Merhaba dostlar Şubat 2016 tarihinde Lenovo laptopum çalışmadığı için teknik servise götürdüğümde sorunun fanın bozukluğu nedeniyle olduğunu söylediler. Fanı temin etmek için istedikleri 89 TL'yi Lenovo'ya ödedim. Daha sonra Lenovo v850 olan laptopumun modeline ait fanın stoklarda olmadığı ve üretimi durduğu için temin edemediklerini söylediler. 150 TL daha göndermemi fanı tamir edeceklerini ilettiler oysa fanın tamir olamayacağını ve yeni fanın temin edilmesi gerektiğini teknik servislerinde çalışan eleman söylemişti. Firmanın parça temin yükünlülüğü süresi devam etmesine ve cihazımın sadece fanı bozuk olmasına rağmen 7 aydır sorunu çözülmedi ve cihazım Lenovo da yatıyor. Ne fanı temin edebildiler ne de tamir ettiler. şikayetvar.com'da şikayet yazmıştım. Cevap yazmışlar döncez size diye kimse de dönmedi. Lenovo cihazları iyi olsa da teknik servisle ilgili ciddi bir ilgisizlik sorunu olduğunu düşünüyorum. Yardım etmenizi ve öneri sunmanızı bekliyorum. Tüketici hakları mahkemesine mi başvurmalıyım? (Cihazı: Lenovo v850 2014'te satın aldım, 2013 yapımı imiş)
Evet, ama önce sanayi ve ticaret bakanlığına yaz. Garantisi bitmiş ürünlere ithalatçı veya üretici firma, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca tespit edilen kullanım ömrü süresince yedek parça ve yeterli personel bulundurmak ve servis hizmeti vermekle yükümlüdür. Örneğin yasal kullanım ömrü 5 yıl olan bir notebook garantisi bittikten sonra dahi arızalansa firma bunun yedek parçasını (Ücretli olarak) temin etmek zorundadır. Eğer siz ücretini ödemeyi kabul ettiğiniz halde firma yedek parça temin edemediği için 20 iş günü içerisinde makinayı onaramazsa aynen garanti kapsamındaki makinalar gibi değişim hakkı kazanırsınız. Bu yüzden garanti süresi bitse bile fatura ve Tic.ve San. Bak. onaylı ve tarih kaşeye sahip garanti belgesini muhafaza edin.
Teşekkürler kardeşim ilgi gösterdiğin ve bilgini paylaştığın için.. Cihazı istanbul bilişimden aldım. Kaşeli faturasını bulabilir miyim evde bilmiyorum ama aldığıma dair istanbul bilişim profilimde siparişlerim kısmından bulunan veriyi yolluyorum bakabilir misin yeterli olur mu?