Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
132.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de INTEL islemcili cihaz kullanan arkadaslara bir soru sormak ve tavsiye vermek istiyorum.

Cihazim 5i Pro Gen 6

Sabit kullanmiyorum bazen is yerine okula falan goturuyorum cihazimi ve bildiginiz gibi adaptor kablosuyla birlikte 1.5 kg falan.

Anker 100w sarj aleti aldim 200 gram falan Thunderbolt girisi ile ofis islerimi cok rahat hallediyorum gayet de is goruyor oyun oynamadigim surece. Siz de isterseniz dusunun kesinlikle.

Soruma gelecek olursak ben Anker 100W sarj aleti aldim icerisinde kablosu da var herhangi bir sorun yok ama daha uzun bir kablo aldigimda kablo 100w i desteklemesine ragmen cihazimi sarj etmiyor sarj gostergesi yanip sonuyor neden boyle oluyor acaba?

• Lenovo IdeaPad Gaming 3 82SB00PDTX Ryzen5 7535HS 16GB 512SSD RTX4050 15.6 FullHD yorum Alabilirmiyim pekte fazla bilgi sahibi olmayıp iyice kafayı yemeden sizlerden bi bilgilendirme rica ediyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler monster galiba ömür boyu ücretsiz temizlik hizmeti veriyor galiba. Legionlarda benzer durum var mı? Hadi olsun garanti süresi içerisinde macun yenilemeye ücret alıyor mu? Son zamanlarda kış olmasına rağmen warzone oynarken 74 dereceleri görüyor gpu.

Bir de söyle sorayım 74 dereceler gpu için çok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 4 Aralık 2023; 22:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.kaanalper kullanıcısına yanıt

uzun kabloda amper düşüyor olabilir. 20voltx5amp 'de 100W 10voltx10amp 'de 100w yapar. Kablonun kaç amper verebildiği önemli biraz. bir de her kablo üstünde yazan değeri vermiyor maalesef.

• Pi kullanıcısına yanıt

74 derece çok iyi bir değer. 90'a kadar yolu var gpu ve cpu'nun hiç bir şey olmaz. 90 95 peak 85 civarı da sürekli alınabilir. Ama sürekli 90'ı geçiyorsa ve hiç inmiyorsa sıkıntı vardır. 100'den sonra çarpan düşürür zaten güç keser.

Lenovoda güya premium bakım ve garanti var ama bil bakalım bizim ülkemizde ne varrrrr :D Kalitesiz ve denetimsiz servisler. LEnovo servisi maalesef bu globalde verilen hizmetin hiç birini Türkiyede uygulamıyor. Güya il mil fark etmeksizin eve gelip bakmaları lazım ama yok. Büyük şehirlerde bile eve gelip bakmıyorlar. Bir avukat falan uğraşsa şunlarla iyi olacakta işte...

Kahrolsun taşeron servis hizmetleri.

Elinizden geliyorsa bakımı kendiniz yaparsınız. Kapak açmak garanti bozmuyor zaten. Termal macun bile değiştirirsiniz ama şu sıcaklıklarla tavsiye etmiyorum güzel değerler. Fanlar tozlanmışsa sadece onları temizleyin geçin. Bloğu ellemenize gerek yok. Servise yollasan orjinal macun bile sürdüklerinden şüpheliyim. PTM 7950 kullanmaları gerekiyor normalde ama servise gidip gelen laptopların ısıları pek iyi olmuyor. Bence öylesine bir macun sürüp geçiyorlar.

Ben sıvı metale geçtim. Kafam rahat etti vallahi :D Baya zaman oldu, bir ara açıp bakacağım ne durumda diye. Sürdükten sonra hiç kontrol etmedim, bakır bir kısmını emiyor sıvı metalin, krom kaplama gibi oluyor. Tekrardan temizleyip üstüne uygulama yapılırsa artık tammen ömürlük oluyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Aralık 2023; 15:29:19 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Pek emin değilim ama bir 5 derece daha serindi sanki önceden hocam. 5600h 16gb 3060rtx olan model bendeki. Oyun oynamadığım zaman zaten hiç sıkıntı yok.

Bu şekilde iyi diyorsanız o zaman sorun yok.

İçini açıp ssd yi ben taktım. Ama macunlama için bir 20 seneye yakın olur o zaman bir denemem olmuştu. O andan sonra hiç bakmadım macun işine.

Yani lenovo baksa bile makinenin sağlam geri döneceği muamma. O da ayrı bir sıkıntı. Bizim memlekette servisler kendi kafasına göre takılıyor.

Bilgi için teşekkürler. Böyle dursun bir süre daha

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

aynen işte o var. Nereden baksan şimdiki ederki 30 binlik makine kargoya vermeye kıyamıyor insan. Elektronik taşıma hizmeti veren özel kargolar olmalı aslında. Farklı arabalarla özenle taşınmalı.

• Bu cihazlarda ptm7958 var macun değişime ihtiyaç duymaz kurumaz.Sıcaklık değeriniz iyi.Ancak radyatörler ve fan tozlanmıştır muhtemelen çünkü sürekli temiz de tutsanız cihazın olduğu yeri güçlü bir hava akışı var ve tozuda dolduruyor.Cihazı açıp fanların dönmesine izin vermeden süpürge ile çekebilirsiniz fanları ve radyatörü.Bu işlemi yapmadan önce bataryanın kablosunu anakarttan ayırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 5 Aralık 2023; 19:2:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Müsait bir zamanda bakacağım hocam. Muhtemelen ince toz vardır. İşlem sonunda bilgi veririm. Teşekkürler bilgi için.

Aslında normal kargolarda dediğiniz gibi ayrı hizmet verilebilir. 1 tık fazlasına güvenli elektronik cihaz taşıma diye. Ama bu sefer de normal kargoları neden düzgün tasimiyorsunuz derler.

• Pi kullanıcısına yanıt

Media markt mesela yurt içinin özel taşıma hizmetini kullanıyordu. Hala öyle mi bilmiyorum ama benim laptop farklı dağıtımla gelmişti direkt organize sanayideki ana depodan yüklenip. SAdece tv laptop bilgisayar monitör gibi şeyler taşıyorlardı 2 sene önce. Böyle olmalı, elektronik eşyada ekstra sigorta olmalı hatta. Model numarasına kadar alınıp, olası bir durumda piyasa değerini verecek kadar bir sigorta yapılmalı. Gerçi bu sefer de mis gibi ürünü çalıp para iadesi yapar çakal şubeler Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Bizde kısıtlı para, ülkede de çakal çok oldukça hep diken üstünde olacağız. Millet legion'u yurt dışında f/p ürünü en ucuz cihaz diye kapış kapış alırken bizde dolar bazında bile 2,5 kat pahalıya geliyordu vergisi algısıyla Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

En azından şimdilik bir bilgisayarımız var hocam. Korkarım bunlar bile iyi zamanlarımız.

• Pi kullanıcısına yanıt

oyunları oynarken ileriyi düşünmemiştim ama dün gta nın fragmanını görüp bir de pc için 2025 sonrasına tarih verdiklerini duyunca dedim bizim rtx3070 ler açarsa şükredelim Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  yol yakınken satıp kasa mı alsam diye düşünmüyor değilim hani Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  2025 26 da dolar 1 lira olur mu acaba Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Bende 3060 var hocam. Bu kadar ezmesen iyiydi Ben zaten önümüzdeki dönemde kasa düşünüyorum. Legion alırken kasa düşünüyordum. Ancak daha pahalıya geldiği için legion aldım. Şu an galiba tam tersi durumda.. Gta6 ya gelince oraya kadar daha çok var. Üstelik şu an bile 3000den başlayacağı konuşuluyor. Warzone devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Bende 3060 var hocam. Bu kadar ezmesen iyiydi Ben zaten önümüzdeki dönemde kasa düşünüyorum. Legion alırken kasa düşünüyordum. Ancak daha pahalıya geldiği için legion aldım. Şu an galiba tam tersi durumda.. Gta6 ya gelince oraya kadar daha çok var. Üstelik şu an bile 3000den başlayacağı konuşuluyor. Warzone devam

3070 var da AMD olduğu için inteldeki kadar da performans alamıyorsun. Ramlerin gecikmeleri darboğaz yapıyor. Yine de bendeki 32gb ramlar 16lık versiyona göre iyi fakat CSgo da mesela FHD ye alıp ayarları orta yapsam normalde FPS 'in uçması lazım şu donanımda. Ama olmuyor kalıyor belli bir yerde hatta daha da düşüyor. 2K full ayar yapıyorsun daha fazla fps alıyor kartı yorunca Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Benim aldığım zaman pandeminin ikinci senesiydi işte sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği dönemdi sanırım. Dediğin gibi gpu yoktu millet laptop alıp madencilik yapıyordu dünyada bile, bırak TR yi. Lennovo zaten çok geç getirdi laptopu, intel desen 11 inci nesilin H serisini yaza kadar çıkartmamış mıydı lenovo mu kullanmamıştı bilmiyorum. Sonra gelen lenovolar da düşük geldi 16 ve 3060 ile. İade edip intel mi beklesem diyordum hep o zaman. İyiki iade vermemişim. Ne laptop alabilirdim ne kasa alabilirdim o zaman tekrardan Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Geçen baktım 4070 li çok pahalı olmayan bir marka ekran kartı olan kasa 30 bin civarı. Tek eksiğim monitör. Monitör beğenemiyorum beğendiklerim de 15 i geçiyorduLenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  şimdi 20 olmuşlar. Monitörüm olsa harici şekide, klavye mouse da hazır. Satıp belki kasaya geçmek mantıklı olabilir. Amazonda gördüm de ekran kartı olmayan lenovo idepadler bile 23 e gidiyor. Vay be fiyatlara bak. 19 a o zaman yuh bu paraya laptop mu olur demiştim ama en dolu aleti almışız. 5800H 12inci nesille bile yarışıyordu arkasından geliyordu hemen.

Benim alet 5800h 32GB ram RTX 3070 140W model. Daha dolusu yoktu zaten legion 7 ye geçiyordun. Şu an dönemin en dolu legion prosunu almak istesen ; vay anam vay vay vayyyy.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

• Benim Laptop, sol Menteşe olduğu yerden bir çatlak yaptı F1 tuşunun üzerindeki tümsek kısma kadar geliyor, çok derin değil. Ben saç sandım almaya çalıştım çatlak olduğunu fark ettim o değil Laptopu Hunharca kullanan biride değilim nasıl oldu bilmem.  

Acaba garanti kapsamına girer mi? 

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

Oha nasıl oldu o öyle   Şansın dene bence ama garantiye nasıl gider nasıl gelir orası da bir risk  

Ben de geçen haffta temizlik için açtım bir de sıvı metali merak ediyordum ne alemde diye. 9 ay olmuş, sürekli saatlerce oyun oynuyordum.

Beklendiği gibi bakır sıvı metali emmiş. Çok az bir korozyon vardı. Temizledim zımpara çektim 1000 ve 2000 en sonda tırnak cila süngeri ile parlattım. Krom kaplama gibi oldu. Bir daha açarsam 1 sene sonra açarım temizlemek için ancak o zaman yenileme yaparım belki yine. Zaten fanlar bloğu sökmeden ayrılsa açmaya da gerek yok da işte....

Bir de merak ettiğim yüksek gerilim için kullanılan kauçuk bant vardı onu sarmıştım conta gibi. 80 90 derecede o kadar eriyeceği aklıma gelmezdi. Sürekli erimiş soğumuş erimiş soğumuş artık sakız gibi olmuş. Ufak tefek taşanları tutmuş sıvı metalin başarılı. Ama temizlenmesi ölüm oldu.

Oje kaplama fikrine geri döndüm ben de tekrardan. Ve bir metale benim bu iş için aldığım flormar mat siyah ojeyi sürdüm. Tamamen kuruyunca da pürmüz ile 120 dereceye kadar çıkartıp ara ara ısıtıp soğuttum test etmek için. Bayağı güzel dayandı. Zaten kapton bant vardı güzelce yaptığım onun üstüne de oje sürdüm. Havuz gibi kapladım. Benzerini işlemciye de yaptım. Fakat ojeden midir bilmiyorum sıcaklıklar eskiye nazaran 3 4 derece arttı. Belki zamanla düzelir yine bakırla etkileşime geçtikçe.

bu arada bloğu sıkarken bir bilgi vereyim, sıvı metal kullanacak arkadaşlar tamamen sıkmasınlar viaları. Birinci numaralı vidayı köküne kadar sıkıp sonra tam 1,5 tur döndürüp gevşetsinler. Daha sonra ise bu aşamadan sayarak açınlar vidayı. Saydığınız tur kadar hepsini o miktarda sıkın. Neden diyorum bunu, çünkü laptop bloğu sıfır basıyor işemci üstüne ve taşırıyor tamamen. Termal macunda da benzerini denesinler. Macunun ısındığı zaman hafif düşen viskozitesi ile bu sayede taşmalar olmamış olur.

Bunu sıvı metalde test ettim. Önce tamamen sıktım denedim sıcaklıklar hiç iyi değildi. Daha sonra ise kademeli olarak gevşettim. Dediğim aşamada güzel soğutma elde ettim. Sıvı metale geçecek manyak var mıdır benim gibi bilmiyorum da , bilgi işte  

Valla bilmiyorum nasıl oldu, dünden bu güne f1 tuşuna kadar indi, inşallah devam etmez. Nasıl Premium ürün yahu bu, keşke satsaydım olmadan önce Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

İyi uğraşıyorsun sıvı metal oje moje, ben stok macunla devam ediyorum. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Bugün bilgisayarın fanlarının içindeki tozu almak istediğimde manzara bu. Heatsinkin üzerinde hafif yaglı sıvı birşey var. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı ? Sıcaklık hissetmiyorum oyunda ve normal kullanımda.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.