Şimdi Ara

Lenovo y5070 ssd takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar benim lenovo y5070 marka laptopum var ve alalı bi kaç ay oldu. Laptopun sevmedigim tek yanı harddiski bu yüzden ssd almaya karar verdim fakat bildiginiz gibi çoğu laptopta artık ön yüklü windows geliyor ben bunu orjinal hiç bozulmamış halde ssd ye aktarabilir miyim? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew55 -- 12 Şubat 2015; 0:55:38 >

• Bu konudada paylaşalım, herkes faydalansın

GEREKSİZ PROGRAM SİLİNMESİ, BİLGİSAYAR AÇILIMI VE SSD TAKILIMI

IHTIYACIMIZ OLANLAR
    1-SSD DISK
    2-BOS HARDISK KUTUSU (E-SATA BAGLANTILI)
    3-KLONLAMA PROGRAMI (SAMSUNG EVO SERISINDE KENDI YAZILIMI MEVCUT, ISTERSENIZ NETTE ARASTIRIP CESITLI PROGRAMLAR MEVCUT)

BİLGİSAYAR ÜZERİNDE GEREKSİZ BAYA YAZILIM VAR, BUNLARI KALDIRARAK BİLGİSAYARI RAHATLATABİLİRSİNİZ, AYRICA SSD TAKICAKSANI DAHA AZ YER KAPLAMIŞ OLUR

1- Bilgisayar üzerindeki önemli gerekli yazılımlar, yani aşşağıda bahsettiğim tüm programalar kalsın

- Microsoft windowsla ilgili
    - İntel sürücülerle ilgili
    - Nvidia sürülerle ilgili
    - Realtek sürücülerle ilgili
    - Synaptics pointing device driver

2- Lenovo ve gerekli programlar aşşağıdakilerdir ve bilgisayar için yararlı programlardır, kalmasını tavsiye ediyorum

- Dolby digital plus
    - Energy manager
    - Lenovo easy camera
    - Lenovo experience improvement
    - Lenovo onekey recovery
    - Lenovo phone companion
    - Lenovo settings
    - Lenovo uptades
    - One key theater
    - Users manuel

Yukarıdaki bahsettiğim programlar haricindeki diğer tüm programları kaldırabilirsiniz, böylelikle ssd aktarımı yapıcaksınız, ''C'' bölümü 23 gb'a düşüyor ve böylelikle aktarım çok daha hızlı oluyor

*Ayrıca MİCROSOFT OFFİCE lisanslı satın almayı düşünmüyorsanız kaldırabilirsiniz, boşuna yer kaplamasın

Şimdi gelelim ssd olayına,

ilk olarak bilgisayarınız recovery bölümünden sıfırlaryın, tabi bu biraz zaman alacak, sıfırladıktan sonra hiç birşey kurmayın,

ikinci olarak yukarıda bahsettiğim gibi gerekli programlar kalacak şekilde diğer gereksiz programları siliniz ve böylelikle ''C'' hardisk bölümünü azaltmış oluyoruz

Sonrasinda ''D'' bölümünde bulunan LENOVO DRİVERS klasörünü boş bir hardiskinize aktarabilirsiniz, cünku "D" bölumu silecegiz, yani "C" ile birlestirip tek bölum yapacagiz

simdi ''D'' silmemiz gerekiyor, ben böyle yaptım, aşşağıdaki youtubee linkte disk silip birleştirme anlatımı var, izleyip 1 dakika içinde rahatlıkla yapabilirsniz

https://www.youtube.com/watch?v=Q9Fg8WLQvoo

Şimdi geleli hardiks klonlama olayına, ben SAMSUNG EVO SSD HARDİSK modelinden aldım ve içerisindeki cd de klonlama yazılımı geldi, ismi ''Samsung Data Migration'' bilgisayara bu programı kuruyoruz

kurma işleminden sonra, boş hardisk kutusuna yeni aldığımız ssd hardisk modeli yerleştiriyoruz, aşşağıda görsel mevcut ve sonra bilgisayarımıza bağlıyoruz

Daha sonra ''Samsung Data Migration'' programını çalışıtırıyoruz, aşşağıda bahsettiğim görsellerdeki aşamaları takip ediniz

3 numaralı yerde samsung ssd hardik gözükecek, start diyerek klonlamayı başlatıyoruz ve bitirdiğinde kapatıyoruz

Klonlamayı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra, gelelim laptop açılımına

aşşağıdaki görsel gördüğünüz gibi 12 adet video mevcut, uyumlu bir tornavida ile bunları söküyorum ve arka kapağı çıkarıyoruz, vidaları söktükten sonra kapağı yukarı doğru hafif ittirerek çıkartabilirsiniz

aşşağıdaki görseld hardiskin cihaz üzerinde vida bağlantıları var, bunları söküyoruz

sonrasında aşşağıdaki görselde kırımız bölümle gösterilmiş e-sata bağlantısını elimiz ile çekip cıkarabiliriz

ve hardiskimiz cihazdan ayırdıktan sonra etrfında bulunan çerçeveyi vidaları sökerek cıkartıryoruz, toplamda sağda ve solda olmak üzere 4 adet vida mevcut

ve çerçeveyi yeni ssd hardiskimize takıyoruz,

ve daha sonra e-sata bağlantısını hardiske bağlayıp yerine oturtup hardiskimizi takıyoruz

yukarıdaki resimde görüldüğü gibi hardiskmiz takılmış durumda, 4 adet cihaz monte vidalarını takmayı unutmayınız, başka işlem yapmıcaksınız arka kapağı takıp vidaları monte edip, sistemde hiçbir değişiklik olmamış gibi aynı şekilde bilgisayarınız kullanmaya devam edebilirsiniz
  • Ön yüklmeye o kadar takılma derim
    Ben hiç umursamadım
    SSD yi ben de taktım sorunsuz kullanıyorum
    Acronis ile de sağlam bir yedek aldım mı benden güzeli yok
    yeni PC olmadığı sürece asla format atmam win kurmam

Bu program ile yapabilirsin
    minitool partition wizard server edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Nisan 2015; 23:52:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Ön yüklmeye o kadar takılma derim
    Ben hiç umursamadım
    SSD yi ben de taktım sorunsuz kullanıyorum
    Acronis ile de sağlam bir yedek aldım mı benden güzeli yok
    yeni PC olmadığı sürece asla format atmam win kurmam

Bu program ile yapabilirsin
    minitool partition wizard server edition
    hocam bende ssd takmayı düşünüyorum, samsung 840 evo 500 gb almayı düşünüyorum, uyumlu olur herhalde, birde sistemin tam yedeğini almak gerekiyor, acronis veya casper yazılımıyla yapılıyormuş herhalde, ancak bu yazılımlarla hdd yedeği alıp ssd'ye attığımızda recovery tuşuna basıp, baştan formatlama da çalışıyor mu acaba? ssd takan arkadaşlar nasıl yaptıkları ile ilgili yol gösterirlerse seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

hocam bende ssd takmayı düşünüyorum, samsung 840 evo 500 gb almayı düşünüyorum, uyumlu olur herhalde, birde sistemin tam yedeğini almak gerekiyor, acronis veya casper yazılımıyla yapılıyormuş herhalde, ancak bu yazılımlarla hdd yedeği alıp ssd'ye attığımızda recovery tuşuna basıp, baştan formatlama da çalışıyor mu acaba? ssd takan arkadaşlar nasıl yaptıkları ile ilgili yol gösterirlerse seviniriz.

Alıntıları Göster
    benimde kafama onlar takıldı hdd nin içine baktıgımda recevory için alanlar felan gözüküyor aynılarını ssd ye aktarmak lazım tam fonksiyonlu kullanmak için. sorunsuz bi kurulum ve yol gerçekten iyi olur

• Mew55 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben samsung ssd'nin içinden çıkan yazılımla yapacağım kopyalama işlemini, hdd yi birebir kopyalama yapıyormuş
  • Ssd yi aldım kingston markalı.programla diski kopyalayıp Laptopu servise verecegim takmaları için garanti dışı kalmasını istemiyorum yeni aldım çünkü daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew55 -- 20 Şubat 2015; 22:38:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mew55

Ssd yi aldım kingston markalı.programla diski kopyalayıp Laptopu servise verecegim takmaları için garanti dışı kalmasını istemiyorum yeni aldım çünkü daha
    hocam ssd'yi takmakla pc garanti dışı kalmıyor, önceki konulara bir arkadaş servise sormuş, garanti dışı kalmaz demişler, sadece servislik bir durum olduğunda kendi hdd'sini takıp gönderirsiniz sorun olmaz demişler, ben şayet o şekilde yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

hocam ssd'yi takmakla pc garanti dışı kalmıyor, önceki konulara bir arkadaş servise sormuş, garanti dışı kalmaz demişler, sadece servislik bir durum olduğunda kendi hdd'sini takıp gönderirsiniz sorun olmaz demişler, ben şayet o şekilde yapmayı düşünüyorum.
    hocam aynı model laptoptan mı bahsediyoruz lenovo y5070?. Bende arayıp bi emin olmak isterim eğer öyleyse kendim takacagım artık.
  • quote:

hocam aynı model laptoptan mı bahsediyoruz lenovo y5070?. Bende arayıp bi emin olmak isterim eğer öyleyse kendim takacagım artık.

Alıntıları Göster
    aynı günde iki kere aradım
    servis kapağından filan bahsettiler
    biri dedi garanti dışı kalmaz diğer parçalara zarar vermediğin sürece
    diğeri ssd takılmaz buna dedi(onun hiç haberi yok galiba durumdan)
    bende aynı şekilde ssd takacağım bu ay ama bakalım garanti dışı olayı ne olacak.
    bilgi alabilen olursa mesajlarını bekliyoruz...
  • prow kullanıcısına yanıt
    Servisi aradıgımda seri numarasını alarak ürünü kontrol etti.Kapagı açtıgımızda klavye etiketi varmış onu koparmadıgımızda sıkıntı olmuyormuş.Garantiye yollarken ssd yi çıkartıp hdd yi takmamız gerekiyormuş bu kadar.
  • quote:

Servisi aradıgımda seri numarasını alarak ürünü kontrol etti.Kapagı açtıgımızda klavye etiketi varmış onu koparmadıgımızda sıkıntı olmuyormuş.Garantiye yollarken ssd yi çıkartıp hdd yi takmamız gerekiyormuş bu kadar.
    evet hocam y50 70 ben aldım ssd'yi yarın kendim takcam, daha önce servisi arayan arkadaşlar vardı garanti gitmez demişler
  • Bende şimdi telefon ettim hemen bilgi vereyim. Ssd haric garantisi devam eder dediler bana da. Servis de takmıyormuş ssd yi. Bizim takmamızı istiyorlar. Parçalara zarar gelmediği sürece sorun yok dediler.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    ben samsung 850 evo 500gb ssd aldım, program oyun vs çok olduğundan klonlama yapmayı düşünüyorum, dün bir adet 2,5 inç usb 3.0 hdd kutusu aldım, ancak klonlama yapmak için samsung'un kendi programı ssd'yi görmedi, bugün başka marka bir hdd kutusu alıp deneyeceğim, inşallah sorunsuz hallolur.
  • quote:

ben samsung 850 evo 500gb ssd aldım, program oyun vs çok olduğundan klonlama yapmayı düşünüyorum, dün bir adet 2,5 inç usb 3.0 hdd kutusu aldım, ancak klonlama yapmak için samsung'un kendi programı ssd'yi görmedi, bugün başka marka bir hdd kutusu alıp deneyeceğim, inşallah sorunsuz hallolur.

Alıntıları Göster
    hocam klonlama yapmadan windows single languae kursak lenovonun kendi yazılımları gidiyor mu?
  • quote:

hocam klonlama yapmadan windows single languae kursak lenovonun kendi yazılımları gidiyor mu?
    taktığın ssd nin örnek bir linkini gönderebilir misin. Fikir olsun bize de :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: prow

taktığın ssd nin örnek bir linkini gönderebilir misin. Fikir olsun bize de :D
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fhc-2530s-25-sata-harddisk-kutusu-usb-30.html hard disk kutusu bunu tavsiye ederim gerçekten iyi. 1tb lık harddiskimi şuanda harici harddisk olarak kullanıyorum.yazılımlar gitti tabiki fakat kolaylıkla eski hardiskten çektim hiç bi sorun olmadı gayet güzel çalışıyor herşey. taktıgım ssd ise kingston hyperx 3k 240gb 390liraya aldım. Sıfırdan kuracaklar içinde single language buradan kolaylıkla indirebilirsiniz iso halinde.http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/create-reset-refresh-media

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fhc-2530s-25-sata-harddisk-kutusu-usb-30.html hard disk kutusu bunu tavsiye ederim gerçekten iyi. 1tb lık harddiskimi şuanda harici harddisk olarak kullanıyorum.yazılımlar gitti tabiki fakat kolaylıkla eski hardiskten çektim hiç bi sorun olmadı gayet güzel çalışıyor herşey. taktıgım ssd ise kingston hyperx 3k 240gb 390liraya aldım. Sıfırdan kuracaklar içinde single language buradan kolaylıkla indirebilirsiniz iso halinde.http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/create-reset-refresh-media

Alıntıları Göster
    digi_boy klonlama olayı biraz sakat geldi bana bende çok klonlamak istedim yaparken bile içimde tereddüt vardı key olmaz sıkıntı çıkar diye fakat hiç bi problem çıkmadı çok temiz oldu ssd sayesinde windows kurulumu felanda hızlı oluyor harddiskini kutuya taktıdıgında her yazılımı kolaylıkla alıyorsun lenovo settings energy yönetimi felan dolby programı one key theater recovery tuşu herşey sorunsuz çalışıyor aklına bunlar takılmasın.Ayrıca driverlarıda eski harddiskten aldım daha sonra güncellemeleri yaptım.Maxthon cyberlinkin felan kullanmadıgım programlar vardı bunları almadım sadece harddiskten. Boot sırasında farklı olarak windows amblemi çıkıyor artık eskiden çıkmıyordu. Yinede karar senin, samsung klon programı içinde yukarda tavsiye ettigim kutuyu al bence saglam bi harddisk kutusu kablo ve baglantı hızıda güzel.Klonlarsan eğer çok daha çabuk kullanırsın bilgisayarı hiç uğraşmadan orası ayrı güzel olur tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew55 -- 25 Şubat 2015; 20:19:53 >

• quote:

digi_boy klonlama olayı biraz sakat geldi bana bende çok klonlamak istedim yaparken bile içimde tereddüt vardı key olmaz sıkıntı çıkar diye fakat hiç bi problem çıkmadı çok temiz oldu ssd sayesinde windows kurulumu felanda hızlı oluyor harddiskini kutuya taktıdıgında her yazılımı kolaylıkla alıyorsun lenovo settings energy yönetimi felan dolby programı one key theater recovery tuşu herşey sorunsuz çalışıyor aklına bunlar takılmasın.Ayrıca driverlarıda eski harddiskten aldım daha sonra güncellemeleri yaptım.Maxthon cyberlinkin felan kullanmadıgım programlar vardı bunları almadım sadece harddiskten. Boot sırasında farklı olarak windows amblemi çıkıyor artık eskiden çıkmıyordu. Yinede karar senin, samsung klon programı içinde yukarda tavsiye ettigim kutuyu al bence saglam bi harddisk kutusu kablo ve baglantı hızıda güzel.Klonlarsan eğer çok daha çabuk kullanırsın bilgisayarı hiç uğraşmadan orası ayrı güzel olur tabi :)
    hocam aynı marka hdd kutusu aldım samsung'un yazılımı yine görmedi, siz hangi programla klonladınız?

• quote:

hocam aynı marka hdd kutusu aldım samsung'un yazılımı yine görmedi, siz hangi programla klonladınız?
    Kardeş ben klonlamadım direk kurulum yaptım. Yukarı verdigim linkten indirdim single languae i usb ile sıfırdan kurulum yaptım.
  • Mew55 M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, şimdi casper yazılımıyla klonlama yapıyorum, bayağı uzun sürecek, olmazsa sizin yaptığınız gibi yapacağım, teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.