bende bir leon satın almayı düşünmeye başladım attractivegipsyarkadaşa katılıyorum...
ibizanın iç dizaynı kötü değil; hatta araçlarda "içi sadece siyah olsun" diyen adamlar var; ancak ibizanın en büyük artısı sahip olduğu "marka imajı"dır; ibiza kullanmadım; ama tet ettim; rio yu da test ettim; ve hayran kaldım; söylemeye çalıştığım eğer "ibizanın rakibi riodur" dersek sırf kia diye rio yu aşağılamış oluruz; ibiza parasının yaklaşık karşılığını sunarken (ya da bazılarına göre sunmazken) rio kesinlikle parasından fazlasını sunuyor; bence rioyu da dene ne demek istediğimi anlarsın...
quote:
Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911
quote:
Orjinalden alıntı: barkodd
ria nın rakibi ibiza dense de ibiza dıştan ne kadar güzel görünürse görünsün içine ilk girişten itibaren (en azından benim gözümde) bütün cazibesini kaybediyor; basmakalıp ibareler; inanışlar var; rio nasıl leon un rakibi değilse ibiza da rio nun rakibi değil aslında; hem sunduğu iç hacim; hem ses yalıtımı; hem iç mekan estetiği hem de bir otomobildeki bana göre en önemli kriter olan "performans" konusunda; üstelik rio nun donanımı oldukça yüksek; leon benzinli alırsan yüksek benzin maliyetine katlanman lazım; üstelik sanırım "sorun çıkarmaz" dese de servisleri yedek parça-servis olarak biraz daha fazla dilin yanar... bir de ben lastiklere de bakıyorum alırken; bildiğim karaıyla leon 16 inch jant kullanıyor; rio nun ise 14 ve 15 likleri var; yani bu şu demek; leon a iki lastik alırken yaklaşık olarak rioya 4 lastik alabilirsin; aslında bu ve bunun gibi "ikincil masaraflar" da önemli... leon kesinlikel güzel bir araç; ancak ben olsam rio dizel i seçerdim (üstelik leon un tipi gerçekten çok güzelolmasına rağmen kia nın hiç te öyle yabana atılır bir tipi yok; bence rio alırsan ne estetik; ne performans olarak gözün arkada kalmaz...)
Çok abartmışsın dostum
Rio İbizanın rakibidir..
İbizanın iç tasarımının söylediğin kadar kötü olduğunu düşünmüyorum (zevk meselesi tabii)
quote:
Orjinalden alıntı: CX2
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
quote:
Orjinalden alıntı: hasanov
Leon tamam şekil araç ama birazda performans lazım o yüzden yolda giderken diğer araçlarla yarışmaya kalma tahmin etmeyeceğin araçlara geçilirsin.