Şimdi Ara

Lens ile gözlük arasındaki netlik farkı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah gözlükçüye verdiğim reçetedeki sağ 0.50 sol 0.75 lenslerim geldi. Daha önceden gözlük takıyordum, onunda numaraları aynı. Lensleri taktım kullanmaya başladım. Fakat bir bulanıklık bir netlik sorunu var. Lensi çıkarıyorum gözlüğü takıyorum, gözlük daha net. Acaba lenslerde sorun mu var? Yoksa benim gözümün numarası mı değişmiş. Yardım eden bu konuda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler...

• Ters takmış olabilirsin lensleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Deccal

Ters takmış olabilirsin lensleri.

Bir tarafında tabak gibi şekil alıyor. Diğer tarafında tam yuvarlak. Gözlükçü yuvarlak tarafını tak dedi, bende o tarafını takıyorum. Yanlış mı yapıyrum diye çok kez çıkardım taktım ama görüntüde fark olmadı.
  • astigmatın varsa ve doktorun astigmatı yazmamışsa lens num arasına olabiliyor.banada yazmadı...
  • Gözlerin alışması gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZartarxiS

astigmatın varsa ve doktorun astigmatı yazmamışsa lens num arasına olabiliyor.banada yazmadı...

Şimdi diyorsunki. Astigmatın varsa ve reçetede bu belirtilmemişse. Gözlükle lens arasında görüntü farkı yaşanabiliyor. Doğru anlamış mıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alabandatr

quote:

Bir tarafında tabak gibi şekil alıyor. Diğer tarafında tam yuvarlak. Gözlükçü yuvarlak tarafını tak dedi, bende o tarafını takıyorum. Yanlış mı yapıyrum diye çok kez çıkardım taktım ama görüntüde fark olmadı.

Açtığım bu konu yardımcı olabilir,http://forum.donanimhaber.com/m_26657651/tm.htm

İlk aklıma gelen buydu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD'de kontrast oranı farkı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Açtığım bu konu yardımcı olabilir,http://forum.donanimhaber.com/m_26657651/tm.htm

İlk aklıma gelen buydu.

Terslikle ilgili bir problem yok sanıyorum. Çünkü her 2 tarafınıda denedim.

• ben lensleri ilk taktığımda hayatımda hiç bu kadar net görmemiştim dedim.. valla gözlük numaraların deişmiş olabilr..bide ilk taktığın 1 saat fln sisli görebiliyorsun ama düzeliyor soradan...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İlk aklıma gelen buydu.

Terslikle ilgili bir problem yok sanıyorum. Çünkü her 2 tarafınıda denedim.

Bende 1 haftadır kullanmaya başladım, ama hiç netlik problemi yaşamadım.

Hafif bir batma vardı, o da kalmadı.
    Umarım seninde geçer.

• quote:

Orjinalden alıntı: DJ Kürşat

ben lensleri ilk taktığımda hayatımda hiç bu kadar net görmemiştim dedim.. valla gözlük numaraların deişmiş olabilr..bide ilk taktığın 1 saat fln sisli görebiliyorsun ama düzeliyor soradan...

Şimdi numaralar değişmiş olsa lensle gözlük arasında fark yaşanmazdı. Gözlükle iyi bir şekilde göruyorum fakat lenste problem var.
  • quote:

Bende 1 haftadır kullanmaya başladım, ama hiç netlik problemi yaşamadım.

Hafif bir batma vardı, o da kalmadı.
    Umarım seninde geçer.

Valla dostum lensi aldık iyi olacak derken. 100 lira girdi pisi pisine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLabandaTR -- 28 Eylül 2008; 2:06:37 >
  • quote:

quote:

ben lensleri ilk taktığımda hayatımda hiç bu kadar net görmemiştim dedim.. valla gözlük numaraların deişmiş olabilr..bide ilk taktığın 1 saat fln sisli görebiliyorsun ama düzeliyor soradan...

Şimdi numaralar değişmiş olsa lensle gözlük arasında fark yaşanmazdı. Gözlükle iyi bir şekilde göruyorum fakat lenste problem var.

o zaman lenslerin numaraları kesin doğrumu eminmisin?.. bide lenslerin markasıda etkileyebilir.. yada yıllıkmı aldın aylıkmı aldın buda etkileyebilir... mesela aylık freshlook aldıysan bunlar gayet kaliteli dehşet görüyorsun.. yıllıklarda net görülmüyor...

• quote:

quote:

quote:

o zaman lenslerin numaraları kesin doğrumu eminmisin?.. bide lenslerin markasıda etkileyebilir.. yada yıllıkmı aldın aylıkmı aldın buda etkileyebilir... mesela aylık freshlook aldıysan bunlar gayet kaliteli dehşet görüyorsun.. yıllıklarda net görülmüyor...

İçinde 6 tane var 2 kutu aldım bir lens 1 ay gidiyor. 12 tanesi 1 yıl gidiyor dedi gözlükçü.

• Lens takmanın göze çok büyük hasar veridğni dinlemiştim bir sempozyumda.. O günden beri hiç takmayı düşünmedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Lens takmanın göze çok büyük hasar veridğni dinlemiştim bir sempozyumda.. O günden beri hiç takmayı düşünmedim..

Valla dostum benim göze hem cebe hem beyne hasar vermeye başladı bu göz işi.
  • varya gözlüklü günlerine lanet edeceksin.. nie ben daha önceden lens kullanmamışım diceksin.. o derece mükemmel bence... ama tabi net görebiliyorsan... sen lensleri takıp bi dışarı çıktınmı ilk defa evdemi denedin... ben ilk dışarı çıktığımda işte o zaman dünyaya artık ne kadar net baktığıımın farkına vardım valla
  • quote:

varya gözlüklü günlerine lanet edeceksin.. nie ben daha önceden lens kullanmamışım diceksin.. o derece mükemmel bence... ama tabi net görebiliyorsan... sen lensleri takıp bi dışarı çıktınmı ilk defa evdemi denedin... ben ilk dışarı çıktığımda işte o zaman dünyaya artık ne kadar net baktığıımın farkına vardım valla

Gözlükçüde taktım dışarı çıktım. 30dk dışarda durum. Eve geldim gözlükle mukayese edeyim dedim. Bir baktım sonuç hüsran. Gözlük galip gelmişti. Benim içime kurtlar düştü hatta düğün devran yapmaya başladı. Birden fikrim gözlüklü olmaya dönmeye başladı ama. Lanet olsun bu endüstriyel tüketim malzemelerine :)

• quote:

Arkadaşlar bu sabah gözlükçüye verdiğim reçetedeki sağ 0.50 sol 0.75 lenslerim geldi. Daha önceden gözlük takıyordum, onunda numaraları aynı. Lensleri taktım kullanmaya başladım. Fakat bir bulanıklık bir netlik sorunu var. Lensi çıkarıyorum gözlüğü takıyorum, gözlük daha net. Acaba lenslerde sorun mu var? Yoksa benim gözümün numarası mı değişmiş. Yardım eden bu konuda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler...

Başka fikri veya önerisi olan var mı arkadaşlar?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ZartarxiS

astigmatın varsa ve doktorun astigmatı yazmamışsa lens num arasına olabiliyor.banada yazmadı...

Şimdi diyorsunki. Astigmatın varsa ve reçetede bu belirtilmemişse. Gözlükle lens arasında görüntü farkı yaşanabiliyor. Doğru anlamış mıyım?

Doktorlar astigmatı lens numaralarına yazmıyolar genelde bulmasımı zor oluyomuş neymiş anlatmıştı doktor ben lens alırken.Evet doğru anlamışsın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.