< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Şubat 2019; 11:46:18 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Şubat 2019; 11:46:18 > |
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Mesut Çevik'in yaptığı Tüketici Haklı programında bu işin yasal olmadığını söyledi. Garanti kişiye değil, ürüne verilir dedi. Ayrıca ben Vatan Bilgisayar'a gittiğimde de dile getirdim bunu burada da söyleyeyim, benim yasal olarak garanti işlemi için fatura göstermeme bile gerek yok çünkü tüm bu işlemler için aslen yasal belge garanti belgesidir ve garanti belgesinde isim soyisim YAZMAZ. Fatura şartı bile yasal değil; garanti belgesi yeterli.
Ek olarak, faturada kimin isminin yazdığının bir önemi yok. Ben elimde orijinal faturası ile bir ürünü servise götürdüğümde servisin benim hırsız olduğumu varsayması gibi bir şey söz konusu olamaz. Masumiyet karinesi diye bir şey var, benim suçlu olduğumu kanıtlamadan suçsuz olduğumu varsaymak zorundalar bu hukukta da böyledir... Eğer evinizden faturalı ürünler çalındıysa gider faturanın kopyasını satın aldığınız yerden ister çalıntı bildirimi yaparsınız seri numarası üzerine... Ayrıca bu sistem şurada da çöküyor. Ben hırsızım diyelim ki, çaldıktan sonra ürünü istediğim gibi kullanıyorum istediğimi yapıyorum hırsız olduğum ürün bozulunca mı aklınıza geliyor? Hatta ve hatta ürün bozulunca da sorun yok, çünkü servis aynı ürünü TAMİR EDERSE fatura sahibinin lafı bile geçmiyor; sadece ürünü teslim eden muhatap alınıyor. Vatan çalışanının bana söylediği şuydu: "Eğer burada ürün değişim/iade yapılmamış olsa ve tamir edilseydi, servis raporunda teslim eden kişi SİZ olduğunuz için fatura sahibine bile ürünü teslim etmezdik" Yani hırsıza ürün tamiri var ama iadesi yok... Böyle saçmalık olamaz. Vatan Bilgisayar'ın başını beladan kurtarmak için uydurduğu bir şey bu sadece. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 25 Şubat 2019; 1:5:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 17 Ekim 2019; 14:14:20 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|