Şimdi Ara

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
4
Favori
65.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serdar hekimoglu

Merhaba arkadaşlar bende Lenovo SL500 ailesine katıldım 2 gün önce hepsiburada'dan aldım bilgisayarı.Harika bir bilgisayar ama bir sorunum var internet sayfası çok yavaş açılıyor ve rapid'den dosya indirirken 10 kb ile indiriyor.Wireeles ile bağlanıyorum ve bağlantı yüzde 99 mükemmel olmasına rağmen internet çok yavaş.ie7 ve mozilla firefox kullandım ama bir fark yok.Yapmam gereken bir ayar mı var ya da bilgisayarımın wireeles'ında bir sorun mu var acaba, sizde böyle birşey oldu mu??
    Sorumu cevaplayabilecek biri var mı??Evde 2 dizüstü var biri asus xp yüklü 100 kb ile dosya indiriyorum lenovo ile sadece 5 kb modemi görüyor ama çok yavaş ayarlarda yapmam gereken bir değişiklik mi var??
  • @ serdar hekimoglu

Hayırlı olsun Serdar,

İnternetinin yavaş olması gerçekten ilginç. Aklıma bir iki ihtimal geliyor;
    Access connections programının bir hatası olabilir. Bunu anlamak için programı kapatarak aradan çıkarıp doğrudan windows aracılığıyla bağlanmanı tavsiye edebilirim. Bunun dışında acaba her internete bağlandığında başka bir program downloada mı başlıyor? Bunun için de bilgisayarı yeni açtıktan ve bir süre bekledikten sonra windowsun ağ bağlantıları ekranında giden ve gelen veri değerlerine bakabilirsin. İyi çalışmalar..

-----

@ metmyk

- Cızırtı meselesi:

Bende bu konuda bir sorun yok. Aklıma gelen ihtimaller; donanımsal bir bozukluk olabilir ya da harddiskini sürekli çalıştıran bir program, bir virüs olabilir. Öncelikle çalışan programların analizini yapmanı tavsiye ediyorum. Ayrıca windowsu güvenli kipte başlatmayı da deneyebilirsin test için.

- Isınma meselesi:

Isımı bilmiyorum ama 85 derecede olduğunu da sanmıyorum. Fakat çok zorlarsan ısınmaması da mümkün değil. Önemli olan arkadaşın testte uyguladıklarını uygulayıp karşılaştırman. Madem programı yüklemişsin, bir de arkadaşın yaptığı gibi bir karşılaştrıma yap, o zaman daha net olarak sonucu görebilirsin. iyi çalışmalar..

-------

@ aylakadam81

Ben Win7 kurmuştum. Kurulum için ekstra birşey yapmadım. Sorun ne bilemiyorum, birçok ihtimal olabilir. Olay şundan ibaret: yükleyeceğin işletim sistemi cd'si takılı halde bilgisayarını başlat. Sistem cdyi okuyarak kurulumu başlatacaktır. Burada kurulumun başlamaması sorunun yaşayabilirsin, çünkü okuma önceliği senin cd okuyucunda olmayabilir. Biostan cd driverını ilk okunacak sürücü olarak ayarlaman gerekecektir. Kurulum başladıktan sonra diğer harddisklerine dokunma, ne olur ne olmaz dursun onlar, sadece c'yi biçimlendir, yani formatla ve akabinde yeni işletim sistemini c üzerine kur. Ekstra hiçbir şey yok. Bunları yaptığın halde olmuyorsa sorun aldığın cd'de olabilir, başka bir cd dene. iyi çalışmalar..

• Cevaplar için herkese teşekkür...
  • lenovo sl500 notebokuma xp kurmaya calıstım ama mavı ekran hatası verdı hata:

"Bir sorun algılandı ve Bilgisayarınızın zarar görmemsi için Windows Kapatıldı.
    Bu, Durdur Ekranı hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları deneyin.

Bilgisayarınızda virüs taraması yapın. sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldrın. sabit diskinizin düzgün yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK/F komutunu çalıştırarak diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve tekrardan bilgisyarınızı başlatın.
    Teknik Bilgiler:
    STOP: 0X0000007b (0xf9e49528, 0xc0000034, 0x0000000,0x0000000)"

daha sonra vista kurmak ıstedım oda basarısız oldu nedenı ne olabılır tesekkurler arkadaslare
  • http://www.cybertechhelp.com/forums/showthread.php?t=156593

quote:

Orjinalden alıntı: aylakadam81

lenovo sl500 notebokuma xp kurmaya calıstım ama mavı ekran hatası verdı hata:

"Bir sorun algılandı ve Bilgisayarınızın zarar görmemsi için Windows Kapatıldı.
    Bu, Durdur Ekranı hatasını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları deneyin.

Bilgisayarınızda virüs taraması yapın. sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldrın. sabit diskinizin düzgün yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK/F komutunu çalıştırarak diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve tekrardan bilgisyarınızı başlatın.
    Teknik Bilgiler:
    STOP: 0X0000007b (0xf9e49528, 0xc0000034, 0x0000000,0x0000000)"

daha sonra vista kurmak ıstedım oda basarısız oldu nedenı ne olabılır tesekkurler arkadaslare

• devilegna cevabın için teşekkür ederim.Acces connection'ı aradan çıkarıp windows ile bağlanmayı beceremedim nasıl yapacağımı bulamadım acces connection ile bağlandığımda bilgisayar ile modem arasında bir set duvar gibi bir simge var disconnct deyip bağlantıyı kestiğimde o duvar kalkıyor grafikten ,sonra find'a basıp tekrar aradığımda kablosuz modemleri buluyor ve o duvar kalkıyor tabi hiçbir modeme bağlı değilken.O duvarı kaldırabilsem internet hızımın artacağını düşünüyorum ama duvarı kaldırmayı başaramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar hekimoglu -- 16 Şubat 2009; 17:05:49 >
  • rica ederim Serdar,

Duver ile ilgili düşüncende haklı olabilirsin. Vistayı kısa bir süre kullanıp win7'ye geçtiğim için duvar şeklindeki grafik hakkında net bir fikrim yok, yanlış da yönlendirmiyim. Bu konuda sana diğer arkadaşların yardımcı olacağını umuyorum.

Acces connections'ı aradan kaldırmaktan kastım programı kapatıp windowsun ağ bağlantıları özelliğini kullanarak internete bağlanmandı. Programı nasıl kapatırsın? İkonun üzerine gelip sağ tık ile "close program" benzeri bir ifade varsa tıklayabilirsin; bizim lenovo care tuşuna (mavi tuş) basıp, benzeri ifadeyi oradaki menüde arayabilirsin. Eğer buralarda öyle bir ifade yoksa, görev yöneticisinden (ctrl+shift+esc) programı kapatabilirsin. Ben kullanmadığım için program hangi exededir net bir fikrim yok. Google'da arattım "AcSvc.exe" olma ihtimali yüksek ama hem ben yanlış olabilirim, hem de birden fazla programla çalışıyor olabilir. En güzeli sen açıklama kısmında "Access Connections ..." ifadesi gördüğün programları sonlandır. Dediğim gibi denemeni yap ve eğer hızın düzelirse biliriz ki bundandır, program ekle kaldırdan kaldırırız olur biter. Eğer değilse yukarıda saydıklarım ve haricindeki pek çok şeyden şüphelenebiliriz. Ayrıca geçenlerde bağlantı hızını yavaşlatan ya da toptan bloklayan yeni bir virüsün şu sıralarda aktif olduğunu okudum. Umarım bir virüs programı yüklüdür. Değilse avira'nın ücretsiz sürümünü yüklemeni tavsiye ederim. Eğer uzun uğraşlar vermene rağmen çözemediysen verilerini yedekle ve bilgisayarını yeniden kur. Bunun için açılıştaki Lenovo ekranı sırasında bir tuşa (yanılmıyorsam f12 idi) basarak birkaç saat içerisinde bilgisayarı ilk aldığın sırada yaptığın kurulumun aynısını yapabilirsin. Kolay gelsin..

[Not: Mesajını cevapla dediğimde bu özellik kapalı ya da erişim izniniz yok diye bir uyarı alıyorum. Nedendir bu ya, moderatörler çok yazıyorum diye mi engellediler naptılar ]

• "SMS" yoluyla, gerçek bir kişi (!) olup-olmadığını öğrenmek istiyorlar.

NOT : Bu arada, yazılarını ilgiyle okuyorum. Epey emek vermişsin bu konulara. Umarım devamı gelir...
  • Bu bilgisayarı Ankara'da görerek alabileceğim bir yer var mı? Teknoloji market olsa daha iyi olur. Eskiden Mavi'de vardı ama artık satılmıyormuş :( Lütfen yardımcı olun.
  • Kart okuyucu bilgisayarın sol alt tarafında kalan kapağın altında mı? bu kapak bende vidalı, normal mi bu ????
  • Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum doğrusu.5 in 1 kart ukuyucu var diye yazıyordu ama Sd kart girişinden başka bi yuva göremedim ben ?
    quote:

Orjinalden alıntı: veccihi

Kart okuyucu bilgisayarın sol alt tarafında kalan kapağın altında mı? bu kapak bende vidalı, normal mi bu ????
  • @ d4Wgs5h4s

Cevabın için teşekkürler ama doğrusu bu sms işine kıl oldum. Her ne kadar forumun kalitesini artırmaya yönelik hoş bir uygulama olsa da bu kadar moderatörün olduğu bir forumda çok da gerekli olmayan bir şey bu bence, zaten uygunsuz kişileri banlamak bir tıka bakar, neden telefon numaramı vereyim. Donanımhabere güvenim tam ama site databaseinin çalınmayacağını kimse garanti edemez! Arkadaşlar sosyal mühendislik denen bi olay var, cep numaranızı da geçtim, bir yerlere bırakacağınız en ufak bilgi, sizin için tahmin edemeyeceğiniz açıklar oluşturabilir. Bu nedenle ben donanımhaberin bu politikasını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

---

@ donniedarko

İstanbul'dayım ben, bu nedenle bilgim yok ama illa gördüğüm mağazadan alayım diye düşünme. Ben ürünü İst'da inceledim, siparişimi internetten mavi bilgisayara verdim. Google sonuç vermezse Lenovo'ya Ankara'daki satıcıları sorabilirsin..

----

@ veccihi , metmyk
    quote:

Kart okuyucu bilgisayarın sol alt tarafında kalan kapağın altında mı? bu kapak bende vidalı, normal mi bu ????

Kart okuyucuyu kullanmadım ama kart okuyucunun dediğiniz vidalı kapağın üstündeki yerde (nvidia etiketinin solunda) olduğu çok belli. Oradaki görünen ufak çıkıntıyı tutup çekin. Eğer mini sd ya da micro sd 'niz varsa o yuvaya takabilmek için normal sd kart boyutundaki çevirici aparatlardan almanız gerekecek, mini kartlarnızı o aparatın içine takarak kullanabileceksiniz.

----

Yukarıdaki vista'nın perofrmansını artırma ve windows7 kurma ile ilgili mesajımı editleyemediğim için (sms olayı) buraya yazayım. Windows7'yi tekrar kurdum kendime ve bu sefer notlar aldım. Win7 kurulumu biraz zahmetli, bu nedenle kuracaksanız bana mümkünse forum üzerinden mail atın, muhtmelen birkaç gün sonra muhtemelen mailinizi görür, ben de notlarımı burada paylaşırım. (anlaşılabilir hale getirmem vaktimi alacağı için ihtiyaç olursa uğraşayım diyorum.)

Benim tavsiyem başlangıç seviyesi kullanıcıların yukarıdaki notlarım ve diğer arkadaşların tavsiyelerine uyarak recovery ile temiz bir kurulum yapmaları, orta ve ileri seviyedeki kullanıcıların ise orjinal bir vista home premium ile temiz bir kurulum yapıp, akabinde sadece işlerine yarayayan driverları ve programları kurmaları. Kendilerine güvenenler XP ya da Windows7 kurabilirler.. (Win7 ile ilgili şu notu vereyim: henüz hibernate'in uyanışında ve sitelere girerken fingerprinti kullanmadaki sorunlar çözülememiş durumda, bunları bir süreliğine gözden çıkarmış olmanız gerekiyor.)

herkese iyi çalışmalar..

• arkadaslar 9subat itibariyle sl500 ailesine katildim tum sorularinizi ve yardimlarinizi bekliorum ilk izlenimlerim super isinmiyor yaww kereta :)) çözunurluk cok yuksek yaa pcnın yanında bıde teleskop lazımm o çözunurluk ıcın :)) cözunurlugu dusurunce de renkler bıraz kayıyor sekıl semal bozuluo guzel olmuo bence yanı..pes 09 oynuorum performans gayet super hc takılma yok gayet akıcı..vistaydı xp kurdurdumm gayet ii yalnız nete baglanırken bı sorunla karsılastımm sadece kaldıgım yurtta oldu bu sorunn onuda ıntel proset yukleyerek ustesınden geldık sukurr..........
  • Arkadaşlar bugün windows 7 64 bit beta sürümünü indirdim.imaj dosyasını dvd ye yazdırdım.Windows ultimate kullanıyordum.Bilgisyarım açıkken windows 7 dvd sini taktım ve kurulumu başlattım.Kurulum sırasında Upgrade seçeneğini kullandım.Sonuç mükemmel...tüm driverlarım,programlarım,dosyalarım,ayarlarım,şifrelerim vs. vs. herşey yerli yerinde.Hiç bir driver araştırmama gerek kalmadı,masa üstü kısa yollarıma kadar herşey vista kullanırkenki ayarlarında,herşeyi vistanın üzerine inşa etmiş...Böylece hiç zahmet etmeden çok daha güvenilir bir işletim sistemim oldu...tek çalışmayan şey mavi tuşa bastığımızda çalışan lenovo care programı.Parmak izi okuyucu da dahil olmak üzere diğer lenovo programları sorunsuz çalışıyor.Sanırım lenovo önümüzdeki günlerde Lenovo care programının win 7 sürümünü sunacaktır,(tahminimce).Windows win 7 için download hizmetini artık kullandırmadığı için torrent sitelerinden indirdim.Daha önce windows un sitesinden almış olduğum şifreyi girince windows aktive edildi.Ağustos ayına kadar denemek için yeterli bi zamanım var.Performans için verdiği puanlara bi baktım : işlemci 6,0 Ram 5,9 Graphics(Desktop performans for Windows Aero) 4,4 Gaming Graphics 4,3 Primary hard disk(Disk data transfer rate) 2,9.
    Burada en düşük puanı harddisk aldı.Zaten ben de harddiskinden şikayetçiydim : tiz bi ses çıkarıyor ve arada bir tık diye bi ses veriyor.
    Onun dışında göze hoş görünüyor ve hiç bi ayarlama falan yapmadığım halde performansından memnunum.İlerleyen günlerde yine bilgilerimi paylaşmak dileğimle....

• Arkadaşlar Windows 7 de harici harddiskimi nasıl tanıtabilirim(Resimde Disk1 yazan).Yardımcı olursanız sevinirim,yanlış bi hamle yapıp bilgilerimi uçurmak istemiyorum.

Lenovo SL 500 Hakkında Herşey & Tüm Sorunlar
  • merhabalar,

sl500'e bluetooth ile bağlanıp fotoğraf aktarımı sırasında, telefonun tuşlarına basıldığında bilgisayardan ses geliyor. (tuş takım sesleri) .Bu normal bir özellik olabilir.
    Esas problem bilgisayarın sesi bağlantı kurulduktan sonra sürekli artıyor. ve 50'ye dayanıyor. Sürekli arttırdığı için ekranda uzun süre duruyor. Azaltmaya çalışınca tekrar yükseliyor.
    Sanırım frekans çakışması tarzı bir problem var. Ancak ne olduğunu çözemedim.
    Bu konuda bir fikri olan var mı?
  • herkese merhaba

daha önce yazdıklarıma zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara "çok" teşekkür ediyorum; ancak lenovo dan beklediğim performansı alamamam ve işyerine aldığım bilgisayarla biraz haşır neşir olmam sonucunda neredeyse bu bilgisayardan tamemn soğudum; ve lenovo topic'ine de fazla girmemeye başladım (yazılanları bu kadar aradan sonra yeni gördüm desem yeridir); ancak şu sıralar yeniden bu bilgisayarı kullanmaya başladım; ancak sorunlar da kendilerini göstermeye başladılar (bilgisayardan neredeyse hiç anlamıyor olmamdan kaynaklı olabilir; ancak aldım alalı bu bilgisayardan pek performans alamadım; "yok onu yüklemen lazım; yok bunu silmen lazım; yok şurasını şöyle yapman lazım" tarzında bir sürü tavsiyeye ihtiyaç duyacaksa bu alet neden "bilgisayardan anlayanlara" yönelik değil de "herkese yönelik" olarak satılıyor; bırakın bilgisayarı bana sattığınızda adam gibi çalışıyor olsun; ben "ekstra" performans istersem bir şeyleri kurcalamak zorunda kalayım; veya bilgisayarı kurcalayıp bişeyleri silip-yüklemek bırakın benim için "zevk" olsun; "angarya" değil...)

her neyse; eskiden de olan bir sorun vardı; bilgisayarla evdeki kablosuz ağa bağlanıyorum; ancak bazen (eğer yanlış gözlemlemediysem özellikle online bilgi yarışmasına girip soru çözdüğüm java tabanlı bir sohbet programı çalıştıran bir site bir süre açık kaldığında daha sık oluyor bu durum) internete bağlı olduğumu gösteren ikonun üzerinde sarı uyarı ikonu beliriyor ve üzerine geldiğimde "sınırlı bağlantı" diyor (ve bu sırada normalde yeşil "access connections" simgesi de ya kayboluyor; ya da bağlanıldığını gösteren yeşil renk kayboluyor); bu sırada sorunun nerde olduğunu anlamak için bağlantı özelliklerini açmaya çalıştığımda; Fn+F5 kombinasyonuyla access connections u açmaya çalıştığımda; bilgisayar "inanılmaz" yavaşlıyor ve bu pencereleri bir türlü açamıyorum; bilgisayardan anlamayan biri olarak restart yaptığımda sorun düzeliyor (bilgisayar kapanırken de normalde olduğundan oldukça geç kapanıyor); ve bu sorun günde bir kaç defa peşpeşe olunca oldukça can sıkıcı oluyor; acaba benzer bir sorunla karşılaşan-bağlantısını yenilemek zorunda kalan var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 4 Mart 2009; 0:11:11 >

• arkadaşlar merhaba

bende sl500 aldım ama bir türlü finger print i bir türlü ayarlayamadım nasıl parmak izini tanıtıyoruz.
    Birde kamerayı bir türlü açamıyorum kamerayı açmak için illa msn felan açmak gerekiyor
  • Genelde bu tür özellikler otomatik olarak çalışmazlar.Bilgisayarın içerisinde ilgili yazılımın setup'ı gelir,siz onu bilgisayarınıza kurarsınız.Daha önceden kullanma fırsatı bulduğum toshiba a300 1-ec de başlat kısmında toshiba adının altında ilgili tüm yazılımlara ulaşarak bilgisayarın tü özelliklerini çalıştırmıştım.
    Bunu bir deneyin derim.Birde recovery dosyası bilgisayarda yüklü olarak geldiyse,onu dvdye kopyalayın ve dosyayaı silin.Böylelikle çok daha fazla depolama alanı kazanırsınız.
    benim lenovodaa tek eksik bulduğum nokta 160 gb.harddisk olması.biraz daha fazla kapasiteli bir disk koysalarmış daha iyi olurmuş.(örn:250gb.)
  • ARKADAŞIM BENDE SL500 modelini aldım ilk açtığımda makina bayağı bir yavaştı.
    bende kendim bir vista dvd si ile temiz bir kurulum yaptım sadece gereken driverları ve programları yükledim.
    görüntü özelliklerini klasik yaptım ve şuan makina uçuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: barkodd

herkese merhaba

daha önce yazdıklarıma zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara "çok" teşekkür ediyorum; ancak lenovo dan beklediğim performansı alamamam ve işyerine aldığım bilgisayarla biraz haşır neşir olmam sonucunda neredeyse bu bilgisayardan tamemn soğudum; ve lenovo topic'ine de fazla girmemeye başladım (yazılanları bu kadar aradan sonra yeni gördüm desem yeridir); ancak şu sıralar yeniden bu bilgisayarı kullanmaya başladım; ancak sorunlar da kendilerini göstermeye başladılar (bilgisayardan neredeyse hiç anlamıyor olmamdan kaynaklı olabilir; ancak aldım alalı bu bilgisayardan pek performans alamadım; "yok onu yüklemen lazım; yok bunu silmen lazım; yok şurasını şöyle yapman lazım" tarzında bir sürü tavsiyeye ihtiyaç duyacaksa bu alet neden "bilgisayardan anlayanlara" yönelik değil de "herkese yönelik" olarak satılıyor; bırakın bilgisayarı bana sattığınızda adam gibi çalışıyor olsun; ben "ekstra" performans istersem bir şeyleri kurcalamak zorunda kalayım; veya bilgisayarı kurcalayıp bişeyleri silip-yüklemek bırakın benim için "zevk" olsun; "angarya" değil...)

her neyse; eskiden de olan bir sorun vardı; bilgisayarla evdeki kablosuz ağa bağlanıyorum; ancak bazen (eğer yanlış gözlemlemediysem özellikle online bilgi yarışmasına girip soru çözdüğüm java tabanlı bir sohbet programı çalıştıran bir site bir süre açık kaldığında daha sık oluyor bu durum) internete bağlı olduğumu gösteren ikonun üzerinde sarı uyarı ikonu beliriyor ve üzerine geldiğimde "sınırlı bağlantı" diyor (ve bu sırada normalde yeşil "access connections" simgesi de ya kayboluyor; ya da bağlanıldığını gösteren yeşil renk kayboluyor); bu sırada sorunun nerde olduğunu anlamak için bağlantı özelliklerini açmaya çalıştığımda; Fn+F5 kombinasyonuyla access connections u açmaya çalıştığımda; bilgisayar "inanılmaz" yavaşlıyor ve bu pencereleri bir türlü açamıyorum; bilgisayardan anlamayan biri olarak restart yaptığımda sorun düzeliyor (bilgisayar kapanırken de normalde olduğundan oldukça geç kapanıyor); ve bu sorun günde bir kaç defa peşpeşe olunca oldukça can sıkıcı oluyor; acaba benzer bir sorunla karşılaşan-bağlantısını yenilemek zorunda kalan var mı??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.