Şimdi Ara

Lexus rx test sürüşü. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam bakim ben Amerikada yasiyorum ve otomobiller uzerine calisiyorum.Isim geregi sürdüğüm çok arac oluyordu. Is için Amerika da Cinde autoshowlara gittim. Ayrica burda herhangi bir bayiye gitseniz istediğiniz araci surersiniz. Bmw bayisinde M5 de sürdüm bundan çok daha nadir ve pahalı bir araç. 8 de sürdüm.

RX bir arkadaşta vardı kısa mesafe bindim içinde arka koltukta. Autoshowda kurcaladim baya daha once.

S classla değil x5 ve GLE ile karsilastiriyorum. Alinmis arac konusunda bu kadar detaya girmek hoş olmadı konu sahibi kusura bakmasın. Ben arac kötü demiyorum. Parasına göre iyi arac zaten ama o iç tasarim ve bazı malzemeler x5 ve GLE den geri kalıyor. Yeni kasa onlarla aynı düzeyde ama (ona binmedim, okuduklarıma gore)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

İç mimar mısınız otomobil kullanıcısı mı ? Ne gibi bir dekorasyon yapsınlar ilkbahar kış kreasyonu iyi gider mi ?

Siz kullanışlılıkla göz boyamayı birbirine karıştırıyorsunuz. Bir takım süslemelerle sizlere ittirilen araçları çok gözünüzde büyütmüşsünüz. Düğmeleri som altından yapsalar bile üstüne bastırıp radyoyu açacaksınız süslü düğmeler olmadan yapamıyor musunuz bunu ?

Şimdi burada premium markanın insana kendini özel hissettirmesi gerekiyorsa bunu süslü düğmeler yerine Lexus gibi geri alım garantisi ile, servis ulaşmayan noktaya helikopter ile servis götürmek gibi veya yılda 1 kere siz nereye giderseniz gidin aracınızın yanınızda olmasını istediğiniz durumda lexus tarafından aracınızın ücretsiz olarak ayağınıza getirilip geri götürülmesi gibi hizmetlerle yapılması bence çok daha önemli.

Lexus gerçek bir premium markadır. En ucuzunu da alsanız en pahalısını da alsanız bu hizmetlerden yararlanabiliyor olmak markaya olan bağlılığınızı ve güveninizi artırır. Bu gün A180 alan veya 1 serisine binen hangi şahıs bu hizmelerden yararlanabiliyor ? Ama pardon onların düğmeleri süslü. Direksiyonları çok şık..

Alıntıları Göster

A180le niye karsilitiriyorsunuz ki bu aracin rakipleri GLE, X5 ve Q7. Bu arac premium değil demedim zaten ben. Sadece iç mekanı Alman premiumlardan geri de dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Eylül 2021; 5:30:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Gerçek premium bu demedim, bu tarz araçlar dedim. Sözde torsiyonlu audi a3 de premium diye geçiyor.

İç mekanda basite, ucuza kaçılmış yerler var, iç tasarımını ben de beğenmiyorum ama almanlarla vs kıyaslamak için bence yeterince tecrübe etmek lazım. İlk izlenimler her zaman doğru sonuç vermiyor. Bahsettiğim şeylerin pratikte bir etkisi olmayabilir. Bu araçta kolay kolay trim sesi vs duymazsınız. 3-5 yaşındaki bmw'lere binince(3 - 5, x5) bu nasıl premium dediğim çok model oldu.

2017 5.20

Lexus rx test sürüşü.
    Lexus rx test sürüşü.

Anladim hocam. Tabi onlar kendi sınıfında premium. Bu araca a3ten, 1 den falan çok daha üst ve lüks bir arac.

Resmini koydugunu sorunu ben de kendi f30 aracımda yaşadım. O da premiumliga yakışmayan bir sey ne yazikki. Tabi işin kötüsü dayaniklik kısmı yıllar sonra ortaya çıkıyor o yuzden yorumlamak zor. Ben sadece tasarım ve dokundugunuzda baktigindaki hissiyattan bahsettim.

Cogu zaman dayanıklılık ve premium hissi malzeme için ters orantılı. Mesela samsung premium telefonuna cam koyuyor arkaya, dusukler plastik. Cam olan daha çabuk kırılıyor, çiziliyor vs. plastik olan daha uzun süre dayanıyor. Ama premium cam olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Eylül 2021; 2:54:28 >

• Hayırlı olsun çok güzel bir araç kesinlikle param olsa düşünmeden alırım zaten lexus firmasına ayrıca bir sempatim var lfa gibi bir şaheser bıraktılar dünyaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Türkiye'de bu aracı almak büyük cesaret tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun.

• Hayırlı olsun. Vallahi param yetse hiç düşünmeden alırım. Bu araçlara yıllarca sorunsuz binebiliyorsunuz.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Japonların genel felsefesi bu yönde. Gerek görmediği detaylara çok girmiyorlar. Daha basit, daha sade tasarımı var. Bir de bu araç artık ömrünün sonuna gelmiş. Özellikle iç tasarımlar, alışkanlıklar son yıllarda çok değişti. Demode göründüğü konusuna katılıyorum ama ben sadelikten, kaliteden yanayım. Yeni lexus nx daha modern duruyor içi ve dışıyla.

Aşağıdaki konuda 99 lexus rx incelemem var. Aşırı derecede basit iç mekan onda da var. Havalandırma kumandaları, klima, ses düğmeleri vs ne bir krom detay var, ne ince detaylar, ışıklandırma vs var. Göze hitap eden hiç bir şey yok. Bütün rx serileri benzer sadelikte. Ama ses sistemine gelince kaliteden taviz vermemişler. Ben bu yaklaşımlarını seviyorum. Eskimeyen, uzun yıllar memnun eden yapısı var.

https://forum.donanimhaber.com/2011-auristen-1999-lexus-rx-e--110532090

Lexus rx test sürüşü.
    Lexus rx test sürüşü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Valla Türkiye'de bu aracı almak büyük cesaret tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun.

Çok riskli değil aslında. Bu aracın muadilleri mercedes gle, bmw x5, volvo xc90, audi q7 vs vs. Hiçbirisinde bu fiyat avantajı yok. Volvo xc90'lar 1milyon civarı, audi q7, x5 ler 1200 civarı, gle daha pahalı.

Bu araçlar biraz doygunluk noktası oluyor. Şimdi bende xv var ama aklımda hep değiştirmek var. İçi, bagajı daha geniş araç istiyorum. İhtiyacım var. İki çocukla xv çok rahat olmayacak. Crv, rav4 alsam yine değiştirmek isteyeceğim noktaları olur ama bu rx öyle değil. Bunu satıp ne alacaksın ki bu ülkede? Alayım, 5-10-15 sene bineyim düşüncesiyle fiyatına göre en çok şey sunan aracı alıyorsun. Arkadaş da bu düşünceyle aldı. Aradaki farka 1+1 daire alıp kiraya verse 5-10 senede hem değer kaybetmez hem getirisi olur. Arsa alsan 5-10 senede belki bir iki daire getirir. Bu fiyat avantajıyla riski azaltıyorsun.

• bakımlarını, parça vs toyota servisleri hallediyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

A180le niye karsilitiriyorsunuz ki bu aracin rakipleri GLE, X5 ve Q7. Bu arac premium değil demedim zaten ben. Sadece iç mekanı Alman premiumlardan geri de dedim.

Alıntıları Göster

A180 le rx karsilastirmiyorum premium algisinin lexus icin her modelde varligindan bahsediyorum. İç mekanın tasarımı ve lüksiyat algısı kişiye göre değişebilir benim icin gayet sade ve göz yormuyor ki bu tarz araçlar daha cok hosuma gidiyor. Siz tam tersini seviyor olabilirsiniz. Bu lexusu ne ileride konumlandırır ne de geride. Kişisel bir durum.

• bianconera kullanıcısına yanıt

Hallediyor. Herhangi bir toyota servisine giderek 99 model lexusun parçasını getirtebiliyorsunuz. Parça fiyatları da yüksek değil. 10-15günde geliyor. 99 rx e arka yay getirtmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Çok riskli değil aslında. Bu aracın muadilleri mercedes gle, bmw x5, volvo xc90, audi q7 vs vs. Hiçbirisinde bu fiyat avantajı yok. Volvo xc90'lar 1milyon civarı, audi q7, x5 ler 1200 civarı, gle daha pahalı.

Bu araçlar biraz doygunluk noktası oluyor. Şimdi bende xv var ama aklımda hep değiştirmek var. İçi, bagajı daha geniş araç istiyorum. İhtiyacım var. İki çocukla xv çok rahat olmayacak. Crv, rav4 alsam yine değiştirmek isteyeceğim noktaları olur ama bu rx öyle değil. Bunu satıp ne alacaksın ki bu ülkede? Alayım, 5-10-15 sene bineyim düşüncesiyle fiyatına göre en çok şey sunan aracı alıyorsun. Arkadaş da bu düşünceyle aldı. Aradaki farka 1+1 daire alıp kiraya verse 5-10 senede hem değer kaybetmez hem getirisi olur. Arsa alsan 5-10 senede belki bir iki daire getirir. Bu fiyat avantajıyla riski azaltıyorsun.

Alıntıları Göster
    Arabalar Türkiye'de ciddi bir değer olduğu için %99'umuz daha almadan bunu nasıl satabilirim diye düşünüyor haklı olarak.

Riskten kastettiğim hemen satılacak ya da en az değer kaybıyla satılacak bir araç değil. Onun haricinde süper bir araçtır eminim, Almanlardanda daha sorunsuzdur.

• Hayırlı olsun, şöyle araçlara binemeden ölüp gideceğiz.

• Lexus görünce Amerika günlerim aklıma geldi. 2005 IS 350'im vardı. Ne güzel günlerdi...

• commandx C kullanıcısına yanıt

Evet Hocam haklisiniz son yillarda cok degisti modernlesti tasarimlar.

Bana demode gelmiyor aslinda. Tasarimi guzel kotu degil (benim zevkime hitap etmiyor orasi ayri). Dediginiz gibi Japonlarin genel tasarim dili bu yonde. Hondadan, Toyotodan, Forddan vs. cok daha iyi zaten. Sadece yaristigi premium segmentten biraz geri.

Tuketici genel anlamda biraz gosteris seviyor, modernlik de istiyor. Japonlar da buna ozellikle son yillarda daha cok onem vermeye basladi. Yeni Lexusun ici baya modern ve teknolojik gorunuyor. Toyotalar ve Hondalar da ayni sekilde daha teknolojik ve modern gorunmeye basladilar.

Premium segmentte Tesla ve Volvo ile baslayan bir minimalist tasarim etkisi var. Bakalim uzun sureli mi olacak? Mercedes ve Audi de o yone kayiyor gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Lexus görünce Amerika günlerim aklıma geldi. 2005 IS 350'im vardı. Ne güzel günlerdi...

Benim de zamanında ‘90 legend’im vardı. Güzel ve hızlı arabaydı…

• commandx C kullanıcısına yanıt

Aracınız duruyor mu? ben de 2022 RX aldım geçen ay.

• Hawk18 kullanıcısına yanıt

Arkadaş galiba aracı sattı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.