Şimdi Ara

LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM / ROOT - GAPPS (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
539
Cevap
4
Favori
24.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kamasiz

quote:

Orijinalden alıntı: akbey77

ben boyle birşey görmedim. inanaın kaldırıp duvara vurmama ramak kaldı. şimdi telefondan security belasını kaldırmak için titanıum back proğramından sildim. sonra sol taraf üstte android ikonu altta ise security proplem ibaresi çıktı hiç gitmiyor. neyse bundan kurtulmak için fabrika ayarlarını denedim işe yaramadı. şimdi pc ye bağlıyorum bu sefer usb debug açmıyor flashlayaıp kurtulayım dedim oda olmuyor. acil yardımm.

selam aynı hatayı ben de aldım, hatta önce custom recovery üzerinden fabrika ayarlarına alayım dedim, telefon komple göçtü açılış ekranında kaldı ama android ikonu sol üstten gitmedi.

çözümüm şu oldu, http://www.needrom.com/mobile/lenovo-s860-multilang-root-4-4-2/ linkdeki roomu flashtoolla aynen belirtiği gibi yükledim, telefon normale döndü.

Gecmis olsun,lakin sikinti tlf nu pc nin gormemesi,flaslama ble atamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogh

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ali

Format sekmesine tıkla telefonu usb ile bağla. Power tuşuna basili tut...

hangisi format

Flash Tooldaki Format tan bahsediyor Ali Bey

Arkadaşlar merhaba ,

Bu format olayını bize de anlatabilir misiniz lütfen

Ben de neredeyse tüm SP Flash tool lar var ama hiç formatlayamadım ? ya da SOFT BRİCK olmuş telefonda mı işe yaramıyor acaba bilmiyorum

@Dr.Ali @akbey77

Aynen sinir krizi gecirtecek,ayrica konunun basindaki siteden ilgili roomu indirdim twrp ike 5, adima geldigimde aborted aliyorum denemedigim yol kalmadi,

Kurcalarken onunda sadece SP FLASH TOOL un V5 sürümünde olduğunu ve softbrick telefonda bir işe yaramadığını gördüm.

Not : Ayrıca cihazına bu şekilde format atmaya çalışırken telefonunu brick yapanlarda olmuş. Google aratmasında görebilirsiniz.Dikkat etmekte fayda var.

Kiymetli bi arkadasim derki" İşin özûnde dogru driver doğru flash".

• Arkadaşlar merhaba , S860 soft brick olmuştu ve hiçbir şekilde tepki yoktu. Neyse dayanamayıp telefonu söktüm

Eğer bir arkadaşında başına gelirse aynı hatalara düşmesin diye biraz bilgi paylaşayım dedim :)

Öncelikle SİM KART slotunu cihazdan çıkartın. Cihazın ALT KISMINDA bulunan plastik parçanın iki kenarında ki birleşim yerini çok ince bıçak ,cımbız gibi bir parçayla hafifçe aralayın tık diye açılacaktır,diğer tarafa da aynı şekilde yapın.Kenarlardan tutarak hafifçe kendinize doğru çekin.Ortada iki tane daha klips var. Bunları da ayırınca kapak çıkacaktır.
     LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS  LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS

Telefonun iki kenarında ki ufak çukurlarda MİNİK YILDIZ vidalar var.O vidaları sökün ,telefonun şarj soketinin iki kenarında plastik tırnakları da aralayıp ekranla kasayı yavaşça aralayın. Daha sonra kenarlarda bulunan klipslere doğru tercihen tırnak ya da gitar penasıyla iki taraftan telefonun üstüne doğru aralayıp ilerleyin.Üst te ise 3 tane bağlantı tırnağı var kasayla ekranı yavaşça zıt yönlere sağa-sola hareket ettirerek çıkartın.Kasa ve telefon birbirinden ayrılacak birbirine herhangi bir bağlantı yok .

Telefonun arka ortasında GENİŞ FLEX KABLO bataryadan gelen kablo. Üzerinde metal koruyucu var iki tarafında ki vidaları söküp bağlantı soketini çıkarın.
     LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS  LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS
     LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS

Telefonun SOL yanında bir FLEX kablo daha var. Bu şarj adaptöründen ANA KARTA gelen enerji kablosu. Bununla işimiz yok ama merak edip çıkarıp takabilirsiniz.
     LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS

Batarya yı söktükten sonra telefonu USB ile PC ye bağlayıp flash tool ile romu yazmaya başlayın , Flash tool da işlemleri tamamlayıp SEARCHİNG yazdığında batarya soketini takıp romun yazılmasını bekleyin. Yeşil daire geldiğinde işlem tamamdır hayırlı olsun ( Eğer searching de PC telefonu bulmaz veya tanımazsa driverları tekrar yükleyin ya da sağlam MTK lı bir telefon bulup pc ye kapalı ve açık vaziyette driverları tanıtın)
     LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS LENOVO S860 CUSTOM RECOVERY / KITKAT VIBE - MIUI V6 - AOSP ROM  / ROOT - GAPPS

Şİmdi söktüğünüz gibi toplayın diyeceğim ama birkaç tüyo vereyim ...SES Tuşlarının olduğu tarafa doğru telefonu EОER ve o şekilde kasayı kapatmaya başlarsanız sorunsuzca kasayı kapatabiliyorsunuz. Eğer yapmazsanız tuşlar sola doğru kayıp SES tuşlarının üzerinde ki filmi ezip butonları kullanılamaz hale getirebilirsiniz ve bunu kimse istemez.

Not : Ben bu adreste ki stock romuhttp://www.needrom.com/mobile/lenovo-s860/ ( S860_S122_140405 rom numarası) gelen flash tool ile yazamadım fakat bu (SP FLASH TOOL v3.1328.0.183) flash tool ile sorunsuzca birkaç telefona yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ü s t a D -- 5 Ağustos 2014; 1:53:53 >

• Arkadaşlar bu romda biraz + özellikler var diye yükleyip yorumlarımı paylaşayım dedim.

http://www.needrom.com/mobile/lenovo-s860-multilang-root-4-4-2/

ARTI olarak gelenler ;

Çift tıklamayla kilit özelliği eklemişler.
    Ayrıca geliştirici modu açtığınızda 4.4.2 ile birlikte gelen ART modunda telefonu çalıştırabiliyorsunuz.
    Elimde iki tane s860 var ART modunda çalışan cihaz biraz daha hızlandı ve antutu puanında da biraz artış var.
    Ayrıca bu ROM da %70 gibi TR dil de yüklü. Bilginize.

• Ü s t a D kullanıcısına yanıt
    Bir şey soracağım; pc nin telefonu görmesi için usb ile bağlantıyı kurduktan sonra power tuşuna basılı tuttup 8-10 saniye kadar basılı tutmayı denediniz mi?
  • ben hala sorunu çözemedim:
    açıkken pc ye bağladığımda 1 kaç saniyeliğine pc ve telefon birbirini görüyor.
    ardından sanki bağlantı kablosu çıkarılmış gibi bağlantı kesiliyor.
    4.2 ilk romu attım,
    vibeui 1.5 i attım,
    multilanguage romu attım değişmedi.
    bir ara kapalıyken de tanımadı.
    mtk programı da çalışmadı.
    format atmaya çalıştım.
    aklıma gelen ve okuduğum her şeyi denedim.
    telefon hala pc bağlantısını görmüyor.
    açıkken şarja taktığımda bir süre şarj oluyor, sonra kesiliyor, sonra tekrar şarj oluyor ...
    ne yapacağımı bilmiyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ali

Bir şey soracağım; pc nin telefonu görmesi için usb ile bağlantıyı kurduktan sonra power tuşuna basılı tuttup 8-10 saniye kadar basılı tutmayı denediniz mi?

Hocam o şekilde de denedim defalarca baktım tepki yok ,hasta masada kalacaksa içine müdahale ettikten sonra kalsın dedim ve müdahaleyle hasta düzeldi.

@Dr.Ali

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

ben hala sorunu çözemedim:
    açıkken pc ye bağladığımda 1 kaç saniyeliğine pc ve telefon birbirini görüyor.
    ardından sanki bağlantı kablosu çıkarılmış gibi bağlantı kesiliyor.
    4.2 ilk romu attım,
    vibeui 1.5 i attım,
    multilanguage romu attım değişmedi.
    bir ara kapalıyken de tanımadı.
    mtk programı da çalışmadı.
    format atmaya çalıştım.
    aklıma gelen ve okuduğum her şeyi denedim.
    telefon hala pc bağlantısını görmüyor.
    açıkken şarja taktığımda bir süre şarj oluyor, sonra kesiliyor, sonra tekrar şarj oluyor ...
    ne yapacağımı bilmiyorum!

Hocam bence sizin cihazda yazılımsal değil de donanımsal bir sorun var.İyi bir tamirciye giderseniz şarj girişinde ki portu değiştirip sorununuz çözülür.

• bayağı bir ilerledim:)
    wifi menusunde nvram hatası alıyorum, bilgisi olan var mı?
    nvram X10 gibi birşeydi

tam olarak hatalar şunlar:

wifi deki hata:

nvram warning : err = 0x10

Maui META 3G ver 6.1316.1 deki hata:

exeuction warning: nvram database file is inconsistent with target load

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 7 Ağustos 2014; 2:29:03 >
  • bir arkadaş aşağıdaki dosyaları atarsa denerim :)
    o dosyalardaki özellikle wifi yi hex editörle kendi mac adresimi yazarak değiştirip denerim.
    root/data/nvram/APCFG/APRDEB
    içindekiler.
    android 442
  • Ü s t a D arkadaş hariç bozuldum size :)

öyle yaptım böyle yaptım, formatladım, bozdum, vb. sonunda problemsiz çalışıyor.
    bilgisayar da görüyor.

kendi şarj kablosunda sorun olabilir diyorum ama önceden her şeyi denemiştim.

kısaca:
    önce arka kamerada sony z2 lerdeki gibi leke oluştu.
    her şeyi yeniden yükledim, değişmedi.

bir yeniden yükleme sırasında 90 küsür mb lık gapps dosyası sonrası kilitlendi.
    bootloob a girdi.
    hiç açılmadı, hiç kapanmadı, bekledim pilinin bitmesini...
    bulabildiğim tüm romları denedim, olmadı.
    ikide bir sildim, formatladım, wipe yaptım.
    wifi hası verdi,http://forum.hovatek.com/showthread.php?tid=117 hallettim.
    nasıl oldu bilmiyorum, şu an sorunsuz :)

rom yükleme bilgileri için çok teşekkürler ancak sonraki ilgisizlik için teessüf... :)

ekleyeyim dedim:
    Maui META 3G ver 6.1316.1 yöntemi çalışmadığında:
    http://cepnoloji.com/tum-mtk-islemcili-telefonlari-root-yap-imei-degistir-100-t19748.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 9 Ağustos 2014; 15:28:41 >

• Lenovo satan arkadas varmi

• Yeni sürüm çıktı!

P780 ve birkaç modele daha Vibe 2.0 kararlı sürüm çıktı. S860 için ise 33. hafta geliştirici sürümü çıktı. Bu 3. geliştirici Vibe 2.0 sürümü oldu. İki hafta sonra çıkacak sürümün S860 için kararlı ve hatalardan arındırılmış olmasını umuyorum. Güncel modem sürümleri çok güç tüketiyor. Umarım Vibe 2.0 ile daha az güç tüketen modem de çıkar.
  • Android 4.4,te sebeke ve wifi sikintisi hala devam ediyormu?¿ bilgisi olan varsa yardim edermisiniz dostlar

• Vibe 2.0 kararlı sürüm çıktı.

http://www.vibeui.com/xiazai_s860.html
  • Arkadaşlar ben telefonu yeni aldım. Sadece sarjı uzun gittiği için bu modeli seçtim. Anroid ile tanışmam 5 ay oldu. yani anlayacağınız biraz yabancısıyım konunun. Öncelikli sorunum telefonum çekmiyor. Elime alınca güncelleme yaptım düzelir diye düzelmedi. şu anda sim kartsız kullanıyorum.
    Anroid versiyon 4.4.2
    baseband versiyon :s860 v102
    built number: vibuuı v2.0 1434 st s860
    mesela bunlarda bir değişiklik yapmam gerekli mi anladığım kadarıyla 4.4.2 kitkat oluyor. built number da rom oluyor galiba.

İkinci sorunum da güncelleme sonrası google play gitti lenovo market geldi. ve herşey çince bir sey anlamadım. program yüklemede zorluk yaşıyorum.

Şimdi yeni bir kullanıcı olarak yapmam gerekenler neler sizde olsa bu telefon ne yapardınız? tavsiyeleriniz bekliyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur48

Arkadaşlar ben telefonu yeni aldım. Sadece sarjı uzun gittiği için bu modeli seçtim. Anroid ile tanışmam 5 ay oldu. yani anlayacağınız biraz yabancısıyım konunun. Öncelikli sorunum telefonum çekmiyor. Elime alınca güncelleme yaptım düzelir diye düzelmedi. şu anda sim kartsız kullanıyorum.
    Anroid versiyon 4.4.2
    baseband versiyon :s860 v102
    built number: vibuuı v2.0 1434 st s860
    mesela bunlarda bir değişiklik yapmam gerekli mi anladığım kadarıyla 4.4.2 kitkat oluyor. built number da rom oluyor galiba.

İkinci sorunum da güncelleme sonrası google play gitti lenovo market geldi. ve herşey çince bir sey anlamadım. program yüklemede zorluk yaşıyorum.

Şimdi yeni bir kullanıcı olarak yapmam gerekenler neler sizde olsa bu telefon ne yapardınız? tavsiyeleriniz bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba telefonun hayırlı olsun..

Öncelikli olarak yapman gereken Konuyu ilk sayfadan itibaren okuman olacaktir,tüm sorularının cevapları arkadaşların anlatımlarında var zaten.
    Telefonu kullanım amacına gore google dan yeterli bilgiyide elde edebilirsin.İş ,oyun, uygulama vs.

• quote:

Merhaba telefonun hayırlı olsun..

Öncelikli olarak yapman gereken Konuyu ilk sayfadan itibaren okuman olacaktir,tüm sorularının cevapları arkadaşların anlatımlarında var zaten.
    Telefonu kullanım amacına gore google dan yeterli bilgiyide elde edebilirsin.İş ,oyun, uygulama vs.

Cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu baştan sona okudum. sadece buradaki arkadaşlar tecrübeli sormadan bir şey yapmak istemedim. şimdi ben denildiği gibi rom yüklemem gerek galiba. uygulamam gereken adımlar : 1. telefonun rootlanması 2. sp flash tool ile recovery yukleme 3. S860_VIBEUI_V1.5_1423_7_ST" KitKat SÜRÜMÜNÜ ve GAPPS'ın yüklenmesi. Peki ben bu adımları yaparsam çekim sorunu düzeliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

Vibe 2.0 kararlı sürüm çıktı.

http://www.vibeui.com/xiazai_s860.html

uygun gapps ı tekrar paylaşabilir misiniz? diğer gapps işe yaramadı 3 4 defa denedim, lenovo store kullanıyorum uzun süredir
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.