Şimdi Ara

Leon mu civic mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Teknode

Civic ile Leon'u yan yana koyup kaportalarına parmağınla tıkla sana cevap verir.
    Civic son kasa teneke, yüksek hızlarda kaput dalgalanıyor. Leon ile kıyaslamam ben.
    Bayiye girip bu vaziyeti görünce geri çıktım tekrar Seat'a gittim FR aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papakli36 P kullanıcısına yanıt
    bekar olsaydın leon derdim, ilerde dar geleceği için ve km avantajıyla civic.

• Civic sedana orta yaş arabası muamelesi yapmayın yav.Araç gayet agresif duruyor.Hb daha agresif daha sportif o ayrı konu.Soruya gelecek olursak araçtan ne beklediğine bağlı.Atmosferik motor günümüzde hantal kalıyor.Onun harici araçtan konfor rahatlık bekliyorsan sedan hb kasaya göre tabii daha geniş ferah olacaktır.İkisi arasından tercihim civic olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Civic ile Leon'u yan yana koyup kaportalarına parmağınla tıkla sana cevap verir.
    Civic son kasa teneke, yüksek hızlarda kaput dalgalanıyor. Leon ile kıyaslamam ben.
    Bayiye girip bu vaziyeti görünce geri çıktım tekrar Seat'a gittim FR aldım.
    Teneke dediğin Civic'in burulma direnci yaklaşık 36000 nm/mm gibi bir rakamda yani tank yerine koyduğun Leon'nun neredeyse iki katı sertlikte şasiye sahip.

Bu rakamın ne anlama geldiğini daha iyi anlaman için örnek olsun D sınıfı olan B8 Passat'tın burulma direnci 30000 nm/deg dolaylarında.

Öyle domates seçer gibi parmağınla kaportaya bastırıp arabanın sağlamlığı anlaşılmıyor yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Ağustos 2020; 11:0:37 >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Ahaha bunu yazmaya gelmiştim +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leonu sevemeyen bir ben varım galiba. Üvey evlat gibi geliyor. Bu ikilemde ben Civic tercih ederdim. Hazır LPG'li otomatik araç. Şanzımanı sorunsuz ve daha güvenli DSG'ye göre. İçi daha geniş özellikle arka koltuk diz mesafesi.

Sıfırını bile almayı arada gözüme kestiriyorum sonra vazgeçiyorum ne olacağımız belli değil diye.
  • Öneriler ve görüşler için teşekkür ederim herkese Civic rs alarak araç alma işlemimi tamamladım. Herkese daha iyilerinin nasip olması dileğiyle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: papakli36

Öneriler ve görüşler için teşekkür ederim herkese Civic rs alarak araç alma işlemimi tamamladım. Herkese daha iyilerinin nasip olması dileğiyle :)
    hayırlı olsun da lpg ve dizel düşünürken birden turbo benzinli araca mı yöneldin? benzin fiyatları sonra seni üzmesin
    Güzel tercih, hayırlı olsun. Yakıtı çok sallama bence araç çok keyifli bir araç. Ben hb olanına hastayım kısmetse değiştirmeyi planlıyorum ama hayırlısı 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Piyasaya göre uygun ve sahibindendi atmosferik tatmin etmez leonunda temizini Bulamayıp ve dsg yi düşününce ani şekilde rs oldu artık yemini düşünmiycez 😔

• Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Rs var sizde de sanırım. Ortalamanız nedir? Kullanım için verebilceğiniz bi öneri var mı ?

• LPG montajı yapılıyor mu rs e?
    Sonuçta Honda motoru LPG ye çok uyumlu

Bende 116d var onu satıp hb 1.5 sport plusa geçmeyi düşünüyorum :) Ani gazlamalar olmazsa çok abartı yakmaz bence tabi bölgeye bağlı. Ben hb için İstanbul’da 8-9 litreleri kabul eder vaziyetteyim çünkü çok km yapmayacağım araçla. Uzun yolda da 110-120 civarı 6-7 arası falan yaksa yeterli. Ki yakıtı çokta önemsememek lazım, tadını çıkarmadan sürdükten sonra neyleyim öyle arabayı. :)

• Kesinlikle ara ara tatmin olarak geçinip gideceğiz 😀

• Civic 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Teneke dediğin Civic'in burulma direnci yaklaşık 36000 nm/mm gibi bir rakamda yani tank yerine koyduğun Leon'nun neredeyse iki katı sertlikte şasiye sahip.

Bu rakamın ne anlama geldiğini daha iyi anlaman için örnek olsun D sınıfı olan B8 Passat'tın burulma direnci 30000 nm/deg dolaylarında.

Öyle domates seçer gibi parmağınla kaportaya bastırıp arabanın sağlamlığı anlaşılmıyor yani...

Alıntıları Göster
    Merhaba tum marka/modelleri kapsayan, burulma direncinin bulundugu guncel bir kaynak var mi? Yazdiginiz cok hosuma gitti. Genel bir tablo varsa incelemek isterim.

Selamlar.

Hangisi hoşuna gitti bilmiyorum fakat 16 yaşında biri olarak teknik özelliklere bakarak Civic derim ama bana ikisini sunsan fiziksel olarak çok hata sıkıntısı yoksa yani ikiside analogsa şeklinden dolayı Leon u seçerim. Civic artık herkeste var leon karizma.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Merhaba tum marka/modelleri kapsayan, burulma direncinin bulundugu guncel bir kaynak var mi? Yazdiginiz cok hosuma gitti. Genel bir tablo varsa incelemek isterim.

Selamlar.

Alıntıları Göster
    Maalesef tüm modelleri kapsayan güncel bi kaynak yok. Bu linkte bazı modellerin listesi var.

http://youwheel.com/home/2016/06/20/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list/

Google'da marka model ismi ile birlikte torsional rigidity yazarak aratıp çıkan sonuçlar içinde araştırma yapmak gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.