hayır 8gb ramli makine alacak kadar kafasız değilim. üstte yazdım. cevap vermeden önce oku kardeş. 16gb da almam da bütçe de bilgisayar da benim değil. |
Lenovo V15 G4 AMN 82YU00QYTX R5-7520U 16 GB 512 GB SSD 15.6' Dos FHD - 10.499,00 TL (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ısrarla 8gb almam diyorsun, slotu olduğunu belirtmiş arkadaşlar. ram 16 yapılır da senin ürünündeki AMD'nin dolandırıcılık yaparak piyasa sürdüğü işlemcinin performansını geri getirebiliyor muyuz? galiba hayır hocam ama sen bilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
18 yılda 100-200 mesajda kalmamın bir diğer nedeni isimli arkadaş. şimdi şöyle yapıyorsunuz. bu arkadaş ile şirket kuruyorsunuz. 8gb'lı bu şekildeki ucuz laptopları alıp 8gb ram ekleyip satıyorsunuz ve köşeyi dönüyorsunuz. laptopu sakat bıraktığınız için garanti dışı kalacak. bunun garantisini de siz verirsiniz. çok iyi bir iş fikri hadi hayırlı işler. şirketinizin ismini de buldum. teneke laptopçuluk.
-
quote:
Orijinalden alıntı: godamanx18 yılda 100-200 mesajda kalmamın bir diğer nedeni isimli arkadaş. şimdi şöyle yapıyorsunuz. bu arkadaş ile şirket kuruyorsunuz. 8gb'lı bu şekildeki ucuz laptopları alıp 8gb ram ekleyip satıyorsunuz ve köşeyi dönüyorsunuz. laptopu sakat bıraktığınız için garanti dışı kalacak. bunun garantisini de siz verirsiniz. çok iyi bir iş fikri hadi hayırlı işler. şirketinizin ismini de buldum. teneke laptopçuluk.
bahsi geçen Aspire kasada tamamen açmadan ramlere ulaşılabiliyor diye biliyorum, artık upgrade amaçlı müdahaleler zaten firmalar tarafından garanti kapsamında sayılıyor. neden bu kadar sinirlendin ki bu duruma? 8gb ram için ortalığı yıkıyorsun farkındaysan, evet kardeş ben aldım konudaki ürünü bu budur işlemcisi daha kötüdür, farklar bunlar isteyen istediğini alsın demek yerine hâla bir çerçeve arıyorsun kendine savunacak, yapma çocuk gibi görünüyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ürünün ram dışında nesi güzel
1 - işlemci çok kötü
2 - ekran çok kötü (TN - NTSC %45 altı) - Çamur görüntü
3 - giriş çokışlar çok kötü DisplayPort 1.2 HDMI 1.4 Wi-Fi 5
Bu ürün adamın gözünü bozar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Ekim 2023; 1:18:27 > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 5 Ekim 2023; 11:27:27 >
-
Ben bilgisayarı 11bin civarı bir fiyata aldım tabii değer mi az çok bu zamanda düzgün 10bin liranın altında bilgisayar yok. Az çok fena değil diyebilirim, bir programcılık öğrencisi olarak kıvamında ofis ve gayet işlerinde yazılım işi için gayet idare ederlik en az kullanıma bağlı 5 yıl gidebilecek bir bilgisayar diyebilirim ben buna. Grafik konusunda eski tip gpu'ları geçebilir fakat yeni nesil grafik tasarlama ve görsel tabanlı uygulama geliştirme konusunda biraz düşük kalabilecek bir bilgisayar diyebilirim. (Harici gpu ile yükseltmediğiniz sürece.) Panel konusunda ucuz görüntüsüne aldırmadan az çok dayanıklı bir bilgisayar olduğunu söyleyebilirim. Tabii freedos bakımdan bir kötü yanı var en iyi performans göstereceği işlemciyi siz seçiyorsunuz bu bakımdan Windows 10 pro kurdum diyebilirim (windows 11'in donanım güncelleştirmeleri bu bilgisayarı zorlar kararlı bir sistem değil) onun yanında rahatlıkla linux kurabilirsiniz onu kaldırabilecek bir sistem. Ssd konusunda biraz geri kalmasına rağmen boş m2 yuvası olduğunu duydum ram veya gpu konusunda eğer memnun değilseniz ve elinize gelecek başka bir laptop yoksa eğer m2 yuvasına m2 destekli harici grafik kartı veya nvme ssd takılabilir. Tabii garanti bozmak istemiyorsanız adamları arayıp takmak istediğiniz marka (aynı marka olmak zorunlu) ve modeli belirtmek şart. Çöp diyen insanlara şunu söyleyebilirim sanırım bugüne kadar ultra gelişmiş bir teknoloji kullandılar veya gelecekten geldiler bu zamanda; Türkiye şartlarında alınabilecek genel kapsamlı Grafik(ortalama göz bozmayacak bir şekilde yumuşak ton renklerinde,ortalama olduğu için yüksek gpu beklemeyin) video oynatma(iyi), ses(ortalama), fps(oyunlarda ortalama, Kamera(genelin bir tık ortalaması) bir laptop. Ben quadro 4000m görmüş insanım buna rağmen bu bilgisayarın işlemcisi dell precision adetlerinden katbekat iyi ve hızlı özellikle Ryzen konusunda; bu bilgisayarın değerini arttıran işlemcisi. Kim ne derse desin alt sürümlerine dair hızlı bir bilgisayar. Oyun için derseniz zaten böyle bir bilgisayarı Monster veya Excalibur niteliğinde sayamazsınız ofis bilgisayarı olarak geçiyor bu ortalama şeyleri kaldırabilecek bir bilgisayar. Valorant'ı ortalama grafikte 70-90 fps'ye kadar kaldırabilecek bir bilgisayar diğer oyunları da sistem özelliğine göre deneyimleyebilirsiniz. Ben 2 gün önce aldım az çok memnunum diyebilirim. Sistem özellikleri ve güncelleme takibi için Lenovo Vantage ve grafik oyun performansı için AMD Software kurmak en iyisi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monarssi -- 18 Ekim 2024; 13:56:23 >
-
Son zamanlarda okuduğum en güzel zort etme mesajı...
Şu forumda 2014den bu yana en az 2000 sistem oluşturdum. Bazı noktalarda yanlış bilgiyi savunanlar ile o kadar kapıştık ki tartışma noktasına geldi. Önemli olan yanlış bildiğini de kabul etmek iken nice insan üste çıkmaya çalıştı.
Yani 5625u ile 7520u arasında sırf baş kodu yüksek diye önermiş olabilir ancak haklı çıkmak için elli takla atmak.. Orası soru işareti.
-
Hocam normalde böyle bir mesaj yazmayacaktım, iki fotoğraf atacak, daha iyi diyip geçiştirecektim. Hem konu sahibi, hem de yorumu yazdığım vatandaş yanlış bilgiler yazmaları yanı sıra hakarete varan ifadeler kullanınca öyle bir mesaj yazdım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X