Şimdi Ara

Leon 1.0 tsi DSG vs 308 1.6 Bluehdi Eat6 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
7.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

şahsen ikisini de almazdım. zira ikisinin de kalite problemleri var. ancak illa birini seçeceksem 308'i seçerdim. en azından motoru iyi.

Ne gibi kalite sorunları var ?

genel kalite sorunları. ispanya'dan fransa'dan kaliteli araba mı çıkar? daha sıfır aldığımız 307'nin cam kilitleme düğmesi ters monteliydi. sıfır araçlarında bile bir ton hata çıkar fransızların ispanyolların.

Ben hayatımda hiç çekmediğim kadar Skoda Fabia ve VW Scirocco'dan çektim. Aynı genellemeyle Almanlar ve Çekler kaliteli araba yapamaz mı demeliyiz ? Ya da adamlar bu kadar sürede kendilerini geliştirmiş olamazlar mı ? Hepsini geçtim, Mercedes gibi firmalarda bile üretim hataları duyuyoruz, forumda onlarca konu var. Kötü mü yapacaz Mercedes'i.. Yeni nesil Fransız araçlarının arıza istatistikleri Alman rakiplerinden düşük, büyük ihtimalle şanzıman kaynaklı. Bunu gözardı mı edecez? Isındım sola çek diyeceğine, yağ yakacağına varsın cam açma tuşu ters olsun. Yani milyarlık şanzımanın bozulması, motorların yağ yakması sizin için kalite problemi değil; cam açma tuşunun ters olması, yada Seat'ın İspanyol olması bir sorun.

Bu forumda Golf comfortline alan, VW'i gözünde büyütüp bir şey sanmaya başlıyor.

Onlarında bu hallerine üzülmek lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

evin önünde bisiklet lastiği çevirene leon el arabası gibi gelir tabii ki...

yorum yaparken bu araca sahip insanların olduğunu unutmamak lazım,,

fikrinizi edep çerçevesinde beyan edip, dalganızı mizah sayfalarında geçiniz...

Ben ne arabaların direksiyonuna oturdum merak etmeyin. Kişisel olarak bisiklet kullanmıyorum. Kullanana da saygı duyuyorum. Size de öneririm. Bir konuda yanlışsan eğer, temelden başlamak iyidir.

Burada defalarca anlatmamıza rağmen hala leon alan varsa, söylediğime alınabilirler. İnsanlar, kararlarının sorumluluğunu taşımakla yükümlüdür. İnsanlar burada ne arabalara neler söylüyorlar. Ben alınıyor muyum ? Madem bu kadar hassassınız, ona buna laf atan vw fanlarından başlayabilirsiniz işe. Bana daha sıra gelmez.

Fikrimde edep sınırlarını aşan bir yer yok. Leon'a araba değil, el arabası dedim. Hala da dediğimin arkasındayım. Öyle rezalet bir arka takım olamaz. Led farları ve golfe oranla ucuzluğu olmasa , doğru dürüst tercih etmez kimse. Satışlar yarı yarıya düşer. Ucuza sattı diye çok satılınca kalite algısı giydirmeye çalışıyorlar. Ancak kendi kullanıcıları ve bu işten pek anlamayan insanlara yuttururlar, ben yutmuyorum kullanıcının gözünü boyayan, alt yapısı boş olan araçları.

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    size o direksiyonuna oturduğunuz "ne arabalar"la mutluluklar..
  • Leona araba değil diyenin bilgisini mi sorguluyorsunuz.He deyip gülüp geçin.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hahahaha daha bayiden çıkıp 100 km yapmadan ''daha fazla gidemem şanzımanım izin vermez'' diyen Audi A3 konusu gördük burada. Düşün şanzıman. Yani ters konulmuş cam düğmesi en azından çalışır. Otobanın ortasında yolda kalmak gibi rezil bir durum hem de binlerce örnek. Bagajında 4 lt Castrol ile gezen ve normal olduğunu söyleyenler gördük burada. İnsan gerçekten hayret ediyor sizleri görünce. Bu sendromun biri ismi olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine komiklikler şakalar yapılmış ama neyse ki sonuçta doğru karar verilmiş

Hayırlı olsun.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Bunlar da birşey mi, Tiguan'da "ters konulmuş piston" sebebiyle motor indiren bir konu da vardı zamanında, mahkemelik olmuştu adam.

Onu da geçelim verilen örnek 10 yıl öncesinden (307) geldiği için zaten yine bir anlamı yok, boşa cevap yazmayın şu içi boş yazılara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 16 Haziran 2017; 10:59:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Leona araba değil diyenin bilgisini mi sorguluyorsunuz.He deyip gülüp geçin.

Benim şu foruma yazdığım teknik yazıların çeyreğini yazın, sonra gelip konuşursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Benim şu foruma yazdığım teknik yazıların çeyreğini yazın, sonra gelip konuşursunuz.

Merak etme bende makine mühendisiyim.Bu cevap sana fazlasıyla yeterli olmuştur sanırım.Ne yazdığın da açıkçası umrumda bile değil son mesajını gördükten sonra.
  • quote:

Beklentilerim; sorunsuzluk, sağlamlık, yakıt

sorunsuzluk - vosvos sahiplerinin bile eat6 ile dsg yi yan yana koyunca yapacakları tercih bellidir
    yakıt - turbo benzinli bir araç ile yakıt cimrisi dizel araç. söze gerek yok
    sağlamlık - forumda hiç sağa çek hararet bastı diyen eat6 sahibi görmedik. aksine dsg nin en büyük özelliği arada bi sağa çektirip mola verdirmesidir sanırım
  • quote:

quote:

quote:

Merak etme bende makine mühendisiyim.Bu cevap sana fazlasıyla yeterli olmuştur sanırım.Ne yazdığın da açıkçası umrumda bile değil son mesajını gördükten sonra.

Valla ben ne makine mühendisleri gördüm.. O yüzden ölçüt olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla ben ne makine mühendisleri gördüm.. O yüzden ölçüt olmuyor.

Benim makine mühendisliği bilgimi ölçmek senin haddine değil.Başka mühendislerde beni ilgilendirmez.Sen kendini yeterli görüyorsan bitmiştir.Ayrica cevabini da aldin bari erdemli ol da artık uzatma istersen.Hadi iyi forumlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

evin önünde bisiklet lastiği çevirene leon el arabası gibi gelir tabii ki...

yorum yaparken bu araca sahip insanların olduğunu unutmamak lazım,,

fikrinizi edep çerçevesinde beyan edip, dalganızı mizah sayfalarında geçiniz...

Ben ne arabaların direksiyonuna oturdum merak etmeyin. Kişisel olarak bisiklet kullanmıyorum. Kullanana da saygı duyuyorum. Size de öneririm. Bir konuda yanlışsan eğer, temelden başlamak iyidir.

Burada defalarca anlatmamıza rağmen hala leon alan varsa, söylediğime alınabilirler. İnsanlar, kararlarının sorumluluğunu taşımakla yükümlüdür. İnsanlar burada ne arabalara neler söylüyorlar. Ben alınıyor muyum ? Madem bu kadar hassassınız, ona buna laf atan vw fanlarından başlayabilirsiniz işe. Bana daha sıra gelmez.

Fikrimde edep sınırlarını aşan bir yer yok. Leon'a araba değil, el arabası dedim. Hala da dediğimin arkasındayım. Öyle rezalet bir arka takım olamaz. Led farları ve golfe oranla ucuzluğu olmasa , doğru dürüst tercih etmez kimse. Satışlar yarı yarıya düşer. Ucuza sattı diye çok satılınca kalite algısı giydirmeye çalışıyorlar. Ancak kendi kullanıcıları ve bu işten pek anlamayan insanlara yuttururlar, ben yutmuyorum kullanıcının gözünü boyayan, alt yapısı boş olan araçları.

Leon tipiyle kalitesiyle alacağım bir araç değil, hiç de sevmem. Kaliteli olduğunu savunan da yoktur diye düşünüyorum. İnsanların tercih etme nedeni uygun olmasıydı. Ama yine de el arabası biraz abartı ve gereksiz değil mi? Leona gelene kadar 301ler, toledolar, sümbüller, skodalar, dacialar falan var. Kalitesiz der geçersiniz ama el arabası benzetmesi hoş değil.

• Peugeot 308 deki o iğrenc konsol ve göstergelerini plastik oyuncak gibi direksiyonunu makyajla elden gecirmedigi sürece poloya rakip olur ancak..

Not:Yeni poloya olamaz hakkini yemeyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: drmelihx

Peugeot 308 deki o iğrenc konsol ve göstergelerini plastik oyuncak gibi direksiyonunu makyajla elden gecirmedigi sürece poloya rakip olur ancak..

Not:Yeni poloya olamaz hakkini yemeyeyim

Bu düşünceler genelde araca alışınca kayboluyor. Hatta diğer direksiyonlar kamyon gibi gelmeye başlar. Direksiyon günümüzde ki her araç gibi hissiz, fakat çok net.

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Polo 308'e ancak fiyatıyla rakip olur. O da anlatım bozukluğu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 17 Haziran 2017; 14:34:28 >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Öyle deme bir segment düşük olmasina rağmen adam gibi konsolu devir göstergesi direksiyonu ne bilim klima tuşlari falan var yalitimi da hiç fena değil..

Zaten ikinci el tutulan araclar forum istese de istemese de beli düzeyin üstünde araclar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmelihx -- 17 Haziran 2017; 14:47:23 >
    Arabayı bir bütün olarak ele aldım ben. Belki Broadway de çok kullanışlı, klima tuşunu dert etmek zorunda değilsin, çünkü yok. Polo'ya kötü diyen doğru konuşmuyordur, B segmentinde haklı bir yeri var. Ancak 308 ile karşılaştırmak da hiçbir şekilde doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Arabayı bir bütün olarak ele aldım ben. Belki Broadway de çok kullanışlı, klima tuşunu dert etmek zorunda değilsin, çünkü yok. Polo'ya kötü diyen doğru konuşmuyordur, B segmentinde haklı bir yeri var. Ancak 308 ile karşılaştırmak da hiçbir şekilde doğru değil.

Karsilastiriliyor ve ayni bütçeye göre daha çok polo tercih ediliyor.Özellikle de bayanlar tarafindan tercih sebebi.Bu karsilastirilamaz lafi forum saplantisi gercek hayatla da uzaktan yakindan alakasi yok...

C segment bir araçla B segment bir aracı karşılaştıran arabadan anlamıyordur. Net. Le Cola da çok ona bakarsak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.