Şimdi Ara

LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA. (1223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Thundarios Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24.508
Cevap
563
Favori
803.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Son bir sorum olacak.
    Ben garantimin 4. Yılında bir sorun yaşadığımda kimi arayacağım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bluemoon kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 değil 5 yıl sorun olursa beni arayabilirsiniz veya size faturanızda gelen sigorta firmasını arayacaksınız oradan size hangi marka ise onun yetkili servis ağını yönlendirecek yetkili servis gelip işlem yapacak hocam.

Bizim şirketimiz Ankara'da 50 yıllık firma ben 17 yıldır bu şirkette çalışıyorum bilginiz olsun.
  • zxvadsf Z kullanıcısına yanıt
    Hocam her zaman elimden gelen destek sağlarım.

Evet, Samsung, OLED'lere LG kadar ağırlık vermiyor.

Biraz uzun yazacağım:

--- S90D'de, kurulum esnasında bükülme sorunu olabiliyor. Bükülme azsa, merkez sorun olarak saymıyor. (Tabi o durumda Burak Bey yardımcı olur; ama can sıkıcı bir olay. Taşınırken falan dikkat edilmeli.)

--- Ekranı temizlemek LG gibi kolay değil. İz kalmaması için ciddi dikkat edilmeli. En azından bazı üretimleri öyle.

--- Görüntü işlemcisi ve görüntü işlemesi LG kadar iyi değil. LG, hissedilen kontrast ve motion gibi konularda avantajlı. Ayrıca, oyun modunda görüntü doğruluğunu birebir koruyor. Samsung, en iyi işlemcisini sadece QN900 8K LCD'lerde kullanıyor. LG ise, OLED'e özel Alpha 9 ve Alpha 11 işlemcisini kullanıyor.

--- WebOS genel olarak daha iyi ve stabil. Özellikle uzun vadedeki performansta iyi. (Tabi Samsung da One UI'ya geçti. İyileşme olabilir.)

Fakat S90D 65'teki QD-OLED'in getirisi önemli. C4'teki düz WOLED karşısında, sadece renk kapasitesi değil, beyaz parlaklığı da artıyor.

Sadece renk kapasitesi artsa, "fark her içerikte ve sahnede anlaşılmaz, C4'ün de renkleri yeterli vb" denebilirdi. Fakat HDR parlaklığının da artması işi değiştiriyor. Bizim gibi meraklılar için, C4'ün artılarının önüne geçiyor.

Aslında LG G4, 2025 modeller öncesinde sağlam bir indirim görse, o tam giderdi. Maalesef Türkiye'de yaşıyoruz 

Ek: Samsung, Türkiye'de uzatılmış resmi garanti sunmuyor. Yurtdışında bir ara yapıyordu. S95C'de ücretsiz 5 yıl garanti kampanyaları falan oldu. Fakat TR'de görmedim.

LG de, B ve C serisinde yapmıyor. G serisine, 5 yıl panel garantisi veriyor. İlk 2 yıl dolduktan sonra, panelde yanık dahil herhangi bir sorun olduğunda, sadece işçilik alarak panel değiştiriyorlar. Panel yoksa yeni TV veriyorlar.

Tabi mağazalardan garanti uzatma sigortası yaptırabiliyoruz. O konuda da, en iyisi Burak Beyinki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    Reddit’te o kadar çok yorum okudum ki. Genel olarak benzer şeyler konuşuyor. Evet bazı konularda C4 iyi olsa bile QDoled çoğu kullanıcı için karar noktası haline gelmiş durumda. Çok daha keyifli olduğu konusunda genel olarak ortak bir kanaat var.
    Bugün tam olarak G4 hakkında dediğiniz şeyi düşündüm. Hatta şu an G4 vs S90 karşılaştırmalarını okuyordum.
    Burada şöyle bir durum var S90 + garanti uzatma bedeli devreye girince G4 fiyatına oldukça yaklaşıyor. Temelde 2 bin TL + Samsung’un verdiği hediye süpürge farkı var.
    Bestbuy baktığımda iki tv arasında 1100 dolarlık bir fark var. Yani buradaki G4 fiyatı aslında ucuz kalıyor.
    Ama G4 S90 karşılaştırmalarında bile oldukça S90 öven yorumlar var.
    Biraz daha okuyacağım.
    Birde su Oled yanması olayını konut elektronik eşya sigortaları kapsar mı bir şekilde ona bakacağım. Her sene konut sigortası yapıyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 15 Şubat 2025; 22:33:50 >

• Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

Burak beye gözüm kapalı güvenirim. Neye ihtiyacım varsa kendisinden alacağım :) Sayesinde Lg Oled Tv mi 5 yıl garanti rahatlığında izliyorum :)

Fiyat o kadar yaklaşıyorsa G4 alınır hocam. Onun HDR parlaklığı S95D'yi bile geçebiliyor. Renk canlılığı ve doygunluğunda, MLA ve Color Booster sayesinde, C4'ün üzerine ciddi gelişme getiriyor. Tabi S90D kadar değil, ama o kadarına çoğu zaman ihtiyaç duymazsınız.

Bu yorumum "S90D - G4" özelindeydi. O fiyat seviyesinde, LG G5 beklenmeli. Onda Tandem yapısına geçilecek. QD-OLED'in teknik karşılığı olacak. QD'nin kapasitesini, LG'nin iyi yönleriyle birleştiren bir Ultimate TV olacak 

Konut sigortasında, Türkiye'deki durumu bilmiyorum. ABD gibi ülkelerde, TV arızalarını konut sigortasından karşılıyorlar; ama TR'de o tür sigortalar tuzlu olur gibi geliyor.

Edit: Ufak düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Şubat 2025; 1:42:46 >
    LG G5 güzel gelir, bekleyebilirim. Acil ihtiyacım yok ama kaç paraya gelir onu hesaba katmak gerek :)
    G4 şu anda 94 bin liraya alınabiliyor.

• merhaba arkadaşlar bir kaç gün önce 65 ya da 77inc LG g4 oled almayı planlıyordum ama masa üstü standsız geliyormuş bu benim için büyük sorun çünkü duvara monte şeklinde kullanma şansım yok. Buna bir çözüm var mı çözen oldu mu. Sırf bu sebepten almaktan vazgeçmek de istemiyorum.

G4 için 94 bin lira güzel fiyat hocam. Alınabilir.

G5'in MSRP daha açıklanmadı. Önce onun açıklanmasını bekleyebilirsiniz. Ancak TR'de yüksek ihtimalle 130k-140k gibi fiyatlar olacak. Zira G4'ün çıkış fiyatı 120 civarıydı. O zamandan beri hem euro arttı, hem de yurtdışında enflasyon var.

Soundbar vb kampanyalara rağmen, her türlü ciddi bir fark olcaktır.

O farka değer mi değmez mi bilmiyorum. RGB Tandem için değebilir, ama G4 de çok iyi görüntü veren bir TV. Bazılarının iddiasının aksine, renkleri yanlış verme gibi bir durumu yok. Kapasitesi dahilinde, tüm renkleri doğru veriyor. Tabi G5'te o kapasite baya bir artacak ; ama mevcut hali de gayet iyi.

Zaten oyuncu olduğumuz için, her durumda HDMI 2.2 için tekrar upg yapacağız. Benim de, 2026-27 gibi G4'ü değiştirme planım var. HDMI 2.2 + 240 Hz destekli bir model bekliyorum. O zamanki TV'ler, %10 Window'da 4000 nit'e de ulaşmış olur. PS6 öncesi iyi gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Şubat 2025; 9:37:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

G4 için 94 bin lira güzel fiyat hocam. Alınabilir.

G5'in MSRP daha açıklanmadı. Önce onun açıklanmasını bekleyebilirsiniz. Ancak TR'de yüksek ihtimalle 130k-140k gibi fiyatlar olacak. Zira G4'ün çıkış fiyatı 120 civarıydı. O zamandan beri hem euro arttı, hem de yurtdışında enflasyon var.

Soundbar vb kampanyalara rağmen, her türlü ciddi bir fark olcaktır.

O farka değer mi değmez mi bilmiyorum. RGB Tandem için değebilir, ama G4 de çok iyi görüntü veren bir TV. Bazılarının iddiasının aksine, renkleri yanlış verme gibi bir durumu yok. Kapasitesi dahilinde, tüm renkleri doğru veriyor. Tabi G5'te o kapasite baya bir artacak ; ama mevcut hali de gayet iyi.

Zaten oyuncu olduğumuz için, her durumda HDMI 2.2 için tekrar upg yapacağız. Benim de, 2026-27 gibi G4'ü değiştirme planım var. HDMI 2.2 + 240 Hz destekli bir model bekliyorum. O zamanki TV'ler, %10 Window'da 4000 nit'e de ulaşmış olur. PS6 öncesi iyi gider.

Mesajıma ek olarak, G4'ün Rtings'teki artılarından birini yazayım:

Alıntı

metni:
    Colors are vibrant, lifelike, and bright.

Rtings böyle bir şeyi kolay kolay yazmaz. Ona göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Bana göre, G5'le fiyat farkı ~30k olduğu müddetçe, G4 alınır bir TV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Şubat 2025; 10:6:48 >

HDmi 2.2 2026 tvlerinde girer mi hayatımıza acaba artık?
    Şu pro yu almasaydım hiç böyle dertlerim olmayacak. LCD televizyonum ile takılıyordum ben ne güzel
    :d

• FredMercury F kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel günlerde kullanın rica ederim
  • number_7 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    G4 OLED TV duvara asma dışında kullanamazsınız ayak standı içer irisinden çıkmıyor ve satışıda yok bilginiz olsun.
  • number_7 N kullanıcısına yanıt

Tüm panellere uyumlu yan sanayi standlar var. Elbette orijinal ayaklar gibi durmuyor, ama iş görüyor. Ben kullanıyorum.

"Masaüstü TV standı" diye aratın. Hepsiburada'da var.

• Samsung 65QN85D Burak bey teşekkürler.

• 1tugra1 1 kullanıcısına yanıt
    Özgür hocam SAMSUNG 65QN85D ürünüz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın,
    17.02.2025 kargo çıkışınız yapılacak bilginiz olsun.

LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA.
    LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA.LG & SAMSUNG 2023-2024 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA.

• Ben de bugün burak beyden SAMSUNG 65QN85D aldım.Her konuda yardımcı oldu,teşekkür ederim

• ucak62 U kullanıcısına yanıt
    Arda hocam SAMSUNG 65QN85D ürünüz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın,
    19.02.2025 tarihinde ürünüz sevk ve kurulum olacak bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 16 Şubat 2025; 18:37:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.