Şimdi Ara

lepistes hamilelik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lepistes doğumu için yapılması gereken herşeyi yaptım su ısısı 28 derecede bitkili yavruluklu bir akvaryumda duruyorlar ama bir türlü yavrulamıyorlar bende yavruluğa geceleri alıyorum sabahları çıkarıyorum ne zaman doğururlar doğum ve gebelik süreclerini yazabilirmisiniz su belirtiler olunca su kadar vakit var gibisinden tesekkurler.

RESİMLERDE BUNLAR :
     lepistes hamilelik hakkında lepistes hamilelik hakkında lepistes hamilelik hakkında

SİZCE YAVRULUKTAN ÇİKARAYİMMİ YOKSA KALSINLARMI Bİ AKIL VERİN YADA ÖNERİ OLABİLİR YENİ BASLADIĞIMDAN HER TÜRLÜ TAVSİYEYİ İSTERİM
     lepistes hamilelik hakkında lepistes hamilelik hakkında lepistes hamilelik hakkında

• akvaryum hacmini ve içindeki balıkları yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.

sorunuza gelince, akvaryum ısısını 28 derece yapmak sadece doğumu hızlandırır, daha düşük sıcaklıklarda da doğar fakat bikaç gün daha uzar. ben şahsen normal ısısnda durmasını tavsiye ederim, yavrular yeterince gelişmiş olur böylece. umarım ısıyı bir anda 28 yapmamışsınızdır, ani sıcaklık değişiklikleri balıkları strese sokabildiği gibi hastalıklara da davetiye çıkarır.

balıkların doğurmama sebebine gelince, balıkların doğum vakitlerinin gelip gelmediğini pek anlayamıyorum açıkçası fotoğraf kalitesinin kötülüğünden, fakat vakitlerinin geldiğini varsayarsak balıklar strese girmiş olabilir. buna ani sıcaklık değişimi de etkili olmuş olabilir, yerlerinin darlığı da, hatta yüksek ışığa maruz kalmışlarsa da stres olabilirler. bu stres hali devam ederse de balıklar doğuramaz ve en sonunda ya yavrular ölür ya da balık.

çözüme gelince; ya balıkları yavruluktan çıkarın, ya da daha büyük bir yavruluğa koyun, ya da küçük bir yavru tankı edinip balıkları oraya koyun. balıkları eğer ana tanka koyacaksanız, kırtasiyecilerden rafya alabilirsiniz. bu rafyayı bıçakla çekerek yumak oluşturur, bunu da akvaryuma koyarsanız doğan yavrular için saklanma alanı oluşturur.

• cevabın için teşekkür ederim şimdi bir ufak fanusum var ona koysam ama onda ısıtıcı koyulmaz yuvarlak şekilde olduğu için ısıtıcı da filitrede koyulmadığı için oraya koymadım sizce yinede koymalımıyım ve ısıyı ısıtıcıyı aldığım gibi 26 derece yapıp koydum sonra bir forumda gördüm 28 derece yapın yazıyordu sonra 28 dereceye çıkardım
    bulundukları odaya fazla girilmediği için ışıkta fazla olmuyor bi balıklar için ben giriyorum bazende banyo için giriliyor yani zaman orada geçirillmiyor fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizDMR

cevabın için teşekkür ederim şimdi bir ufak fanusum var ona koysam ama onda ısıtıcı koyulmaz yuvarlak şekilde olduğu için ısıtıcı da filitrede koyulmadığı için oraya koymadım sizce yinede koymalımıyım ve ısıyı ısıtıcıyı aldığım gibi 26 derece yapıp koydum sonra bir forumda gördüm 28 derece yapın yazıyordu sonra 28 dereceye çıkardım
    bulundukları odaya fazla girilmediği için ışıkta fazla olmuyor bi balıklar için ben giriyorum bazende banyo için giriliyor yani zaman orada geçirillmiyor fazla.

öncelikle ısıtıyı artırmak iyi bişey değil onu söyleyim sadece yavrular dogması gerekenden 1-2 gün önce doğar ki en iyisi normal doğumdur 1 gün değil 1 saat bile yavru için önemli bişeydir ki zaten artık ısıtıcıya gerek yok ben ısıtıcıyı 2 ay önce söktüm sı 18-24 derece arası seyir ediyosa sorun yok demektir ısı değerleri ani düşme artma yapmadığı için balık etkilenmez ısıtıcını öncelikle sök bu işi ilerletmeyi düşünüyosan tek akvaryumla olmaz bende 150 litre ana tank 45 litre de yavru tankı var ve içlerine ölüm olmaması açısından pipo filtre koy çalışmasada koy yararlı bakteriler ürer orda o kahverengi pislik gibi olan şeyler bakteridir aslında ve atık yemlerin zehirli gazlara dönüşmesine mani olur önemli olan doğurtmak değil yaşatmak doğursa bile 1 hafta sonra sırayla hepsi ölmeye başlar bunun için dış filtre yada en azından pipo filtre şart ki süngerin içinde bakteri olabilsin suyu da berrak olduktan sonra elinden geldiğinde değiştirme en fazla ayda bi yada 2-3 haftada bi akvaryumdaki suyun %10 unu al yerine kaynatılmış 1 gün beklemiş yada en az 2-3 gün beklemiş su koy hem ölümlerin hemde yaşamsal faliyetlerin daha düzenli olduğunu göreceksin fazla akıntı yapan motorun varsa da bi küçüğünü al tropikler pek akıntıya gelmez yapay ot varsa çıkar saklanacaklar alanlar yarat imkanın varsa da bitki koy biyolojik filtremeler sağlar suyu düzenler ve güzel görünür akvaryumada kolay kolay damla damlatma ben böylelikle 300 500 e yakın karışık tropikal yavru elde ettim ama malesef içine küçük kardeşim 1 kutu yemi atınca hepsi gitti şu an sadece 30 40 tane fln var ölüm de 3 haftadır 2 tane oldu ana tankada aldıklarım oldu tabi umarım yardımcı olabildim

• balıklar fanusa koyulamaz, sadece ısıtıcı değil filtre de olmadığı için su dalgalanmaz ve sudaki oksijen çabucak biter. ısıtıcı olmadığı için her hava değişiminde sıcaklık değişir balık strese girer hasta olur. 26 derece normal bir sıcaklıktır ben de balıklarımı o sıcaklıkta tutuyorum. ışıktan kastım akvaryum aydınlatmasıydı uzaktan vuran ışığın balığı strese sokacağını sanmıyorum.

akvaryumun hacmi ve içindeki balıkları tekrardan söylemediğiniz için bir şey diyemiyorum fakat en doğru yöntem balıkları ana tanka salmaktır şimdilik. ileride isterseniz bir yavru tankı alırsınız, fanusun dikdörtgeni olarak düşünebilirsiniz. fakat içinde en azından bir pipo filtre ve ısıtıcı bulunmalı ki balıklar sağlıklı olsun.
  • Şuandaki resme göre ayırmak için çok erken karnının çok daha şişmesi ve yavru çıkan yerin normalden daha koyu olduğunda yavru vaktini anlayabilirsiniz. yavrulukta tüm balıkları sağlıklı çıkartabilirsiniz dikkat etmeniz gereken yukarıda kalan yavruların anne tarafından yenmesi zaten yavruları görünce anneyi ana tanka alabilirsiniz. saygılar
  • akvaryumun hacmi 61.4 içindede 3 tane balığım var yavrulayacaklar diye fazla almadım 3 de lepistes birisi erkek ikisi dişi hamiledir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde ğördüğünüz gibi resimde yavruluğun anne tarafına bitki koydum alt yavru kımsınada biraz kum ve saklanabilecekleri bitki ve salyangoz kabuğu var balıkların yavrulukta strese girdiklerini duydum bende böyle bir fikir çıkardım sizce iyimi yoksa çıkarayımmı?
  • quote:

birde ğördüğünüz gibi resimde yavruluğun anne tarafına bitki koydum alt yavru kımsınada biraz kum ve saklanabilecekleri bitki ve salyangoz kabuğu var balıkların yavrulukta strese girdiklerini duydum bende böyle bir fikir çıkardım sizce iyimi yoksa çıkarayımmı?

bence gayet hoş duruyorlar. lepistesler hızlı büyürler zaten akvaryumunuzda çok balık yok sorun olmaz.
    ben lepistes belerken yavruluk bile kullanazdım :) pastanelerde rafya denen ipler vardır renk renk olanlardan onu kıvrıştırarak yavruların saklanmaları için koyardım. hem yemi ilk onlar yerdi hemde büyüyene kadar içerisinde gezerlerdi.
  • evet zaten her forumda diyorlar rafya kullan diye ben denedim rafya aldım makasın kesici tarafıyla rafyayı kıvırcık yaptım ve akvaryuma o rafyayı top şekli yaparak koydum fakat birazcık dandik duruyor acaba ben turuncu renk aldığım için olabilir ama bence biraz kalitesiz duruyorlar ama hala akvaryumda duruyor almaya üşendim :D
  • rafyayı yeşil alırsanız hem daha doğal durur hem de balıklar da daha rahat ederler. balıkların doğurmaya hazır olup olmadığını bu resimden anlayamıyorum o yüzden hazır olduğunu varsayarsak dedim en başta. eğer karınları belirgin şekilde şişmiş ve karınlarının arkası simsiyah olmuşsa, ki bazı balıklarda yavrular görülebiliyor bile o bölgeden siyah kımıldayan noktalar halinde, o zaman doğuma hazırlardır. akvaryum büyük ve az balık var aslında yavruluğa pek gerek görmüyorum ben en azından şimdilik.

yavru görür görmez sakın almayın balığı yavruluktan balıklar bir anda doğurmaz yavaş yavaş doğurur 8-10 saati bulur bazen belki daha uzun da sürebilir. tek seferde 10-30 arası doğururlar genelde büyük balıklarda 60 a kadar çıkabilir bu sayı.

ayrıca rafyayı akvaryuma koymadan önce iyotsuz tuzlu suya bastırıp dezenfekte edip akvaryuma koyarsanız çok daha iyi olur, bazı hastalıklar kalitesiz plastiklerle bulaşır çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasengan497 -- 28 Mayıs 2013; 13:19:23 >

• quote:

evet zaten her forumda diyorlar rafya kullan diye ben denedim rafya aldım makasın kesici tarafıyla rafyayı kıvırcık yaptım ve akvaryuma o rafyayı top şekli yaparak koydum fakat birazcık dandik duruyor acaba ben turuncu renk aldığım için olabilir ama bence biraz kalitesiz duruyorlar ama hala akvaryumda duruyor almaya üşendim :D

RENGİN GÖRSELLİK OLARAK ÖNEMİ VAR YOKSA SORUN DEĞİL BENDE RENGARENKTİ.şuan kalitesiz ve hoş olmayan görüntü olabilir ama içerisin yavru dolu olduğunda güzel gözükecek emin olun :)
  • peki bana akvaryum rafyanızın bir resmini atabilirmisiniz ve nasıl onu yaptığınızı ?
  • quote:

peki bana akvaryum rafyanızın bir resmini atabilirmisiniz ve nasıl onu yaptığınızı ?

ben şuan lepistes beslemiyorum bir akvaryumumda ciklet türleri diğerindede sadece tül vatoz besliyorum
    ama dediğiniz gibi kıvrıştırın ve akvaryumun içine atın yavrular içine kaçacak şekilde olsun yeter
  • dün aklıma bir fikir geldi (ama internettende yardım alarak) bir akvaryumun içine mağara yaptım dün akvaryum silikonu alıp yaptım ve bence hoş durdu pet şişelerden yaptım ve tabiki sıcak suyla dezenfekte ettim ve mağradan birkaç tane yapacağım rafyadan daha hoş duruyorlar üstünede akvaryumdan aldığım kumu silikonla yapıştırdım güzel bir görüntü oldu.
  • öyle fikirleriniz varsa isteyebilirmiyim
  • quote:

öyle fikirleriniz varsa isteyebilirmiyim

suyun üzerinde duran canlı bitkiler biraz araştırısan çok güzel durduklarını görebilirsin.
    canlı bitki olayını mutlaka düşün akvaryumun çok daha güzel olur
  • arkadaslar kimse kesin birsey soylemedi ama sizce yavruluga alayimmi su anda geceleri genellikle dogurduklari icin gece yavrulukta sabah ana tanktalar birisi kesin birsey desin lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu resme göre daha erken ama içim rahat etsin diyorsan al sorun olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.