Şimdi Ara

Lenovo: Microsoft, mobil işletim sistemine sahip çıkmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Phone'un ölü bir platform olduğunu 2013 de söylemiştik. O zaman Microsoft'tan daha Microsoftçu arkadaşlar ölümüne savunup hakaret ediyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920

Adam telefon için o kadar arge yapıyor, ürünletri üretiyor, reklama para harcıyor, dağıtım vs giderleri ee karşılığını alamazsa ürün elinde patlarsa tabiki kızacaklar.

İşletim sistemi bedava olunca o telefonun maliyeti yok anlamına gelmez.

Lenovo'nun daha 1 tane Windows telefonu yok yalnız Ne yapmışta karşılığını alamamış

Zamanında Windows telefon yapmış olan HTC, HP, LG vs. Microsoft'u eleştirse tamam da, Lenovo'nun daha 1 tane telefonu yok, medya neyi haber yapacağını şaşırdı.

Komik duruma düşüyorsun.

Lenovo: Microsoft, mobil işletim sistemine sahip çıkmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Adam telefon için o kadar arge yapıyor, ürünletri üretiyor, reklama para harcıyor, dağıtım vs giderleri ee karşılığını alamazsa ürün elinde patlarsa tabiki kızacaklar.

Lenovo'nun daha 1 tane Windows telefonu yok yalnız Ne yapmışta karşılığını alamamış

Zamanında Windows telefon yapmış olan HTC, HP, LG vs. Microsoft'u eleştirse tamam da, Lenovo'nun daha 1 tane telefonu yok, medya neyi haber yapacağını şaşırdı.

Komik duruma düşüyorsun.

Kardeşim ne saçmalıyorsun günümüze gel. O telefonu ben de biliyorum, bu ayın sonunda çıkıyor, ben bugünden bahsediyorum, geçmişten bahsediyorum, sen bana olmayan bir şeyi gösteriyorsun

Bazı kişiler gibi asılsız konuşmuyoruz

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Demekki ön siparişler facia olunca paralarını çıkartamayacaklarını anlamışlar. Daha yeni süreceği telefondan bile ümitlerini kesmişler adamlar zaten diğer markaların win 10 telefonlarına bakmak yeterli hepsi ellerinde patladı. Nokia bile batmadan kurtulayım diyerek msye şirketi 3e 5e baknadan ölü fiyata sattı.

Sana tavsiyem şu pembe gözlükleri çıkarda gerçek hayattaki acı gerçekleri gör derim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Komik duruma düşüyorsun.

Kardeşim ne saçmalıyorsun günümüze gel. O telefonu ben de biliyorum, bu ayın sonunda çıkıyor, ben bugünden bahsediyorum, geçmişten bahsediyorum, sen bana olmayan bir şeyi gösteriyorsun

Bazı kişiler gibi asılsız konuşmuyoruz

Cevap vermek bana düşmez ama Lenovo bu işin içinde sonuçta, telefonu üreten onlar. belkide sözünü ettiğiniz çıkmamış olan bu telefon yüzünden bu şekilde açıklama yaptılar.
    ayrıca haberde diyor ki "Bir süre önce Japon pazarı için bir Windows 10 mobil işletim sistemli akıllı telefon piyasaya süren Lenovo"... demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Ekim 2016; 15:29:57 >

• quote:

Demekki ön siparişler facia olunca paralarını çıkartamayacaklarını anlamışlar. Daha yeni süreceği telefondan bile ümitlerini kesmişler adamlar zaten diğer markaların win 10 telefonlarına bakmak yeterli hepsi ellerinde patladı. Nokia bile batmadan kurtulayım diyerek msye şirketi 3e 5e baknadan ölü fiyata sattı.

Sana tavsiyem şu pembe gözlükleri çıkarda gerçek hayattaki acı gerçekleri gör derim.

Anlaşılan Lenovo çalışanısın Mesai saatlerinde DH'de gezip vaktini boşa harcayacağına söyle de bir an önce şirketin daha çıkış yapmamış şu ilk Windows telefonunu piyasaya sürsün sizin CEO

Her şeyi işkembeden salladığın gibi bana da pembe gözlük uydurmuşsun, ne diyeyim, sendeki hayalgücü bende olsa şimdi dünya devi şirket kurmuştum herhalde. Sana imkan verseler varyaaa Ön siparişlermişte, olmamışta, diğer markalarmışta, Techleaks diye site açsan yürür gidersin, demedi deme

@FatihAsl Ben anlatamadım. Lenovo Windows tarafında nasıl bir nam salmış ki Windows adına konuşabiliyor? Eğer ciddi satış rakamları olan Nokia, HTC, HP, Blu gibi şirketler böyle bir yorumda bulunsalardı tamam derdim çünkü adamlar yıllardır Windows satıyorlar ama Lenovo tarafında bırak satış yapmayı, pazarda telefonu yok adamların, neden bu kadar büyütüldü anlamadım bu olay. Hani Casper'ın, Vestel'in, Huawei'nin Windows hakkında yorum yapmasından hiçbir farkı yok bu durumun.

• quote:

quote:

Anlaşılan Lenovo çalışanısın Mesai saatlerinde DH'de gezip vaktini boşa harcayacağına söyle de bir an önce şirketin daha çıkış yapmamış şu ilk Windows telefonunu piyasaya sürsün sizin CEO

Her şeyi işkembeden salladığın gibi bana da pembe gözlük uydurmuşsun, ne diyeyim, sendeki hayalgücü bende olsa şimdi dünya devi şirket kurmuştum herhalde. Sana imkan verseler varyaaa Ön siparişlermişte, olmamışta, diğer markalarmışta, Techleaks diye site açsan yürür gidersin, demedi deme

@FatihAsl Ben anlatamadım. Lenovo Windows tarafında nasıl bir nam salmış ki Windows adına konuşabiliyor? Eğer ciddi satış rakamları olan Nokia, HTC, HP, Blu gibi şirketler böyle bir yorumda bulunsalardı tamam derdim çünkü adamlar yıllardır Windows satıyorlar ama Lenovo tarafında bırak satış yapmayı, pazarda telefonu yok adamların, neden bu kadar büyütüldü anlamadım bu olay. Hani Casper'ın, Vestel'in, Huawei'nin Windows hakkında yorum yapmasından hiçbir farkı yok bu durumun.

Bu mantığa göre en çok söz sahibi olan Nokia. biz en iyisi Nokia ya kulak verelim. diğerlerini dinlemesek de olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

quote:

Bu mantığa göre en çok söz sahibi olan Nokia. biz en iyisi Nokia ya kulak verelim. diğerlerini dinlemesek de olur.

İşin mantığı bu değil midir zaten? Bugün mobil pazarda telefon alınacağında çoğu insanın aklına ilk gelen 2 marka Apple ve Samsung değil midir? Çok satan söz sahibi olur tabi. Ben bugün bir telefon şirketi kursam, en iyisi hızlısı donanımlısı bende desem kaç kişi pazarda belli bir satış rakamına ulaşmış şirketi bırakıp benim ürettiğim telefonu alır?

• Biyturs_OnSr Arkadaşımız windows aşığıdır , microsoft ben windows mobile işini sonlandırıyorum artık geliştirmeyi bıraktım dese arkadaş yine wp gelişecek şaha kalkacak deyip telefonuna güncelleme bekler o derece : ))
    Kısaca Laf anlatamıyoruz

Elimdeki l920 yi satmak için kırk takla atmıştım. İnterenete verdim 6 ayda anca satabildim ki en düşük fiyatı veren bendim : )) Telefonculara götürdüm tuşlu telefonu bile alırız ama lumiayı bedava alıp vitrine koymam sözleriyle karşılaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 5 Ekim 2016; 16:29:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pUnduli

quote:

quote:

Windows Mobile işletim sistemini telefonuna koymak isteyenden para istese Microsoft(bknz. Lisans ücreti) anlarım bu yakınmaları ama bugün ücretsiz bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Demek istediğim şey, üretici firma bir para ödese ve karşılığını alamasa ve eleştirse anlarım da, hazır beleşe işletim sistemi gelmiş hala ona özel yapılmış gibi eleştirmek doğru değildir.

Ayrıca rekabet ettiği diğer işletim sistemlerinin arkalarında binlerce gerek donanım gerekse yazılım geliştirici olmasına rağmen Microsoft bugüne bugün yalnız başına ilerliyor. Büyükbaşlara baktığımızda Microsoft tarafında sadece HP bulunurken Android ve iOS tarafında sürüsüyle yazılım ve donanım geliştiricisi bulunuyor.

Karşılaştırma yaparken adil olalım.

Yani neymiş tek başına yürümeyecek mişsin. kodlarını paylaşacak mışsın. yoksa mobile tarafında başarılı olamazmış sın

Dediklerinin hepsini Apple yapıyor ve başarılı desek ayıp olmaz.

Burada Telefondan bahsetmiyoruz. işletim sisteminden bahsediyoruz. Apple işletim sistemini diğer tedarikçilere vermeye başladı da bizim mi haberimiz yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşin mantığı bu değil midir zaten? Bugün mobil pazarda telefon alınacağında çoğu insanın aklına ilk gelen 2 marka Apple ve Samsung değil midir? Çok satan söz sahibi olur tabi. Ben bugün bir telefon şirketi kursam, en iyisi hızlısı donanımlısı bende desem kaç kişi pazarda belli bir satış rakamına ulaşmış şirketi bırakıp benim ürettiğim telefonu alır?

Lenovo haklı yada haksız çok önemi yok. burada önemli olan şey windows kendini Lenovo ya ya beğendirememiş. Lenovo da bunu dile getirmiş. Microsoft ister dikkate alır ister sen kimsin ki der geçer

• Nihayet biri çıkıp acı gerçeği resmi dilden açıkladı. Her yeni sürümde kullanıcıyı mağdur eden, güncelleme gelecek, geliyor, geldi derken yıllar geçirten, mağazasında hâlâ doğru dürüst uygulama olmayan bir platform. Üreticiler gelecek görmedikleri için üretip de zarar edecekleri bir platforma bu saatten sonra destek vermezler. HTC ki WM'den beri bugüne kadar en fazla Windows telefon çıkaran yılların Windows telefon üreticisi bile artık yeni cihaz çıkarmıyor. Microsoft artık mobil dünyada yolun sonuna geliyor. Bu adamlarda bir beceriksizlik var. Yıllardır mobil piyasada varlar ama bir türlü istenen pazar payına ulaşamadılar. Tüketicilerin geneline hitap edemediler. MeeGo ve Symbian'ın gitmesine sebep olan bir sistemin battığını görmek çok keyif verici. Çırpına çırpına silinin şu piyasadan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

windows 10 ile beraber mobil ve masaüstü işletim sistemlerinin birbirine olan senkronizasyonu windows mobile satışlarının patlamasına neden olacağına inanan bir tayfa vardı donanimhaber de. Win10 çıksın asıl siz o zaman göreceksiniz mobil platformu diyorlardı

Forumda bir arkadaş vardı sürekli söylüyordu bunu. Telefon ve masaüstü aynı çekirdeğe sahip olacak ve ufak bir port(!) ile bilgisayarda çalışan oyunlar telefonlarda çalışacak diyordu. Ben bu kadar saçma bir şey görmedim. Yahu bugün en baba GTX kartlarını bile kastıran ağır grafiklere sahip oyunları kıytırık Adreno işlemcilerin çalıştıracağını zannediyordu arkadaşlar.

• Bir ara bu wpciler ios ve android uygulamaları port ile markete yağacak vss diyorlardı. Ne oldu hiçbiri olmadı. 3-5 geliştirici haricinde hiçbirisi port etmekle uğraşmadı , zaten senin işletim sistemini önemseler sıfırdan yaparlardı port etmeyi beklemezlerdi. Ne uygulama geliştiricisi şu sistemi önemsedi nede donanım üreticileri önemsedi. Hatta ms bile kendi işletim sistemini önemsemedi , android markette ms firmasının windowsa göre çok daha iyi uyglamaları var. Rakip platformu daha fazla önemsediler.

Birileri gelişecek diye hala beklesin. Ben en çok 950 950xl gibi telefonlara para bayılanlara üzülüyorum. Atsan atılmaz satsan satılmaz , kullanmaya çalışsan kullanılmaz

• quote:

Windows Mobile işletim sistemini telefonuna koymak isteyenden para istese Microsoft(bknz. Lisans ücreti) anlarım bu yakınmaları ama bugün ücretsiz bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Demek istediğim şey, üretici firma bir para ödese ve karşılığını alamasa ve eleştirse anlarım da, hazır beleşe işletim sistemi gelmiş hala ona özel yapılmış gibi eleştirmek doğru değildir.

Ayrıca rekabet ettiği diğer işletim sistemlerinin arkalarında binlerce gerek donanım gerekse yazılım geliştirici olmasına rağmen Microsoft bugüne bugün yalnız başına ilerliyor. Büyükbaşlara baktığımızda Microsoft tarafında sadece HP bulunurken Android ve iOS tarafında sürüsüyle yazılım ve donanım geliştiricisi bulunuyor.

Yanlış bir düşünce. Beleşe konmakla bir ilgisi yok. O cihazı tasarlarken üretirken belli bir maliyetin altına giriyor. İşlemciyi temin ediyor Qualcomm'a para ödüyor. Bluetooth yongasını temin ediyor x firmasına para ödüyor, Wi-Fi yongasını temin ediyor y firmasına para ödüyor. Telefonu üretmesi için z firmasına para ödüyor. Kamera için sensör üreticisine para ödüyor. Ekran paneli için yine tedarikçi firmaya para ödüyor. Gördüğün gibi bir sürü masraf çıktı. Demek istediğim işletim sistemi ücretsiz diye maliyetlerde ciddi bir düşüş olmuyor. Haliyle bir risk alarak ve yüklü bir maliyetin altına girerek o cihazı üretiyor. Bir tek üretici satamasa sorun satamayanda dersin ama HTC de üretti, LG de üretti, Samsung da üretti, Sony (Ericsson) de üretti. Ama hiçbiri satamadı ve zarar ettiler. Bu kadar üretici satamayıp zarara uğruyorsa burada sorun üreticilerde değil işletim sistemindedir. Haliyle Lenovo'nun eleştirmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Bedaya işletim sistemi bulmuşsun şükredeceğine eleştiriyorsun diyerek olmuyor bu işler. İşletim sistemi bedava olunca diğer kalan bileşenler bedava oluyor sanki. İşletim sistemi para getirmedikten sonra bedava olsa ne yazar?

Ayrıca Microsoft hiçbir zaman yalnız yürümedi. WP7'nin ilk çıkışı ile yukarıda saydığımız üreticiler üretim yaptılar. Hakeza WP8'de de yine aynı şekilde HTC ve Nokia ile beraber yürüdü. Daha sonra HP katıldı. Ama sonuç ortada. Şimdi yalnız kaldı. Önceden yalnız değildi.

• Microsoft mobilde çırpına çırpına batıyor. İnşallah durum değişir. Mobilde 3. bir sistem de olsa iyi olurdu. Microsoft un acilen birşeyler yapması lazım ama sanki onlar da çok onemsemiyor gibi?

• Android başarılı ama cok fazla ram kullanmıyor mu ? Ben de androidden çok memnunum ama keşke normal seviyelerde kaynak tüketse.İos hiç sevmiyorum ama adamlara 2 gb ram yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kreat

Android başarılı ama cok fazla ram kullanmıyor mu ? Ben de androidden çok memnunum ama keşke normal seviyelerde kaynak tüketse.İos hiç sevmiyorum ama adamlara 2 gb ram yetiyor.

ios tüm telefonlarda çalışmak için üretilmiyor. donanıma özel üretiliyor. android kıytırık bir telefonda bile çalışmak zorunda. şuan kullandığım telefon 1GB ramli Lenovo. A101 den aldım. 350 TL ye. yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. telefonu bilgisayar gibi kullanma derdim yok. maillerime bakayım yeter.
  • Uzun vade de windows kalmayacak. Herseyi android ile yapar duruma geleceğiz. Microsoft da avcunu yalayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Symbianist

quote:

Yanlış bir düşünce. Beleşe konmakla bir ilgisi yok. O cihazı tasarlarken üretirken belli bir maliyetin altına giriyor. İşlemciyi temin ediyor Qualcomm'a para ödüyor. Bluetooth yongasını temin ediyor x firmasına para ödüyor, Wi-Fi yongasını temin ediyor y firmasına para ödüyor. Telefonu üretmesi için z firmasına para ödüyor. Kamera için sensör üreticisine para ödüyor. Ekran paneli için yine tedarikçi firmaya para ödüyor. Gördüğün gibi bir sürü masraf çıktı. Demek istediğim işletim sistemi ücretsiz diye maliyetlerde ciddi bir düşüş olmuyor. Haliyle bir risk alarak ve yüklü bir maliyetin altına girerek o cihazı üretiyor. Bir tek üretici satamasa sorun satamayanda dersin ama HTC de üretti, LG de üretti, Samsung da üretti, Sony (Ericsson) de üretti. Ama hiçbiri satamadı ve zarar ettiler. Bu kadar üretici satamayıp zarara uğruyorsa burada sorun üreticilerde değil işletim sistemindedir. Haliyle Lenovo'nun eleştirmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Bedaya işletim sistemi bulmuşsun şükredeceğine eleştiriyorsun diyerek olmuyor bu işler. İşletim sistemi bedava olunca diğer kalan bileşenler bedava oluyor sanki. İşletim sistemi para getirmedikten sonra bedava olsa ne yazar?

Ayrıca Microsoft hiçbir zaman yalnız yürümedi. WP7'nin ilk çıkışı ile yukarıda saydığımız üreticiler üretim yaptılar. Hakeza WP8'de de yine aynı şekilde HTC ve Nokia ile beraber yürüdü. Daha sonra HP katıldı. Ama sonuç ortada. Şimdi yalnız kaldı. Önceden yalnız değildi.

Bana LG'nin, Samsung'un, Sony'nin Windows telefonlarının Hepsiburada linklerini atar mısın sana zahmet, kim varmış Microsoft'un yanında görelim Hatta listeyi genişleteyim; Vestel, Casper, TurkTelekom, Vodafone, Avea, Turkcell, Xiomi, OnePlus bu saydığım markalardan sadece tek bir tanesinin satış linkini at, Microsoft'un bu pazarda tek başına olmadığına dair inanacağım sana.

Donanım üreticileriyle geçiştirmişsin hemen. Sadece Snapchat'ten ötürü Windows telefon almayan yüzbinlerce insan var, aynı şekilde o senin bahsettiğin HTC, Nokia döneminde bırak Snapchat-Vine'ı, Instagram bile yoktu. Youtube, Gmail, e-ticaret sitelerinin uygulamaları vs. hiçbiri ortalıkta yoktu ve Vine-Instagram hariç halen yoklar. Anlatabilmişimdir umarım bu sefer.

Lenovo eleştirsin zaten, eleştirmek insanın doğasında vardır, hatta gelişmek için elzem bir eylemdir, yukarıdaki mesajımda Lenovo eleştiremez demedim tabi ki, haberde öyle bir gözüküyor ki sanki Lenovo öyle bir Windows telefon üreticisi ki Microsoft'un ağzından konuşmuş gibi bir etki verilmek istenmiş. Yorumumda tepkim Lenovo'ya değil, burada eleştirenlere eğer tekrar okursan.

Hayır yani Ubuntu, Firefox OS, Tizen, Sailfish ve daha onlarca OS var, bunlar eleştirilmiyor da bütün ok yağmuruna Windows tutuluyor işin garibi bu. Medya müthiş bir algı üretti insanların kafasında Windows'a karşı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.