Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
132.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz bilgisayarın klavye ışıklandırması bozuk, kafasına göre renk değiştiriyor ve çok ısınıyor.

Bakım/Onarım'a götüreceğim garanti bitmeden ancak format atılmasından korkuyorum. Format atılmadan servisten alabilir miyim?

• Benim laptopda da baya ısınma var. işlemci macununu filan değiştireyim mi, macun öneriniz var mı? Birde soğutucu kullanıyor musunuz? Zalman Ns2000 düşünüyorum, onun yerine iyi soğutucu var mı?

• Deníz kullanıcısına yanıt
    Macunu değiştirmeyin içersinde kurumayan bir macun var.Fan radyatör temizliği yapıp devam edebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Ben hergün ofisten eve, evden ofise taşıyorum. Bunalttı beni ağırlığından. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Bios güncellemesi nasıl yapabiliriz?

driver indirilen sayfada bios güncellemesi de oluyor. oradan biosu indirip yapabilirsin hocam.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: legion series :: legion 5 pro 16ach6hcontentdetail - Lenovo Support TR
    https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-5-pro-16ach6h/downloads/driver-list
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

Değiştirmeyin demişsiniz ama aynı anda birlikte aldığım arkadaşıma göre benim cihazım aynı şartlarda dahi daha fazla ısınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egrino E kullanıcısına yanıt
    Fanlar ile radyatörü temizlediniz mi

Evet temizlemiştim.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)reddit
    ilikethisusernametoo's comment on "Undervolting on Legion 5 Pro?"
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/s/NijfYZSJMI

Buradaki yöntemi uyguladım biraz daha serin çalışıyor. Başka yapılacak bir şey var mı?

• Egrino E kullanıcısına yanıt
    Gpu undervolt yapılabilir,bunun dışında laptop standı kullanılabilir.Ancak her fabrika macun uygulaması kusursuz uygulanıyor da diyemeyiz, bunun dışında ortam sıcaklığı da faktör dahilinde her çipte aynı değil gibi bir sürü varyasyon mevcut.Sıcaklık değerleri maksimum fan ayarında kaç derece oluyor.

Teşekkürler hocam evde olduğum zaman bakıp deneyeceğim

• 6800h+rtx 3070ti li legion 5 pro laptopum var. DDR 5 ram önerisi alabilir miyim? Üzerinde Micron ramler var değiştirmeye gerek var mı?

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

Bende aynı durumdaydım, aliexpressten Baseus 140 watt adaptör aldım. Biraz hafiflettim Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Nasıl hocam sarj konusu?

Type'c den apple'ın 140w adaptörünü denedim, laptop herhangi bir tepki vermedi bende.

• Müdür yardımcısıyım okula götürüyorum dersim olmadığı zamanlar, okuldaki bilgisayar kanser ediyor çok yavaş.8 den 5 e kadar takılı kalıyor hep şarjda bir sıkıntı olmuyor. Şarj hep dolu oluyor ,arkadaki type-c de kullanıyorum. Apple'ın şarj aleti sadece apple ürünleri için çalışıyor olabilir. Biraz ısınıyor sadece şarj aleti o kadar. Seyahatlerde filan pratik oluyor.

Hocam gücü düşürürseniz mesela düşük güç profili falan kullanırsanız ısınma da az olabilir.

• Bu laptopun speclerinde usb-c üzerinden şarj olabilmesi için kaç volt ve amper gerekiyor acaba?

Legion Slim 7 kullanıyorum. Minimum 20v olan ve 45w güç sağlayabilen bir güç kaynağı olmalı diyordu (o da çalışırken pili dolduramıyor), geçen ay Lenovo'nun 68w şarj aletini aldım, sorunsuz şarj ediyor. Benzer speclere sahip ise Lenovo'nun 68w modeli en mantıklı seçeneklerden biri. Sade, hafif, kablosu nispeten uzun ve kaliteli. Amazon'da ve Aliexpress'te farklı modeller gördüm ama çok kaba kalıyorlardı ve fiyatları da yüksekti. Ucuza Lenovo'yu bulunca atladım hemen.Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Laptop'da performans anlamında bazı memnuniyetsizliklerim vardı. Oyunlarda lag fps düşüşü gibi.

DDU ile nvidia driver'ını kaldırdım, 511.79 versiyonuna döndüm.

Bios da da En son çıkan versiyondaydım, "gkcn50ww" versiyonuna geri döndüm.

Şuan daha iyi performans alıyorum izlenimi verdi.

Fan daha fazla devreye girmeye başladı sadece.

Birde keşke şu gümrük olayları devreye girmeden IETS GT500 vs bir şey alabilseydim. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 17 Ağustos 2024; 22:51:24 >
  • Sol hoparlörden ses gelmiyor maalesef :( İçini açıp baktım ama kablolarda bir sıkıntı yok gibi. Format attım birkaç gün önce acaba driverlar ile mi ilgili diyorum ama doğru olanlar kurulu gibi. Var mı tavsiyesi olan yoksa bir servise falan mı versem? Garantisi bitti maalesef 

• 100w taşınabilir adaptörler işinizi görür ben aldım kafam rahatladı. Günlük kullanımda yeterli bir adaptör. GPU devrede olmadığı sürece sorun yaşamazsınız. Takar takmaz şarj olmuyor biraz beklesiğinizde kendisi şarj olmaya başlıyor bilginiz olsun.

• 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.