Bildirim
Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (97. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Dört mü saniye? 10 saniyede falan açılıyor ama dört biraz abartı olmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Az önce ölçtüm 20 saniyede masaüstü geliyor ancak onedrive ve Kaspersky aktif onlarda hazır hale geliyor,kapanış yaklaşık 3 sny ekran kararıyor ve ışıklar sönüyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Windows 10'u UEFI olarak mı kurdunuz hocam? Bir de fan sürekli çalışıyor mu? Fan sesi çok geliyor mu? Ya bunu alacağım ya da E15 modelini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 21 Temmuz 2020; 14:35:21 > -
-
media marktLENOVO 81YM003JTX/Ideapad5 14" AMD Ryzen 5 4500U 8GB 512GB SSD Win10 FHD Laptop Platin Grisihttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_81ym003jtx-%C4%B1deapad5-14-amd-ryzen-5-4500u-8gb-512gb-ssd-win10-fhd-laptop-platin-grisi-1210766.html?ga_query=4500u
Türkiye'de satılan ilk 4000U serisi, Ideapad 5 14 inç modeli, umduğumuzdan feci derecede daha yüksek fiyatta konumlandırılmış, bu cihaz yurtdışında 650-700 dolar civarında, bu yüzden yaygınlaştıkça düşecektir fiyatlar. Bu cihazın 5000-5500 TL civarlarında geziyor olması gerekiyordu.
-
Gerçekten de baya pahalı. Neden böyle acaba? 🤔
Bununla karşılaştırmak için örnek olsun diye Amazon'da şu ürünü gördüm, güncel kurla alıcısına toplam maliyeti yaklaşık 5310 TL. -
Hocam 15d'yi satma sebebiniz Ryzen işlemcili olması mı? Ne dezavantajı var ki?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-73181344B
Merhabalar sayın Bloodin
Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla laptop piyasasını yakından takip ediyorsunuz. Bir konuda fikrini belirtirsen sevinirim.
Kendime Matebook 15d aldım. Bir arakadaşım kutuyu açmadan cihazı benden aldı. Yeni bir laptop daha alacağım. Benim için öncelikli olarak metal kasa ve iyi soğutma olması lazım. Cpu throttling yaptığı zaman bir anlamı kalmıyor. 5000 tl'ye kadar Metal kasalı, ips ekranlı, Ryzen işlemcili harici ekran kartı olmayan bir laptop önerin var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkürler. -
ben de aynısını soracaktım zira bu cihaz ( 15d ) çok cazip geliyor bana.quote:
Orijinalden alıntı: Friedrich0
Hocam 15d'yi satma sebebiniz Ryzen işlemcili olması mı? Ne dezavantajı var ki?
Teşekkürler.
Alıntıları Göster -
Matebook 15D'nin soğutma sistemi yetmiyormuş. Aynı kasada 3700U ile 3500U aynı performansı veriyormuş. 15D'nin 3200U'lu olanı olsaydı o da muhtemelen aynı performansı verirdi gibi görünüyor bençmark skorlarına bakınca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke 3200lüsünü de yapsaları öyleyse Mantıklı olurdu o zaman belki.quote:
Orijinalden alıntı: ugurcansayan
Matebook 15D'nin soğutma sistemi yetmiyormuş. Aynı kasada 3700U ile 3500U aynı performansı veriyormuş. 15D'nin 3200U'lu olanı olsaydı o da muhtemelen aynı performansı verirdi gibi görünüyor bençmark skorlarına bakınca
Teşekkürler hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle de bir gerçek var ki 3200U da gayet güçlü bir işlemci. 😁 D15 + 3500U kombinasyonuna ağır yüklenmeyi planlamıyorsanız üzüp pişman ettirecek kadar fark olacağını sanmıyorum. Kutusundan çift kanal ramle çıkıyormuş, kullanıcısına göre bir avantaj ve dezavantaj olabilir. Bu kasada çift kanal ramle çalışan 3500U'ya throttle olmuyormuş ama yine de ne kadar iyi soğurtursa o kadar daha hızla boost'lanabiliyor bu Ryzen'ler. Yine az önceki linkte ikisinde de 3500U bulunan Huawei Matebook D 15 (çift kanal) ile Acer Aspire 5 A515 (tek kanal) sonuçlarına dikkatlice bakın, %8'den fazla bir fark yok. Bir de bu Matebook'taki 8 GB RAM'i arttırmak isterseniz hevesiniz kursağınızda kalabilir. Ben kendi adıma belki sırf bu yüzden değil ama web kamerasının yerinden ötürü elerdim, çünkü çenenin altından gelen görüntü birazıcıcık çirkinleştiriyor 😬quote:
Keşke 3200lüsünü de yapsaları öyleyse Mantıklı olurdu o zaman belki.
Teşekkürler hocam.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcansayan -- 26 Temmuz 2020; 15:46:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Daha düşük tdpye sahip olacağını sandım ama 3200 de 3500 de 15 wattmış Haklısınız hocam.quote:
Orijinalden alıntı: ugurcansayan
Şöyle de bir gerçek var ki 3200U da gayet güçlü bir işlemci. 😁 D15 + 3500U kombinasyonuna ağır yüklenmeyi planlamıyorsanız üzüp pişman ettirecek kadar fark olacağını sanmıyorum. Kutusundan çift kanal ramle çıkıyormuş, kullanıcısına göre bir avantaj ve dezavantaj olabilir. Bu kasada çift kanal ramle çalışan 3500U'ya throttle olmuyormuş ama yine de ne kadar iyi soğurtursa o kadar daha hızla boost'lanabiliyor bu Ryzen'ler. Yine az önceki linkte ikisinde de 3500U bulunan Huawei Matebook D 15 (çift kanal) ile Acer Aspire 5 A515 (tek kanal) sonuçlarına dikkatlice bakın, %8'den fazla bir fark yok. Bir de bu Matebook'taki 8 GB RAM'i arttırmak isterseniz hevesiniz kursağınızda kalabilir. Ben kendi adıma belki sırf bu yüzden değil ama web kamerasının yerinden ötürü elerdim, çünkü çenenin altından gelen görüntü birazıcıcık çirkinleştiriyor 😬
Alıntıları Göster
Teşekkürler bilgi için.
-
D15`de ram yükseltilemiyor bildiğin kadarıyla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız, öyleymiş. Pil ve depolamadan başka bir değişim parçası yokmuş. 😕 Mesajımı düzelteyim. -
Merhabalar d 15 aldım d14'ün fiyatı düşünce d14 ile değiştirdim. Bir adet d 15 üç adet d 14 aldım resmi olarakquote:
Hocam 15d'yi satma sebebiniz Ryzen işlemcili olması mı? Ne dezavantajı var ki?
Teşekkürler.
Alıntıları Göster
Arkadaşım çok beğendi cihazı ona verdim. Sonra alternatif bulmayınca yeniden d 14 siparişi verdim.
Ryzen işlemci benim zaten cihazı tercih etmemdeki en büyük neden, intel olsa almayacaktım. Özellikle Ryzen cpu'nun throttlinge girmemesi beni cezbetti.
Bu arada kısa bir inceleme yaptım. Belkli işinize yarar.https://forum.donanimhaber.com/huawei-matebook-d14-inceleme--144011454#144011454
Artı d15'in fiyatı cidden düşmüş düşünen varsa kaçırmasın. Plastik kasa fiyatına aluminyum ya da halk tabiriyle alamiyon kasa
İyi günler dilerim.
-
dolar daha da yükseltmeden yeni bir bilgisayar alıyım diyorum. Bilgisayar ile ana işlemim video montaj yapmak, biraz da after effects kullanıyorum. bu 2 programı 8 senelik lenovo z580 laptopum rahat rahat çalıştırıyor, biraz render süreleri uzun oluyor tabi ama şu an kullandığım bilgisayar teklemeye başladı, değişik değişik tepkiler veriyor, ben de yeni bir laptop alıyım diyorum. konu başlığındaki bilgisayar bugün için alınır mı? yoksa 4000 tl civarında daha iyi alternatif var mı?
Bilgisayarın kesinlikle laptop olması gerekiyor, bazı durumlarda yanımda olması gerekli. zaten iş için kullandığım çok iyi bir masaüstü bilgisayarım var ofiste, bu biraz da 2. bilgisayar konumunda olacak gibi. o yüzden çok para vermek istemiyorum. -
Premiere 2019 ile rahat rahat video işliyorum. Yalnız 4K'da videoları düzenlerken oynatma sıkıntıları var, takılıyor, onun dışında 4K videolar da rahat kurgulanabiliyor. 1080p videolarda oldukça rahat işlerimi hallediyorum. After Effects'i kullanmadığım için bir şey diyemem ancak eski cihazınız iyi çalıştırıyorsa V155 de üzmez. Ayrıca bu bilgisayar aynı segmentte rakiplerine göre daha az ısınıyor, o yüzden işlemciden daha çok verim alınabiliyor. Ryzen 5 3500u bu işlemler için yeterli.
V155'in 8 GB'lık versiyonuna 4 GB'lık bir RAM takviyesi de yaparsanız daha da iyi sonuçlar çıkacaktır, belki 4K videoları düzenlemede oynatma sorunları da bundan kaynaklıdır. Ekran kartından ötürü kullanıbilir RAM miktarı 6GB. Ben takviye yapmadığım halde çok memnunum, kasma takılma yaşamıyorum. Premiere için 4GB RAM çok fayda sağlar diye düşünüyorum.
Şu an baktığımda hepsiburada'da Lenovo S145 var, 4000₺'ye. 3700u işlemci ve 512 GB SSD'ye sahip. V155 yerine tercih edilebilir. Zamanında indirim dönemi S145'i alamadığımdan V155 almıştım. Bence 3700u ve 512 GB RAM'li S145 daha iyi bir seçenek, tabi throttling vs. yoksa.
hepsiburada:
V155 = 256 GB SSD, 8 GB RAM, Ryzen 5 3500u = 4399₺
S145 = 512 GB SSD, 8 GB RAM, Ryzen 7 3700u = 3999₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 30 Temmuz 2020; 16:32:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@offguard Elbette şu anda 4500'e işlemci olarak işlemden işleme değişmekle beraber ortalama %50 ila %70 arası daha güçlü olan 4500U işlemcili, klavyesi aydınlatmalı, yarı metal kasalı, IPS ekranlı, 24 gb ram destekleyen, daha ince ve daha hafif E15 Gen 2'yi almak çok daha mantıklı duruyor :)
m.n11.comLenovo E15 Gen2-AMD R5 4500u-8 gb ram-256 gb M.2 SSD-DOS Fiyatları ve Özelliklerihttps://m.n11.com/lenovo-e15-gen2-amd-r5-4500u-8-gb-ram-256-gb-m2-ssd-dos-P436693868
-
Bu cihazı görmemiştim hocam. Bu fiyata daha iyisi yok o zaman. Hem işlemci hem ekranı kasası... Bu cihazı 4500₺ seviyesinde bırakmazlar, artar kesin.
Bir dahaki cihazım kesinlikle ThinkPad olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 30 Temmuz 2020; 16:57:52 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X