Şimdi Ara

Lenovo: Microsoft, mobil işletim sistemine sahip çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lenovo: Microsoft, mobil işletim sistemine sahip çıkmıyor

Microsoft’un mobil cihaz pazarındaki hikayesi uzun yıllar öncesine dayanıyor. Bugünün popüler işletim sistemlerinin henüz bulunmadığı bir dönemde mobil pazara atılan Microsoft, Windows Mobile ile önemli bir başarı elde etmişti. Bununla birlikte bir önceki işletim sistemini tarihe gömen stratejisi firmaya yarar getirmedi.

Mobil Macerası

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile PDA tarafından bu cepheye doğru yönlenen firma WM 6.5 ile bazı modellerde kendisine yer bulmuştu. Hantal bir yapıdan kurtularak daha modern bir sisteme geçmek isteyen Microsoft, radikal bir kararla Windows Phone 7 işletim sistemini tanıttı ve WM platformunu geride bıraktı.

Bugünün Windows işletim sistemlerinde izlerini görebileceğimiz Windows Phone 7 o dönem için önemli bir adım olarak görülmüştü ancak rekabette kalıcı olabilmek adına yine radikal bir kararla geride bırakıldı ve Windows Phone 8 işletim sistemine geçildi.

Nokia’nın desteğiyle yaygın bir kullanım alanı bulan Windows Phone 8, bir dönem yüksek satış rakamlarına ulaşsa da yine rekabetin gerisinde kalmaya başladı ve Microsoft’tan yine radikal bir hamle geldi. Bu kez Windows Phone 8 geride bırakıldı ve Windows 10 mobil işletim sistemine geçildi.

Şimdi

Büyük vaatler ile piyasaya sürülen Windows 10 mobil işletim sistemi ne yazık ki beklenen etkiyi yaratamadı ve soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Microsoft donanım konusunda aktif rol almak istemiyor ve üretici ortaklarını teşvik ediyor. Bununla birlikte ortaklarını da ikna edebilmiş değil.

Bir süre önce Japon pazarı için bir Windows 10 mobil işletim sistemli akıllı telefon piyasaya süren Lenovo, şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Firma yöneticilerinden Gianfranco Lanci bundan sonra herhangi bir Windows 10 mobil telefonu üretmeyeceklerini açıkladı. Firma, önümüzdeki yıllarda Microsoft’un mobil pazarda ciddi olduğuna ve işletim sistemini destekleyeceğine inanmıyor.

Lenovo’nun endişelerinde haklılık payı yok değil. Microsoft, işletim sistemini uzun yıllar destekleyeceğini açıklamıştı ancak hali hazırda birkaç tane model mevcut. Sadece HP Elite X3 modeli diğer amiral gemi modelleri ile yarışacak kapasitede. Bunun haricinde kalan Windows telefonları ise neredeyse bir yıl önce tanıtılmıştı.

Muhtemelen diğer üreticiler de Lenovo ile aynı düşünceye sahip. Geçmiş yıllarda Windows ekosisteminde görme imkanına sahip olduğumuz LG, HTC, Samsung, Huawei gibi isimler artık yok. Tekrar ekosistemde olacaklarına dair bir işaret de yok. Bu gelişmeler kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Ayrıca Bkz.Facebook Messenger Lite kullanıma sunuluyor

Microsoft’un Windows 10 mobil üzerinde çalışmaya devam ettiği ve gelecek yıl Continuum özelliğini de geliştirecek Redstone adında büyük bir güncelleme hazırladığı biliniyor. Bununla birlikte henüz endişeleri giderebilmiş değil. Üretici ortakların da desteğini kaybederse, Windows 10 mobil beklenmedik bir anda rafa kalkabilir. 

• Yıllardır gelecek yıl, gelecek yıl, gelecek yıl diye diye milleti keklediler. Hâlâ daha gelecek yıl diyolar. ;)

• Windows 8 gibi oldu durumu. Gidişat iyi değil.

• eline yüzüne bulaştırdı tabiri microsofta tam uyuyor:)

• doğru demiş milletin elinde patladı , iyi çıkış yaptı ama gerisi gelmedi gerekli önlemleri almadı firmalara gerekli teşvikler sağlanmadı...

yazık bir proje daha elde patladı...

• windows 10 ile beraber mobil ve masaüstü işletim sistemlerinin birbirine olan senkronizasyonu windows mobile satışlarının patlamasına neden olacağına inanan bir tayfa vardı donanimhaber de. Win10 çıksın asıl siz o zaman göreceksiniz mobil platformu diyorlardı
  • Mobil işletim sistemine sahip çıkmadığı gibi masaüstü sistemi de ona benzetmeye çalışarak masaüstü sistemin de içine etti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kere radikal karar, arada nokia kaynadı gitti. O iğrenç yüksek karşıtlı arayüz zaten berbattı.Devam etmesin artık.
    Android'in ram kullanımı gittikçe yukarı çıkıyor. Firefox OS iptal edildi. İos zaten sevmiyorum.

Android'in o sanal makineden tamamen kurtulması şart.Google bunu neden yapmıyor anlamıyorum ? Fuşya sistemi mobile gelir mi ? Gelirse kaç seneye gelir belli değil...

Hemen hemen bütün mobil cihazlar arm tabanlı işlemci kullanıyor. Neden Windows, linux gibi istediğimiz mobil sistemi kuramıyoruz ? HTC'nin hd2 modeli gibi mesela. Basit bi örnek ama kurulmayan os kalmadı o cihaza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 10 Mobile e daha fazla odaklanmiyacagiz diyen de Microsoft tu kendi agizlarindan duyduk aylar once.

Yapilmasi gereken cok sey varken esasli bir yenilik yok.

Birkac seyi yenilik diye satafatli reklamini yapiyorlar ...

Microsoft Lumia 950 XL kullanicisiyim ( artik gunluk ve ana telefon olarak kullanmiyorum Android bu konuda olgunlasmis )

• MS iyi çıkış yaptı diğer firmalar bu kervana katılmadı, sonradan diğer firmalar katılayım dedi ama MS ta o heves, istek kalmadı. Sadece HP harbi harbi bir cihaz çıkardı diğerleri öylesine he yaptık yaptık bak burada demek için cihaz çıkardı.

MS donanım işine sıcak bakmıyor ama yapacak bir şeyi yok mobil pazarda gerçekten olmak istiyorsa üst seviye en az iki modelle piyasada olması lazım, orta ve alt seviye ile en az altı model şart. Zamanla ürün sayısını azaltacaksa da üst ve orta seviye cihazlara devam edip fiyatlarını ise orta seviyenin fiyatı alt-orta arası, üst seviyenin orta-üst arası olmalı. Ben sadece yazılım yapayım başkası cihaz çıkarsın dersen sadece elite x3 hatırlanır diğer çıkan cihazları ben bile hatırlamıyorum öyle düşük cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Mobil işletim sistemine sahip çıkmadığı gibi masaüstü sistemi de ona benzetmeye çalışarak masaüstü sistemin de içine etti.

• Redstone1 büyük güncellemesi zaten dağıtıma acıldı masaüstü platformu icin, haberde bahsedilen redstone 2 güncellemesi mi yoksa mobil icin ayrı bir güncellemeden mi bahsediliyor?

• Neye sahip çıkmış ki...

• Windows Mobile işletim sistemini telefonuna koymak isteyenden para istese Microsoft(bknz. Lisans ücreti) anlarım bu yakınmaları ama bugün ücretsiz bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Demek istediğim şey, üretici firma bir para ödese ve karşılığını alamasa ve eleştirse anlarım da, hazır beleşe işletim sistemi gelmiş hala ona özel yapılmış gibi eleştirmek doğru değildir.

Ayrıca rekabet ettiği diğer işletim sistemlerinin arkalarında binlerce gerek donanım gerekse yazılım geliştirici olmasına rağmen Microsoft bugüne bugün yalnız başına ilerliyor. Büyükbaşlara baktığımızda Microsoft tarafında sadece HP bulunurken Android ve iOS tarafında sürüsüyle yazılım ve donanım geliştiricisi bulunuyor.

Karşılaştırma yaparken adil olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kreat

3 kere radikal karar, arada nokia kaynadı gitti. O iğrenç yüksek karşıtlı arayüz zaten berbattı.Devam etmesin artık.
    Android'in ram kullanımı gittikçe yukarı çıkıyor. Firefox OS iptal edildi. İos zaten sevmiyorum.

Android'in o sanal makineden tamamen kurtulması şart.Google bunu neden yapmıyor anlamıyorum ? Fuşya sistemi mobile gelir mi ? Gelirse kaç seneye gelir belli değil...

Hemen hemen bütün mobil cihazlar arm tabanlı işlemci kullanıyor. Neden Windows, linux gibi istediğimiz mobil sistemi kuramıyoruz ? HTC'nin hd2 modeli gibi mesela. Basit bi örnek ama kurulmayan os kalmadı o cihaza.

zaten linux telefonlar var işletim sistemi ubuntu. google neden bir maceraya atılsın ki. zaten android yeterli başarıyı yakalamış. gerçi google hiç bir zaman boş durmaz. bizim bilmediğimiz projeleri mutlaka vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Windows Mobile işletim sistemini telefonuna koymak isteyenden para istese Microsoft(bknz. Lisans ücreti) anlarım bu yakınmaları ama bugün ücretsiz bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Demek istediğim şey, üretici firma bir para ödese ve karşılığını alamasa ve eleştirse anlarım da, hazır beleşe işletim sistemi gelmiş hala ona özel yapılmış gibi eleştirmek doğru değildir.

Ayrıca rekabet ettiği diğer işletim sistemlerinin arkalarında binlerce gerek donanım gerekse yazılım geliştirici olmasına rağmen Microsoft bugüne bugün yalnız başına ilerliyor. Büyükbaşlara baktığımızda Microsoft tarafında sadece HP bulunurken Android ve iOS tarafında sürüsüyle yazılım ve donanım geliştiricisi bulunuyor.

Karşılaştırma yaparken adil olalım.

Yani neymiş tek başına yürümeyecek mişsin. kodlarını paylaşacak mışsın. yoksa mobile tarafında başarılı olamazmış sın

• Biraz daha bekleyin market gelişecek
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Adam telefon için o kadar arge yapıyor, ürünletri üretiyor, reklama para harcıyor, dağıtım vs giderleri ee karşılığını alamazsa ürün elinde patlarsa tabiki kızacaklar.

İşletim sistemi bedava olunca o telefonun maliyeti yok anlamına gelmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920

Adam telefon için o kadar arge yapıyor, ürünletri üretiyor, reklama para harcıyor, dağıtım vs giderleri ee karşılığını alamazsa ürün elinde patlarsa tabiki kızacaklar.

İşletim sistemi bedava olunca o telefonun maliyeti yok anlamına gelmez.

Lenovo'nun daha 1 tane Windows telefonu yok yalnız Ne yapmışta karşılığını alamamış

Zamanında Windows telefon yapmış olan HTC, HP, LG vs. Microsoft'u eleştirse tamam da, Lenovo'nun daha 1 tane telefonu yok, medya neyi haber yapacağını şaşırdı.

• İlla her işe girecek diye bir kaide yok... Mobil platfromda olmuyor işte.. Anlamaları gerekli... Başka işlerle uğraşsınlar..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.