Şimdi Ara

lenovo y510p nvidia ekran kartına nasıl geçiş yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar lenovonun y510p gt755m ekran kartli modelini aldım. Sniper ghost Warrior yükledim ama lowda bile kasiyor. Ekran ayari 1920×1080 . Tahminimce onboard ekran kartından nvidia ekran kartına geçiş olmuyor. Bu tarz teknik problemler hakkında bi bilgim yok malesef. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Driver güncelleştirmeleri ile ilgilide olabilirmiş nette gördüğüm sebeblerden biriside buydu ama dediğim gibi neyi nasıl yapıcam pek bir bilgim yok. Yardimlarinizi bekliyorum lütfen arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almış olduğunuz cihaz SLİ çift ekran kartlı model mi acaba? Bildiğim kadarıyla eğer çift ekran kartı var ise ndivia ekran kartı bölümünden SLİ ı aktif ediniz öncelikle birde win 8.1 olmuş ise sanırım bios güncellemesi yapılması gerekiyor diye biliyorum arkadaslar daha detaylı bilgi vericektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue1299

Arkadaslar lenovonun y510p gt755m ekran kartli modelini aldım. Sniper ghost Warrior yükledim ama lowda bile kasiyor. Ekran ayari 1920×1080 . Tahminimce onboard ekran kartından nvidia ekran kartına geçiş olmuyor. Bu tarz teknik problemler hakkında bi bilgim yok malesef. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Driver güncelleştirmeleri ile ilgilide olabilirmiş nette gördüğüm sebeblerden biriside buydu ama dediğim gibi neyi nasıl yapıcam pek bir bilgim yok. Yardimlarinizi bekliyorum lütfen arkadaşlar.

oyunun kisa yoluna "sag tik>grafik islemciyle calistir>yuksek performansli nvidia islemcisi"
    Secilerek oyuna girilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

quote:

Arkadaslar lenovonun y510p gt755m ekran kartli modelini aldım. Sniper ghost Warrior yükledim ama lowda bile kasiyor. Ekran ayari 1920×1080 . Tahminimce onboard ekran kartından nvidia ekran kartına geçiş olmuyor. Bu tarz teknik problemler hakkında bi bilgim yok malesef. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Driver güncelleştirmeleri ile ilgilide olabilirmiş nette gördüğüm sebeblerden biriside buydu ama dediğim gibi neyi nasıl yapıcam pek bir bilgim yok. Yardimlarinizi bekliyorum lütfen arkadaşlar.

oyunun kisa yoluna "sag tik>grafik islemciyle calistir>yuksek performansli nvidia islemcisi"

Bu cihazda Optimus yok

• quote:

kardeş laptopta uzun vadeli oyun oynamayı düşünüyorsan kesinlikle cihazın yıpranacaktır.sonucta dizüstü bunları oyunlar yıpratır...
    cihazda her ne kadar ısınma sorunu oolmasada ilerleyen zamanlarda cihazın yıpranacağı için bakım şart.
    bakım nasıl mı yapılır bir kaç yöntemi var
    1fanlarını temizlettirirsin ki bu her zaman yapılmaz yani habire garantye gönderemzsin
    2termal macunu belirli aralıklarla değiştrrsin buda biraz skntı olabilir
    3iyi bir soğutucu alırsın cihazının ömrünü uzatırsın neden mi.çünkü soğutucu cihazın ısısının maximum değerlerini mümkün olduğunca aşağılara çeker bunu da iyi bir şekilde yapmak istiyorsan sağlam kaliteli bir soğutucu alman gerek piyasada ki bir çok ürün hem sağlam değil yani soğutma işini pek yaptığını söylenemez hemde ucuz olması dolayısıyla kullanıya cazip gelebiliyor
    ben bir adet satıyorum
    ilgilenirsen link
    http://urun.gittigidiyo...an-zm-nc-3500-101255065
    konu da açtım yorumları da buradan yapabilirsin.
    http://forum.donanimhab...991/f_//tm.htm#85788991
    öncelikle ürün piyasada bulunmaması dolayısıyla değerli bir ürün.(fiyatı sana pahalı gelebilir diye söylüyorum)
    şahsen ben kendim bizzat yurt dışından getirttim.
    fakat bu performansı veren benzer bir ürünün olmadığı konusunda emin olabilirsiniz yani zalman markasının soğutma konusunda nasıl bir marka olduğunu istersen araştrabilirsin kendini kantlamış bir marka...
    bu ürün de markanın en iyi notebook soğutucusu olduğu söylenebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhayarici -- 29 Aralık 2013; 17:47:55 >

• quote:

quote:

Kusura bakmayın geç oldu ama. Sorunum grafik secimiyle ilgili değil. Zaten yüksek grafik ayarı seçili. Guncellemerle ilgili oldugunu düşünüyorum win8 yüklü . Sli model ama 2.ekran kartını para ile olduğu için almadım. Oyunlara girince kasiyor ve bu sorunu çok saçma bir yolla çözdüm sayilir oyun açarken cihazi sarja taktigimda kasma olayi yok oluyor ama süreklide sarjda olmaz kesin ve temiz bir çözüm şart

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın geç oldu ama. Sorunum grafik secimiyle ilgili değil. Zaten yüksek grafik ayarı seçili. Guncellemerle ilgili oldugunu düşünüyorum win8 yüklü . Sli model ama 2.ekran kartını para ile olduğu için almadım. Oyunlara girince kasiyor ve bu sorunu çok saçma bir yolla çözdüm sayilir oyun açarken cihazi sarja taktigimda kasma olayi yok oluyor ama süreklide sarjda olmaz kesin ve temiz bir çözüm şart

zaten fişden çıkarınca hangi pc olursa olsun performas düşer. Bende bugün gt750m sli versiyonunu aldım.

• E pilde oynarsan tabi kasar.
    Oyunlari sarjda oynayacaksin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani oyun oynarken kasmamasi için sarjda olmasi sart mi?

• Pil ile sağlanan max güç 72W'tır. Adaptör 170W. Adaptör devre dışı kaldığı anda bataryanın sağlayabileceği güç yarıdan daha az olduğu için doğal olarak sistem kendi güç tüketimini azaltır bu da size performans kaybı olarak yansır Oyun oynarken max performans için adaptör ile oynamak gerekli, pili sadece dizüstünüzü kesintisiz bir güç kaynağına bağlı çalıştıracaksanız çıkartın, voltaj dalgalanması, topraklama hataları vb gibi sorunlardan dolayı anakart zarar görebilir ve bu gibi durumlarda garanti dışı onarım kapsamına girebilir.

Ayrıca Lenovo Y400/500 seri notebooklar da optimus teknolojisi kapalıdır. Bios yazılımı üzerinden kapatıldığı için güncelleme, driver yükleme ile açılamaz. Yabancı sitelerde intel hd4000 ekran kartını açmaya çalışanlar var, kırık bios gibi denemeler yapanlar mevcut ama açabileni okumadım duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobra32 -- 6 Ocak 2014; 21:46:22 >

• Saol hocam yorumun için. Bilgisayar konusunda cahiliz ne yazık ki. Ama öğreniyoruz teknik detaylari yavas yavas . Hani derler ya laptopu fişe takiliyken kullanma batarya ölür ben hala o kafadaydim o yüzden sarjdayken oynamak biraz tuhaf gelmişti. Sanırım artık laptoplarda böyle bir sorun yok.

• Nisan 2008'de aldığım notebook'umu bugüne kadar hep prizde kullandım. Pilde kullandığım nadirdir. Bilgisayarım günde 14-16 saat çalışıyor. Bugün bile pili 1 saat'ten fazla dayanıyor. Sizin düşündüğünüz eski pil teknolojisi 10 yıl önceydi
  • quote:

Yani oyun oynarken kasmamasi için sarjda olmasi sart mi?

Benim ilk dell notebook o yüzden gitmişti 2006 da almıştım inspiron şu beyazlardan varya.3. yılın sonunda batarya öldü.Ama şuankilerde olmaz diye düşünüyorum.İçinizde bir nebze dahi kuşku varsa bence gene bataryayı çıkarıp kullanın.
  • merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var aynı laptop un sahibiyim ama oyun oynayamıyorum şarjda bile kasıyor hele fifa 14 ü neredeyse hiç oynayamıyorum kasmasından . nasıl cozdunuz cozumu nedir yardımcı olabilecek biri var mı?
  • Arkadaslar bu prizden cikardin mi kasma sorunu sadece y510p demi var genel mi böyle ?

• Arkadaşlar,bende 750m sli 16gb versiyonu var.Bir ekran kartı daha taktırmak istiyorum.Nasıl temin edebilirim?Fiyat ortalama ne kadardır?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.