Şimdi Ara

Lenovo Y560 Ubuntu Kurulumunda Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle selamın aleyküm.

Bu sorun hakkında birkaç konu gördüm ve ne yazık ki kesin bir çözüm gösterilmemiş. Usb ile Ubuntu 14.04-15.04 64 bit kurmaya çalıştım. Karşılaştığım sorun ise ubuntu kur dedikten sonra siyah ekranda takılı kalması. Birçok çözüm yolu denedim fakat hiçbirisi çözüm olmadı.

Mesela; faklı usb iso dosyası yazma programları " UNetbootin - Universal USB Installer - LinuxLive USB Creator " bunların içerisinden işe yarayan yani normal kurulum sayfasına gelip işlem yapabildiğim LinuxLive USB Creator oldu.
    Bunun dışında nomodeset aktif etmek ve geriye kalan 5,6 seçeneğin sırayla hepsini tek tek ve ikişey üçer seçmek oldu ayrı ayrı. Fakat buda çözüm olmadı.

Bu arada LinuxLive USB Creator ile iso dosyasını yazdığımda ilk seferinde olmuştu. Yani kuruluma geçip tamamlamıştı fakat usb belleği çıkarmayınca tekrar boot etmişti. Bende pc'yi kapatıp tekrar açmıştım. Grup ekranı geldiğinde ubuntu'yu seçtiğim zaman failed yazısı aldım.

Sona tekrar boot edip kurulumu yaptım fakat bu sefer kurulum yarıda kaldı ve pc kendini yeniden başlattı. Ardından tekrar boot edince yine siyah ekran almaya başladım. Art arda olduğu için sistem bozulmuştur dedim ve win7 kurdum. Aynı işlemleri tekrar yaptım ve yine siyah ekran aldım.
    Win 7 yi açınca internet sürücüleri hasar görmüştü ve kullanılamaz haldeydi. Bunun üzerine tekrar win 7 kurdum bir kere daha şansımı deneyeyim dedim ve yine aynı siyah ekran.
    Gelen siyah ekran ise tamamen kararmış ve ışık vermeyen bir ekran. Bu siyah ekrana gelince pc işlemci ışığı da tepki vermiyor. 10 saniyede bir usb ışığı yanıp sönüyor.

Kurmak istememin nedeni pc ekran kartı hatası veriyor win7 de ekran katı sürücüsünü yüklediğim zaman. Şuanda vga olarak kullanıyorum. Araştırdım ve Linuxta böyle bir hata vermiyormuş. Bu arada pc modeli Lenovo İdeapad Y560.

Farklı bir linux sürümü de yükleyebilirim ama kullanımı en kolay ubuntu olduğu için ubuntu kurmak istiyorum.
    Kusura bakmayın çok uzattım ama 5 günden beri bununla uğraşıyorum iş dönüşünde. Yazım hatası olduysa affola. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audeyay -- 10 Eylül 2015; 2:04:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.