Şimdi Ara

Lenovo U330 Kullanicilari Kulubu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
264
Cevap
0
Favori
32.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bluetooth u ben süper enerji tasarrufu modunda iken kullanabiliyorum, orada gelişmiş ayarlar kısmında bluetooth açma kapama var ordan ayarlayabiliyorsunuz ama diğer modlarda kullanamadım ben de, tuhaf bir durum gerçekten, ancak dediğim gibi süper enerji tasarrufu modunda kullanabilrsiniz işinizi görür umarım...
  • bluetooth olayını buldum.. bir şekilde aygıt yöneticisinden bleotooth durdurulmuş görünüyordu.. aygıtı etkinleştir dedim oldu..cidden ilginç..

şimdiki sorunum ise HDMİ kablo ile u330 ümü LCD TV ye bağlayamıyorum. kabloyu takıyorum.. fn f3 yapıyorum.. ama oradaki seçenekler aktif değil. tv nin girişlerini değiştiriyorum av tuşuna basıp falan.. ancak laptop ta bir hareket olmuyor... görüntü özelliklerine baktım... orda sadece "tek ekran" ve "dizüstü bilgisayar seçili... masaüstünde sağ tıklayım görüntü ayarlarında girdiğimde ise 2 tane monitör görünüyor.. 1. si Genel Pnp Monitör ve 2.si de varsayılan monitör. halbuki ilk aldğımda orada 3 veya 4 adet seçenek vardı diye hatırlıyorum. bir yerden monitörle ilgili bişeyleri mi kaldırdım ne yaptım bilmiyorum... yardım edebileceklere şimdiden müteşekkir olacağım....yardım lütfen arkadaşlar....

• HDMI cıkısını ati ekran kartında kullnabilirsin intel ekran kartında kullanmazsın
  • Krombacher

bende senin gibi win 7 64 bit kurdun senin yaşadığın sıkıntı bende de var pil cabuk bitiyor. ekran ışığı azaltma olayı ati ekran kartına gectiğin zaman calışıyor. intel ekran kartında calışmıyor. enerji tasarruf pro sıkıntısı win 7 ile uyumsuz batarya chek yapılamıyor. ve programı kuruyorsun görev yönetisinde bakıyorsun calışıyor gösteriyor ama ayar yapamıyorsun bende anlamış değilim :(
  • pulsar52

Windows 7'de pilin çabuk bitmesinin sebebi büyük ihtimalle iki ekran kartını birden açık tutması. Ve ekran parlaklığı gibi önemli enerji tüketen bileşenlere müdahalenin Vista programları ile mümkün olmaması. Büyük ihtimalle sadece Discrete Graphics kullansak daha uzun gidecektir pil, en azından G45'i çalıştırmamış oluruz.

Bu arada Lenovo'nun basit de olsa Energy Cut isimli programı Windows 7'de ekran parlaklığını ve işlemci frekansını ayarlayabilliyor. Değiştirilebilir grafiği de çözebilsek pil süresinin uzayacağını düşünüyorum.

Bu kadar uzun süredir Lenovo'nun ürünlerine Windows 7 driver'ı çıkartmamasını da esefle kınıyorum!
  • merhaba arkadaslar lenovo win7 icin driverlari yayinlamis sonunda. win7 yuklemis olan arkadaslar mesela grafik driverlarini deneyip bizi bilgilendirirlerse cok guzel olur :)
  • Arkadaşlar,

Windows 7 yi U330 bilgisayarıma 30 kere yükledim. En kötüsünden en son versiyonuna kadar.

Tek bir söz söylemek istiyorum. Bu makine en stabil kesinlikle üzerinde gelen işletim sistemi ile çalışıyor.

Lenovonun sitesinde dün yayınlanan Win 7 driver larınıda yükledim. maalesef çift ekran kartı yine sorun. Müşteri desteğe telefon açtım. ne olacak bu ekran kartı olayı Win 7 de dedim.

maalesef switchable (Çift ekran katı) nı Windows 7 de kullanamayacaksınız dedi.

Bende tekrar ve son kez artık Vistaya geri döndüm.

Bu yaptıkları gerçekten ayıp. Baya bi tartıştım Lenovo ile. Ekran kartına çzüm bulamıyorlar. İlla makineye yüklenmiş Windows 7 kullnamka gerekliymiş. Biz yüklersek stabil kesinlikle çalışmamazmış.
  • salakça bir durummuş gerçekten switchable driver'ın windows 7 için olmaması. Bende driverları indiriyorum ama daha kurmadım.

Lenovo'dan gelmezse başka kullanıcılardan bir switch yazılımı gelebilir. Vista için bu tür birşey yazanı görmüştüm, 7 için de yaparlar diye düşünüyorum.

Eğer yeni bilgisayar alınmasını teşvik etmek için bir taktikse er ya da geç yayınlarlar diye de düşünüyorum.
  • Gerçekten de aldıktan sonra muadil veya daha iyi bir ürünün piyasada kalmaması herhalde teknolojik bir ürün alan kullanıcılar için olabilecek en sevindirici durum. Ben uzun süredir inceliyorum 13.3" formunda benzer özellikli ürün bulamıyorum, olanlar da çok pahalı.

Ürünün pil ve driver problemleri dışında bir sıkıntısı yok, gayet memnun edici.
  • Makineyi satmak isteyen biri olursa pm gönderebilir.
  • SIKILMADAN SONUNA KADAR OKUYUN
    merhaba herkese, topic teki yazilarin bircogunu benim konumla ilgili olanlarin tamamini okudum
    gel gelelim bahsetmek isteidgim mevzuya
    LENOVO U330 um var, vista yuklu, vistadan memnun kalan cok nadir insan var, ben memnun olani hala goremedim aslinda
    Arkadasim IBM in yan kurulusunda calisiyor ve Lenovo teknik servise de bir donem bakiyorlardi ki benim aldigim donemde bakiyorlardi simdi sie birakmislar, ve ben arkadasimin tavsiyesi uzerine U330 u aldim, nasil olsa arkadasim bakiyor en hizli bi sekilde sorunlari cozdururum dusuncesiyle,
    herneyse, Lenovo urunlerine bakmayi birakmislar, onemli degil, ,istanbulda IDEA serisine bakan servisi ben sahsen bulamadim, 0811 267 7777
    olan numaradan teknik servis aldigimizi varsayalim, su ana kadar istedigim hic bir konuda bu teknik servis telefonundan yardim alamadi, bu sekilde telefonla hic servis vermesinler daha iyi, forumlarda daha acik ve net bi seilde anlatiliyo dogrusunu soylemek gerekirse
    niye bu telefonla olan teknik servisten memnun degilim kisaca ozetleyeyim, umarim TURGUT bey ve sanirim ismi FATMA olan teknik servisteki arkadaslar, bence VISTA isletim sistemini tam olarak bilmiyorlar ve sorulan sorulara net yanit veremiyorlar, tabii ki butun sorulan sorular hakkinda soylemiyorum, benim sordugum sorular ve yasadigim sorunlar hakkinda net bir cevap alamadim

mesela 1) USB flash bellek takiyorum, elimde 2 tane var birisini okuyo digerini okumuyo, mass storage device bulunamadi flash diskiniz okunamiyo, burdan tekrar soruyorum TURGUT BEY, bagirarak soruyorum, neden haziran ayinda olan bir sorunumu hala cozemedin, flash diskin distribitoruyle baglantiya gecilmis ama bana soylenen islemleri yaptigimda sonuc elde edemedim ve sonrasinda tekrar konuyu TURGUT beye ilettigimde ;bana arastiracagini olumlu veya olumsuz geri donus yapacaktin, hani neredesin ? hala cozemedinmi?

2 ) Recovery konusunda herkes sikayetci , vista dan kimse memnun degil, kardesim neden aldin o zaman bu urunu diyeceksiniz, haklisiniz
    ama bi urunu almadan nereden bilebiliriz ki bu sekilde sikintilar yasayacagimizi, recovery cd veya dvd leri yok, xp yukle driverlar eksik, performans alamayinca ne yapacaksin, o sirada recoveery de gitti, gonder servise 1 hafta kalsin yapsinlar gondersinler, o bir haftalik sure icerisinde bize laptop lazim olmuyormu....? bunu dusunen yok,

window 7 yukleyelim dedik, onu da yukledik, Ati ekran karti sorununu cozen birine henuz rastlamadim, az cok ingilizcemle yabanci forumlari da takip ediyorum orada da cozen yok, degistirilebilir ekran karti kullanilamiyor, madem kullanamayacagiz neden koydunuz bunu,
    urunu alirken bakiyorsun tum ozellikler istreklerin cevap verebilecek durumda, onboard ve harici ekran karti var, daha iyi grafik olacak , paylasimsiz ekran karti kullanacaksin, daha performansli laptop kullacaksin, batarya daha uzun sure gidecek diye bakiyorsun, ama ekran karti calismayinca hem batarya erken bitiyor, hem makina asiri isnma aypiyor tamamen cileden cikiyorsun

gel gelelim en cok dert yandigim konuya : 0811 267 7777 oloan numaraya her telefondan ulasamiyorum, nedense bilemiyorum daha once de bu sorunu yasadim e mail attim ertesi gun beni aradailar, bize ulasamazsinai mail atin biz sizi arayalim, bugun onu da yaptima ama hala arayan yok
    bu numarada bizlere cevap veren kisilerle konusan arkdaslar bilmem dikkatlerini cekti mi : telefona cikan arkadaslarin TURKCESI BOZUK, neden ; cunku bu servis BULGARISTAN da ve orada turkce bilen kisiler calisyor, gayet normal bi durum ama bizim turkcemizi, gramerimizi iyi bilmiyorlar ve net cevaplar veremiyorlar, turkceleri yeterli degili, ben inanin kendilerini net anlayamiyorum, soruyu acikca soruyorum, 2 defa anlatiyorum, ya anlamiyorlar, ya da anlamamazliktan geliyorlar, ayni seyleri bana defalarca tekrarliyorla, ama soyledikleri sey benim aradigim cevap degil, sordugum sorunun da cevabi degil

bir urun cikariyorsun piayasay, vista yazilim veriyorsun, xp driverlari yok, windows 7 driverlari hala eksik, ve ekran karti sorunu cozulmedi, multimedia fonksiyon tuslari calismiyor, touchpad ozellikleri calismiyor, kameranin netligi bozuldu, Fn tuslarinin yarisi calismiyor

madem bi urun cikartiyorsun, gundemi takip ederek yenilikleri aninda buna uyarliyacaksin, kullanici bilemez vista yavas, sorunlu, dertli, kullandiktan sonra bunlari gorebilir ve yetkililer bunlara cozum bulmak zorundalar, bulamazlarsa URUNU GERI TOPLAMAK zorundalar,

haziran 26 dan once alinana U330 lar sanirim farkli, onlara windows 7 yukseltmesi yapmiyorlar, nedenini anlamadim, ben mayis sonunda almisim, lisanli win 7 kurun diyorlar ama kursam bile sifir performans, batarya erken bitiyor, asiri isnma sorunu var, Fn fonksiyon tuslari calismiyor, .......vs vs....

telefon actim urunu geri alin diye, alamayiz diyorlar, ama simdi ben ne yapacagimi biliyorum, ingilizce mail hazirlayip dunyadaki butun LENOVO distribitorlerine mail atacagim bnlari forumnlarda yayinlayacagim, sorun yasayan kullanicilari bu sekilde mail atmalarini saglayacagim, ve bu urnu geri toplamalarini saglatacagim,

baska bir szoumu olan varmi, varsa lutfen soylesin

burada ben hicbir firmayi kotulemiyorum, kimseyi yanlis yonlendirmiyorum, cozumu olan varsa soylesin, onu yapalim

simdiden herkese tesekkurler, uzun yazdigim icin kusura bakmayin
    umarim sikilmamissinizdir

tesekkurler

• merhabalar arkadaşlar,

üstte uzun bir mesaj yazan arkadaş win7 ile ilgili problemlerden bahsetmiş, geçen haftaydı yanılmıyorsam lenovo u330 ile ilgili yeni bir BIOS update yayınladı, bu update i yükleyip win7 için olan ati driverını tekrar yükledikten sonra değiştirilebilir grafiklerin çalıştığı söyleniyor, ben vista kullanıyorum gayet de memnunum vistadan ama orda çoğu kullanıcı update den sonra kullanıldığını yazmış.

ben de update i yaptım ve pil ömründe yaklaşık yarım saatlik bir iyileşme oldu gerçekten, haberi olmayanlara tavsiye ederim.

linkini de vereyim kolaylık olsun,

http://consumersupport.lenovo.com/en/DriversDownloads/drivers_show_988.html

• Özellikle bosketar 'ın yazdıkları için söylüyorum ben o sorunların hiçbirini yaşamadım. Ürünü mart, nisan aylarında almıştım. Aldıktan 1 hafta sonra windows xp kurdum sürücüleri buldum hiçbir eksik yok. Sadece değiştirilebilir grafikleri kullanamıyordum. Şu anda windows 7 kurulu. Sürücü problemi yaşamadım, bios update ile de her iki ekran kartını kullanıyorum. Recovery konusuna gelince kullanmadım, kullanmam gereksiz birşey zaten. Alır almaz ayarlarınızı yapın, acronis true image ya da norton ghost ile kendi yedeğinizi kendiniz alın dvd'ye yazın zor birşey değil. Hatta recovery bölümünü silin o alanı da kullanın. Şu anda benim tek şikayetçi olduğum şey 2 usb olması. Hadi 2 usb koydun bari onların birini ya da her ikisini de sol tarafa koy. Pcmcia de usb'lerin altında. Oraya pcmcia birşey takınca usb'lerin üstüne geldiğini söyleyenler var ama ben takmadım daha. Eğer usb'ler kapanmıyorsa pcmcia'den usb eklenebilir.

• herkese selamlar bende bu üründen alarak aranıza katıldım malum olduğu üzere ilk işim recovery dvd oluşturmak oldu 3 dvd recovery 1 dvd de driverları kopyaladım bence de tek olumsuz tarafı usb sayısının azlığı ama şimdilik bir sıkıntı yok. 13.3 lük ekran değiştirilebilir ekrankartı harika bu boyutlarda makinede optik sürücü dahada güzel.çok iyi bir alışveriş yaptım sanırım bana 750 tl ye mal oldu 10 taksit üstelik.

şimdi ilk sorun malum cihaz da hd bölümleri çok kullanışlı gelmedi yada masa üstünden kalma bir anane var o yüzden olsa gerek

bir halt ettim partition magic kurdum vistanın bütün yapma etme demelerine rağmen :) neyse recovery bölümü görünmez oldu bilgisayarımda yok ama disk yönetiminde görünüyor eisa diye bir kısın sanırım recovery olan kısımmış şimdi ben şu meşhur tuşumuza basarak recovery yapsam düzelirmi yada bu tuşa basmadan düzeltebileceğim bir yöntem var mı

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar

ben vin 7 yükledim ve driver sitesinden sürücüleri yükledim ve gayet uyumlu bir sekilde çalışıyor.sadece ekran karı gecişleri yapılmıyor. diğer foksiyonlar calışıyor.dokunmatik tuşlar dolby dijital özellikleri batarya programı gayet güzel calışıyor ve 2 saate kadar şarj süresi var.sadece ses kartı yüklerken driverden önce yazılımı yükleyin.yukarıda arkadaşlar acıklamış bios ubdate yüklemişler ve ekran kartının gecişlerinide yapıyormuş bende yükleyip denicem bir olumsuzluk olursa yazarım yine forma.

sadece tek sıkıntım var win 7 active edilmesinde sıkıntı yaşadım onan dolayıda bazen cihaz kilitleniyor.onuda çözücemm:D
  • Bosketar o kadar şikayetçiysen ben satın alabilirim o laptop'u uygun bir fiyata Eşim için bir tane almıştım açıkçası ben niye kendim için u330 seçmemişim diye hala hayıflanıyorum... Eğer satmak istersem PM at...
  • gerçi 1 ay olmuş ama takip ediyormudur bilemem

bence son derece acımasız ve hak edilmeyen bir eleştiri olmuş

bir kere karşılaşılabilecek en iyi servislerden biri 0811 nolu numaranın esprisi zaten ücretsiz demek sabit bir hattan para vermeden arayıp konuşabilir derdinizi anlatabilirsiniz. adamlar istediğiniz adrese kargo elemanını gönderip cihazınızı aldırıp istediğiniz adrese geri yolluyor ve ücret almıyorlar sizi servis peşinde koşturmuyorlar daha ne olsun
  • arkadaslar win 7 kullananlariniza soruyorum pil süreleriniz nasil acaba? benim 3saat civarinda gidiyo, ancak lenovonun kendi forumunu da takip ediyorum orada 4 saat üzerine cikanlar var bu durumu gicik old 64bit olmasinin pil acisindan bir etkisi var mi acaba oradakiler 64bit kullaniyolardi genelde cünkü.

pil surelerinizi ve 32/64bit sürümlerini yazarsaniz bir karsilastirma yapabiliriz.
  • arkadaşlar malum u330 ekran düz ve tek cam bu sbeple benim ekran çizilmeye başladı kasada hafif bi yamuklukmu var acaba yoksa bu problemi yaşayan beşka kimselerde varmı??
  • Arkadaşlar laptop prize takılı iken pil dolmuyor uyarısı veriyor. Teknosaya götürsem ilgilenirler mi tekno kaska mı göndereyim direk
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.