Şimdi Ara

LG 2012 Serisi PM ve LM Serisi İçin Gizli Servis Menüsü Nasıl Açılır? Kanal Listesi Nasıl Kaydedilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
19
Favori
59.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende lv4500 serisi mevcut. Fakat anakart zarar görünce bnde çıkma buldum ve değiştirdim ama görüntü ters oldu. Neden böyle oldu anlamadım. Servisşn dediği Panel sınırlanmış servis kumandasıyla halledilir. Biraz araştırdım ama kendi kumandasıyla özel menüsüne nasıl girilir bulamadım. Bu konuda bilgisi olan kimse varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk okuduğumda bana çok saçma gelmişti ama denemekten zarar gelmez dedim ve oldu :) ben tek led ile yaptım iki tane bağlamadım bu iş için logitech ses sistemimi kestim yapamayanlar varsa video gönderebilirim.

fakat benim başka problemim var chansort ile kanalı tamamen silemiyorum tamamen silmek istiyorum bazılarını yer değiştirmek değil
  • LG Service Menu Explorer 2.00.01 varmış elinde olan özelden yollayabilir mi
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben sorunu çözdüm çok basit bir yöntem ile Android ve TV kontrol özelliği olan telefon ile yaptım.

Gerekli olanlar

1- Smart IR Remote Uygulaması

2 - PRONTO Code

Kod: 0000 006D 0022 0002 0155 00AA 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0040 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 0015 05ED 0155 0055 0015 0E47

Ben kendi telefonumla(Note3) denedim oldu.

Nasıl yapacağınızı çözemezseniz yardımcı olurum...

Uygulamanın Kullanım Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=Kx61muXdkfY

Turksat 4A Hazır Kanal Listeleri (LG İçin)

forum.skystar-2.com
    LG TV Türksat 4A Güncel Kanal Listesi
    http://forum.skystar-2.com/lg-led-tv-turksat-4a-guncel-kanal-listesi-t-7014.html

Resimli Anlatım ( Uygulamaya TV yi tanıttıktan sonraki adımları anlatacağım )

1- Uygulamayı Açıyoruz (Açılınca gerekli ayarlamaları yapıyorsunuz neyi kontrol edeceksek TV yi seçiyoruz sonra Marka soruyor markayı seçtikten sonra tv ye Power Off kod gönderiyor Tv kapanana kadar hafızasındaki kodları deniyor TV kapanınca Tamam diyoruz. Artık uygulama TV yi kontrol edebilir duruma geliyor.)

LG 2012 Serisi PM ve LM Serisi İçin Gizli Servis Menüsü Nasıl Açılır? Kanal Listesi Nasıl Kaydedilir

2- Üstte Profile koydunuz isim gözüküyor onun hemen yanındaki seçeneğe basınca "Settings,Edit,Rename" seçenekleri çıkıyor burdan Settings e giriyoruz.

LG 2012 Serisi PM ve LM Serisi İçin Gizli Servis Menüsü Nasıl Açılır? Kanal Listesi Nasıl Kaydedilir

3- "List Remotes" Seçeneğine girip "My Learned Functions" seçeneğini seçiyoruz. "Add Function" seçeneğini seçip açılan pencerede ilk satıra herhangi bir isim veriyoruz(Ben Services Menu yazdım) alt kısma ise üstte verdiğim Start In için vermiş olduğum Pronto kodunu giriyoruz sonra ok diyoruz.

Komutu ekledik şimdi geldi Macro olarak kullanmaya

4- Yine "List Remotes" seçeneğine gelip bu sefer "My Macro Commands" seçeneğini seçiyoruz. "Add New Macro" seçeneğini seçip açılan pencereye herhangi bir isim koyuyoruz Ok diyoruz. "+Command" seçeneğini seçip "My Learned Functions" bölümünde oluşturduğumuz Pronto Kodunu seçiyoruz (Benim oluşturduğum isim "Service Menü" ) Telefonu TV ye doğru tutarak altta bulunan "Execute Macro" seçeneğine bastığımızda şifre istediğini göreceksiniz şifre olarak 0413 yazıp giriyorsunuz (Bazılarında 0000 olabiliyormuş)

Turksat 4A geçtğinden beri araştırdım daha önce ir ses kodlarıyla yapmıştım daha pratik yol bul olarak bunu buldum.

Uygulamayı ve Pronto Kodunu farklı kaynaklardan buldum. Uygulamanın böyle özelliği olduğunu bilmeden karıştırarak buldum. Anlatım bana aittir.

İyi Forumlar... Yapamayan olursa yine yardımcı olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevarline -- 12 Mayıs 2017; 19:47:34 >

• ben yapamadım bugün gidip 3,5" jack ile ledi bağlatıp deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilo1907

ben yapamadım bugün gidip 3,5" jack ile ledi bağlatıp deneyeceğim

Telefon ne kullanıyorsun ? Detaylı anlatayım istersen ? Zahmetsiz istediğin an girebiliyorsun :))
  • LG G2 kullanıyorum ama çözemedim hata veriyor program son sürümü buldum yükledim ama işe yaramadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilo1907

LG G2 kullanıyorum ama çözemedim hata veriyor program son sürümü buldum yükledim ama işe yaramadı

Verdiğim linkten mi yüklediniz ? Benim kullandığımı eklemiştim mesaja birde ne hatası veriyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevarline -- 21 Eylül 2014; 5:15:16 >
  • Sizin verdiğinizde öğrenilmiş komutlara girdiğimde hata verip kapanıyor

• Anladım ama ben mesaja eklediğimi kulladım çalıştı. Telefondan telefona fark ediyor sanırım
  • olabilir
  • lg lm615s tv ile infared ile denedim malesef basarili olmadi.
    infarede enerji geliyor fakat menu acilmiyor.
    Tv deki versiyon tv icin cikan son versiyon.
  • engizisyon E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşım sayenizde başardım foruma ilk defa yazıyorum inş Allah dogru yere yazmışımdır.

Hatta şifresiz girmeyi de başardım @engizisyon

• Aynı sorun bende de var arkadaşlar LG 47LM 860 V - ZB SERİ tv de içerisinde forum dan edindiğim kadarıyla iyi kötü bir kanal ayarı yapıp tv izliyordum malumunuz star tv hd ve kanal d hd ücretli platforma geçmiş bulunmakta. Hal böyle olunca star hd ve kanal d hd ci modülü yok diyordu benimde haberin yok ücretli platforma gectiklerinden tv actim akşam işten geldim baktım yok arada sinyaller değiştiği için sinyal kaydı zannedip star tv hd frekansini internetten buldum manuel ayarlamadan sinyali girip ekledim sinyal buldu güncelle dedim ışte o an o anda tv de ki star hd 4numarali sırada idi 4numara kayboldu gitti bulamıyorum işin kötüsü kanal d hd de öyle olur kanal numarası kaybolur diye bir şey yapamadım forumu aradım taradim bir çözüm göremedim bir çözüm yolu bilen arkadaş varsa yardımcı olabilirmi

• LG LM640S TV'yi alalı 1 yıldan fazla oldu ama bu TÜRKSAT 4A uygulamasından sonra burada anlatılanları uyguladım ve
    kanal düzenlemesini yapabildim.
    Sadece dll dosyasını açan uygulamayı bulmakta zorlandım ve bu sayfada linki verilen ChanSort ile bu işi yaptım.
    Kısa bir hatırlatma LED pc'ye bağlandıktan sonra pc'yi TV'ye epeyce yaklaştırdıktan sonra işlem gerçekleşti.
    Katkısı olanlara teşekkür ederim.
  • Slm. Formda yeniyim bende lg lm660 kullanıcısıyım. Öncelikle anlatım çok güzel olmuş, dün akşam denedim servis menüsü açıldı fakat farklı bi şey çıktı ben de hiç dokunmadan
    kapattım.... Burdan usb ye yedek nasıl alınır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybercop71 -- 8 Ekim 2014; 19:47:46 >
  • Yardım edecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybercop71

Slm. Formda yeniyim bende lg lm660 kullanıcısıyım. Öncelikle anlatım çok güzel olmuş, dün akşam denedim servis menüsü açıldı fakat farklı bi şey çıktı ben de hiç dokunmadan
    kapattım.... Burdan usb ye yedek nasıl alınır?

Burada kesinlikle değişiklik yapmadan TV
    kumandasında settings tuşuna basıyoruz ve
    karşımıza çıkan ekrandan TV Link Loader
    seçeneğini seçiyoruz.
    Burada kanal listesini Sent to USB'yi seçerek
    USB'ye kayıt ediyoruz. USB belleğinizin
    Fat32 formatlı olması gerekli!
    *Alıntı*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakule10 -- 9 Ekim 2014; 0:53:52 >

• karakule10 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Akşam deneyecem...
  • karakule10 kullanıcısına yanıt
    Karakule10 teşekkürler. Sorun halloldu..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.