Şimdi Ara

LENOVO Y5070 GAMEBOOK maceralarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu altında bilgisayarımın performansı ile ilgili bilgiler ve oyunlardaki başarı seviyesini kendimce anlatmaya çalışacağım.
    Arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim ki yapımcı şirket bilgisayarın aynı adlı 2 farklı versiyonunu satışa sürmüş. Birinde i7 4710hq işlemci ve gtx860m ekran kartı modeli varken diğerinde i74720hq işlemci ve gtx960m ekran kartı modeli bulunmakta.
    Fiyat olarak iki cihaz da neredeyse birbiriyle aynı. Ama performans olarak aynı şeyleri söylemem pek mümkün değil. Evet 2 cihaz da iyi ama hem işlemciler arasında hem de ekran kartları arasında gözle görülür miktarda performans farkı var. Ben İzmir Balçova'daki media markt'tan daha iyi olan i7 4720hq işlemcili modeli 27.11.2015 cuma günü 3799 liraya aldım.

Cihazı şöyle özetlemek gerekirse:
    TEKNİK ÖZELLİKLER
    Ürün Kodu 125032994
    AĞIRLIK 2,4 Kg BELLEK 16 GB
    BELLEK TİPİ DDR3 BLUETOOTH PORTU Yok
    EKRAN BOYUTU 15,6" EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920 x 1080
    İŞLEMCİ Intel Core i7-4720HQ İŞLEMCİ HIZI 2,6 GHz
    MARKA LENOVO MODEL Y5070/i7-4720HQ
    OPTİK SÜRÜCÜLER 9.5MM DVD/RW Harici PİL ÖMRÜ 5 Saat
    SABİT DİSK 1 TB + 8 GB USB BAĞLANTI ADEDİ 3 Adet
    YAZILIM Windows İşlemci Markası Intel
    Kart Okuyucu SD kart okuyucu Dokunmatik Ekran Yok
    Ön Kamera Var Kullanım Tipi Dizüstü
    USB 3.0 2 Adet Ekran Kartı Biti 128 bit
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Pil Hücre Sayısı 4 cell
    SSD 8 GB İşlemci Turbo Hızı 3,6 GHz
    Bilgisayar Tipi Notebook
    Ürün Menşei ÇİN

Öncelikle söylemeliyim ki internette iken ya da müzik dinleyip bilgisayarı çok yormayacak küçük oyunlar oynarsanız 2 saat rahatlıkla gidiyor. Fakat genelde benim yaptığım gibi LoL vb. oyunlar oynarsanız şarja takılı olmadan 30 dk zor durur.

Oyunlar(oyun yükledikçe güncellerim burayı):

Lol de tüm grafik ayarları en yüksekte iken şarja takılı durumda sıkıntısız 120 fps çekiyor. Şarjdan çıkardığınızda otomatik olarak performans modundan normal moda geçtiğinden 80 fpslerde geziyor. Isınma sıkıntısı hiç yok gibi. Elini koyunca kaportanın üstüne çok hissedilmiyor. Eğer bir değişim olursa buradan yazarım.

Metin2(gülmeyin lan para kazanıyom ben bundan)
    3 hesap şeytan kulesi demirciye kadar hiçbir kasma olmadan çıkabiliyor.

Bilgisayarın açılışıyla ilgili birşeyler söylemek gerekirse 15-20 sn arası sürüyor ve bir bukadar daha beklediğinizde oyun çalıştıracak kıvama geliyor bilgisayar.
    Kapanışı ise 4-5 saat açık kaldıktan sonra gerçekleştirirseniz ve oyundan çıkar çıkmaz kapatırsanız bilgisayarı sistem değerlerinin ve grafiklerin normalleşmesi için kapatma düğmesine bastıktan sonra ekran kapalı halde tuş ışıkları yanar vaziyette 1 dakikaya kadar sürebiliyor.

Genel olarak bilgisayardan memnunum. Gün geçtikçe izlenimlerimi aktarmaya devam edeceğim.
    Dota2, Total War Rome 2 bir-iki hafta içerisinde yükleyip deneyeceğim oyunlar arasında.

• selamlar, hayırlı olsun yeni oyuncağınız :) bende alalı 1 ay oluyor, fakat ekran kartıyla ilgili problemlerim var, sizde de sorun oluyor mu kitlenme vs gibi ? ya da ekran kartı durduruldu vs ?

şu an win 8.1 yüklü ve ekran kartı nvidia sürümüm baya eski bir sürüm ve performanslı şekilde kullanıyorum fakat ekran kartını güncellediğim zaman problem oluyor.
  • Teşekkür ederim.
    Dediğiniz hatalarla karşılaşmadım.
    Bende de yüklenebilir ekran kartı içerikleri var ama daha hiç güncelleme yapmadım bilgisayarıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia ayarlarından physx işlemcisini ekran kartı olarak seç.
    Sorunu yaşayıp bu şekilde düzelten bir çok post okudum yabancı forumlarda, ayrıca bende aynı yöntemi kullanıyorum sorun yaşamadım.
  • aa süper o halde bi deneyim, tüm driverlar güncel halde windows lisanslı oyunlar lisanslı ve bu güzel makine de sorun yaşıyorum ne acı :D

tekrar deneyeceğim physx ile ilgili dediğinizi. o zaman sorun intein grafik kartında mı oluyor acaba :/ 1 aydır çözemedim ya ilginç
  • Arkadaşlar bu arada bilgisayarın kapanıp açılmasının daha önce söylediğim gibi 40-50 sn değil de açılışının 5 sn gibi muhteşem bir süre ve kapanışının da 10-15 sn olduğunu fark ettim.
  • Valla sorun muhtemelen windows, nvidia driver uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Unutmadan denedin mi?
    Sonucu paylaşırsan başka arkadaşlara da yardımcı olabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS X550VX BATARYA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Valla sorun muhtemelen windows, nvidia driver uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Unutmadan denedin mi?
    Sonucu paylaşırsan başka arkadaşlara da yardımcı olabiliriz.

ya şöyle bişey söyleyim şu an yükledim ben son sürümü nvidiadan 359,06 olanı gta 5 de denedim oyuna girdim çıktım falan durduruldu demiyor şmdilik :/// biraz daha deneyip yazıcam sonucu ama çok sinir bozucu

he bu arada dediğiniz ayarı yapmadan oyuna girdim çıktım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantekim -- 3 Aralık 2015; 19:40:42 >
  • ya brde varya ekran kartı 256 bit olsaydı çok muhteşem olurdu ne işlemciside 5700hq olaydı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

ya brde varya ekran kartı 256 bit olsaydı çok muhteşem olurdu ne işlemciside 5700hq olaydı :D

o dediklerin 8 bin tl üstü msilarda ve monsterlarda var dostum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

ya brde varya ekran kartı 256 bit olsaydı çok muhteşem olurdu ne işlemciside 5700hq olaydı :D

o dediklerin 8 bin tl üstü msilarda ve monsterlarda var dostum :)

ya varda onlarda 2gb :d o üzüyor adamlar satış stadejisi sergiliyor alıyoruz 1 sene sonra 256 bitide çıkar bunun dostum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cctekin

aa süper o halde bi deneyim, tüm driverlar güncel halde windows lisanslı oyunlar lisanslı ve bu güzel makine de sorun yaşıyorum ne acı :D

tekrar deneyeceğim physx ile ilgili dediğinizi. o zaman sorun intein grafik kartında mı oluyor acaba :/ 1 aydır çözemedim ya ilginç

hocam ekran kartı gtx860 ise gta 5 beta driverını indir bendede ani kasmalar oluyordu ondan sonra düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirAnkarapolisiyesi

quote:

Orijinalden alıntı: cctekin

aa süper o halde bi deneyim, tüm driverlar güncel halde windows lisanslı oyunlar lisanslı ve bu güzel makine de sorun yaşıyorum ne acı :D

hocam ekran kartı gtx860 ise gta 5 beta driverını indir bendede ani kasmalar oluyordu ondan sonra düzeldi

en son 359.12 sürümünü indirdim windows 10 da kullanıyorum sorunsuz çalışıyor ama sanırım ısınma sorunu var 10 kullandığımda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.