Şimdi Ara

LETGO SAHİBİNDEN 2.EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
9
Favori
7.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

-Cihaz bozuldu hakem heyetine başvurdunuz ve şikayet kabul edildi. Hakem heyeti ödemeyi fatura isminde ki şahsa yapıyor.
    -Bu cihaz arızalandı ve marka iade yada değişimi kabul etse bile fatura üzerinde ki isimden işlem yapıyor.

Şu bilgiler doğru değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu alan telefoncu telefonu aldığı kişinin kimliğini almak zorunda iletişim bilgileride dahil olmak üzere

sizde telefonu alırken fatura dahi olmasa bile kaşeli imzalı bir evrak alabilirsiniz bu telefonu bu telefoncudan aldım diye

6-7 yıl önce kadıköyde bir telefoncudan bilmeyerek calıntı telefon almışım daha sonra beni karakoldan aradılar gelin diye gittim telefon sizdeyse verecekmisiniz dediler

hayır vermicem dedim direk davanın savcına gittim üsküdarda savcı bey oldukça ilgiliydi ifademi aldı

telefonu aldığım evragı imei kodu ile gösterdim ben telefoncudan aldım dedim daha sonra savcı telefoncuyu çağırmış ister sen ver çalınan telefonun parasını ister aldığın kişi

telefoncuda aldığı kişini kimlik bilgilerini alarak çalan kişiden parasını tahsil ettiler telefonuda ben kullanmaya devam ettim ilk çıkan samsung androidli cihazlardandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Neredeyse bütün maddeler yanlış. Hiç alakası bile olmayan tehlikelerden bahsetmişsin.
    Cezaevinde yatan birisi çıktığında bu tür olaylardan içeride yatanın çok olduğundan bahsetmişti. Aklımda yer edindi. O yüzden telefon işinde ikinci el alımlara girmem.

Çoğu madde yanlışsa neden yanlış bunu açıklamak gerekir? Önemsenmez ise sonuçları ağır olabilir.

Tabi ki bu tür alım satım işleri had safhada ve problem çıkmıyor çoğu zaman. Zaten mesele de çalıntı telefonun denk gelip gelmeyeceği... Piyango vurursa kötü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 21 Nisan 2019; 15:53:53 >
  • -Operatörlerden taksitle alınan kapalı kutu cihazları vatandaş gidiyor başka bir cep telefoncuya düşük bir ücrete satıyor.

Bunu yaparken zaten cep telefoncu senden kimlik fotokopisi altına cep telefonunu bana sattı diye imza attırıyor. Öyle geri almaya felan kalkamaz kimse sizde cihaz alırken elden bunu yaparsanız sorun olmaz.
  • Hakem heyeti odeme yapmaz, alinan yer yapar, o da faturadaki isme bakmaz, faturada yazan meblayi faturayi teblig edene yapar
    Bu sekilde parayi tam olarak alirsiniz, daha once cok kez aldim.
    Aldiginiz kisiden kimlik fotokipisi altina bilmem kac nolu imei cihazi sattim tarzi bi yazi almaniz sizi herhangi bir hukiki surecte hakli cikartir ve kimse size dokunamaz

• Bilmeden yazmak ne kadar güzel valla.
    Hakem heyeti ödeme onayına karar verirse ödeme fatura da ki isme yapılır.
    Arayın öğrenin.
    İmzalı kağıt olmadığın sürece diğer türlü para iadesi alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 22 Nisan 2019; 18:29:39 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    En son 750 liraya ikinci el aldigim lumia telefonun parasini microsofttan aldim, fatura rakami 2400 lira idi
    Reel konusuyorum

• Enterasan hiç bir şekilde ödeme yapmayabilirlerdi hakem heyetine son yapılan savunmada başvuru sahibi ile fatura ismi farklı kabul edilse bile şikayet ödeme fatura ismine yapılabilir dedik hakem Heyet-i adama red verdi servis bunu yapabilir sizi isterse uğraştırır

Yasa var, internette ornegi cok, kisi kendini kullanici olarak kabul etmesi yeterli, garanti kisi garantisi degildir, urun garantisidir, garantisi drvam ettigi surece kullanici kullanicidir.Ve kullanan kisi tum haklari almistir.

• Siz siz olun mecbur kalmadikca tanimadiginiz insanlardan 2.el telefon,tablet,laptop harddisk vs. Gibi iletisim araclari ve hafizasi olan cihazlar almayin. Ne olur ne olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Bilmeden yazmak ne kadar güzel valla.
    Hakem heyeti ödeme onayına karar verirse ödeme fatura da ki isme yapılır.
    Arayın öğrenin.
    İmzalı kağıt olmadığın sürece diğer türlü para iadesi alamazsın.
    Faturası adıma olmayan LG g4 telefonundan aldığım ödemeyi ve THH kararını da buraya eklersem bir özür diler misin?

• Biri fatura başkasının adınaysa thh kararıyla para iadesi alamazsın demiş, diğeri aldım demiş. Biri olayı olması gereken bu diye açıklarken diğeri bizzat yaşadığını anlatmış. Konu birbiriyle çelişen şeylerle dolu.
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Yarın hakem heyeti kararını buradan paylaşacağım.
  • pirmes kullanıcısına yanıt
    Görüldüğü üzere Faturası başkasının adına olan cihazın ücret iadesinin reddine,

LETGO SAHİBİNDEN 2.EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 22 Mayıs 2019; 18:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Görüldüğü üzere Faturası başkasının adına olan cihazın ücret iadesinin reddine,

İnsan marangozun keseri gibi kendine yontunca komik durumlarda oluşmuyor değil :). Başvurunun neden reddedildiğini de yazsaydınız daha objektif bir yaklaşım olurdu. Gerekçeli karar da açık beyan mevcut "3. şahsa ne şekilde teslim edildiğine dair kanıt ve belge bulunmadığı nedeni ile" demiş. Yani diyor ki "idda ediyorsun ama belgen nerede?". Kanıtı sunmazsanız kimse sizin söylemlerinize göre karar vermez. Ama kanıtlarsanız sonuç böyle olur.

Örnek:

LETGO SAHİBİNDEN 2.EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT

Malı kullanan tüketicidir, ne şekilde alındığını garanti konusunda bağlanamaz, itiraz edin, eğer malı aldığınıza dair bir belgeniz yok ise beyanınız yeterlidir, beyanda tüm sorumluluk sizindir, yanlış bir uygulama yapmışlar, imza atanlar tamamen bilgisiz. Kanun böyle, garanti kişiye değil ürene verilir.Bu sebeple son kullanıcı garantiden doğan her türlü hakkı alır. Servise giderken sizin üzerinizee değil değil itiraz edilmemesi bile tek başına firmanın ürünün kullanıcısının sizin olduğunuzu kısmı teyididir.
  • pirmes kullanıcısına yanıt
    Demem o ki adam 2.el cihazı nereden ne zaman kimden aldığını kanıtlayamadı ve belge olmadığı için adam haklı çıkamadı.
    adamın elinde faturası mevcut bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 23 Mayıs 2019; 22:4:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.