Şimdi Ara

Lens Gözü Kör Eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • numaralı lens kullanıyorum ve böyle bir korku başladı bende lenslerin tarihi geçik biraz çok pahalı olduğu için yeni alamadım eskileri kullanıyorum son 2 gündür garip görmeye başladım gözlerim kuruyor yazılar birbirine giriyor etraf bulanık damla damlatıyorum geçmiyor tarayıcıda zoom yapınca anca yazıları okuyabiliyorum lens insan gözünü kör eder mi ? bide lensleri azıcık temizleyip hemen takıyorum hiç önem vermiyorum temizliğine ne yapsam gözlüğemi geçsem acayip tırsıyorum gözlerime zarar vericek diye göz bu sonuçta beyinden sonra en önemli şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jellyrollmorton -- 27 Eylül 2014; 23:22:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lens Gözü Kör Eder mi?

Giriş

Kontakt lensler, görme sorunlarını düzeltmek için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Ancak, bazı kişiler lens kullanımının göz sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden endişe duymaktadır. Bu endişelerden biri de lenslerin göze zarar verip körlüğe yol açabileceğidir.

Lenslerin Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Lenslerin doğru şekilde takılması ve kullanılması durumunda, genellikle göz sağlığı üzerinde ciddi bir olumsuz etkileri yoktur. Ancak, lenslerin aşırı veya yanlış kullanımı bazı göz problemlerine yol açabilir. Bu problemler şunları içerebilir:

• Göz kuruluğu
    • Göz tahrişi
    • Kornea ülserleri
    • Konjonktivit (pembe göz)

Lenslerin Körlüğe Yol Açması Mümkün mü?

Lenslerin doğru şekilde kullanılması durumunda, körlüğe yol açması son derece nadirdir. Ancak, aşağıdaki gibi faktörler lens kullanımıyla ilişkili kornea ülserlerinin riskini artırabilir:

• Uzun süreli lens takma
    • Kirli lenslerin kullanılması
    • Kontakt lens solüsyonunun uygunsuz kullanımı
    • Diğer göz enfeksiyonları

Kornea ülserleri tedavi edilmezse, körlüğe yol açabilir. Ancak, bu çok nadir görülen bir komplikasyondur.

Önemli Hususlar

Lens kullanırken körlüğü önlemek için şu önemli hususlara dikkat etmelisin:

• Lenslerini göz doktorunun talimatlarına göre tak ve çıkar.
    • Lenslerini düzenli olarak temizle ve dezenfekte et.
    • Gözlerinde herhangi bir rahatsızlık veya enfeksiyon belirtisi fark edersen, hemen göz doktoruna başvur.
    • Lens kullanırken göz sağlığını korumak için düzenli göz kontrolleri yaptır.

Sonuç

Lenslerin doğru şekilde kullanılması durumunda, körlüğe yol açma riski son derece düşüktür. Ancak, lens kullanırken göz sağlığına özen göstermek ve herhangi bir problem belirtisinde derhal tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu adam niye boyle saniyosun
     Lens Gözü Kör Eder mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lens tavsiye etmem ben hiç lens kullanmadım gözüme öyle şeyler sokmak istemem. Hep gözlük kullandım. Lensten memnun olup da bana tavsiye eden arkadaşlarım dahi gözlüğe geçti. Ben her türlü gözlüğü tavsiye ederim sana.
  • Lens bu kadar abartmayin yaklasik 1 senedir kullaniyorum temiz olursa sıkıntı çıkmaz ama fazla uzun kullanma sürekli takili durmasin bide göze zararları var tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikasa Ackerman

bu adam niye boyle saniyosun
     Lens Gözü Kör Eder mi?

neden

cok az bilen vardir bunu konu disinda

• 5-6 yıldır lens kullanıyorum hocam. 1 aylık lensi 2 ay taktığım bile olmuştur. Görüntünün bozulması lensin bir süre sonra kuruması, çizilmesi vb gibi birşeyden olur.Ben henüz zararını görmedim, bir şey olcağını sanmıyorum. Ama yine de doktora bir görünmekte fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma gelmedi yaw

• İnsan gibi kullanırsan bir sorun olmaz. Kör etmez elbette. Temiz kullanmassan bir süre sonra bakteriler cirit atmaya başlar, göz bunu sana fark ettirir sen de doktora gidersin ve kortizonu dayarlar sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvcıHaloDayı

5-6 yıldır lens kullanıyorum hocam. 1 aylık lensi 2 ay taktığım bile olmuştur. Görüntünün bozulması lensin bir süre sonra kuruması, çizilmesi vb gibi birşeyden olur.Ben henüz zararını görmedim, bir şey olcağını sanmıyorum. Ama yine de doktora bir görünmekte fayda var.

yok hocam lensi çıkardığım zaman bukadar bulanık görmüyodum lens takmadığım zamanlarda lensten sonra böyle oldu lens gözlerimi daha çok bozuyor olabilir mi? bide lens sıvısı falan olmadıgında içme suyunda muhafaza edıyorum ondan mı oldu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: jellyrollmorton

quote:

5-6 yıldır lens kullanıyorum hocam. 1 aylık lensi 2 ay taktığım bile olmuştur. Görüntünün bozulması lensin bir süre sonra kuruması, çizilmesi vb gibi birşeyden olur.Ben henüz zararını görmedim, bir şey olcağını sanmıyorum. Ama yine de doktora bir görünmekte fayda var.

yok hocam lensi çıkardığım zaman bukadar bulanık görmüyodum lens takmadığım zamanlarda lensten sonra böyle oldu lens gözlerimi daha çok bozuyor olabilir mi? bide lens sıvısı falan olmadıgında içme suyunda muhafaza edıyorum ondan mı oldu acaba

Hocam kesinlikle lens solusyonu kullanın tanesi 3 5 lira bir şey ve en az 6 ay gidiyor. Yeni kullanmaya başladıysanız haftada bir yatmadan çıkarın lensleri solusyona bırakın sabah tekrar takın. Görüntünün bozulması da lensin kirlenmesi veya çlzilmesindendir muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

Hocam kesinlikle lens solusyonu kullanın tanesi 3 5 lira bir şey ve en az 6 ay gidiyor. Yeni kullanmaya başladıysanız haftada bir yatmadan çıkarın lensleri solusyona bırakın sabah tekrar takın. Görüntünün bozulması da lensin kirlenmesi veya çlzilmesindendir muhtemelen.

dün 2 şişe renu aldım büyük onlarda tutuyorum şimdi yalnız sağ gözüme taktığım lenste hafif bi yırtık var ve batma yapıyor o yırtık gözüme zarar verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jellyrollmorton -- 27 Eylül 2014; 23:39:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

dün 2 şişe renu aldım büyük onlarda tutuyorum şimdi yalnız sağ gözüme taktığım lenste hafif bi yırtık var ve batma yapıyor o yırtık gözüme zarar verir mi?

Verir tabi kullanmayın sakın. Ya tek lens idare edin bir süre yada yeni çift alın.

• Hayır gözü kör etmez ama eşe dosta helva yedirtir kardeş

• bir aylık lensi üç ay takıyorum ölmedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.