Şimdi Ara

LENOVO LAPTOP ALIYORUM KAFAMI KURCALAYAN ŞEY İSE..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarhttp://www.n11.com/lenovo-ideapad-v580c-59392191-i5-3230m-6-gb-1-tb-2-gb-vga-156-freedos-P15447279 levono laptop alıyorum

i5 3230m
    1 tb
    6 gb ram
    2 gb ekran kartı paylaşımsız gt 740m

Özellikleri sizce nasıl bu arada tek sorun freedos diye birşey var işletim sisteminde o ne oluyor. Aldığım laptopda hem biraz oyun oynamak hemde uzun süreli 3-4 sene en azından beni götürömesini istiyorum.

Freedos ne oluyor ilk defa duyuyorum nettede anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: metoboy

Arkadaşlarhttp://www.n11.com/lenovo-ideapad-v580c-59392191-i5-3230m-6-gb-1-tb-2-gb-vga-156-freedos-P15447279 levono laptop alıyorum

i5 3230m
    1 tb
    6 gb ram
    2 gb ekran kartı paylaşımsız gt 740m

Özellikleri sizce nasıl bu arada tek sorun freedos diye birşey var işletim sisteminde o ne oluyor. Aldığım laptopda hem biraz oyun oynamak hemde uzun süreli 3-4 sene en azından beni götürömesini istiyorum.

Freedos ne oluyor ilk defa duyuyorum nettede anlayamadım.

Oyun oynanırmı bilmem ama Freedos işletim sistemsiz satılan bilgisayarlar. Yani bilgisayarı aldığında kendin yüklüyorsun işletim sistemini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Freedos, işletim sistemi yüklü değil demek. Aldıktan sonra Windows veya Linux'u kendiniz kuracaksınız.
  • Ben bilmiyorum pek işletim sistem, yüklemeyi. Bu arada bu pc özellikleriyle oyun oynanmaz mı yahu?
  • Orta halli oyun ihtiyacınızı karşılar. İşletim sistemi yüklü gelenler; doğal olarak lisans ücreti fiyatın üzerine bineceğinden, bir miktar daha pahalıya satılmaktalar.
  • özet olarak biçilendirilmemis ham şekilde hard disk geliyor, bilgisayari aldiktan sonra windows 7 veya 8 siz kendiniz kuracaksiniz. İşletim sistemi de olmadiği için bilgisayari alirken bi' miktar daha ucuz oluyor fiyatı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet olarak biçilendirilmemis ham şekilde hard disk geliyor, bilgisayari aldiktan sonra windows 7 veya 8 siz kendiniz kuracaksiniz. İşletim sistemi de olmadiği için bilgisayari alirken bi' miktar daha ucuz oluyor fiyatı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Orta halli oyun ihtiyacınızı karşılar. İşletim sistemi yüklü gelenler; doğal olarak lisans ücreti fiyatın üzerine bineceğinden, bir miktar daha pahalıya satılmaktalar.

Orta halli oyun ihtiyacınızı biraz tanımlarmısınız? Parayı denkleştirdiğimden bir kere alabileceğim. Oyunları medium-high da oynatmaz mı yani i5 3230m ve gt740 m paylaşımsız 2 gb ekran kartıyla? notebookcheckten falan baktığımda fpsler normal gözüküyordu.

Birde gt 645 m i7 li pc var. İkisi arasında ekran kartından dolayı kararsız kaldım.
  • quote:

Orta halli oyun ihtiyacınızı biraz tanımlarmısınız? Parayı denkleştirdiğimden bir kere alabileceğim. Oyunları medium-high da oynatmaz mı yani i5 3230m ve gt740 m paylaşımsız 2 gb ekran kartıyla? notebookcheckten falan baktığımda fpsler normal gözüküyordu.

Birde gt 645 m i7 li pc var. İkisi arasında ekran kartından dolayı kararsız kaldım.

Orta halli bir performansı olan karttır manasında söyledim. Daha iyileri de vardır, daha kötüleri de. Testlere baktıysanız ve değerler size yeterli geldiyse ekstra söylenecek negatif durum olmadığını söyleyebiliriz.

i7-645m ikilisindeki 645m eğer DDR5 bellekliyse, üsttekinden daha iyi performans verir. DDR3 ise; her ikisi denk sayılır, bu durumda da daha yeni olan 740m öne çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 16 Ekim 2013; 16:30:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orta halli bir performansı olan karttır manasında söyledim. Daha iyileri de vardır, daha kötüleri de. Testlere baktıysanız ve değerler size yeterli geldiyse ekstra söylenecek negatif durum olmadığını söyleyebiliriz.

i7-645m ikilisindeki 645m eğer DDR5 bellekliyse, üsttekinden daha iyi performans verir. DDR3 ise; her ikisi denk sayılır, bu durumda da daha yeni olan 740m öne çıkar.

orta halli performansı olan ekran kartı olayını anlamıştım da siz beni yanlış anlamışsınız yani güncel oyunlarda sıkıntı çıkartır mı + ve - leri nedir gibisinden tanım istemiştim :)

Bu fiyata 1400-1500 e alınabilecek ekran kartı güncel oyunlara yetecek bir pc tavsiye edermisiniz öyleyse? Veya bu aleti almam konusunda tavsiyeniz olur mu? Çünkü bir defalığına alıcam 3-4 sene sorunsuz kullanmak istiyorum hem oyun, hem web, hem de film-dizi vs izlerken..

• lenovo bölümüne açsaydın konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

lenovo bölümüne açsaydın konuyu

kusura bakmayın yanlış yere açtıysam oraya taşıyabilirim ama lenovo olarak değil başka tavsiyesi olanlarıda dinlemek istedim ayrıyetten
  • metoboy M kullanıcısına yanıt
    Lenovo Z500 tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo z500 tamam derken?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.