Şimdi Ara

Lenovo mu Asus mu (Ultrabook Seçimi) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki 2 laptoptan birisini alacağım.
    Beklentilerim:

* Sadece "14 inc" ekran
    * En az 512 GB depolama
    * Internet tarayıcıda 40 tan fazla sekme yanyana açık olacak, ve bu şekilde 2-3 tane daha ayrı pencere olabilir
    yani 3 tane google chrome penceresi açık ve herbiri 40 sekmeli iken "0" yavaşlama ve kasma ile çalışmalı.
    * Mühendislik programları, eş zamanlı birden fazla MS office dosyası ile çalışma - MS Excel uygulamaları yaparken "0" kasma
    * Programlama yapacağım bazen
    * Bilgisayarın dış sesi(müzik) önemli - yüksek ve kaliteli olmalı
    * Isınma sorunu olmamalı ve şarjı uzun giden
    * Oyun oynamıyorum

Bu beklentilerime göre aşağıdaki 2 bilgisayardan hangisi daha iyi sonuç verir. (Eğer bu 2 si nin beklentilerimi karşılamayacağını düşünüyorsanız nedeniyle birlikte yazarsanız memnun olurum ve bu 2 si dışında öneriniz varsa ona da açığım)

1- Lenovo IdeaPad 720s-14IKB
    https://www.cyberport.de/markenshops/outlet/restposten-a-ware-/notebook-tablet/pdp/1c31-35r/lenovo-ideapad-720s-14ikb-notebook-silber-i7-7500u-ssd-fullhd-gf940mx-windows-10.html

2- ASUS UX3410UA-GV638T
    https://www.cyberport.de/markenshops/outlet/restposten-a-ware-/notebook-tablet/pdp/1cah-031/asus-zenbook-ux3410ua-gv638t-notebook-i7-7500u-ssd-full-hd-windows-10.html

• Browserda 40 sekme gibi bir amacın varsa tavsiyem 16 gn ram olsun. İşlemci 7 naci nesil ve ustu olsun kasma donma yasamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopta müzik dinlemeyi unut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus kalitesi başkadır hocam kullanan bilir çok fark yoksa Asus al derim.
  • Teşekkürler cevaplar için

@AhmetYOL
    Teşekkürler. hem i7 7nesil ve üstü hem ram 16 gb hem 14 inc ekran hem de minimum 512 GB harddiske sahip bir laptop şuan piyasada bulamadım. Eğer gören eden olursa çok memnun olurum.

@MeqaS xLR
    2012 den beri kullanıyor olduğum samsung S serisi ultrabook umun en sevdiğim yönü - dış sesi çok güzel müzik dinlemek için. Dolayısıyla 6 sene sonra yani bugün aynı performansı arıyorum

Ve ayrıca bir sorum daha var

i5 8. nesil bir işlemci mi yoksa i7 7. nesil mi daha yüksek performansla çalışır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackson_warrior -- 27 Haziran 2018; 11:1:33 >
  • https://forum.donanimhaber.com/hp-probook-kullanicilar-kulubu--133282211#133282211

Buna ek 8 gb ram takarsan olur istersen ssdyide 500 yaparsin 4 bin civarina patlar sana toplamda ses vs cok iyi yazdim orayada bakarsin sormak istediginide sorarsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçiminden beni de haberdar edersen sevinirim, aynı özellikleri arıyorum + kesinlikle fan sesi istemiyorum.

Bunları düşünüyorum şimdilik. Ofiste harici monitor ile kullanacağım.
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus Ux461ua core i7 8550u notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus Ux461ua kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-ux461ua-core-i7-8550u-1-8ghz-8gb-ram-512gb-ssd-14-touch-w10-notebook.html

İşlemci sorunun cevabı
    LaptopMag
    Intel 8th Gen vs 7th Gen CPUs: Kaby Lake Refresh Is a Lot Faster
    https://www.laptopmag.com/articles/kaby-lake-refresh-8th-gen-vs-7th-gen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamtugrul -- 4 Temmuz 2018; 14:11:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Razer Laptop mu MSI Laptop mu?
    8 yıl önce açıldı
    ASUS mu MSI mı?
    2 yıl önce açıldı
    Asus mu Lenovo mu???
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Yakın zamanda Asus UX430UN-GV060T aldım. Eksiklikleri veya kronik hataları mutlaka var. Ancak performans olarak beklentimin üstünde çıktı.

Ben de çok fazla sekme ve 3 ayrı tarayıcı aynı anda, en az 5-6 program da akşama kadar açık olarak çalışıyorum. hdmi'dan monitore de 2. görüntü uzatıyorum.
    Amacın oyun değil mobil&iş ise ultrabook en iyi çözüm. Bu çalışma ile 6-7 saati görüyor PC.

1. Kesinlikle i7 8550u işlemcili cihaz almanı tavsiye ederim. Hem daha az enerji tüketiyor hem de daha performanslı.
    Buradan karşılaştırabilirsin:
    www.cpubenchmark.net
    Intel Core i7-8550U @ 1.80GHz vs Intel Core i7-7500U @ 2.70GHz [cpubenchmark.net] by PassMark Software
    https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-8550U-vs-Intel-i7-7500U/3064vs2863

2. Çok sekmeli ve aynı anda birden fazla program çalıştıracağın için mutlaka 16GB ram almalısın. 8GB da kesinlikle yeterli ama 16GB ile çok daha rahat çalışırsın. Bir nevi ileriye dönük de yatırım olur. 2-3 sene rahat kullanırsın.

3. Ses kalitesi olarak en iyisi Asus sanırım. Harman kardon hoparlor var. Diğer ultrabooklardaki gibi sesi yazılımsal olarak yükselteceğim diye bozmuyor. Oda için yeterli bir seviyede, tok ve kaliteli ses veriyor. 14" Lenovo Yoga, 13.3" Dell xps ve 14" Asus kullanıcısı olarak söylüyorum.

Lenovo ile markasal olarak aram çok iyi olmadığı için pek öneremeyeceğim. Şirkete aldığımız giriş seviyesi PClerde hep sorun çıktı. oran %60larda.

Yukarıda bir arkadaş önermiş HP envy. Bunu da önermem. Isınma sorunu var gibi. Asuslarda da var ancak bu daha çok ısınma değil ısındığında fanın biraz fazla çalışması sorunu. Zaten ultrabookların geneli böyle. Ofiste de Dell xps 13 kullanıyorum. Bu önerilenlerin hepsinden daha yüksek fiyatlı ve daha premium cihazlar. Hatta bana kalırsa ultrabook olayında en iyisi Dell XPS serisi. Bunlarda da maalesef ara ara ısınma oluyor. Sonuçta ince, hafif, şarjı uzun gidecek PC arıyoruz. Bu kadar olacak.

Bu ikisini önerebilirim.

https://www.cyberport.de/notebook-und-tablet/notebooks/dell/pdp/1c33-1kg/dell-xps-13-9360-notebook-i7-8550u-ssd-windows-10.html

• xander__ X kullanıcısına yanıt
    Harici ekran kartı ekstra ısınma dolayısıyla fan sesi yapar mı ?

XPS serisinde fan sesi çok fazla var, mevcut makinamda dell, fan sesi berbat

Beklentilerim nerdeyse sizinle aynı. Paylaşımların için teşekkür ederim,önerilerini dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamtugrul -- 5 Temmuz 2018; 10:58:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamtugrul

Harici ekran kartı ekstra ısınma dolayısıyla fan sesi yapar mı ?

XPS serisinde fan sesi çok fazla var, mevcut makinamda dell, fan sesi berbat

Beklentilerim nerdeyse sizinle aynı. Paylaşımların için teşekkür ederim,önerilerini dikkate alacağım.
    Yapabilir. Ama Benim kullandığım Dell XPS'te harici ekran kartı yok. O da ses yapıyor yeri gelince.
    Sanırım Lenovo'da daha az ses vardı. Ultrabook'larda genelde ısınma durumu biraz daha fazla gibi.
  • Herkese yorum ve tavsiyelerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

xander__ özellikle detaylı fikir paylaştığın için sana.

dreamtugrul Ben henüz karar vermedim. Aceleye almayıp biraz zamana bırakıcam. Şuan sahip olduğum samsung ultrabook beni bir süre daha idare edecek seviye. Bu süre içerisinde de piyasayı takip edeceğim.

@xander__ Açıkcası Asusun önermiş olduğun modelini bende özellik olarak çok beğenmiştim. Ancak gri rengi yok mu bu modelin ?
    Sadece koyu lacivert olarak mı üretildi ? (ASUS ZenBook UX3430UA-GV376T )
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackson_warrior

Herkese yorum ve tavsiyelerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

xander__ özellikle detaylı fikir paylaştığın için sana.

dreamtugrul Ben henüz karar vermedim. Aceleye almayıp biraz zamana bırakıcam. Şuan sahip olduğum samsung ultrabook beni bir süre daha idare edecek seviye. Bu süre içerisinde de piyasayı takip edeceğim.

@xander__ Açıkcası Asusun önermiş olduğun modelini bende özellik olarak çok beğenmiştim. Ancak gri rengi yok mu bu modelin ?
    Sadece koyu lacivert olarak mı üretildi ? (ASUS ZenBook UX3430UA-GV376T )
    Grisi de var sanırım.
    www.idealo.de
    Asus ZenBook UX3430UA-GV376T ab 1.777,77 € | Preisvergleich bei idealo.de
    https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5818314_-zenbook-ux3430ua-gv376t-asus.html#gallery

• notebooksbilliger.de
    Lenovo ThinkPad X1 Carbon, i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD, Exklusiv für Azubis, Studenten, Schüler & Lehrkräfte
    https://www.notebooksbilliger.de/notebooks/lenovo+notebooks/lenovo+thinkpad+x1+carbon+i7+16+gb+ram+512+gb+ssd+353836

Asus Zen ve Dell XPS e rakip olarak birde şöyle bir levono keşfettim. Buna ne dersiniz, aynı lenovonun 1000 gb SSD liside var ancak o çok ilerde fiyat olarak. Bu lenovo ile ilgili deneyimi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackson_warrior -- 10 Temmuz 2018; 11:3:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jackson_warrior

https://www.notebooksbilliger.de/notebooks/lenovo+notebooks/lenovo+thinkpad+x1+carbon+i7+16+gb+ram+512+gb+ssd+353836

Asus Zen ve Dell XPS e rakip olarak birde şöyle bir levono keşfettim. Buna ne dersiniz, aynı lenovonun 1000 gb SSD liside var ancak o çok ilerde fiyat olarak. Bu lenovo ile ilgili deneyimi olan?
    Lenovo Thinkpad x1 Carbon 5-6 serisi daha pro bir seri. Görüntü olarak daha kaba olabilir ama performans olarak ek iyisidir. İşletim sistemi de win 10 pro olarak geliyor zaten. Daha çok IT'ciler kullanıyor bu seriyi.

Bunu inceleyebilirsiniz.

• Xander Cevap için teşekkürler.

Tam Asus un senin de önermiş olduğun Zen serisinin grisini istediğim özelliklerde buldum ki, Mağazaya getirilen bilgisayarın 2 ay önce bir müşteri tarafından alındığını ve software hatası olması gerekçesiyle geri iade ettiğini öğrendim. sonra Firmaya sordum bilgisayar geri iade alındıktan sonra gereken düzeltme işlemleri yapıldı ve şuan sorunsuz olarak satışta denildi. Normalde fiyat 1350 Euro gibi iken bu durum oluştuğu içinde fiyatı 1000 euro ya çekmişler. Ancak daha önce müdahele gören ve tam olarak nasıl bir hata alındığı bilinmeyen bir bilgisayarı alarak doğru mu yaparım diye kaygım var.

Daha sonra başka bir model olan şu lenovoyu mediamarkt da gördüm.
    Bu lenovo da RAM dışında istediğim özelliklere sahip, Ancak RAM i de 16 gb yükseltmem mümkün olacağını söylediler. Bu işlem sonrası garanti de bozulmayacak. Bu durumda geriye şu sorum kaldı.

Herşey sabit tutulduğunda - 512 gb SSD mi yoksa 1 TB HDD 128 GB SSD li olan mı daha hızlı bilgisayardır. Leonovo daki durum 2. dediğim. (Media Markta ki arkadaş SSD olduğu anda kaç gb olursa olsun diğeriyle aynı hızda olur dedi) Yani dediği şu 1TB HDD + 1 GB SDD li bilgisayar 1 TB SSD li olan ile aynı hızda çalışırmış. (diğer tüm özellikler aynı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackson_warrior -- 12 Temmuz 2018; 10:59:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.