Şimdi Ara

Lens ile gözlük arasındaki netlik farkı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lensi kullanmaya başlayalı ne kadar oldu bilmem ama ilk 1 2 gün kullanırken netlikte problem olabiliyor bende yeni başladım lens kullanmaya 2 gündür net göremiyordum yazıları bazen zar zor seçiyordum belli bir süre sonra göz alışınca gözlükten daha net daha rahat oluyor.(ilk defa kullanmaya başladığında geçerli bu dediklerim yani ilkkez lens taktığında 1 2 gün problem yaşıyorsun sonra alışıyor göz ondan sonra bir problem kalmıyor)
  • arkadaşım össye hazırlanırken lensle test çözemiyordu
    gözlüğüyle geliyordu sınavlara
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~VeNoM~

lensi kullanmaya başlayalı ne kadar oldu bilmem ama ilk 1 2 gün kullanırken netlikte problem olabiliyor bende yeni başladım lens kullanmaya 2 gündür net göremiyordum yazıları bazen zar zor seçiyordum belli bir süre sonra göz alışınca gözlükten daha net daha rahat oluyor.(ilk defa kullanmaya başladığında geçerli bu dediklerim yani ilkkez lens taktığında 1 2 gün problem yaşıyorsun sonra alışıyor göz ondan sonra bir problem kalmıyor)

Benim problemde aynı senin anlattığın gibi. O zaman 2 gün daha takayım inş dediğin gibi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZartarxiS

quote:

Orjinalden alıntı: Alabandatr

quote:

Orjinalden alıntı: ZartarxiS

astigmatın varsa ve doktorun astigmatı yazmamışsa lens num arasına olabiliyor.banada yazmadı...

Şimdi diyorsunki. Astigmatın varsa ve reçetede bu belirtilmemişse. Gözlükle lens arasında görüntü farkı yaşanabiliyor. Doğru anlamış mıyım?

Doktorlar astigmatı lens numaralarına yazmıyolar genelde bulmasımı zor oluyomuş neymiş anlatmıştı doktor ben lens alırken.Evet doğru anlamışsın...

İlk muayenede bunu doktoruma sormalıyım...

• ben de 3 gündür kullanıyorum (bu arada miyopum) uzağı net görüyorum ama yakını gözlüğe göre daha bulanık görüyorum, hele monitörün karşısına geçince iyice deliriyorum :(

alabandatr bir hafta geçtikten sonraki düşüncelerin nedir?
    venomun dediği gibi düzelme oldu mu?
  • sag ve sol lensleri ters takmıs olabılırsın belkı.bende ole olmustu.gozlukcu taktı lensı net ama bı bulanıklık var dıorum sonra bı denedım yerlerını deıstırmeyı cıllıop gıbı oldu.megerse sol tarafı sağa takmıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.sparrow -- 7 Ekim 2008; 1:31:37 >
  • Lensleri göz numarasınndan 0.25 falan daha az verirler. çünkü lens gözlük gibi göz merceğinin önünde deil, gözün tam üstündedir Merceğe daha yakındır (doktor demişti bunu bana).?? yani gözlük no.suyla lens no.su aynı olmaz bulanıklığın sebebi bu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 7 Ekim 2008; 2:06:31 >
  • Evet kaan2121'in dediği doğru..Lens numarası gözlük numarasından 0.25 az oluyormuş..Daha dün gözlükçüm dedi bana..Hatta kontrole gidince Lens muaynesi olmak istediğini falan da belirtmemiz gerekiyormuş.Ynai gözlük muaynesiyle lens muaynesi farklıymış sanıırm.Dolayısyla numaraları aynı olmuyor ve bu 0.25 lik sapmalar bulanık görmene neden olabilir.
    Bende Lens'e başlıycam bakalım haftaya,nasıl olucak bilmem,biraz endişelerim var kullanabilme açısından..Umarım alışırım..
    Gözleri sağlam olupta okuyanlar,gözlerinizin kıymetini bilin
  • ben gidip bi anlık sinirle gözlük numarasıyla aynı numarada aldım lensleri :) hatta gözlük numaramı bilmiyodum onu da gözlükçüde ölçtürdüm, ama gözlükçü de salak çıktı heralde insan bi der "gözlükle lens numaraları aynı diil" diye
    ama işin ilginç yanı şu; benim bu hatadan kaynaklanan bi görme sorunum olsa bu sorun uzağa bakarken olurdu gibime geliyo (miyopum) ama uzağı net görüyorum. sorun maalesef yakında. gözlükleri ilk taktığım zaman da "yakını gözlüksüz daha iyi görüyorum" demiştim, bi süre sonra göz alıştı mı ne olduysa bi sorun kalmadı. inşallah lenste de aynısı olur

lens için doktora gidicem de adam 2 göze de farklı numara vericek 4 gün önce aldığım lensler çöpe gidicek diye tırsıyorum :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.