Şimdi Ara

MSÜ SAĞLIK KONTROLÜNDE YARA İZİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugün uykumu kaçıran bir şey oldu. 5-6 yıl önceden neden olduğunu hatırlamadığım bir kesik oluştu, muhtemelen bir yere çok kötü çizdirdim. Jilet kadar derin kesmiş. Çok büyük değil fakat gene de öyle incelediklerinden eminim farkedeceklerdir. Nedenini bile bilmiyorum ama yalan söylemek de istemiyorum. Bilmiyorum desem sanki jilet vurdum sanıcaklar, yalan uydursam inandırıcı olmayacak. Gerçekten canımı çok sıktı bu bu yarayı geçirebilecek bir şey var mı ya da bunu kafama gereksiz mi takıyorum? Vucudumun geri kalanında 1 adet iz yok (büyümeden oluşan çatlaklar ve sivilceler hariç) fotoğrafı ekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSÜ Sağlık Kontrolünde Yara İzi

MSÜ Sınavına Girmede Yara İzlerinin Önemi

Askeri Sağlık Yeteneği (MSÜ) sınavı sırasında, vücudunuzdaki yara izleri dikkatlice incelenecektir. Bazı yara izleri, MSÜ sınavına girmenize engel olabilirken, diğerleri herhangi bir soruna neden olmayacaktır.

Yara İzinin Sınırı Nedir?

MSÜ Yönetmeliği'ne göre, "göze çarpan ve işlevselliği etkileyen geniş veya derin yara izleri" MSÜ sınavına girmenize engel olabilir. Bu tür yara izleri, vücudunuzun belirli bölgelerinde bulunuyorsa, uygunluk için değerlendirilmeniz gerekecektir.

MSÜ Sınavına Girenler İçin Yara İzi Türleri

MSÜ sınavında en sık karşılaşılan yara izi türleri şunlardır:

• Dikiş izleri
    • Ameliyat izleri
    • Jilet izleri
    • Yaralanma izleri

Dikiş İzi Engel Mi?

Küçük ve yüzeysel dikiş izleri genellikle MSÜ sınavına girmek için bir engel teşkil etmez. Bununla birlikte, büyük veya derin dikiş izleri, vücudunuzun belirli bölgelerinde bulunuyorsa, değerlendirilmeniz gerekebilir.

Ameliyat İzi Engel Mi?

Küçük ve kozmetik ameliyat izleri genellikle MSÜ sınavına girmek için bir engel teşkil etmez. Ancak, büyük veya derin ameliyat izleri, vücudunuzun belirli bölgelerinde bulunuyorsa, değerlendirilmeniz gerekebilir.

Jilet İzi Engel Mi?

Jilet izleri, kendine zarar vermeyi düşündürür ve MSÜ sınavına girmeniz için bir engel olabilir. Jilet izleriniz varsa, bir akıl sağlığı uzmanından değerlendirme almanız gerekebilir.

Yara İzlerinin Değerlendirilmesi

Yara izlerinizin MSÜ sınavına girmenize engel olup olmadığını belirlemek için bir askerî sağlık kuruluşu tarafından değerlendirileceksiniz. Değerlendirme, yara izlerinin boyutuna, konumuna ve işlevselliği etkileyip etkilemediğine dayanacaktır.

Yara izleriniz varsa, MSÜ Sağlık Kontrolüne girmeden önce bir askerî sağlık kurumuna danışmanız önerilir. Bu, haklarınızın farkında olmanız ve uygun olup olmadığınız konusunda bilgi edinmeniz için size zaman tanıyacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskiden askeri hastaneye yolluyorlardı orada detaylı bakarlardı ama orada bile buna bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Şuan herkesi memleketindeki hastaneye gönderiyorlar o yüzden şansa bağlı doktor hiç bakmayabilir de çok da inceleyebilir. Bana sorarsan kafana takma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -fenom- kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam :) sorun tabi bende pek bitmiyor ama kaderimde varsa girebilirim.
  • Hocam sıkıntı olmaz o kadar ama sen önce mülakatı geçmeye bak nede olsa torpil önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen o yaraya gelinceye kadar 7 yerden ret yersin reis ferah ol

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faça izi öyle olmaz. Faça atan adam öyle sinek kıçı kadar yere çapraz şekilde atmaz. Boydan boya paralel şekilde atar. Sen hiç faça atan adam görmemişsin :D Neyse onlar façayla normal yarayı ayırt edebiliyor dert etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 21 Mayıs 2020; 10:7:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.