Şimdi Ara

Lenovo Legion Y720 (80VR008GTX) - İnceleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
5
Favori
20.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Takılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor3

Yük altında çalışmıyorsa eğer o zaman değişim istemen gerek. Turbo mod ile fan çalışıyor mu ? Normal kullanımda çalışmaması sorun olmaz. Kaç derece boşta iken.

Sogutma modunu actigimda sadece sag taraf aciliyor.

Normal kullanimda en yuksek 45 derece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DooMSTime01

quote:

Orijinalden alıntı: gezerdin

arkadaşlar bu laptopun ekranında naylon kaplı mı? bana sanki naylon kaplı gibi geldi. ama çıkacak gibide durmuyor. kamera yerine bakınca dikkatimi çekti.

Evet söyleyince dikkatimi çekti bende de öyle. Acaba onu çıkarsak ekranda nasıl bir değişiklik olur merak ettim şimdi?

AMAN DİYİM! O naylon değil, ekranın kendisidir. Ekranda yansıtmazlık özelliği var. Yani ışık vurunca normal bir bilgisayara göre çok daha az yansıtıyor.
  • Hocam kesinlikle gönder. Turboyu aktif ettiğinde fan çalışmıyorsa sıkıntı var demektir. Servis ile görüşüp değişim isteyin.
  • quote:

Hocam kesinlikle gönder. Turboyu aktif ettiğinde fan çalışmıyorsa sıkıntı var demektir. Servis ile görüşüp değişim isteyin.

Şanstan yurtdışındayım hocam ya Haziran gibi dönücem ancak o zaman yollayabilirim garanti açısından sorun olmaz diye düşünüyorum
  • Garantisi Haziran ayına kadar dolmuyorsa problem olmayacaktır. Fan durdu dersiniz veya bugüne kadar farketmemişim çalışmadığını. Arkadaşın cihaz ile kıyasladığımda fanın çalışmadığını gördüm vs. Türkiye de ups kargo ile çalışıyorlar. Kargo yetkilisi eve geliyor ve alıyor kutusuyla birlikte cihazi. Maksimum 1 hafta içinde zaten sonucu alırsınız. Onarım veya değişim çıkacaktır. Değişim isteyin ve DOA raporu ile birlikte cihazı aldığınız firmaya gönderiyorsunuz tekrar. Firma size yeni bir cihaz veriyor.
  • quote:

Hocam kesinlikle gönder. Turboyu aktif ettiğinde fan çalışmıyorsa sıkıntı var demektir. Servis ile görüşüp değişim isteyin.

Öyle her probleme değişim vermiyorlar maalesef. Önce problemi çözmek için uğraşıyorlar 20 gün onların maksimum yasal süreleri. Eğer 20 iş günü içerisine çözüme ulaşılamazsa iade veya değişim isteme hakkınız bulunuyor / talep edebiliyorsunuz. Ama illa 20 gün sürecek diye bir kaide yok 5 gün de sürebilir 10 gün de. Diyelim ki sorun çözülemez bir durumda. Yani yeni fan taktılar olmadı, fan soketini değiştirdiler olmadı vs. vs. en sonunda "Anlaşıldı. Bu cihaz olmayacak" diyerek size değişim formunu yolluyorlar. Siz de isteğinize göre para iadesi veya değişim alabiliyorsunuz.

Saygılar, sevgiler...

• _LegioN_ _ kullanıcısına yanıt
    Lenovo servisi fan değiştirme ile ile uğraşmıyor yani çoğu durumla uğraşmıyorlar. Klavye değişiminde bile değişim veriyorlardı :)
  • quote:

Lenovo servisi fan değiştirme ile ile uğraşmıyor yani çoğu durumla uğraşmıyorlar. Klavye değişiminde bile değişim veriyorlardı :)

Peki sormak istiyorum. Fanla uğraşmıyorlar ( ki eski cihazımın fanında problem olduğu için yurt dışından fan getirdiler ve taktılar ) ne bileyim dediğiniz gibi klavye ile uğraşmıyorlar ee peki bu servisin amacı ne? Her gelen ürüne direk değişim raporu basmak mi?

Şunu söylemem gerek ki sizin basite aldığınız ve fan değiştirmeden rapor veriyor dediğiniz servis, klavyedeki shift tuşu arızalı olduğu için tuşu değiştirdi.

Bakın yanlış anlamayın ben burada servisi övmüyorum. Fakat benim sorunlarımın hiçbirine rapor verip değiştirtmediler.

Size benim bilgisayarım için değişimi nasıl yaptıklarını anlatayım. Bir hata sonucu bilgisayarımdan seri numaram silindi. Bunun anlamı lenovo taraflı güncelleme alamazsınız ( örn. BIOS ), bilgisayarın içinde yüklü gelen NerveSens bilgisayarın seri numarasını kontrol ederek özellikleri açtığı için seri numaranız olmazsa kullanamazsınız. Tabii daha birçok sıkıntı. Teknik servisi sorunu çözmek için yurt dışından özel program istedi. Ne kadar uğraşıtılarsa da seri numarasını ana karta aktaramadılar. En sonunda değişim raporu verildi.

Demek istediğim teknik servis önüne gelen bilgisayara bu olmaz diyip raporu basmıyor.

İyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O halde kendilerini geliştirmişler. Önceki laptopumun klavyesini değiştiremedikleri gibi birde ekranını kırmışlardı. DOA almıştım.
  • 2 aydır kullanıyorum fakat sarj adaptöründen kesik kesik tiz bir ses geliyor,bu tarz ses sizin de adaptörünüzden geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: özcankaptan

2 aydır kullanıyorum fakat sarj adaptöründen kesik kesik tiz bir ses geliyor,bu tarz ses sizin de adaptörünüzden geliyor mu?

Geliyor hocam. Değişik bir ses sanki bir parçası temazsızlık yapıyormuş gibi oluyor. Ama olması gereken bu mu bir türlü anlamadım doğrusu. Servis işi ile de uğraşmak istemediğim için telefon açmadım lenovoya.

sadece kulagımı yaklastırınca duyabııyorum.benim eski notebook(monster w150er) onu da dınledım ondan da aynı ses gelıyor ama onun adaptor 5 senelık,ben aradım servisi cok problem edıyorsanız arıza bildirimi oluşturalım servis için gibi şeyler söyledi.
  • Amazondan en ucuz ne kadaa alabiliriz bu laptopu vergi kargo vs herşey dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: özcankaptan

sadece kulagımı yaklastırınca duyabııyorum.benim eski notebook(monster w150er) onu da dınledım ondan da aynı ses gelıyor ama onun adaptor 5 senelık,ben aradım servisi cok problem edıyorsanız arıza bildirimi oluşturalım servis için gibi şeyler söyledi.
    Şahsen sese takmadığım için nereye kadar götürürse o kadar kullanacağım. Eğer bozulursa yollarım servise.

• arkadaslar, undervolt deneyen oldu mu? - kaça kadar düşürünce performans kaybı olmuyor. Ben -130 a cektim ama sıcaklık degerlerinde bir fark olmadı. Sanırım benim aletin termal macununda sıkıntı var ya da olmak üzere.
  • Arkadaşlar bu sistemi bulamıyorum ama kardeşi y520 256 SSD ile 5900 liraya vatan da satiliyor.
    Ekran için 1060 diyor.
    uzun lafın kısası, kısa lafın özü bir arkadaş bana y520 ile y720 arasındaki farkları anlatabilir mi?

Y520 özellikleri >>>https://www.kisa.link/KeFO
  • y520 de sanırım 1060 ın mobil versiyonu var %10-15 daha az performans veriyo diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkozan

Arkadaşlar bu sistemi bulamıyorum ama kardeşi y520 256 SSD ile 5900 liraya vatan da satiliyor.
    Ekran için 1060 diyor.
    uzun lafın kısası, kısa lafın özü bir arkadaş bana y520 ile y720 arasındaki farkları anlatabilir mi?

Y520 özellikleri >>>https://www.kisa.link/KeFO
    Kasa yapıları farklı. Soğutması y720den daha zayıf. Ben almadan test etmiştim. Ekran kartı da max-q diye biliyorum. Y720 ile y520 arada 700 ile 800 tl fiyat farkı normal. Klavyesi renkli diğeri sadece kırmızı.

• cihaza soğutucu almayı düşünenlere bu ürünü tavsiye edebilirim.

www.hepsiburada.com
    Deep Cool Multi Core X6 140X15mm/100X15mm 4 Fan 2 USB Port Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/deep-cool-multi-core-x6-140x15mm-100x15mm-4-fan-2-usb-port-notebook-stand-ve-sogutucu-pm-bs51063

sadece üstteki, sadece alttaki ve 4 fanı birden çalıştırma seçenekleri mevcut. oyun oynayacağım zaman 4 fanı birdem çalıştırıyorum, hem tam hava giriş yerlerine denk geliyor ürünün fanları hemde kasayı serinletiyorum.
    güçlü soğutma özelliğini de açıp, 4K tv'ye bağlayıp 4K çözünürlükte ultra ayarlarda 3-4 saat boyunca Battlefield 1 oynadım geçen hafta, en fazla 82 derece oldu işlemci.ekran kartı da 62 idi sanırım.

önceden takip etmiyordum konuyu, güzel bilgiler paylaşılmış. ilk işim XTU'yu yüklemek oldu, bakalım onun ayarlarıyla nasıl olacak performans. teşekkürler herkese.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.