Şimdi Ara

Lenovo z580 vs Acer Aspire V3-571G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç gündür notebook bakıyorum. İstediğim fiyata bulduğum iki model arasında kaldım.
    Konu hakkında bilgisi olan, bu notebookları incelemiş olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

1-http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8618

2-http://www.hizlial.com/u30.001.1177.0579/acer-aspire-v3-571g-53238g50makk-i5-3230m-25ghz-8gb-500gb-2gb-gt710m-156-win8-notebook

ram : lenovo ram 1600 mhz acer 1333 mhz

ram max : lenovo 8gb acer max 16 gb

işlemci : lenovo i5-3210m 2.5ghz acer i5-3230m 2.6ghz

ekran kartı : lenovo gt635m 2 gb acer gt710m 2 gb

ekran : lenovo led acer lcd

işletim sis. : lenovo free dos acer win8

Yonga Seti : lenovo HM76 acer HM77 Express

Aynı olan özellikleri yazmadım. Aklımı karıştıran sorunları:

-Acer; aşırı ısınma, özellikle boşluk tuşu olmak üzere başka tuşlara basmada sıkıntı(bunun için servise gönderenler var),

-Lenovo; Kablosuz az çekme, yandan bakınca ekranda kumlanma

Hatırladıklarım bunlar. Birde lenovoda fan hız ayarları ve enerji modları varmış.

Umarın anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. Bunları alacağına şunu al diyecek arkadaşlar olursa
    bahsedilen fiyatları çok geçmek istemiyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan
    yapıcı yorumlar bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• z580'i öneririm.
    Kumlanma sorunu hiç önemli değil bana göre.Sonuçta ekrana karşıdan bakacaksınız.
    Soğutma ve kasa kalitesi olarak daha başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

z580'i öneririm.
    Kumlanma sorunu hiç önemli değil bana göre.Sonuçta ekrana karşıdan bakacaksınız.
    Soğutma ve kasa kalitesi olarak daha başarılı.

Aslında z580 daha ağır basıyor. Isınma bence önemli.
    Diğer taraftan acer işlemci hızı(2.6) ve ekran kartı (gt710) daha üst seviyede.
    Bununla birlikte ram 1333 daha alt seviyede. Yani lenovonun ekranının led olması ve ram 1600 olması dışında bir artısı yok. Ama hepsini düşününce ısınma bence ciddi bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FraKaJ -- 20 Mart 2013; 22:07:48 >
  • gt630 daha iyidir gt710'dan.
    gt710, gt620 ile benzer performansa sahip.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 20 Mart 2013; 22:16:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

gt630 daha iyidir gt710'dan.
    gt710, gt620 ile benzer performansa sahip.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ben 710'u dana üst sanıyordum. Model numarası 635'e göre daha yüksek olduğu için.
    Birşey daha öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
  • merhabalar,
    en başta şunu söylemek istiyorum,Lenovo gibi bir markanın ürünü ile Acerın ürünü karşılaştırıp arasında şecip yapmanız çok saçma.
    elbette Lenovo z580...
    hem size gerekli olan bilgisayar ekranın kumlanma olması problemi değil.kullanların çoğu sadece eleştirmek için kumlanmayı yada
    kablosuz problemini öne sürüyor.ama sizde biliyosunuz ki modemden modeme fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraykoparan

merhabalar,
    en başta şunu söylemek istiyorum,Lenovo gibi bir markanın ürünü ile Acerın ürünü karşılaştırıp arasında şecip yapmanız çok saçma.
    elbette Lenovo z580...
    hem size gerekli olan bilgisayar ekranın kumlanma olması problemi değil.kullanların çoğu sadece eleştirmek için kumlanmayı yada
    kablosuz problemini öne sürüyor.ama sizde biliyosunuz ki modemden modeme fark var.

Fikrim tamamen lenovodan yana. Tamam marka onemli ama ben ayni fiyatta iki notebook arasindaki farklari ve neden hangisini secmem gerektigini ogrenmeye calisiyorum. İkisini karsilastirarak sacmalamis olabilirim kusura bakmayin, neticesinde bilmedigim bir konuyu ogrenmeye calisiyorum.

Elestirme konusunda Soylediklerinize katiliyorum. Bir sorun hakkinda bir kisinin basina gelen efsane oluyor herkes kendi basina gelmis gibi anlatiyor. Gercek elestiriyi ve memnuniyeti bulmak ve dogruluguna inanmak gercekten zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer, Aspire One AO532h yardım ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • z580 nın tek sorunu wireless problemi yabancı forumlarda da cok bahsedilmiş ama çözümü yok belki driverla ileride düzelir eski model acerin 4 diş çektiği yerde 2 diş çekiyor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: yns41

z580 nın tek sorunu wireless problemi yabancı forumlarda da cok bahsedilmiş ama çözümü yok belki driverla ileride düzelir eski model acerin 4 diş çektiği yerde 2 diş çekiyor malesef

Siz z580 kullanici misiniz? Oyle iseniz 1. elden ogrenmek istediklerim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: FraKaJ

quote:

z580 nın tek sorunu wireless problemi yabancı forumlarda da cok bahsedilmiş ama çözümü yok belki driverla ileride düzelir eski model acerin 4 diş çektiği yerde 2 diş çekiyor malesef

evet sorabilirsiniz istediğinizi yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

quote:

quote:

evet sorabilirsiniz istediğinizi yardımcı olmaya çalışırım

İlgilendigin icin tesekkurler.

• Bugun itibariyle Z580 alinmistir. İlgilenip cevap yazan arkadaslara tesekkurler.

• quote:

Bugun itibariyle Z580 alinmistir. İlgilenip cevap yazan arkadaslara tesekkurler.

madem aldınız hocam size 1- 2 sorum olacak wireless çekimi hakikaten çok mu kötü ve ısınma problemi var mı ? ben de iki model arasındayım da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.