rio tdi gerçekten güzel bir performansa sahip gibi gözüküyor. leonun görüntüsü şüphesiz daha güzel ama rionun tdi olmasından kaynaklı herhalde çok daha seri gibi. aslında leonu sadece bir kez kullandım ama kullanan arkadaşlar varsa benimle fikirlerini paylaşırlarsa seviniriö
Amaç ne cok kullanmayacaksan benzinli leon , cok km yapacaksan rio dizel...
rionun rakibi ibizadir leon değil bu durumda ibiza dizeli secerim sahsen....
Ne söyleyebiliriz ki, tamamen senin tercihlerinle ilgili. Benzin parasından tasarruf etmek çok işine yarayacaksa Rio al derim. Ama Rio'nun rakibi Ibiza ise konfor olarak oldukça farklıdır. Önemli olan birini alınca diğerini almadığına pişman olmamak, o yüzden en öncelikle kendi isteklerine uygunluğuna göre karar ver.
Yani Leon genel olarak daha iyidir belki ama diğeri daha ucuzsa ve benzinden de edeceğin tasarruf senin için kullanışlıysa Rio derim. Değilse hem tasarım hem de konfor olarak (donanımının da eksik olacağını sanmıyorum) Leon.
leon tabiki. havası başka.
Vallahi arkadaşım 2 gün önce kia rio sanırım tam modeli hatırlamıyorum cdti bir araç sürdüm 110hp idi corsa tarzı bir araba.ARaç gerçekten çok seriydi özellikle 2.vites inanılmaz.1'den 2ye geçince resmen koltuğa yapışıyorsun.Leon performans olarak iyi deil ama şekil olarak kia'nın bütün modellerinden güzel olduğu şüphesiz.
dedikleri gibi senin kullanım amacına bağlı ama bana sorsan bu 2 aracı kıyaslamak pek doğru deil ama yinede sen sorduğun için söyleyeyim bn olsam leon derim bi kere çok asi bakıyo
ria nın rakibi ibiza dense de ibiza dıştan ne kadar güzel görünürse görünsün içine ilk girişten itibaren (en azından benim gözümde) bütün cazibesini kaybediyor; basmakalıp ibareler; inanışlar var; rio nasıl leon un rakibi değilse ibiza da rio nun rakibi değil aslında; hem sunduğu iç hacim; hem ses yalıtımı; hem iç mekan estetiği hem de bir otomobildeki bana göre en önemli kriter olan "performans" konusunda; üstelik rio nun donanımı oldukça yüksek; leon benzinli alırsan yüksek benzin maliyetine katlanman lazım; üstelik sanırım "sorun çıkarmaz" dese de servisleri yedek parça-servis olarak biraz daha fazla dilin yanar... bir de ben lastiklere de bakıyorum alırken; bildiğim karaıyla leon 16 inch jant kullanıyor; rio nun ise 14 ve 15 likleri var; yani bu şu demek; leon a iki lastik alırken yaklaşık olarak rioya 4 lastik alabilirsin; aslında bu ve bunun gibi "ikincil masaraflar" da önemli... leon kesinlikel güzel bir araç; ancak ben olsam rio dizel i seçerdim (üstelik leon un tipi gerçekten çok güzelolmasına rağmen kia nın hiç te öyle yabana atılır bir tipi yok; bence rio alırsan ne estetik; ne performans olarak gözün arkada kalmaz...)
herkese teşekkürler ama ben şekil itibariyle bakarak leon' u tercih ettim. zaten fazla bir km yapmayacağım o yüzden dizel olması benim için çok önemli olmayacaktı. çok performans meraklısı değilim ama rio' nun seriliğini çok aramam inşallah
hayırlı olsun dostum
Leon tamam şekil araç ama birazda performans lazım o yüzden yolda giderken diğer araçlarla yarışmaya kalma tahmin etmeyeceğin araçlara geçilirsin.
atak bi araba değildir leon
quote:
Orjinalden alıntı: hasanov
Leon tamam şekil araç ama birazda performans lazım o yüzden yolda giderken diğer araçlarla yarışmaya kalma tahmin etmeyeceğin araçlara geçilirsin.
AAA YOK TURGAY ŞENER!!!! EEEE TOYOTA MÜHENDİSLİĞİ NE DE OLSA
leon
quote:
Orjinalden alıntı: barkodd
ria nın rakibi ibiza dense de ibiza dıştan ne kadar güzel görünürse görünsün içine ilk girişten itibaren (en azından benim gözümde) bütün cazibesini kaybediyor; basmakalıp ibareler; inanışlar var; rio nasıl leon un rakibi değilse ibiza da rio nun rakibi değil aslında; hem sunduğu iç hacim; hem ses yalıtımı; hem iç mekan estetiği hem de bir otomobildeki bana göre en önemli kriter olan "performans" konusunda; üstelik rio nun donanımı oldukça yüksek; leon benzinli alırsan yüksek benzin maliyetine katlanman lazım; üstelik sanırım "sorun çıkarmaz" dese de servisleri yedek parça-servis olarak biraz daha fazla dilin yanar... bir de ben lastiklere de bakıyorum alırken; bildiğim karaıyla leon 16 inch jant kullanıyor; rio nun ise 14 ve 15 likleri var; yani bu şu demek; leon a iki lastik alırken yaklaşık olarak rioya 4 lastik alabilirsin; aslında bu ve bunun gibi "ikincil masaraflar" da önemli... leon kesinlikel güzel bir araç; ancak ben olsam rio dizel i seçerdim (üstelik leon un tipi gerçekten çok güzelolmasına rağmen kia nın hiç te öyle yabana atılır bir tipi yok; bence rio alırsan ne estetik; ne performans olarak gözün arkada kalmaz...)
Çok abartmışsın dostum
Rio İbizanın rakibidir..
İbizanın iç tasarımının söylediğin kadar kötü olduğunu düşünmüyorum (zevk meselesi tabii)
Her nekadar A3 ler gibi ağır olsa da yine de kia tercih etmektense daha kaliteli olması açısından Seat Leon u tercih ederdim
servis ve performans için bence leon,eminim memnun kalıcaksın...