Şimdi Ara

Lenovo Y560A Hakkında Bir Sorum Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir lenovonun y560 serisini takip ediyordum. Bu ürünle ilgili yazılanları okuyordum resimleri inceliyordum. En son 2 gün önce ürünün vatan bilgisayarda 750gb hdd ve 8gb ramli olan modelini gördüm ve bugün bostancı şubesine gidip ürünü bizzat inceledim.

Ürünün gerek görüntüsü, gerek ekran kalitesi gerek özellikleri her şey hoşuma gitti.

Ürünle ilgili ölü piksel olayını satış temsilcilerinden laptoplar konusunda deneyimli olan bir arkadaşa sordum. Ve ürünü satarlarken kurup denediklerini ölü pikselli ürün çıkabildiğini fakat denediklerinde böyle bir sorun olan ürünü vermediklerini ve diğer bir ürünle değiştirdiklerini dile getirdi.

Ürünle ilgili kafama takılan 2 soru. Üründe halihazırda Windows 7 Home Premium geliyormuş. Ben ürünü 64bit Enterprise la kullanmak istiyorum. Ürünü formatlayıp Enterprise ile tekrar kurduğumda onekey özelliği devre dışımı kalıyor. Çünkü böyle söyledi bir arkadaş. Bir diğeri de gördüğüm kadarıyla üründe usb 3.0 giriş yok. İleriye dönük olarak bu çok büyük bir dezavantaj teşkil eder mi? Eğer ederse, üründe daha sonrasında usb portları değiştirebilme gibi bir imkan sözkonusu mu 3.0 ile? Yoksa direk ana kartla bütünleşik mi?

Saygılar dilerim...

• Kardes öncelikle güzel bi seçim üzerindesin cihaz modeli olarak. Ama sana 750gb hdd olanı degilde 500gb olanı tavsiye ederim(benimki) çünkü ram mhz hızı ve hdd hızı farkları var dikkat et! Ölü piksel olacağını pek sanmam zaten alırken iyice bakarsın kendin..ben 1 haftadır y560a modelini kullanıyorum..Gold'dan aldım hiç bir problemim yok çok şükür..

İşletim sistemi olayına gelince..W7 Home pre kurulu olarak geliyor..HDD yi iki bölüme ayırmıslar..40gb bi bölümde cihaza ait bütün driverlerin setupları mevcut burada onekey dahil hepsi bulunmakta..o yüzden özellik devre dısı kalmaz cünkü bu cihazın özelligi işletim sistemin degil! Format atıp Enterprise'ı kurduktan sonra Onekey'i kurup Fabrika Çıkıs dvd(recovery) lerini olusturabilirsin..3 dvd kaplıyor bilgin olsun.. iyi aksamlar..

• Anladım çok teşekkür ederim. Fakat ben 750gb modelin de 7200 rpm dönüş hızına ve 1333 mhz ram hızına sahip olduğunu sanıyordum :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamin1i -- 9 Ocak 2011; 10:33:52 >
  • bende öyle sanıyordum fakat bu forumda bi arkdas yazmıs tam olarak hangi konu hatırlayamadım..750gb olan modelde hdd hızı 5400rpm,Ram mhz'leri ise 1066 diye yazmıstı bi bak saga sola..ben böyle biliyorum.
  • Kafam karıştı açıkcası. Bir başka forumdada Y560A lar hakkında, A serisinin tümündeki harddisk ve ram lerin aynı olduğu yazılıydı hd dönüş ve ram mhz değeri olarak :S
  • Dün Lenovo Türkiye Distiribitörlüğüyle yapmış olduğum görüşme neticesinde 8gb ram ve 750gb hdd ye sahip olan Y560 modelinin de disk dönüş hızının 7200rpm ve ram hızının 1333mhz olduğunu doğrulamış bulunmaktayım. Herkes bu ürünü içi rahat şekilde alabilir. 1 hafta sonra ben alıyorum Allah nasip ederse.

Saygılar dilerim...
  • Öncelikle söyleyim bende bir Y560A kullanıcısıyım. Diyeceğim şu ki, eğer çizim programlarıyla işin yoksa i7 işlemci hem çok ısınıyor, hem çok pahalı, hemde gereksiz...

Klasik bir kullanıcıya i5 işlemci her türlü imkanı aynı hızda sunuyor zaten. Daha fazlasını film izleyip oyun oynarken ya da müzik dinlerken hissedemiyoruz. i7 gibi işlemciler tamam daha güçlü ama bu gücü kullanamadıktan sonra bi anlamı da yok

Ben böyle olacağını bilsem 1400-1500'e kaliteli bi i5 işlemcili laptop alırdım. Asus n53 alırdım ya da belki aynı lenovo y560a'nın i5'lisi varsa ondan alırdım. Almışken en iyisini alayım dedim ama bazen yanlış olabiliyor bu düşünce tarzı. Benim laptop boştayken 50 derece, internette ve müzik dinlerken 60 derece, film izlerken ve oyun oynarken 80-90'lara kadar çıkıyor... Uzun vadede umarım bir problem olmaz.

Son olarak ben bu laptopa 1.650 lira verdim. Daha fazla verilmemeli, etmez zaten. Bunu da dikkate almalısın.

• Anlıyorum yorumların için teşekkür ederim alırken dikkate alacağım bu yazdıklarını. Benim almamdaki amacım öncelikli olarak sistem mühendisi olmam ve vmware workstation üzerinde sürekli denemeler yapıyor ve yapacak olmam. İyi akşamlar dilerim.
  • OneKey denen program hdd partitionlarina dokundugun ya da format attigin anda iptal oluyor ve geri donusu de yok. O yuzden format atmadan once kesinlikle factory default recovery dvdlerini olustur. Hatta ben de ki dvdleri olustururken kendi kendi ne hata verdi ve artik calismiyor. Gerci bu service partitiondan boot etme yollari var her turlu yapilir da ev kullanicisi icin ters durum...
  • Daha önce bir arkadaş onekey için bir driver olduğunu ve bunu kurduğumda tekrar devreye alabileceğimi belirtmişti ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.