Şimdi Ara

Lens Gözüme Yapıştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
17.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya şimdi sözlüklerden birinde okudum da korneanın yapısı tam olarak nasıldır bilen var mı aranızda göze komple bitişik midir ? Yoksa lens gibi bir ayrıklığı var mıdır? Yanlışlıkla bu olaydaki gibi korneayı sökmeye çalışıyor olmayayım ben.

ekşi sözlük
    lensin gözüne yapıştığını sanan insan
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=lensin+gozune+yapistigini+sanan+insan

• Ciddiyim kör olma ihtimalin var.Git aynada bak.Bir yerde katlanmış şeklideyse korkma.Ama göze yapışıksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: woper_93

Ya şimdi sözlüklerden birinde okudum da korneanın yapısı tam olarak nasıldır bilen var mı aranızda göze komple bitişik midir ? Yoksa lens gibi bir ayrıklığı var mıdır? Yanlışlıkla bu olaydaki gibi korneayı sökmeye çalışıyor olmayayım ben.

ekşi sözlük
    lensin gözüne yapıştığını sanan insan
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=lensin+gozune+yapistigini+sanan+insan

olur mu öyle şey.
    korneayı sökmeye çalışsan yada kornea üzerinde en ufak bir yara açsan şu an ağrıdan gözünü bile açamazdın.
    lens katmanlar şeklindedir katmanlardan biri gözüne yapışmış diğerini çıkarmış olabilirsin. ek bilgi olarak kenarından tutup ip söküğü gibi çekilmesi olayıda vardır.

• doktora gerek yok bolca lens suyunu dok ve gozunu kapat. 2 dk bekle rahatca cikartirsin. aylik desede sen inanma onlara zararli , gunluk kullan . retinan inceliyo taktikca ben 4 sene taktim biraktim tam sinirda retinam. eger daha kullansam numara dusurme ameliyati olamicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

Ciddiyim kör olma ihtimalin var.Git aynada bak.Bir yerde katlanmış şeklideyse korkma.Ama göze yapışıksa

lens kullanan herkeste olabilecek bir durumdur.
    lens korneya yapışır parmakla aşağı yukarı hareket ettirip lensi aşağı kaydırıp kaylarsın sonra katlı yeri cimdikler çıkarırsın.
  • Lens kullanmaya yeni başladım. Eve gelir gelmez atıyorum gözümden. Tamam rahat falan ama sağlık daha önemli. Zaten zamanla kuruyup rahatsız etmeye başlıyor. Nasıl 1 ay duruyorsunuz ben anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

görmenle ilgili sorun yoksa korneanın önünde de değildir.
    aynanın karşısına geçip gözünü iyice açıp lensi bulup gözünü kırparak çıkarmayı dene. bir şekilde gözün arka taraflarında katlanmış halde duruyordur.
    iyice yapıştığını düşünüyorsan refresh tarzı gözyaşı damlası damlat. göz iyice ıslandığından yabancı cisim dışarı kendiliğinden çıkacaktır.
    panik yapma sakın,
    daha önce gözümün arkasına lens kaçtı zorda olsa çıkarmıştım.

oha kanka gozun arkasina nasil kacti ya

• quote:

Orijinalden alıntı: 377

Lens kullanmaya yeni başladım. Eve gelir gelmez atıyorum gözümden. Tamam rahat falan ama sağlık daha önemli. Zaten zamanla kuruyup rahatsız etmeye başlıyor. Nasıl 1 ay duruyorsunuz ben anlamıyorum.

2. günden sonra alışıyor göz hava geçirgenliği yüksek lens alırsan batma yapmıyor fakat bundan sonra isterse ömürlük lens olsun her akşam çıkartacağım pişman oldum.
  • Lens alacaktım bu konuyu görünce vazgeçtim, kornea a yapışmalar, gözün arkasına kaçmalar
  • göz hassastır kendin ugraşma git doktora göster cidde birşey olacagnı sanmam
  • Lensleri sevemedim bir türlü. Takması ayrı işkence çıkarması ayrı işkence. Gözünde unutsan o daha da ayrı bir işkence.
  • Ya bir şey sorsam arkadaşlar yeri gelmişken. Ben 5 sene gözlük kullandım miyop var her ikisinde de. Her 6 ayda bir ortalama yarım derece arttılar. Ama en son 6 ay lens kullandım ve gözlerimden biri 2 derece arttı, diğerinde astigmat çıktı bu normal mi :'((

• lens bu ya 1 ay takılmaz öle ben sabah takıyorum akşam eve gelince çıkartıyorum gözlükle takılıyorum birkere gözümde ortadan 2ye ayrılmıştı lens parçanın birini bulana kadar gözüm kıpkırmızı olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Lens alacaktım bu konuyu görünce vazgeçtim, kornea a yapışmalar, gözün arkasına kaçmalar

Aynen ha bende tırstım.Lens yüzünden gözünü kaybeden bile var.Artık ya ameliyat ya da bir şey takmadan yaşayacağız.
  • quote:

Lens alacaktım bu konuyu görünce vazgeçtim, kornea a yapışmalar, gözün arkasına kaçmalar

+1
    Ben yine bunun gibi yapmam arada çıkartırım ama gözün arkasına kaçma olayını duyunca tırstım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

quote:

+1
    Ben yine bunun gibi yapmam arada çıkartırım ama gözün arkasına kaçma olayını duyunca tırstım

Gözün arkasına kaçma olayından korkmayın orada zaten gidebileceği bi yer yok yani beyninze doğru yola çıkmaz eninde sonunda en geç 2 gün içinde kendiliğinden düşer zaten bazen 5-10 dakikada bile düşüyor.

• 4 ay hiç çıkarmadan taktığımı bilirim. Başıma hiç öyle bişey gelmedi ilginç . Ne marka kullanıyodun acaba ?
  • korneanın o kadar kolay ayrılacağını sanmıyorum. korkmana gerek yok bence doktora git. kolayca halleder büyük ihtimalle. benim de bir ay gözümden çıkarmadığım oldu ama böyle bir durumla karşılaşmadım.

• ss isterük
  • Kendimi çok kötü hissettim ya. Göze yapışmak ne la

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.