Şimdi Ara

Lenovo y5070 ssd takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klonlamadan sonra tavsiyem bi recovery yapın dosya hataları olabilir diye düşünüyorum.
  • aynen hocam, zaten onekey recovery ile yedek almıştım, o yedeği geri yükleyeceğim.
  • Bi sıkıntım var
    Ssd aldım corsair force gs 128 gb.
    Pc yi açtım taktım
    Herşey tamam.
    Ama pc açılmıyor
    Bios gelmiyor.
    Güç geliyo sonra gidiyo.
    İnceden tırsmaya başladım yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram ile oynadınızmı hiç acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew55 -- 2 Mart 2015; 1:12:57 >
  • Bence sıkıntı başka.
    Dün açıldı bilgisayar.
    Formatınınattım oyun yükledim biraz oynadım
    Şimdi açıyorum yine açılmıyo. Sadece hdd yerine ssd takıldı o kadar.

• Teknik servisi aradım statik elektrik dediler.
    İşlemleri anlattılar.
    Akşam deneyeceğim.
    Eğer çözüm o şekilde olursa detaylı anlatırım.
    Belki lazım olur.

• Arkadaşlar biliyorum defalarca soruldu ama ssd taktıktan sonra sorun yaşayıp cihazı servise gönderen oldu mu? Hayır bende ssd takmak istiyorum ciddi performans kaybı üzerindeki hdd ama iste istemez korkuyorum.

• 512gb crucial takmıştım bende. herhangi bir sorun yok.
  • Çoğu kişi yeni alsa bile laptopuna SSD disk takıyor.
    120gb iyi özellikli SSD fiyatları 200-250 tl civarında.

Üzerinde disk olarak sadece SSD olan (64gb veya 120gb) uygun fiyatlı laptoplar yok mu? Yakında laptop almayı planlıyorum da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsamuray1 -- 10 Nisan 2015; 16:09:02 >
  • Bu konudada paylaşalım, herkes faydalansın

GEREKSİZ PROGRAM SİLİNMESİ, BİLGİSAYAR AÇILIMI VE SSD TAKILIMI

IHTIYACIMIZ OLANLAR
    1-SSD DISK
    2-BOS HARDISK KUTUSU (E-SATA BAGLANTILI)
    3-KLONLAMA PROGRAMI (SAMSUNG EVO SERISINDE KENDI YAZILIMI MEVCUT, ISTERSENIZ NETTE ARASTIRIP CESITLI PROGRAMLAR MEVCUT)

BİLGİSAYAR ÜZERİNDE GEREKSİZ BAYA YAZILIM VAR, BUNLARI KALDIRARAK BİLGİSAYARI RAHATLATABİLİRSİNİZ, AYRICA SSD TAKICAKSANI DAHA AZ YER KAPLAMIŞ OLUR

1- Bilgisayar üzerindeki önemli gerekli yazılımlar, yani aşşağıda bahsettiğim tüm programalar kalsın

- Microsoft windowsla ilgili
    - İntel sürücülerle ilgili
    - Nvidia sürülerle ilgili
    - Realtek sürücülerle ilgili
    - Synaptics pointing device driver

2- Lenovo ve gerekli programlar aşşağıdakilerdir ve bilgisayar için yararlı programlardır, kalmasını tavsiye ediyorum

- Dolby digital plus
    - Energy manager
    - Lenovo easy camera
    - Lenovo experience improvement
    - Lenovo onekey recovery
    - Lenovo phone companion
    - Lenovo settings
    - Lenovo uptades
    - One key theater
    - Users manuel

Yukarıdaki bahsettiğim programlar haricindeki diğer tüm programları kaldırabilirsiniz, böylelikle ssd aktarımı yapıcaksınız, ''C'' bölümü 23 gb'a düşüyor ve böylelikle aktarım çok daha hızlı oluyor

*Ayrıca MİCROSOFT OFFİCE lisanslı satın almayı düşünmüyorsanız kaldırabilirsiniz, boşuna yer kaplamasın

Şimdi gelelim ssd olayına,

ilk olarak bilgisayarınız recovery bölümünden sıfırlaryın, tabi bu biraz zaman alacak, sıfırladıktan sonra hiç birşey kurmayın,

ikinci olarak yukarıda bahsettiğim gibi gerekli programlar kalacak şekilde diğer gereksiz programları siliniz ve böylelikle ''C'' hardisk bölümünü azaltmış oluyoruz

Sonrasinda ''D'' bölümünde bulunan LENOVO DRİVERS klasörünü boş bir hardiskinize aktarabilirsiniz, cünku "D" bölumu silecegiz, yani "C" ile birlestirip tek bölum yapacagiz

simdi ''D'' silmemiz gerekiyor, ben böyle yaptım, aşşağıdaki youtubee linkte disk silip birleştirme anlatımı var, izleyip 1 dakika içinde rahatlıkla yapabilirsniz

https://www.youtube.com/watch?v=Q9Fg8WLQvoo

Şimdi geleli hardiks klonlama olayına, ben SAMSUNG EVO SSD HARDİSK modelinden aldım ve içerisindeki cd de klonlama yazılımı geldi, ismi ''Samsung Data Migration'' bilgisayara bu programı kuruyoruz

kurma işleminden sonra, boş hardisk kutusuna yeni aldığımız ssd hardisk modeli yerleştiriyoruz, aşşağıda görsel mevcut ve sonra bilgisayarımıza bağlıyoruz

Lenovo y5070 ssd takmak

Lenovo y5070 ssd takmak

Daha sonra ''Samsung Data Migration'' programını çalışıtırıyoruz, aşşağıda bahsettiğim görsellerdeki aşamaları takip ediniz

Lenovo y5070 ssd takmak

3 numaralı yerde samsung ssd hardik gözükecek, start diyerek klonlamayı başlatıyoruz ve bitirdiğinde kapatıyoruz

Lenovo y5070 ssd takmak

Klonlamayı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra, gelelim laptop açılımına

aşşağıdaki görsel gördüğünüz gibi 12 adet video mevcut, uyumlu bir tornavida ile bunları söküyorum ve arka kapağı çıkarıyoruz, vidaları söktükten sonra kapağı yukarı doğru hafif ittirerek çıkartabilirsiniz

Lenovo y5070 ssd takmak

aşşağıdaki görseld hardiskin cihaz üzerinde vida bağlantıları var, bunları söküyoruz

Lenovo y5070 ssd takmak

Lenovo y5070 ssd takmak

sonrasında aşşağıdaki görselde kırımız bölümle gösterilmiş e-sata bağlantısını elimiz ile çekip cıkarabiliriz

Lenovo y5070 ssd takmak

ve hardiskimiz cihazdan ayırdıktan sonra etrfında bulunan çerçeveyi vidaları sökerek cıkartıryoruz, toplamda sağda ve solda olmak üzere 4 adet vida mevcut

Lenovo y5070 ssd takmak

ve çerçeveyi yeni ssd hardiskimize takıyoruz,

Lenovo y5070 ssd takmak

ve daha sonra e-sata bağlantısını hardiske bağlayıp yerine oturtup hardiskimizi takıyoruz

Lenovo y5070 ssd takmak

yukarıdaki resimde görüldüğü gibi hardiskmiz takılmış durumda, 4 adet cihaz monte vidalarını takmayı unutmayınız, başka işlem yapmıcaksınız arka kapağı takıp vidaları monte edip, sistemde hiçbir değişiklik olmamış gibi aynı şekilde bilgisayarınız kullanmaya devam edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 28 Nisan 2015; 10:31:51 >

• flexii_87 kullanıcısına yanıt
    çok iyi bir kılavuz.
    aynen uyguladım, sonuç mükemmel.
    teşekkürler flexii_87
  • arkadaş sormuş sıkıntı yaşayan oldu mu diye.
    anakart yanmış benim :D
    ama ssd den mi oldu başka neden den mi bilmiyorum..
    şuan serviste ve bir ay en az pc bende olmayacak :(
  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    Anlatımın çok faydalı oldu teşekkürler. Benim sormak istediğim bende ssd takacağım, pc üzerinde orjinal win 8.1 yüklü bu klonlama işlemi sonrası Windows'u orjinal olarak kullanmaya devam edecekmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: seko044

Anlatımın çok faydalı oldu teşekkürler. Benim sormak istediğim bende ssd takacağım, pc üzerinde orjinal win 8.1 yüklü bu klonlama işlemi sonrası Windows'u orjinal olarak kullanmaya devam edecekmiyim?

ben klonlama yapmadan direk windows un sitesinden aynı sürümü indirdim
    aktivasyonu kendi otomatik yaptı :D
    bir klolnlama kullanmadım
    ama sonrasında dediğim gibi neden oldu bilmiyorum ama anakartım yandı şuanda serviste bilgisayar
  • prow kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun çok sıkıcı bir durum sizin yaşadığınız. Dediğiniz yöntemi nasıl yaptınız acaba Microsoft un sitesinden?, ssd yi harddisk kutusuna taktıktan sonramı yaptınız?

• normal hdd takılı iken windows un sitesinden windows single language sürümünü indirdim
    flash belleğe boot ettim
    hdd-ssd değişimini yaptıkdan sonra normal formatladım
    windowsu kurdum kendi kendine key i aldı zaten
    bios da gömülüymüş bizim keyler :D
    birde ssd takarken pilden gelen güç kablosunu çıkarın anakartdan ve bir eldiven kullanın derim :D
    pudrasız eldivenler gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prow -- 16 Nisan 2015; 18:47:40 >
  • bilgisayar cumartesi günü geldi.
    değiştirmişler anakartı
    ssd taktım şuan çalışıyor
    umarım bu sefer sıkıntı çıkmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko044

Evet hocam orjinal bir sekilde kullanabilceksiniz

Klonlama adi ustunde, hic bi sey olmamis gibi kaldiginiz yerden ayni sekilde kullanmaya devam ediyosunuz ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: prow

bilgisayar cumartesi günü geldi.
    değiştirmişler anakartı
    ssd taktım şuan çalışıyor
    umarım bu sefer sıkıntı çıkmaz :D

Gecmis olsun hocam gelmesine sevindim, insallah bizde oyle bir sorun cikmaz

• valla bu pc sağlamlık sınavını geçti benden:) kardeşim mimar yetişemediğinde benim pc den render aldı 5 gün cpu tam yük çalışıyor. herhangi bir sorun yok. gta 5 oynarken biraz fazla ısınıyor bir soğutucu bakacam artık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.