Şimdi Ara

Lenovo Z510 Fan Devri Nasıl Ayarlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam , Lenovo Z510 kullanıyorum bildiğiniz gibi bu laptop 2000 TL ye kadarlık bütçelerde en iyi seçim olarak biliniyor ( kişiden kişiye değişir ) . Şuana kadar laptobumda bir sıkıntı yaşamadım çok sessiz , ama çok sessiz olması da oyunlarda bazen dezavantaj yaratabiliyor. Kullandığım laptop sessizlik yaratmak için fanları kısıkta tutuyor ve oyunlarda da değişen birşey olmuyor . ağır oyunlarda 70 - 75 c olduğunda da sadece bir üfleme sesi duyuyorsunuz fakat bu sebeple oyunlarda laptop zamanla aşırı ısınmaya başlıyor. Lenovo laptoplarda 70c kadar oyunlarda normal karşılanır fakat laptop sırf kendini sessiz tutsun diye laptobumun ömründen gitmesini istemem bu yüzden Fan devrini nasıl ayarlıyabilirim? mesela 50 derecede %30 dönsün 60 da %50 70 %80 oranında dönsün fanlar isteğim bu bunu nasıl yapabilirim ?

• ARFGN A kullanıcısına yanıt
    70 - 75 dereceler dizüstü ömrüne pek zarar vermez sadece oyunlarda bu sıcaklığı alıyorsanız. Benim Z510'u alalı iki yıldan fazla oldu ve sürekli BOINC çalıştırıyorum, önceleri sadece GPU çalıştırıyordum ama son zamanlarda CPU+GPU çalıştırdım ve 24 saatin rahat 20 saatini böyle geçirmiştir. Henüz donanımsal olarak bir sıkıntısı yok.

Lenovo'nun bir yazılımı olması gerek energy manager vs. bir adı var sanırım ya da başka bir şey. Oradan bir ayarlara bakın derim, sessizlik, performans, güç tasarrufu gibi ayarlara...
  • ARFGN A kullanıcısına yanıt
    Lenovo/destek bölümünden "Advanced Configuration and Power Management Interface (ACPI) Driver" indirerek fan çalışmasını ayarlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.