Şimdi Ara

Les Paul Gitarlar Hakkında Şüphem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar ben bu aralar para biriktiriyorum. Şu an amfi alacak param var. Gitarı da peder alacak. Neyse, kafamda beliren gitar Epiphone Les Paul Studio. Neyse, özellikle Gibson larda hafifletmek için gitarın içini bildiğimiz oyup hallow body gibi yapıyorlar. Artık olay 2007 den itibaren 9 delik işini geçmiş, gitarda ağaç bırakmamışlar. Artık o Gibson un efsane sesi kaybolmuş...

Bu Epiphone da olur mu? Bütün bunların üstüne Gibson gitarlarda sapların çatlaması işi beni kuşkulandırdı. Bu sevdiğim çok hoş bir gitar ve içi boş olursa, sapı çatlarsa niye para verelim ki? 3. sınıfta 3 KG dambıl çalışan insandım ben, gitarın 4 kilo olmasına mı şikayet edeceğim?

Ayrıca epiphone 3 KG idi bu uygulama yapıldı mı? Biraz uzattım ama anladınız siz beni. Şubatta gitarı alacağım. Ben araştırmaya erken başlarım genelede... Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up
  • Epiphone dore muzigin genelde onerdigi bir marka ve biz akustigini kullaniyoruz memnunuz. Ancak elektrosunu denemedik.
  • Teşekkürler. Benim tek şüphem gitarın içinin bpş çıkması. 5 KG olsa da razıyım. Klasik gitarla November Rain in ortadaki solosunu atmaktan bıktım. Belki şubat olmaz.
    Peki Epiphone lerde hafifletme çalışmaları yapılıyor mu?
  • Up konu güncel. Cevap vere yok mu?
  • Gibsonların içi boş çıkıyor. Epiphone'da boş olmama ihtimali yok.
  • Ki epiphone ile gibson sesi yakalama diye bir olay yok.
    Belki custom epiphone ile olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Tabiki öyle bir beklentim yok. Sadece tek bir sorum var o da bu hafifletmek için havuz çalışması yapılıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_xl

Gibsonların içi boş çıkıyor. Epiphone'da boş olmama ihtimali yok.

Öyle ancak bu bir hafifletme çalışması sonuçta ki maliyet artıyormuş. Zaten Epiphone ucuz bir gitar. Zaten benim alacağım Epiphone Les Paul Studio 8.8 LBS yani 3.90 KG. Aynı zamanda Epiphone Les Paul Standart ların bazı Gibson lardan daha fazla sustaine sahip olması bunu mümkün kılıyor. Şimdi araştırdım. Ginson Les Paul Studio Epiphone Les Paul Studio dan daha hafif. Epiphone 8 LBS, Gibson 5 LBS. Demekki Epiphone de bu çalışma yok. Birde standart lara bakacağım.

Edit: Standart gitarlarına da baktım. Onlar da 5 LBS. Demek oluyor ki bu hafifletme çalışmaları Epiphone de yapılmıyor. Yardımınız pek olmadı ama genede sağolun. Artık rahatlıkla Epiphone alabileceğim. Muhtemelen şubata sarkmaz. Çünkü dolar belli.

• Hocam yalnız o ağırlık mevzunun vücut çalışmayla pek ilişkisi yok. Sahnede 3 saat durunca ağır bi gitarla keşke bunu hafif yapsalarmış diyorsunuz. Gibson ları daha çok sahne alan kişiler kullanıyor mesela o yüzden hafif olması güzel bişey. İçerisine açılan boşlukların tona çok büyük etkileri yok. He sustain de falan biraz oynamaya yapar doğrudur, ama belli bir noktada işlevsellik önem kazanıyor. Ayrıca zaten 2 tane efekt pedalı bağlasanız bitti zaten ki sahne alan arkadaşlar bir ton efekt pedalı kullanıyor. Her neyse uzatmayayım açıkçası biraz gereksiz bi noktaya takılmışsınız

• recko kullanıcısına yanıt
    Hocam evde çalacağım zaten onların akustik sesi bile iyi çıkıyormuş. Amfinin sesi çok kısık olacağı için gitarın sesini duymak istemiyorum. Ama haklısınız tona pek etkisi yok. Hatta şunu demek isterim. Epiphone LP Studio 8.8 LBS ancak Standard 8.5 LBS. Çok az bir fark ancak sebebi ne acaba? Kıllanmadım tamam Haklısınız ancak zaten 3 saat boyunca durabileceğim bir sahne yok. Genelde oturarak çalacağım için 4 kilo olması pek bir şey ifade etmiyor. Taşırken zor olur belki ama taşıyacağım yol da 300 metre. Yokuş olduğdan her türlü yoruyor orası ayrı konu. Gereksiz bir nokta aslında haklısınız. Ama ne bileyim güven vermiyor insana. Standart ile Studio atasındaki 5 gram farkı dert etmiyorum merak etmeyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.