Bildirim
Lepistes Besleyenler İçin Bilgiler - Hamilelik - Beslenme - Bakım - Akvaryum - Hastalıktan kurtulma (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: webmaster-mt
quote:
Orijinalden alıntı: MetoCxCx
2 yavruluktada cok fazla yavrum var fotoğrafta az gözükmüş. Ama bu yavrular bir türlü gelişip büyümuyor yavru yemiyle besliyorum hergün. Cok yavas büyüyorlar arada ölenlerde oluyo diger balıkların arasına salmiyorum çünki yiyorlar
Bu mesaja eklenen görseller:
yemliği çıkarıp biraz akvaryumun sağ ve sol üstüne rafya koy yavrular o rafyalara saklanabilir hemde yemlikten kurtulmuş olursun.
büyüyüp diğer balıklardan kaçacak hale gelince zaten rafyaya saklanmadan yüzer onlar
büyümeleri konusunda endişe etme sen her gün her gün büyüdüler mi diye baktığından büyümüyolar gibi geliyor sana
Teşekkürler, yavruları yetiskin balıklar gibi günde 1 kez besliyordum. Artik 2-3 kere yavru yemiyle besliyorum. Büyüme hızlarında artış oldu yakinda hepsi büyüsün ayrı tanka yavrulari alip orda yetiskin hale gelene kadar bekleticem. Artemia gibi canlı yemle beslemek istiyorum ama hazir halde satilanlari alip bir türlü çıkartamadim bikac kez denedim ama çıkmıyorlar yumurtadan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle herkese merhaba.. Lepistes besleyen ve beslemeye başlıycaklar için çok faydalı bir konu olmuş emeği geçen herkese teşekkür ederim. Apartmanımızın toplantı odasında bulunan akvaryumun bakımını ele almak istiyorum önceleri arasıra suyu değiştirilip birilerinin aklına gelirse yem veriliyodu.. Geçen gün odaya girdim balıklar acınacak haldeydi biraz ilgilendim ve gün geçtikçe ilgim artmaya başladı.. Elimde biri 100x30x50cm(150lt) diğeri 40x20x30cm(24lt) iki tane akvaryum var.. Öncelikle bakımı kolay olduğu için küçük akvaryuma aldım balıkları ve bi kaç gün sonra dişilerde biri doğurdu dekorasyon malzemesi yeterli olduğu için yavrular canlı kalmayı başardılar.. Balık sayısını arttırıp( şu an 7 yetişkin 10-15 tanede yavru var) büyük akvaryuma geçmek istiyorum.. Fakat kafamda bi kaç tane soru var bunları bu konuda tecrübeli kişilere danışmak istedim.
1. Sorum büyük akvaryumda bi kaç ufak sızıntı tespit ettim ve bunları tamir etmek istiyorum, dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
2. Sorum başlangıçta uygun bi fiyata yeterli filtre sistemi nasıl olabilir, su değişimini nasıl yapmam lazım?
3. Sorum tek tip besleme yapıyorum şuan yeterli bilgim olmadığı için ama sağlıklı bi şekilde beslemek istiyorum bunun için yem karışımım nasıl olmalı?
4. Sorum doğan yavruları küçük akvaryumda belirli büyüklüğe getirip büyük akvaryuma aktarmayı düşünüyodum bu sağlıklı olurmu, nasıl yapmamı tavsiye edersiniz?
5. Sorum akvaryumun bulunduğu yer gün içinde karanlık denebilicek kadar az ışık alıyor ve canlı bitki kullanmak istiyorum.. Bu az ışıklı ortam bitkilerin ve balıkların sağlıklı bi şekilde gelişmelerine engel olurmu?
Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var petshoplara güvenemiyorum fazla satış yapmak için bazen yanlış yönlerdirme yapabiliyolar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X