Şimdi Ara

Leptop çok ısınıyor yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu forumda yeniyim kuralları bilmiyorum sorunum leptobum çok ısınıyor tabi yük altındayken birkere dayz standalone oynuyordum bi bakıyım kaç derece olmuş diye bir batkım 100dereceye geliyor direk oyunu korkuyla kapattım :D yani bunu nasıl çözebilirim şimdi para harcamadan başka bir yöntem varmı masanın üstüne koyarak kullanıyorum soğutucu var ama ileride yenisini alıcam başka bir yöntem varmı çok işe yaraması lazım lütfen.

• talha617 T kullanıcısına yanıt
    Fan temizliği yapıp termal macunu yenileyebilirsin. Önce bunu yap çünkü eğer fanlar tozluysa en iyi soğutucuyu alsan da işe yaramaz. Fanların temiz olduğundan emin olduktan sonra soğutucu almalısın. Laptobun altının fotosunu çekip koyabilirsen bir de bütçe belirtirsen öneride bulunabilirim , bir haftadır bende aynı sorunlarla uğraşıyorum çünkü
  • 00BRK00 kullanıcısına yanıt
    kardeş ben bunu acil evde yapıcam fan temizliğinden anlamam sadece soğutucak bir yöntem ver please
  • Cihazın altındaki hava emiş ızgaralarına bakın, kullandığınız soğutucu buralara hava üflemek yerine buraların hava emişini kısıtlıyor olabilir. Bu durumda soğutucuyu kullanmayın daha iyi.
    Para harcamadan yapılabilecek şey, cihazın altına biraz daha fazla havalandırma boşluğu delin derim bir matkap ile. :D Tabi garantisi sıkıntı olacak bu durumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Para harcamadan zor ama zorlarsak altına vantilatör tut , klimalı odada kullan, oyunlardan önce çalışması gerekmeyen tüm programları kapat sağ alttan, virüs programını devre dışı bırak, harddiskindeki gereksiz şeyleri sil boş yer aç. Kolay gelsin
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    kardeş leptop yeni ne delik açmasıı ben leptoba delik açarsam ablamda bana delik açar :D
  • Merhaba benimde ekran kartım çok ısınıyor bütçem en fazla 130 tl tek ekran kartı değil anakart ve işlemcide bilgisayarımın ekran kartının havalandırması sol taraftan alttan alıp sol tarafa mı veriyor öyle birşey Acer 5745G modeli yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bisayar çok ısınabilir bu size fps kaybına neden olmuyorsa fan gereksiz olur. Zaten fanlardan çok büyük birşey beklememek lazım diğer kullanıcıların yaptığı incelemelere bakınca 5-6 derece farkediyor anca . Ortalama bir soğutucuyla en iyisi arasında da öyle uçurum yok o yüzden bence orta halli birşey yeterli olur. Laptobun içini açıp fanlarını temizlemenizi ve termal macunu yenilemenizi de öneriyorum siz yapamıyorsanız serviste yaptırın ama mutlaka yaptırın.Çünkü en faydalı şey bu oluyor genelde.
    Laptobunuzun alt tasarımı böyle sanırım. Izgaralar orta bölüme yerleştirilmiş. Ortada tek büyük fanı olan soğutular daha mantıklı olur bu durumda. Soğutucularda en önemli şey fan yerleşimi ve CFM değeri .Siz kendiniz bakarken de CFM değerlerini karşılaştırarak seçin ne kadar yüksek o kadar iyi.

F/P olarak önerebileceğim en iyisi bu malzemesi plastik olması tek kötü yanı ama yine de plastik olan tüm soğutulardan daha iyi CFM değeri var fiyatı da çok uygun.(74.5 CFM)15" e kadar destekliyormuş 15,6 da durum ne olur bilemem gidip denemek lazım.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/COOLER-MASTER-R9-NBC-CMC3-GP-Notepal-CMC3-Notebook-So%C4%9Futucu-Stand,103452,504932,1262103.html?langId=-14
    alüminyum olması daha iyi soğutma sağlıyor .
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/COOLER-MASTER-R9-NBC-A1HK-GP-NOTEPAL-A100-Notebook-So%C4%9Futucu-Stand,103452,504932,1338683.html?langId=-14 CFM:46,8
    http://www.vatanbilgisayar.com/cl-n0015-massive23-lx-10-17-23cm-mavi-led-fanli-notebook-sogutucu.html#genel-bakis CFM: 54,6
    http://www.vatanbilgisayar.com/zm-ns2000-17-notebook-sogutucu-stand-200mm-fan--siyah.html
    Benim muhtemelen alacağım ise şu fanlarının yeri ayarlanabiliyor ve alüminyumdan yapılmış. Tr de tek bulunabilen yer gg. E-bay , amazondan alırsan daha ucuza geliyor ben öyle yapmayı düşünüyorum.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/cooler-master-r9-nbc-u3pk-gp-u3-plus-3-fanli-siy-127226262
    Bunlardan herhangi birini alırsan ihtiyacını karşılar bence. Gerisi senin seçimine kalmış. Aldıktan sonra da buraya hangisini aldığını ve izlenimlerini yazarsan diğer arkadaşlara yol göstermiş olursun ,çok iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00BRK00 -- 12 Eylül 2014; 0:52:38 >

• 00BRK00 kullanıcısına yanıt
    Yaw ben evde yapabileceğim bir yöntem istiyorum içini açma soğutucu değil ileride soğutucu alıp içini temizleticem ama şimdi ne yapabilirim çok etkili bir yöntem yokmu birde güvenli
  • Bilgisayarın altına vantilatör koyun. :D
    Şöyke ki cihazımın fan ızgarası cihazın biraz kenarında kalıyor, cihazı ızgaranın altı boşta kalacak şekilde masanın kenarına koyup yere de 12v bir vantilatör koyduğumda sıcaklıklar 5 derece kadar daha aşağı iniyor. :D
    Etkili ama güvenli değil...

Peka bir konu gördüm bir program ile işlemcinin yükünü azaltıyor ve sıcaklık 80nemi ne sabitleniyor bir kişi öle yapmış bugün gördüm sizce işe yararmı
  • Windows kullanmadığım için program hakkında bir şey diyemeyeceğim.
    Ancak işlemcinin çalışma frekansını düşürmek daha az ısı üretmesini sağlar tabii ki. İşlemciyi turbo modunu kapatarak kullanmak bile ısıyı düşürebilir. Ama tabi oyunlarda FPS üzerindeki etkisi nasıl olur bilemem. Belli oyunlarda CPU ihtiyacı fazladır, bazıları daha çok GPU'ya bağlıdır.
    Bahsettiğiniz programı deneyebilirsiniz, ya da frekans ayarlama programları ile de frekansı biraz düşürerek sıcaklık ve performansı karşılaştırabilirsiniz.

sıcaklık 80derecede kalsın yeter frekansı nasıl azaltırım şuğan klima açtım 18derecede ve donuyorum :D ama leptopta bir etki oldumu anlamadım kollarımı nfena dondu kutup gibi oldu burası :D
    Frekansı ayarlayabileceğiniz programlar var, biraz araştırın derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.