Şimdi Ara

LETGO SAHİBİNDEN 2.EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
9
Favori
7.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Vatandaş gitti Operatörlerden taksitli telefon aldı ve bu cihazı size sattı, vatandaş telefon borcunu operatöre
    ödemezse cihaz kullanıma kapatılıyor.http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kontratli-telefon-alanlar-dikkat-kapatilabilir-41294621
    -Operatörlerden taksitle alınan kapalı kutu cihazları vatandaş gidiyor başka bir cep telefoncuya düşük bir ücrete satıyor.
    -Daha sonra satıcı bunu cihazı size satıyor başkasının adına kesilmiş fatura ile birlikte.
    -İkinci el alım satımı yapan cep telefoncuların adınıza yeni bir fatura kesmesi gerekmektedir.
    -Aldığınızın cihazın ilk sahibi cihazım çalındı deyip savcılığa başvurup cihazı sizden cihazı geri alabilir.
    -Bu cihaz çalıntı kart ile alınmış olabilir bu olayda yine kapınızı polis çalabilir. Davalık olabilirsiniz.
    -Cihaz bozuldu hakem heyetine başvurdunuz ve şikayet kabul edildi. Hakem heyeti ödemeyi fatura isminde ki şahsa yapıyor.
    -Bu cihaz arızalandı ve marka iade yada değişimi kabul etse bile fatura üzerinde ki isimden işlem yapıyor.
    -2.el cihaz alırken kutu imei fatura imei ve cihazda ki imeileri karşılaştırınız.
    -Teslim almadan kamera ön kamera şarj soketi dokunmatik yan tuşları kontrol ediniz.
    -İmei klonlu mu yurt dışımı yurt için diye e devlet üzerinden sorgulatınız.
    -Sakın ha kapora yolla parayı yolla sonra cihaz falan gibi şeylere hiç girmemeniz yararınıza olur.
    -Letgo ve sahibinden yada başka birinden bir cihaz alırsanız mutlaka şu imei numaralı şu model cep telefonu x kişisinden x tutara satın alınmıştır diye kimlik fotokobili bir kağıt ile teslim alınız. Bu sizin yararınıza olur.

Yararlı Linkler:
    www.turkiye.gov.tr
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/
    servis.basariticaret.com
    Ba�ar� Teknik Servis - TIM
    http://servis.basariticaret.com/tim.php?takip&imei

https://www.escservis.com/onarim-durumu-sorgula/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 17 Ekim 2019; 1:10:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Letgo Sahibinden 2. El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. el telefon satın alırken bazı noktalara dikkat etmen, hayal kırıklığı yaşamamanı sağlar. İşte Letgo Sahibinden 2. el telefon alırken göz önünde bulundurman gerekenler:

2. Satıcı ile İletişime Geç: Telefonun durumu, geçmişi ve neden satıldığını öğrenmek için satıcıyla iletişime geç. Açık hat Letgo üzerinden telefon görüşmesi veya mesajlaşma yoluyla sorularını sorabilirsin.

3. Telefonu Şahsen İncele: Mümkünse, telefonu şahsen incelemeni öneririz. Bu sayede telefonun dış görünüşünü, ekranını ve diğer özelliklerini kontrol edebilirsin.
    4. Tüm Özellikleri Test Et: Telefonu satın almadan önce, tüm özelliklerini test et. Kamera, mikrofon, hoparlör, Wi-Fi ve Bluetooth gibi temel işlevlerin düzgün çalıştığından emin ol.
    5. Pil Sağlığını Kontrol Et: Telefonun pil sağlığını kontrol etmek, pil ömrü hakkında bilgi edinmene yardımcı olur. Ayarlar menüsünden veya üçüncü taraf uygulamalar kullanarak pil sağlığını öğrenebilirsin.
    6. IMEI Numarasını Doğrula: Telefonun IMEI numarasını kontrol ederek, çalıntı veya kayıp olup olmadığını doğrulayabilirsin. IMEI numarasını, *#06# tuşlayarak öğrenebilirsin.
    7. Satış Sözleşmesi Yap: 2. el telefon satın alırken, yazılı bir satış sözleşmesi yapılması önerilir. Bu sözleşme, telefonun durumu, garanti süresi ve iade politikası gibi detayları içermelidir.

Bu noktalara dikkat ederek, güvenli ve sorunsuz bir şekilde Letgo Sahibinden 2. el telefon satın alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kimlik fotokopisini almak zor olur sanırım.
    Çok yararlı bir konu bu arada.
    başkası adına kesilmiş fatura olayına da dikkat edemiyorum pek elden alırsam uğraşmak istemeycektir ya da caydırıcı da gelebilir kimlik aynı şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 18 Nisan 2019; 22:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimlik fotokobisinin üzerine şu yazılabilir bu kimlik cep telefonu satışı için verilmiştir başka bir amaçla kullanılamaz.
    Hadi kimlik vermedi diyelim elinizde kanıtlayıcı bir şeyiniz olmuyor. Ses kaydı yapabilirsin ama hukuki geçerliliği tartışılabilir çünkü izinsiz şeyleri delil sunamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Kimlik fotokobisinin üzerine şu yazılabilir bu kimlik cep telefonu satışı için verilmiştir başka bir amaçla kullanılamaz.
    Hadi kimlik vermedi diyelim elinizde kanıtlayıcı bir şeyiniz olmuyor. Ses kaydı yapabilirsin ama hukuki geçerliliği tartışılabilir çünkü izinsiz şeyleri delil sunamıyorsun.
    Mantıklı helal olsun cidden. Bu işlerle uğraşanlar için çok değerli bilgiler bunlar

• telefonum çalındı diye başvursan sana kapalı kutusuyla faturasıyla mı çalındı ne zaman oldu nereye başvurdun vs gibi sorular sorarlar sonra yalan beyandan ceza yersin, ha maçta alışverişte kalabalık ortamda cebinden telefonu alırlarsa hemen operatöre başvurup kartı iptal ettirip karakolda zabıt tutturabilirsin ama faturası bile sende olmayan cihazı sırf senin adına fatura kesildi diye geri alamazsın. Adam o faturayı kutuyu atmış bile olsa sen onları gösteremeyeceğin için tutturamazsın birşey. Adam ben bunu elden aldım arkadaşa nakit verdim parasını hatta tüm aparatlarını verdi der olay onun açısından kapanır.
    Garanti içinde olay tamirse zaten faturaya bile gerek yok bir çok markada seri numarasından garanti kapsamında olup olmadığını tespit ediyorlar ve teslim eden kişiye yapıp veriyorlar. Öyle olsa telefoncular garantili cihazları garantisi dolanlardan daha yüksek paralara satamazlar mantıken. O bahsettiğin kimlik fotokopisi alma durumu kutusu faturası olmayan cihazlarda yapılıyor

Not : operatörlerde sistem farklı olabilir ben normal mağazadan alınan cihazlar için yazdım

ayrıca kutu fatura sendeyse imei klonlanmış bile olsa senin değil diğer cihaz bloke olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 19 Nisan 2019; 4:42:48 >

• Aldığınızın cihazın ilk sahibi cihazım çalındı deyip savcılığa başvurup cihazı sizden cihazı geri alabilir.

Bu bilgi doğru değil. Burada 3. kişinin iyiniyeti korunur.
  • arkadaşlar geçen sene bir arkadaşım aracılığla fotoğraf makinemi sattım.ancak bana o makinenin ederinin çok altında para verdi.kağıt falanda imzalanmadı.2 kere savcılığa gittim takipsizlik kararı verdiler.ne yapmalıyım yardımcı olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makinayı kendi elinle ucuza satmışsın. Ne diye dava açılsın anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: yharf

Makinayı kendi elinle ucuza satmışsın. Ne diye dava açılsın anlamadım?
    bana kendisine aldığı paradan daha az para verdi bir de kağıt falan imzalanmadı. o yüzden olamaz mı?
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Ürünü hem satar hemde faturası ile birlikte gidip kapattırırım. ve ürünü metro da otobüste yada parkta düşürdüm diyebilirsin.
    Faturaya gerek duymadan yapılan servis üretim yılını baz alır örnek olarak atıyorum üretim tarihi 10.04.2018 dir cihazın ama bu cihaz şahsa 10.08.2018 satılmıştır. Fatura olmadan gittiğinde aradaki 4 ay yanar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

bana kendisine aldığı paradan daha az para verdi bir de kağıt falan imzalanmadı. o yüzden olamaz mı?

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle yazsanız daha anlaşılır olur. İlk yazdığınızı okuduğumda alıcı az para vermiş gibi oldu. O arkadaş parayı size vermiyor mu, inkar mı ediyor

• Neredeyse bütün maddeler yanlış. Hiç alakası bile olmayan tehlikelerden bahsetmişsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimlik fotokopisi falan abartı ben hiç kimseye kimlik fotokopimi vermem. üzerine yazı yazsakta olmaz. biraz abartı olmuş.

• quote:

Ürünü hem satar hemde faturası ile birlikte gidip kapattırırım. ve ürünü metro da otobüste yada parkta düşürdüm diyebilirsin.
    Faturaya gerek duymadan yapılan servis üretim yılını baz alır örnek olarak atıyorum üretim tarihi 10.04.2018 dir cihazın ama bu cihaz şahsa 10.08.2018 satılmıştır. Fatura olmadan gittiğinde aradaki 4 ay yanar.
    Neyi kapattırırsın anlamadım hattını mı?
    istersen dene ama yanına sağlam bir avukat bularak dene
    Herşey elektronik ortamda ve online sistemde artık art niyetli davranışlar bu kadar kolay değil, dedim ya böyle olsa 2.el piyasası diye bir piyasa olmazdı asla

ayrıca o 4 ay falan yanmaz satış tarihi üzerinden gider yani 80lerde değiliz artık herşey bilgisayar kayıtlarıyle online olarak tutuluyor

• Kutusuz faturasız cihazlarda satarken özellikle telefoncu tanıdık değilse bunu isteyebilir eskiden ben de yabancı dükkandan 2.el cihaz alırken adamların kartının arkasına imei yazdırıp kaşeletirdim buradan alındı diye ama 90laın sonu 2000lerin başındaydı o olaylar adamlar imeiden tespit edip anında bloke ediyorlar cihazı ne kadar teknoloji o kadar güven yani
  • Yıl 2019 adam cihazı alıyor faturayı ne yaptığını kendi bile bilmiyor. Faturayı kaybeden o kadar çok insan varki, örneğin bende bir cihaz aldım , faturasız. Cihazı parasını vererek satınaldığımı kanıtlayabilirim çünkü.
    Faturasız cihaz alırken a4 kağıdına tarih , seri ve imei no ile aldığınız ücreti yazıp alan veren isim soyisim imza yaptırıyorsunuz ve bitiyor. Kimlik fotokopisine ihtiyaç yok tc kimlik nosu olsa yeterlidir.
    Herhangi bir olumsuz durumda savcılığa kağıdı gösteriyorsunuz ve oluyor bitiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Bilgilerin çok eksik güzel kardeşim firma senin cihazına hattı ne zaman taktığını bilmez bu sadece apple da özel bir şey diğer markalarda yok. Ayrıca hat değil imei den telefonu kapattırma.
    Rızası dışında mobil telefonu elinden çıkan vatandaşların öncelikli olarak BTK bünyesinde kurulan ve 7 gün 24 saat hizmet veren Bilgi ve İhbar Merkezi'ni araması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "En son kullanılan hattın yasal sahibi tarafından BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve İhbar Merkezi'ne ait 0 312 294 94 94 .. arıyorsun kapatıyorsun yani sana ne anlatsak boş sadece muhalefet olmaya gelmişsin. sen kendi yolundan gidebilirsin.
  • quote:

Bilgilerin çok eksik güzel kardeşim firma senin cihazına hattı ne zaman taktığını bilmez bu sadece apple da özel bir şey diğer markalarda yok. Ayrıca hat değil imei den telefonu kapattırma.
    Rızası dışında mobil telefonu elinden çıkan vatandaşların öncelikli olarak BTK bünyesinde kurulan ve 7 gün 24 saat hizmet veren Bilgi ve İhbar Merkezi'ni araması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "En son kullanılan hattın yasal sahibi tarafından BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve İhbar Merkezi'ne ait 0 312 294 94 94 .. arıyorsun kapatıyorsun yani sana ne anlatsak boş sadece muhalefet olmaya gelmişsin. sen kendi yolundan gidebilirsin.
    Dene işte güzel kardeşim telefonu birine kutusu faturasıyla birlikte sat sonra imeiden kapattırıp çalındı diye başvur bak bakalım ne olacak

Senin dediğin gibi olsa daha öncede yazdım 2.el telefon piyasası diye birşey olmazdı kimse 2.el telefon almaya cesaret etmezdi yani.

Ayrıca hat takılmasından bahsetmedim mağazanın telefonu satış tarihinden bahsettim kaldı ki adli durumlarda istenirse senin telefonuna takılan kartların numaralarına ulaşılabiliyor hatta hts baz istasyon kayıtlarına yani cihazın nerede sinyal verdiğine arama kayıtlarına vs bile ulaşılabiliyor.

Biraz tv izlemeni öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: yharf

Hocam şöyle yazsanız daha anlaşılır olur. İlk yazdığınızı okuduğumda alıcı az para vermiş gibi oldu. O arkadaş parayı size vermiyor mu, inkar mı ediyor

Alıntıları Göster
    Bana o arkadaş 1400 lira civarı eline geçer demişti.Vere vere 1000 lira verdi.İnkar etmiyor.Sadece 400 lirayı indiragandi yaptı
  • Bu başlığın Cep Telefonu veya İkinci el bölümüne düzenlenerek sabitlenmesi taraftarıyım,insanları uyarmakta fayda var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.