tıklayıp nvidia ile çalıştır demen lazım bildiğim kadarıyla -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuncay-TT
Arakadaşlar Elimeki Makina Freedos Olduğu İçin Bilgisayarı Tam Olarak Kurulumunu Bitirmiş Bulunuyorum.Bu GÜün Cpu-Z Gpu-Z HWMonitor İle Değerleri Paylaşıcam ...Freedos Alan Arkadaşlar İçin Kurulumunu Bİlmeyenler İçin Kısa Bir Yazı Yazayım.
Freedos Kullanıcıları :
Kuruluma Geçmek İçin Power düğmesine bastıktan sonra f12 tuşuna basıp basıp çekin size kurulumu hangi sürücü üzerinden yapıcağınızı sorucaktır ben flash ile kurulum yaptığım için flash sürücüsünü seçtim ve neredeyse herkesin bildiği kurulum sürecine geçti bilgisayar...
Freedos Driverları :
Kutu İçeriğinde Driver Cd si çıkıyor fakat eski sürüm olması ihtimaline karşı ben driverları lenovo sitesinden tekrar indirip öyle kurulum yaptım
driverların bulunduğu bölüm işletim sistemine göre indirebilirsiniz...support.lenovo.comPage Not Found - TRhttp://support.lenovo.com/tr_TR/research/hints-or-tips/detail.page?&DocID=HT073553
indirdiğiniz driverların kurulum sıralaması önemli değildir ben karışık kurdum hiç bir sorun çıkmadı sadece usb 3 driverını kurduktan sonra saat yanında aygıt yüklenemedi diye bir uyarı veriyor zaten kurulum sonunda yeniden başlat diyor açılıp kapandıktan sonra hiç bir sorun olmadığı aygıt yöneticisinde görülüyor aygıtın çalışması için yeniden başlatılması gerektiği için aygıt yüklenemiyor ...
Not : nvidia sitesinden gt 630m ye ait driverı indirmeyiniz kurmuyor çünkü...sebebini çözemedim henüz.
şimdilik aklımda olanlar bunlar benim merak ettiklerim ise işletim sistemli versiyonunu alanlarda lenovoya ait hangi programlar mevcut...
eyvallah dostum detaylı bir inceleme bekliyoruz senden
-
1555 TL' ye Harbiye Vatan Bilgisayar' dan aldım. Ama bildiğim kadarıyla herkesin RAM' i farklı. Benimki 8GB mesela. Herkes imza yerine kaç RAM olduğunu yazarsa iyi olur fiyat karşılaştırma açısından. Bir de bilgisayar testlerinden falan çok iyi anlamam. 8GB RAM, 3GB Nvidia ekran kartı ve Lenovo bu fiyata olunca direk atladım. Casper almaya gitmiştim aslında . Tuncay-TT iyice bir kurcalarsa , bozulacak yerlerini filan bulursa benim gibi bilgisayarı alıp da gözü gibi bakanlar için de iyi olur, bozarım hiç olmazsa . Bu arada bir arkadaş Caps Look ışığı yok demişti. Caps Look ışığı aşağıda ön tarafta, güç ve pil ışıklarının yanında.quote:
Orijinalden alıntı: halloven
hayırlı olsun dostum güle güle kullan..ürünü nerden ve kaça aldın...bide senden güzel bir inceleme bekliyoruz artık...
-
quote:
Freedos Kullanıcıları :
Freedos Driverları :
Lenovo EE Boot Optimizer, Lenovo VeriFace 4.0, Energy Management, OneKey Recovery, OneKey Theater, Power2Go, PowerDVD 10, YouCam, Dolby Home Theater (en sevdiğim özellik )
-
quote:
Orijinalden alıntı: enderoid
quote:
Freedos Kullanıcıları :
Freedos Driverları :
Lenovo EE Boot Optimizer, Lenovo VeriFace 4.0, Energy Management, OneKey Recovery, OneKey Theater, Power2Go, PowerDVD 10, YouCam, Dolby Home Theater (en sevdiğim özellik )
hocam bunların hepsinin ne işe yaradığını söylerseniz sevinirim
-
Lenovo EE Boot Optimizer : Programı çalıştırdım, restart attı, iyileştirme süreci başladı dedi. Sonra tekrar restart attığında makina normalden biraz daha hızlı başladı.
Lenovo VeriFace : Program şifre ve kullanıcı adı filan istedi. Tırstım, kapattım
Energy Management : Pil ve fan sisteminin çalışma şeklini ayarlıyorsun. Pil için: yavaş, balance, performans var. Fan için: Normal, sessiz, toz temizleme var. Programın dokunmatik kısayol tuşu en üstte ses düğmelerinin yanında.
OneKey Recovery : Tüm sistemin harici bir harddiske recover edilmesini sağlıyor.
OneKey Theater : Bilgisayarı görsel açıdan normal, film veya oyun moduna geçiriyor. Programın dokunmatik kısayol tuşu bilgisayarın en üstte ses düğmelerinin yanında.
Power2Go : Bir nevi Nero CD yazma programı.
Power DVD 10 : 3D destekli film ve müzik oynatma programı.
YouCam : Janjanlı, animasyonlu bir Web Cam programı.
Dolby Home Theater : Bilgisayarı ses açısından film, müzik veya oyun moduna geçiriyor. Her biri kendi içinde ekolayzır ayarları var. Dahili hoparlörü 5+1 olarak çalıştırabiliyorsunuz (oyun sırasında denedim, adam sağdan yaklaşırsa sağdan, soldan yaklaşırsa soldan, arkadan yaklaşırsa ortanın alt kısmından ve çok az yanlardan, önden yaklaşırsa ortanın üst kısmından ve çok az yanlardan ses veriyor).
-
quote:
Lenovo EE Boot Optimizer : Programı çalıştırdım, restart attı, iyileştirme süreci başladı dedi. Sonra tekrar restart attığında makina normalden biraz daha hızlı başladı.
Lenovo VeriFace : Program şifre ve kullanıcı adı filan istedi. Tırstım, kapattım
Energy Management : Pil ve fan sisteminin çalışma şeklini ayarlıyorsun. Pil için: yavaş, balance, performans var. Fan için: Normal, sessiz, toz temizleme var. Programın dokunmatik kısayol tuşu en üstte ses düğmelerinin yanında.
OneKey Recovery : Tüm sistemin harici bir harddiske recover edilmesini sağlıyor.
OneKey Theater : Bilgisayarı görsel açıdan normal, film veya oyun moduna geçiriyor. Programın dokunmatik kısayol tuşu bilgisayarın en üstte ses düğmelerinin yanında.
Dolby Home Theater : Bilgisayarı ses açısından film, müzik veya oyun moduna geçiriyor. Her biri kendi içinde ekolayzır ayarları var. Dahili hoparlörü 5+1 olarak çalıştırabiliyorsunuz (oyun sırasında denedim, adam sağdan yaklaşırsa sağdan, soldan yaklaşırsa soldan, arkadan yaklaşırsa ortanın alt kısmından ve çok az yanlardan, önden yaklaşırsa ortanın üst kısmından ve çok az yanlardan ses veriyor).
çok sağol hocam aklıma takılan fan modunda hızlı diye bir seçenek yok mu? bir de oyun içi fps değerlerini müsait olunca koyarsan seviniriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master39 -- 4 Temmuz 2012; 18:37:04 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Master39
quote:
çok sağol hocam aklıma takılan fan modunda hızlı diye bir seçenek yok mu? bir de oyun içi fps değerlerini müsait olunca koyarsan seviniriz
Fan modunda yüksek ısı sarfiyatı mevcuttur. Yarın inceleme geliyor
-
QrY cevaplamış gerçi. Fanın hızlı çalışma modu var, yazmayı unutmuşum, pardon. Ama şöyle bir gariplik var. Hızlı çalışma modunu manuel seçmeniz gerekiyor. Yani oyun oynarken mesela bilgisayar ısındı, otomatik olarak hızlı fan moduna geçmiyor (ya da ben birşeyi yanlış yapıyorum). Hızlı çalışma modunda bildiğin sesli sesli vantilatör gibi üflüyor . Bu arada VeriFace programını çalıştırdım. Hani bilgisayarı açarken şifre sorar ya, bu programla şifre sormuyor. Kameraya bakmanızı istiyor ve sağ gözünüzden sizi tanıyor . 'Görevimiz Tehlike' filmindeki sahne gibi . FPS değerleri gibi teknik işler için QrY ve Tuncay-TT' den ümitliyim.
-
dostum yarın inceleme konusu açıcam ama oyun olarak sadece battlefield 3 olucak o yüzden diğer arkadaş oyun testleri eklerse konuyu güncelleriz -
quote:
Orijinalden alıntı: QrY!
dostum yarın inceleme konusu açıcam ama oyun olarak sadece battlefield 3 olucak o yüzden diğer arkadaş oyun testleri eklerse konuyu güncelleriz
dostum burdan yapabilirsen incelemeyi hem diğer alıcak kişilere de ulaşır hem konu kalabalığı olmasın incelemenin bu platformda olmasını isterim -
quote:
Tşk Ederim.Ürünü 1412 Küsür TL ye sadecenotebook'dan aldım...
hocam bir oyun incelemesi yapabilicek misiniz topluca bekliyoruz da -
Tuncay-TT tavsiyesi ile aldığım z580im bugün elime ulaştıç kullanıcılara beni de ekleyebilirsiniz. sırada sistemi kurmak var:D -
quote:
Orijinalden alıntı: byter86
Tuncay-TT tavsiyesi ile aldığım z580im bugün elime ulaştıç kullanıcılara beni de ekleyebilirsiniz. sırada sistemi kurmak var:D
hayırlısı olsun dostum tüm işlemler bitince detaylı bir incelemeni bekleriz kullanıcılara da ekledim -
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Brodcomlu z580 lerde yaşanan düşük wifi sinyali sorunu yaşayanlara sonunda çözüm.. Windows 10 kullananlar içindir, diğer sistemlerde sorun yaşayanlarda denenebilir .. 1- bilgisayarıma sağ tık yönet - 2-ağ bağdaştırıcıları sağ tık güncelleştir - 3-bilgisayarımdaki sürücülere göz at -- 4-bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver--- 5- uyumlu donanımları göster kısmındaki tik i kaldırın --- 6-tik i kaldırınca bekletiyor önünüze çıkan liste kısımdan brodcom u seçtikten sonra sağ tarafta çıkan brodcom 802.11 Multiband network adapter i seçip ileriye tıklayın işlem tamam... 1-2 mbps lerde can çekişen laptop aynı konumda 35 mbps ye kadar yükseldi.. forumun tüm geçmiş mesajlarını hemen hemen okudum en küçük çözüm sağlayan göremedim.. ya çoğu satmış ya wifi adaptörü alıp geçmiş kimse sorunun üstüne kafa yormamış malesef.. platform admini bu mesajı ilk mesaja sabitlesende ben ve benim gibi artık pes eden dostlar faydalansa.. |
Fan yağlama sırasında kayıt aldım. Yardımcı olmak amacıyla Iink bıraktım. |
Lenovo z580'e hızlanması için SSD takma, HDD'yi DVD oynatıcı bölümüne yerleştirme ve USB'den Microsoft Windows 10 işletim sistemi kurma işlemleri konusunda da video ekliyorum. Tüm işlemlerin sonunda ise bilgisayarın HDD'yi görmeme sorununa el attıldı. |
Benzer içerikler
- amd radeon graphics iyi mi
- lenovo mu acer mi
- ekranda siyah leke
- casper mı lenovo mu
- bilgisayar seri numarası öğrenme
- bilgisayar açılmıyor
- yazılım için laptop
- gigabyte bios tuşu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X