İşlemci sıcaklığı ile problem yaşayan arkadaşların bilgisine! Bu aralar ısınma ile ilgili baya süredir dert yanıyordum, hatta Macunu falan yenilecektim. Fanların üzerindeki tozları falan temizlediğimde hiçbir değişiklik olmuyordu. Macundan önce amazondan şu el tipi hava üfüren kompresörlerden aldım. Fanların içerisine, fan çıkışlarının dışından içeriye doğru basınçlı havayı tutunca o kadar toz çıktı ki inamazsınız. Büyük ihtimalle kanallar dolmuş. Sonuç olarak bu yöntemle macun değişimine gerek kalmadı sıcaklıklar yarı yarıya düştü. Masaüstünde chrome açıkken bile fan sesi duyuyordum, işlemi yaptıktan sonra hiç fan sesi duymadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 28 Kasım 2024; 18:1:37 > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (155. sayfa)
-
-
Aynen hocam kanalların dolması ciddi etkiliyor. Bu yüzden sürekli temizlemek lazım aslında düzenli olarak.
Fan bloğu tasarımı kötü bizimkinin. Kötüden kastım fanların kapakları bloğu sökmeden açılmıyor, fanları sökebilmek için bloğu ters çevirmek lazım bunu yapmak için de bloğu sökmeli, bu sefer de macun yenilenmesi gerekiyor. Bende sıvı metal var bir de. O yüzden ben 15 günde bir süpürge ile çektiririm hep tozlar yapışmadan.
Ama nemli memlekette oturanlar daha sık yapsınlar.
-
Sırf macun işine girmemek için bende kompressör fan alıp üflettim, süpürge ile çok defa denedim ama kanallardakini çekmekte hep yetersiz kalmıştı.
Valla helal olsun ptm7950 üzerinden 4 sene geçmesine rağmen hala işlevini koruyabilmiş. Normal bir macun olsaydı çoktan ömrü tükenmişti sanırım.
-
aynen aynen, ben gidip salak gibi arctic yeni macun çıkartmış iyidir diyip alıp sürmeseydim elleşmezdim hiç sıvı metal falan. Ama manayla ömürlük yenileme yapmış oldum ben de ilk 6 aylık kullanımdan sonra yenilemesini de yaptım temizleyip. uzun süre gider artık.
-
Nvidia 5xxx serisini çıkartınca geçersin yenisine ya.
-
Yanlardan kompresor basıp daha sonra yanları kagıt parcası ile kapayıp ,arka kapağı açtıktan sonra elektrik süpürgesi ile fanların olduğu kısımdan içeriyi vakumlarsanız daha iyi sonuc elde edersiniz, tam 3 yıldır bu sekilde temizliyorum. Bu arada bizim laptobun tasarımı 2022ve üzeri tasarımlardan daha çok hoşuma gidiyor, aynı kasa üst seriilerde rgb yok. üst kasada var ama onunda hertarafı ışıklı beğenmiyorum. Bizim kasa hem sade hem de çok şık duruyor bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O aklıma gelmedi bir sonrakinde onuda yapayım. Valla o ışık olayını bende sevmiyorum. Ekranın arkasındaki logonun ışığını bile bir kez açmadım daha.
-
yok yav nerdeeeee. bunu iyi almışız vallahi. O zaman 20k ya almıştık ulan ne pahalı diyorduk ama rahat rahat ödedik şimdi ise 70 80k benzer donanım alsam rahat rahat ödemem imkansız
-
Bedavaya almışız Banada bir anlamsız geliyor fiyatlar, 4'de bir fiyatına aynı performansta masaüstü dizebiliyorsun, o kadar fark olmaması lazım.
-
Nasıl bir şey aldınız kompresör, link atabilir misiniz. Benim bilgisayarda çok fazla ısınmaya başladı.
-
Şunu aldım hocam.
amazonATEngeus Elektrikli Toz Üfleyici, Bilgisayar Klavyesi Temizleme için Sıkıştırılmış Hava Silgisi, 2 Hız, Kablolu Hava Silgi,Yeniden Kullanılabilir Silgi Sıkıştırılmış Hava Kutularının Yerini Alırhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09T2XX783?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title -
Lenovonun 18 inç laptopu yok mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X