Şimdi Ara

leopard yukleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

buyuk umitlerle indirdigim leopardı bilgisayarıma kurmada problem yasıyorum.
    indirdigim iso dosyasını dvd ye yazdırdıktan sonra pc yi restart edip dvdden boot ettiriyorum.
    setup page gibi birşey cıkıyor. siyah ekran, işte yuklemek icin entera basın, advanced ozellikler icin F8 e basın ..
    entera basınca yeni bir sayfa cıkıyor. yine siyah ekran tabi. burada sanki dvdden dosyalar extract ediliyor..
    ACPI CA 20060421
    dsmos: Initializing..
    sonunda ise Error: firewire unable to determine security-mode; defaulting to full-secure.
    Still waiting for root device diyor ve belirli surelerle
    still waiting for root device yazısı tekrarlıyor.

Neler yapmamı onerirsiniz ?

Surum, leopard 10.5.1 ToH RC3 only AMD.
    bootloader Darwin

Teşekkürler.

• uygun bir hdd bulamıyor başlamak için sanki.

1: raid varsa kaldırın.
    2: biostan boot seçeneklerini gözden geçirin.
    3: hdd lerin ide modunda olması gerekiyor biostan
  • cevap icin oncelikler tesekkurler,

bios tan baktım, raid yok, tek bir HDD var oda Ide modunda, XP yuklı pc de, leopard icin 35 gb lik bir bolum ayırmıstım ve de hızlı bicimlendir yapmıstım.
    acaba ondan dolayı mı sorun cıktı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emiralpseniz

cevap icin oncelikler tesekkurler,

bios tan baktım, raid yok, tek bir HDD var oda Ide modunda, XP yuklı pc de, leopard icin 35 gb lik bir bolum ayırmıstım ve de hızlı bicimlendir yapmıstım.
    acaba ondan dolayı mı sorun cıktı ?

evet sorun bundan.

leopard için bölümleme yapmamak gerekiyo bildiğim kadarıyla. hdd nin tamamını snmak gerekiyodu. önemli bilgileri yedeklemeyi unutmayın
  • (leopar 10,5,2) Aynı sorun bendede var. still searching boot device yazısı çıkıyor ve direk kuruluma gireresem park yapılmaz gibi bir işaret çıkıyor.
    biosa baktım bazı arkadaşlar sata ayarını AHCI ya getirerek sorunu hallettiklerini söylemişler fakat benim biosta öyle bir opsiyon yok. denildiği gibi raid yok. sata 2 olan tek hdd ide olarak görülüyor.
    açıışra ve biosta sıralaması şöle
    1- ide ---- yok
    2-ide-----yok
    3-ide---- asus dwd writer (sata)
    4-ide----- samsung hdd
    anakartım GA-M61VME-S2 (http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2439&ProductName=GA-M61VME-S2)
    ekran kartım ati hd 2600
    işlemcim amd 5600
    ses kartı creative live digital
    hdd samsung 320gb sata2 16mb (şuanda 2 bölüm halinde)
    2gb 800mz ddr2

bazı arkadaşlar diskin partation olarak ayrıılmaması gerektiğini söylemiş kurulum çin onuda denedim fakat olmadı. kaç kez format attımı bi ben biAllah bilir :) derdime derman olabilir ve çift oturum kurmayıda açıklayablirseniz sevinirim.

• Arkadaşım soylediğin hata bendede oldu bende yeni yazılmıs imajı dvd ye taktıktan sonra bu hatayı aldım ama 20 30 defa tekrar tekrar denedim kurlum basladı bende sastım ama oldu ama bende dos ekranından sonra mavi bir ekran geliyordu eger sende dos ekranında kalıyorsa sorun buyuk bır olasılıkla anakarttan kaynaklanıyor olmalıdır
  • bende mavi ekran geliyor siyah dos ortamı ekranında kalıyor. anakarttan olabilir bencede . bazı arkadaşlar biostaki sata ayarlarını AHCI ya getirmeyi önermişler ama benim anakartta öyle bir seçenek yok. şaşırdım bende napcamı çimde ukte kaldı leopar :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Update Dosyalari Hic Yok
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.